Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

emir79
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la emir79 » 04 sep 2017, 17:47

zlatnakoka je napisao/la:
Inače ne lutam po temama, ali da li si realan da smo igrali napadacki fudbal i imali prepoznatljiv stil igre? Nabrojao si tu lihtenstajn latviju i litvaniju.
Bez obzira na rezultate, naša najbolja utakmica u njegovo vrijeme je ona u Francuskoj, jer se jedino tad igralo napadački zato što uhljup nije imao šta izgubiti.
Pa bolan Vedo ti na Koševu igrao "desnog defanzivnog veznog", bez lijevog beka, bez napadaca uz popularno "kad mogu Bayern i Barcelona".
Pa onda veličanje Albanije kao da je Njemačka.
A tek taktičko neznanje.
Nažalost nismo dobili ni 2% boljeg, samo eto ovaj nije toliki telkan da sve mirno posmatra, kao nervira se iako nema pojma šta radi.

Neko gore reče ne može niko popravit situaciju mjesec prije, ne može, da dodju Klopp i Guardiola mi protiv onakve Belgije nemamo velike šanse. Ali jel to razlog da trpimo ovog koji kao i susic da go pa se povuce nebitno jel igra protiv Brazila ili Kipra. Trpaaajjjjj Lih, lux, gibr, andoru i slične.
Pjanić ne treba da izvodi prekide u reprezentaciji, jer eno jedan Hadžić svaki izvede bolje nego Pjanić. Takva igračina a ne zna slobodnjaka izvest za repku. Pozdraviti se sa Lulom, Vedom zbog godina. Viscom, Vranjesom, Zukanovicem zbog neznanja. Umjesto da zapecati malog Simunovica, pusta ga da gleda i slusa onaj jad, dok jos ima sansu birati za koga igrati.

Otkaz ako imaš obraza i to je to, isto što je i onaj prethodni trebao napravit a nije, pa se zgadio polovini nacije.
Od mogucih 30 bodova , 25 prvi u grupi i direktan plasman na SP. Uz Njemacku i Englesku najefikasnija reprezentacija u Evropi. Dzeko i Vedad najbolji tandem Evrope sa18 golova. Dzeko 2. strijelac kvlaifikacija, gol manje od V. P. , a Vedo 3.

Hvala i dovidjenja.

Nije imao sta izgubiti protiv Francuske? Gluho bilo, a direktan plasman na EP?

Utakmice protiv tad jake Bjelorusije sa Hlebom koja je maznula 4 boda Francuzima smo dobili sa igrom koja je bila carobna, Rumunija u Zenici za anale. Ove male da i nene spominjem. Zatim Grcka, Meksiko, Obala Slonovace, Argentia , Brazil...

Posto sam gledao protiv Brazila na njemackoj televiziji, citiracu ti njihovog komentatora:

“ Ko je ovdje Brazil?“

Pametnom dosta.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 04 sep 2017, 18:01

emir79 je napisao/la:
Inače ne lutam po temama, ali da li si realan da smo igrali napadacki fudbal i imali prepoznatljiv stil igre? Nabrojao si tu lihtenstajn latviju i litvaniju.
Bez obzira na rezultate, naša najbolja utakmica u njegovo vrijeme je ona u Francuskoj, jer se jedino tad igralo napadački zato što uhljup nije imao šta izgubiti.
Pa bolan Vedo ti na Koševu igrao "desnog defanzivnog veznog", bez lijevog beka, bez napadaca uz popularno "kad mogu Bayern i Barcelona".
A tek taktičko neznanje.
Nažalost nismo dobili ni 2% boljeg, samo eto ovaj nije toliki telkan da sve mirno posmatra, kao nervira se iako nema pojma šta radi.

Neko gore reče ne može niko popravit situaciju mjesec prije, ne može, da dodju Klopp i Guardiola mi protiv onakve Belgije nemamo velike šanse. Ali jel to razlog da trpimo ovog koji kao i susic da go pa se povuce nebitno jel igra protiv Brazila ili Kipra. Trpaaajjjjj Lih, lux, gibr, andoru i slične.
Pjanić ne treba da izvodi prekide u reprezentaciji, jer eno jedan Hadžić svaki izvede bolje nego Pjanić. Takva igračina a ne zna slobodnjaka izvest za repku. Pozdraviti se sa Lulom, Vedom zbog godina. Viscom, Vranjesom, Zukanovicem zbog neznanja. Umjesto da zapecati malog Simunovica, pusta ga da gleda i slusa onaj jad, dok jos ima sansu birati za koga igrati.

Otkaz ako imaš obraza i to je to, isto što je i onaj prethodni trebao napravit a nije, pa se zgadio polovini nacije.
Od mogucih 30 bodova , 25 prvi u grupi i direktan plasman na SP. Uz Njemacku i Englesku najefikasnija reprezentacija u Evropi. Dzeko i Vedad najbolji tandem Evrope sa18 golova. Dzeko 2. strijelac kvlaifikacija, gol manje od V. P. , a Vedo 3.

Hvala i dovidjenja.

Utakmice protiv tad jake Bjelorusije sa Hlebom koja je maznula 4 boda Francuzima smo dobili sa igrom koja je bila carobna, Rumunija u Zenici za anale. Ove male da i nene spominjem. Zatim Grcka, Meksiko, Obala Slonovace, Argentia , Brazil...

Posto sam gledao protiv Brazila na njemackoj televiziji, citiracu ti njihovog komentatora:

“ Ko je ovdje Brazil?“

Pametnom dosta.
Pa ako se ja dobro sjecam protiv Bjelorusije ga je Misimovic rafalao. Ako je ono bilo dobro tvoji su standardi jako niski.
U sustini nije ni vazno, onaj je bio tragican a ovaj tragikomican. Slazem se da je cetveronozni bio bolji od pernatog. Ako se o ovom uopce moze diskutirati.
Ne razumijem koja je tvoja intencija pisanjem o Susicu u zadnje vrijeme? Uvjeriti ljude da je on bio dobar selektor ili da je bolji od trenutnog. To mi nikako nije jasno.

ynwabhf
Kontakt:

Post Postao/la ynwabhf » 04 sep 2017, 18:07

Među prvima sam bio za odlazak Sušića sa mjesta selektora , ali da sam znao ko će doći i da će biti ovako , realno bih navijao da ostane...
Baždarević nema nikakvu viziju , nikakvu igru nemamo, bez tečne igre, pasova, bez ijedne poštene akcije čak ni protiv amatera sa Gibraltara. Imam osjećaj da igrači ne znaju šta da igraju na terenu , pa nemoguće da odjednom ne znaju igrati, a skoro ista postava je igrala i sa Sušićem , nema tu puno novih igrača u prvih 11. Prosto, nemamo ni plan B kada zagusti, vrši neke nebulozne izmjene, kad uđu novi igrači s klupe , ne vidi se promjena na terenu nikakva , loše da lošije ne može od ovoga ... sa ovakvom igrom , nema teoretske šanse protiv Belgije.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 04 sep 2017, 18:18

Papke je tele, Meša je još veće. Ijedan i i drugi su ispodprosjecni treneri i njihova karijera to pokazuje.

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 04 sep 2017, 18:26

Kad nema uspjeha selektor mora da ode a igraci su isti jbg kad dodje novi isto nam se pise.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 04 sep 2017, 18:26

Bilo je vrijeme da Pape ode. Doduše, trebao je otići nakon Svjetkog prvenstva, al' iz saveza je dobio čak produženje ugovora i to po još povoljnijim uslovima. Jednostavno, on će ostat upamćen kao prvi koji nas je odveo na veliko takmičenje i to treba cijeniti. Duga je lista i njegovih grešaka, kako taktičkih tako i onih PR-ovskih, a ovdje smo o tome pisali 50 puta. :mrgreen:

Meša je tad bio "logičan" izbor. No, ja ne znam da smo, izuzev utakmice sa Grčkom u gostima, izgledali dobro pod njegovom palicom. Ok, treba mu vremena, treba ovo, treba ono. Dobio je vrijeme. Šta je dao zauzvrat? Ništa. Ovo što on radi je grozno. Nemamo ni igru, al' nekakvom srećom smo samo u igri i to prosto iz razloga što je Grčka u goroj banani od nas. Njih je haman napustila sreća. :mrgreen:

Po meni, igrali baraž ili ne, plasirali se na prvenstvo ili ne, Meša bi trebao biti bivši. Očekivao sam da će taktički biti jači od Papeta, a oni su "tu negdje". Čak mi ponekad djeluje da je Pape bolji od njega i na tom planu (eto dokle je došlo).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 04 sep 2017, 18:58

Curane,mrsssss
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 04 sep 2017, 18:58

Lose na ovom raspletu je naravno sto je dobio novu sansu da pokaze svoje (ne)znanje. Protiv Belgije kao da gledam opet sa dva spica.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 04 sep 2017, 19:04

zlatnakoka je napisao/la: .
O cemu ti govoris? Pape je najbolji selektor u historiji BiH reprezentacije. Mi smo igrali napadacki, prepoznatljiv, prelijep fudbal. Cijeli svijet je pricao o Bosanskoj reprezentaciji, koliko smo lijepo igrali, Sa nama su na vrhu bili samo Engleska i Njemacka. +25 gol razlika. Svicarska je samo dobila Latviju 1 razlike, mi njima 5 gola uvalili. Igrali smo egal sa Brazilom, oni su dali gol u zadnjoj minuti utakmice, ali smo protiv jednog BRAZILA igrali prelijep fudbal. Bili smo egal sa finalistom SP Argentinom, malo je falilo da bude 2-2. Protiv Nigerije smo dali gol ali taj papak iz Novog Zelanda nam je sve usro. Rutinski 3-1 protiv Irana koji je cuvao Argentinu do 0-1 i remizirao sa Nigerijom. Sa **** Anelkom Hadzicem kao stopera i Tinki-Vinkija smo dominirali protiv Belgije u Zenici.

Ovaj curan nije samo da je 5x gori selektor od Papeta, nego ne mogu ni u istoj recenici.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 04 sep 2017, 19:20

dubrovnik je napisao/la:
emir79 je napisao/la:
A tek taktičko neznanje.

Hvala i dovidjenja.

“ Ko je ovdje Brazil?“

Pametnom dosta.
Pa ako se ja dobro sjecam protiv Bjelorusije ga je Misimovic rafalao. Ako je ono bilo dobro tvoji su standardi jako niski.
U sustini nije ni vazno, onaj je bio tragican a ovaj tragikomican. Slazem se da je cetveronozni bio bolji od pernatog. Ako se o ovom uopce moze diskutirati.
Ne razumijem koja je tvoja intencija pisanjem o Susicu u zadnje vrijeme? Uvjeriti ljude da je on bio dobar selektor ili da je bolji od trenutnog. To mi nikako nije jasno.
Rafalanje nema veze sa kvalitetom utakmice, nego zato sto se Safet nije libio niti plasio bilokog day stavi na klupu, pa tako ni Misimovica. Dzeko je isto znao ici na klupu, Vedad takodje.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 04 sep 2017, 19:23

:tokralju: :tokralju: :tokralju:
Vucevich je napisao/la:
zlatnakoka je napisao/la: .
O cemu ti govoris? Pape je najbolji selektor u historiji BiH reprezentacije. Mi smo igrali napadacki, prepoznatljiv, prelijep fudbal. Cijeli svijet je pricao o Bosanskoj reprezentaciji, koliko smo lijepo igrali, Sa nama su na vrhu bili samo Engleska i Njemacka. +25 gol razlika. Svicarska je samo dobila Latviju 1 razlike, mi njima 5 gola uvalili. Igrali smo egal sa Brazilom, oni su dali gol u zadnjoj minuti utakmice, ali smo protiv jednog BRAZILA igrali prelijep fudbal. Bili smo egal sa finalistom SP Argentinom, malo je falilo da bude 2-2. Protiv Nigerije smo dali gol ali taj papak iz Novog Zelanda nam je sve usro. Rutinski 3-1 protiv Irana koji je cuvao Argentinu do 0-1 i remizirao sa Nigerijom. Sa **** Anelkom Hadzicem kao stopera i Tinki-Vinkija smo dominirali protiv Belgije u Zenici.

Ovaj curan nije samo da je 5x gori selektor od Papeta, nego ne mogu ni u istoj recenici.
:tokralju: :tokralju: :tokralju:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 04 sep 2017, 19:26

A zašto se uopšte raspravlja ko je bolji od njih dvojice, biraš manje od dva zla. To što je Pape na kraju pogotovo zasrao ne pere ovog.

Meša ima Džeku i Pjanića na vrhuncu forme. Kolašinac također. Te priče o igračima ne piju vodu.

Zamrzio sam ga na kraju, ali Pape je doktor nauka za ovu ublehu, sve sa kasetama itd. Prije Nigerije je radio poprilično dobar posao.

Imali smo i sa njim sramoćenja, ali igra je bar svaku 5. utakmicu imala kakav-takav smisao. Niko ne traži od Meše da uđe u top 10 reprezentacija, ali frajer nema ni plana, ni sistema, nema pojma od taktike, motivacije, autoriteta, apsolutno ništa. Podsjeća me na mog amaterskog trenera, garant nabroji prvih 11 i kaže 'idemo momci igrati'.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 04 sep 2017, 19:34

Ako neko misli da 'igraci mogu samo dobiti utakmicu', nek opet malo razmisli.

Pogledaj Argentinu (prije Sampaolija) sa Messijem, Higuainom, Aguerom, i reci kako je to zavrsilo.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 04 sep 2017, 19:36

I dalje sve po starom. Imam osjecaj da se trenutacno dize jedna propala "Legenda" da bi se ova "Legenda" druge boje dodatno pokopala i kao sto je to nas obicaj pohvaliti se sa manje losim.
Niko od vas koji hvali trenerskog maga koji voli "srneca ledja" nikako da pohvali njegove uspjehe u karijeri koje je imao nakon propasti koju je kreirao u Bosanskoj ekipi u kvalifikacijama za EP. Epski nastupi protiv Rumunjske, Albanije, USA, Slovacke, Cipra, Izraela .... se trenutacno zaboravljaju. Otkazi u Francuskom drugoligasu. Covjek se toliko izblamirao(gubio od cura) da nije mogao posao naci ni kao ucitelj tjelesnog a ne kao nogometni trener pune 3 godine.
I sada je uspjeh sto je manje los od ovog novog koji ga je zamjenio. A da pogledate do kud su stigli Kovac, Bilic, Tudor, Prosinecki a trenerski posao su poceli uciti na Vatrenima. Otrijeznite se vise ili je ovo stanje Bosanskih legendi pocelo prelaziti i na navijace.

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 04 sep 2017, 19:36

High je napisao/la:
BadrHari je napisao/la:Susic je bolji selektor od Bazdarevića, koliko god to tuzno bilo
Pa od Ćurana je bolji i Faik Kolar.
Problem je sto i Susic i Curanovic kopiraju prethodnog selektora i biraju iste igralece.
Da je Spahic kojim slicajem nastavio igrati za vrbanjusu curan bi ga pozvao u repku. Sad malo o igracima
Begovic malo vecka rupa na golu , tip nesmije istrcati na peterac al eto i na prijateljskim utakmicama ge niko nesmije zamjenit
Zukanovic spor i nepismen bek
Kolasinac previse ufuran nista nije uradio
Stoperi Vranjes I Sunjic dva vola spori, teknikalitet im nikakva, Bar jedan stoper bi trebao biti intelgentan igrac obojica volovi
Cimirot dobar tehnicar ali fali mu agresivnosti i bezobrazluka na terenu
Pjanic u Juve ore trci uklizava za repku pickica u suknjici alla salihamidzic birvaktile za Bajen radnik za Bosnu glumac
Ibisevic curanova zrtva da bi Dzoki ugodio
Lulic tehnika ko u mog mage nikakva samo malo trke nula bodova
Dzoko maneken i umisljena zvijezda
Visca ptica trkacica brzo od lopte nezna ni on ponekad gdje je balon
Ovo je sve Protiv Grka a i u ostalim tekmama isto :kafa:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

zlatnakoka
Kontakt:

Post Postao/la zlatnakoka » 04 sep 2017, 19:42

emir79 je napisao/la: Od mogucih 30 bodova , 25 prvi u grupi i direktan plasman na SP. Uz Njemacku i Englesku najefikasnija reprezentacija u Evropi. Dzeko i Vedad najbolji tandem Evrope sa18 golova. Dzeko 2. strijelac kvlaifikacija, gol manje od V. P. , a Vedo 3.
Hvala i dovidjenja.

“ Ko je ovdje Brazil?“
Pametnom dosta.
Ako je pametnom dosta mlaćenje nikad lakših grupa, onda treba da smo zadovoljno pobjedama protiv Kipra, Estonije, Latvije, Litvanije, Andore i sličnih.

Protiv Francuske nismo ni bili prvi u tom trenutku pa da možemo nešto izgubiti. Bilo je ili drugi ostaješ ili dobijaš, kako god da završi utakmica ne gubiš pozicije koje vode dalje.
Na Koševu nisi uputio udarac u okvir gola, i svako gostovanje si išao "dobroj ekipi i tražio bod". Njegove riječi.
Pa Izrael nas nikakav odučio od fudbala. Argentinu jesmo isto tako dobro odigrali.

Ne kažem ja da je ovaj bolji, nego da se ne zna koji je gori.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 04 sep 2017, 19:46

Zna se ko je gori, onaj koji ne moze izmisliti nijednu akciju protiv Gibraltara.

Lampard8
Kontakt:

Post Postao/la Lampard8 » 04 sep 2017, 19:50

Vraćaj Ciru da jebbe majku majkinu ovim zvjezdicama
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 04 sep 2017, 19:51

Vucevich je napisao/la:Zna se ko je gori, onaj koji ne moze izmisliti nijednu akciju protiv Gibraltara.
Vuce zasto je to vazno?
Moglo bi se i reci gori je onaj sto je od zene izgubio utakmicu. Svak vidi da je ovaj na terenu losiji ali u tome nije poanta.
Prije par mjeseci sam na temi Sarajeva procitao da se nekom od forumasa navijaca Sarajeva zamjera sto je kao bio protiv Susica i pisao protiv njega jer je kao on institucija. Je li to normalno stanje stvari ili sam ja slucajno uocio anomaliju.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 04 sep 2017, 19:54

dubrovnik je napisao/la:
Vucevich je napisao/la:Zna se ko je gori, onaj koji ne moze izmisliti nijednu akciju protiv Gibraltara.
Vuce zasto je to vazno?
Moglo bi se i reci gori je onaj sto je od zene izgubio utakmicu. Svak vidi da je ovaj na terenu losiji ali u tome nije poanta.
Prije par mjeseci sam na temi Sarajeva procitao da se nekom od forumasa navijaca Sarajeva zamjera sto je kao bio protiv Susica i pisao protiv njega jer je kao on institucija. Je li to normalno stanje stvari ili sam ja slucajno uocio anomaliju.
I jedan i drugi su losi, ali od kako pratim reprezentciju (2005) nisam gledao gori i ruzniji fudbal od ovog perioda dok je Mesa selektor.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, zaostrog i 36 gostiju.