BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

313
Kontakt:

Re: BiH tenis

Post Postao/la 313 » 03 sep 2017, 00:13

Al ovo iznervira nevjerovatno
Ne pamtim kad me je repka iznervirala ovako, ono neki dan protiv kipra ismijao se
Walk on

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 sep 2017, 00:16

313 je napisao/la:Al ovo iznervira nevjerovatno
Ne pamtim kad me je repka iznervirala ovako, ono neki dan protiv kipra ismijao se
Nemaš se šta nervirati, puno je Damir griješio i oscilirao da bi dobio ovaj meč. Rublev je također bio loš, al' opet mnogo manje lošiji od Damira.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 03 sep 2017, 00:17

Raonffa je napisao/la:
Kajzer10 je napisao/la:
Vala ne vidim cime biti zadovovljan. Ono, nije puno razocarao pa hajmo biti zadovoljni. Izgubio od tenisera priblizne kvalitete 3-1, sta je tu dobro?
A inače stalno igra po 18 mečeva u mjesec dana (14 pobjeda), od čega uđe u dva finala (challanger i ATP), te jedno ATP polufinale, plus 3. kolo Grand Slama, sve to u mjesec dana, ranking karijere, nivo na kojem smo navikli gledati Damira?
Pardon. Ja sam mislio samo na ovo danas, a i nije sad da je umor presudio pa ono 18 meceva. Imas igraca koji je tu negdje po kvaliteti, koji se itekako nudi i ti izgubis 3-1. Nije ni problem sto je izgubio, problem je kako je izgubio i iz tog razloga ne treba biti zadovoljan.
coelho41 je napisao/la:
Generališeš i lutaš od onog što sam ja rekao, svi naši sportisti imaju luzerski mentalitet. A nije nemoguće bit uspješan i imat luzerski mentalitet, nit je nemoguće bit uspješan iz naše države.
Boze dragi
Naravno da nemaju. Ali hej, ja generalisem :rol:

boomerang5
Kontakt:

Post Postao/la boomerang5 » 03 sep 2017, 00:18

Kajzer10 je napisao/la:
NoName je napisao/la:
boomerang5 je napisao/la:kakvu je priliku propustio...da se ne lazemo, danas je po meni bio bolji od rusa i trebao je ovo proci, opet je ispao samo na luzerski mentalitet...čim se stvore neka očekivanja od njega, odmah puša
To je to.
Kako neko moze biti bolji a izgubiti 3-1? Pa nije fudbal jebote. Bio je bolji al ga kostao mentalitet. Kao da taj mentalitet nije dio ukupne kvalitete igrace, i to u tenisu ogroman dio.
Nemoj me pogresno shvatiti. Iskreno sam mislio da ce puci 3-0, nekako mi prije meca na to smrdilo. Ali kada se vratio i na kraju imao 15-40, zaista su to nijanse bile. Nije to baš tako, izgubio 3-1. Imao sam osjecaj da je vratio na 5-5 da bi i uzeo set i onda ko zna šta bi bilo. Ovako ishitreni izlazak na mrezu, pa viknut aut, loptica kompletna u terenu i ponavljanje i as, to su neke stvari koje se desavaju ''luzerima''. Kazem po meni je bio bolji, kad gledas razmjene udaraca, Rus je uglavnom dobijao kratke poene, a imao konverziju 60% brejk lopti, Damir 33%. Dakle u kljucnim trenucima je Rus bio bolji i odnio pobjedu. Slazem se, moze to spadati u generalne kvalitete, ali ovo je poraz samo svojstven luzerima, a nažalost to nam je Damir dokazao da jeste u protekla 2-3 mjeseca (izgubiti 2 finala, polufinale u kojem vodis 1-0, i onda ovo danas, što je realno mogao dobiti obzirom na okolnosti na terenu).

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 03 sep 2017, 00:19

Bice Damir u top 50 al nece dugo .NIJE da se pravim pametan al doci on do tridest I neke pozicije a l nece tu ostati.Bilo je tenisera koji su dosli do top 50 al se tu zadrzali .Jedan Poljak Janowicz je bio top 20 igrac svijeta .Graldo je bio u top 30 a ko je cuo za tog Giralda?Benjamin Becker ,Klizan,GG Lopez itd....

313
Kontakt:

Post Postao/la 313 » 03 sep 2017, 00:20

Raonffa je napisao/la:
313 je napisao/la:Al ovo iznervira nevjerovatno
Nemaš se šta nervirati, puno je Damir griješio i oscilirao da bi dobio ovaj meč. Rublev je također bio loš, al' opet mnogo manje lošiji od Damira.
Ma baš čovjek i ispizdi na to, ona dupla na kraju i onda ono na mreži.. ybg
Ma pizdio bih i na rusove vinere realno haha
Walk on

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 03 sep 2017, 00:26

Džumi guspodin. Uvijek nudi zabavu na mečevima.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 sep 2017, 00:27

Kajzer10 je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
Kajzer10 je napisao/la:
Vala ne vidim cime biti zadovovljan. Ono, nije puno razocarao pa hajmo biti zadovoljni. Izgubio od tenisera priblizne kvalitete 3-1, sta je tu dobro?
A inače stalno igra po 18 mečeva u mjesec dana (14 pobjeda), od čega uđe u dva finala (challanger i ATP), te jedno ATP polufinale, plus 3. kolo Grand Slama, sve to u mjesec dana, ranking karijere, nivo na kojem smo navikli gledati Damira?
Pardon. Ja sam mislio samo na ovo danas, a i nije sad da je umor presudio pa ono 18 meceva. Imas igraca koji je tu negdje po kvaliteti, koji se itekako nudi i ti izgubis 3-1. Nije ni problem sto je izgubio, problem je kako je izgubio i iz tog razloga ne treba biti zadovoljan.
Ma nije umor kriv, Damir se svakako stalno na terenu žali da ne može, da nema snage, al' ako zaista nema snage onda to vidiš na njegovoj kretnji, koja je večeras bila sasvim dobra i dovoljna, tako da ne mislim da je umor faktor poraza.

Problem je nekonstantnost na servisu i prevelika količina nervoze koju je ispoljavao (kao u "najboljim" danima), moglo je biti 3:0 al' je na kraju bilo 1:3, dobio na kraju igrač koji je bio manje loš i to je to.

@313

Tako je, isto ti ga dođe, ili griješio i sam sebe dobijao, ili griješio zato jer protivnik nadmoćniji ne terenu, na kraju ti ga dođe na isto. Jedino me može iznervirati to što se on nervira, al' i to shvatiš da je on jednostavno takav i to je to.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 03 sep 2017, 00:27

Eld0rado je napisao/la:Mislim da je ovo maksimum od Damira, ovo je njegov domet i to je to.

Solidan igrac tj naš najbolji igrac al prosjecan u svijetu koji se vrtio među 50-100 i ništa više od toga.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk
Mi hocemo vise a I on hoce vise al nisam siguran dal je realno ono sto mi I on zelimo .Grijesili smo mi I prije pa tako Damir treba da nam zacepi usta jos jednom .

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 03 sep 2017, 00:31

BosnaSTL je napisao/la:Bice Damir u top 50 al nece dugo .NIJE da se pravim pametan al doci on do tridest I neke pozicije a l nece tu ostati.Bilo je tenisera koji su dosli do top 50 al se tu zadrzali .Jedan Poljak Janowicz je bio top 20 igrac svijeta .Graldo je bio u top 30 a ko je cuo za tog Giralda?Benjamin Becker ,Klizan,GG Lopez itd....
Pa realno Damir je jedini kvalitetniji teniser kojeg imamo i definitivno onaj koji je najvise postigao, kako ces ga ikad zaboravit? Normalno da ce ga zaboravit neko ko nije iz njegove zemlje, ko ga vidi jednom na nekom turniru itd.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

UltraSA
Kontakt:

Post Postao/la UltraSA » 03 sep 2017, 00:34

Čestitke na trudu i dobrim rezultatima u ovih mjesec dana. Samo nastaviti ovako...
ČUVARI ČASTI WALTER IDENTITETA

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 03 sep 2017, 00:36

Nekad je trece kolo Grand slama bila fantazija a sad apetiti porasli a to je I normalno kad vidimo da je mogao vise .Kao I uvijek imam gorak ukus u ustima al nek je on nama ziv I zdrav a mi sanjim .

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 03 sep 2017, 00:46

Sta zna zadrti forumas sa ss.ba kako je igrat tenis na klizavom betonu, haj dobro ima nevjerovatno debilnih rasprava, al' rec da je seljak sto nije htio igrat na klizavici je odron.

Svaka cast i jednom i drugom, steta sto jedan od najboljih meceva na ovogodisnjem Us openu nije otisao na 5 setova, a malo je falilo.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

taremuha
Kontakt:

Post Postao/la taremuha » 03 sep 2017, 00:48

BosnaSTL je napisao/la:Nekad je trece kolo Grand slama bila fantazija a sad apetiti porasli a to je I normalno kad vidimo da je mogao vise .Kao I uvijek imam gorak ukus u ustima al nek je on nama ziv I zdrav a mi sanjim .
+1
Sve u svemu odličan mjesec Damira. Nakon odmora nastaviti ovako. :bih:

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 03 sep 2017, 01:41

Kawhi je napisao/la:Džumi guspodin. Uvijek nudi zabavu na mečevima.
Da je amerikanac bio bi legenda, nešto poput McEnroea ili sada Kyrgiosa, ovako je seljačina jer je naš i cirkusira svaki meč

Fkt nevjerovatno da ljudi pljuju čovjeka jer nije htio igrati po vidno klizavom terenu, šta sve neću pročitati
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 03 sep 2017, 02:12

bodi123 je napisao/la: Da je amerikanac bio bi legenda, nešto poput McEnroea ili sada Kyrgiosa, ovako je seljačina jer je naš i cirkusira svaki meč

Fkt nevjerovatno da ljudi pljuju čovjeka jer nije htio igrati po vidno klizavom terenu, šta sve neću pročitati
Pa moraju ljudi dijeliti misljenje sa komentatorom na ES, koji je prvi pomislio da to Damir radi iz neke druge namjere. Ipak se radi o nevidjenom strucnjaku... :puke:
Dzumhur zna imati nevjerovatnih ispada i mene prvog nenormalno iznervira, ali za ovo veceras mu se nema sta zamjeriti. Steta za onu brejk loptu u 4. setu, ono se moralo pogoditi. :(
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 03 sep 2017, 03:09

bodi123 je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:Džumi guspodin. Uvijek nudi zabavu na mečevima.
Da je amerikanac bio bi legenda, nešto poput McEnroea ili sada Kyrgiosa, ovako je seljačina jer je naš i cirkusira svaki meč

Dzumi mi je postao i najdrazi nas sportista. Ima neku cudnu karizmu, a igra i dobar tenis. Da je 10 cenata visi bio bi top 10 na svijetu, al i ovo je veliki uspjeh. U top 50 je na svijetu i stalno napreduje.

Btw sto se pdf zove Tenis BiH, a tema BiH tenis? :mrgreen:
kobe24 je napisao/la:
bodi123 je napisao/la: Da je amerikanac bio bi legenda, nešto poput McEnroea ili sada Kyrgiosa, ovako je seljačina jer je naš i cirkusira svaki meč

Pa moraju ljudi dijeliti misljenje sa komentatorom na ES, koji je prvi pomislio da to Damir radi iz neke druge namjere. Ipak se radi o nevidjenom strucnjaku... :puke:
Dzumhur zna imati nevjerovatnih ispada i mene prvog nenormalno iznervira, ali za ovo veceras mu se nema sta zamjeriti. Steta za onu brejk loptu u 4. setu, ono se moralo pogoditi. :(
Ma komentator me je prvo iznervirao sto je navijao za Dzumija. Ne volim neprofesionalnost pa makar bili na istoj strani. I onda je jos gorim putem krenuo kad je poceo pricati kako ono radi jer hoce da pomete Rusa. :kralj:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 03 sep 2017, 07:16

Naši "NAVIJAĆI" jedva ćekaju razlog da popljuju čovjeka.

Damire ti si legenda, žao mi je što nisi pobjedio, ponovo si nam pružio priliku da uživamo(a mal se i nerviramo) u tvojoj borbi.
Na svakom turniru publika je za tebe, normalni ljudi cijene tvoju igru.

Idemo dalje, u nove pobjede.

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 03 sep 2017, 07:20

dinoo je napisao/la:Steta,velika steta...2,3 super vazna poena u zadnja dva gema otisla vani i kraj. Jasno je da ima tenis u rukama,ali mirnocu u glavi moooora imati barem duplo vecu ako misli jos ici gore. Mozemo ga pljuvat mozemo ga braniti,cinjenica je da momak iskljucivo svojim radom postao milioner u 26oj godini iz bih. A nije ukro i nije u stranci.

Ps. Onaj poen kad ga nema u kadru a loptica se vraca rusu,hahahaha.
Takvi poeni nisu slučajni, dan prije u dublu su bile takve dvije vračene lopte, imao sam osječaj da ih vraća sa drugog terene.
:thumbup:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 03 sep 2017, 07:47

Unofficialpage je napisao/la:Ovo je jedan od onih mečeva kad sam sebe dobije. Imao ga je ali đaba uvijek nađe neki način da izgubi poen, break...

Sasvim normalno što je tražio prekid, ako je klizavo ne može se igrati.
Ču dobio sam sebe, a rus ga ubijao agresijom. Rubljev ima više vinera, i više greška. Sve se on pitao. Uvijek kad se sretnu ofanzivna i defanzivna mašina pita se napadač.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.