FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

parangal
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la parangal » 04 sep 2017, 20:02

Romariooo je napisao/la:Kazem ja da ste rano otpisali don andresa, samo ako valverde za razliku od enrikea bude znao malo zbiti vezni red, i osloboditi dona od trke velike i dati mu pravu ulogu, on ce pokazati svoju magiju jos jednu godinu i vidjecemo da mu coutinjo jos nije do koljena
Tako je druže, slažem se sa tobom....samo ga treba trke rasteretiti :thumbup: Nego šta misliš, koga opteretiti? Busa? On mi deluje baš onako spremno za trčanje....ili Rakitić? Velika dilema, obojca su hitri i kondiciono svetski vrh :lol: ....daj bre ne zahebaji se, nego se uozbilji :mrgreen:

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 04 sep 2017, 20:11

Vidjaj Madrida...

Lukica....trči ko navijen, tehnički besprekoran, ume šutnuti....opasan po gol
Kovačić....trči ko navijen, tehnički besprekoran, ume šutnuti....opasan po gol + jak ko bik
Kross....trči ko navijen, tehnički besprekoran, ume šutnuti....opasan po gol
Isko....trči ko navijen, tehnički besprekoran, ume šutnuti....opasan po gol
Asensio...trči ko navijen, tehnički besprekoran, ume šutnuti....opasan po gol
Casemiro....trči ko navijen, ume šutnuti....opasan po gol......najveće "smetalo" protivničke igre na sredini terena na svetu...
itd itd...
Zaista, teške li su Zizuove "muke"....ima sve ono što Barsa upravo nema danas ;)

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 04 sep 2017, 20:34

Feldmarschall je napisao/la:Nije on kriv što je na zalasku karijere i spreman za ne više od sat vremena ozbiljnog fudbala i dalje najbolji Barcelonin veznjak. Nije on kriv što na klupi nema igrača koji će ući umjesto njega, a de se ne osjeti pad u igri. Ili koji je kvalitetniji od njega da ga posjede na klupu. Nije kriv što nema trenera koji će mu olakšati posao i zahvaljujući kojem će igrati rame uz rame sa deceniju mlađim igračima. Nije on kriv što Barca ide kontra svega onoga što ju je učinilo velikom i brani se sa 10 igrača iza lopte. Nje on kriv što Barca više ne kontroliše utakmice, nego je pusti da se otvori pa se ganja od gola do gola s protivnikom. Tužno je da oni koji se nazivaju navijačima Barcelone to ne vide.

Taj isti Iniesta vrti nebeskog Verrattija oko noge sat vremena. Taj isti Iniesta i sa 35 na leđima predvodi presing Španije i ganja Bonuccija i Buffona. Taj isti Iniesta dobije zaslužen aplauz prepunog Bernabeua kad izlazi iz igre. Ne jer im je drag, nego jer je vrhunski fudbaler. Kako može u sedam dana oscilirati od očajnog do vrhunskog?

I da, Iniesta se treba povući na kraju sezone. Trebao je i ranije, na prvu kritiku kako je kugla oko noge i uzrok Barcinih problema. Otići mirno i dostojanstveno. Gospodski. Na isti način kako je i igrao fudbal. Ne biti dio ovog cirkusa kome se svijet smije. To je odluka koja traži hladnu glavu, a koja ne postoji u slučaju Iniesta-Barcelona, kao ni kod nas koji toliko volimo poeziju od fudbala koju igra.
tko je rekao da je on kriv, nitko njega ne krivi, krivimo upravu sto su pobjegli od filozofije i sto nisu nasli adekvatne veznjake oko njega i busquetsa, sto nisu nasli zamjene za njih ako vec hoce drugaciji vezni red, normalno je da on nije kriv, de nadji nekog sto ima 33-34god da ce igrati bolje od njega u ovakvoj krhotini od veznog reda, ne postoji, niti ce postojati, on daje maximum, nekad to izgleda odlicno, nekad zalosno, a njegovu klasu nitko nije dovodio u pitanje.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 04 sep 2017, 20:42

Iniesta je najmanji problem nase ekipe. Ali bukvalno. Ostale vodonose su problem. Vidjeli smo kako uz Koke-a, Isca i ostale igracine bude dobar. Stavi ga u normalnu ekipu sa 2 jos dobra veznjaka, bit ce bolji od ovog Ozila iz Arsenala, garantiram. On je i dalje aposlutno nas najbolji i tehnicki najpotkovaniji igrac.

A kad je tako- onda znas koliko je sati. Kad ti jedan 35godisnjak bude najbolji veznjak.
27.10.2020

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 04 sep 2017, 20:52

leorey je napisao/la:Iniesta je najmanji problem nase ekipe. Ali bukvalno. Ostale vodonose su problem. Vidjeli smo kako uz Koke-a, Isca i ostale igracine bude dobar. Stavi ga u normalnu ekipu sa 2 jos dobra veznjaka, bit ce bolji od ovog Ozila iz Arsenala, garantiram. On je i dalje aposlutno nas najbolji i tehnicki najpotkovaniji igrac.

A kad je tako- onda znas koliko je sati. Kad ti jedan 35godisnjak bude najbolji veznjak.
Ko su boldovani? Imenom i prezimenom....ko su te vodonoše? To tako upšteno i kolektivno je recidiv prošlosti sa ovih naših prostora.....zvaničnu (najaču) postavu Barse čine Inijesta, Bus, Rakitić.....ko je problem od njih po tebi? osoba A;B ili pak C? Da li samo jedna? Da li dve? Da li sve tri?

I nemojte krivice svaljivati na Gomese, Denise, Rafinje, Roberte i ostale povremene i "alibi" igrače.....jer zna se ko je standardna a ko povremena postava sredine terena .

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 04 sep 2017, 21:07

Pokušavam naći ali ne mogu, nisam vičan tome.....ume li ko naći zvaničnu tabelarnu statistiku ova tri srednja igrača za sezone 15/16 i 16/17....interesuje me broj utakmica, broj golova i ono najvažnije za veznjaka broj asistencija....gde se to može naći ako uopšte može? Puno bi toga bilo mnogima jasnije...

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 04 sep 2017, 21:08

parangal je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:Kazem ja da ste rano otpisali don andresa, samo ako valverde za razliku od enrikea bude znao malo zbiti vezni red, i osloboditi dona od trke velike i dati mu pravu ulogu, on ce pokazati svoju magiju jos jednu godinu i vidjecemo da mu coutinjo jos nije do koljena
Tako je druže, slažem se sa tobom....samo ga treba trke rasteretiti :thumbup: Nego šta misliš, koga opteretiti? Busa? On mi deluje baš onako spremno za trčanje....ili Rakitić? Velika dilema, obojca su hitri i kondiciono svetski vrh :lol: ....daj bre ne zahebaji se, nego se uozbilji :mrgreen:
Kao prvo raketa na kluparu a umjesto njega puno trkacki jaci roberto ili paulinjo

Kao drugo napraviti promjenu formacije, znaci dva zadnja vezna buskec i roberto koji nece puno ici naprijed nego cuvati ledja iniesti a ne ko do sada da raketa onako spor ide naprijed i izigrava neko krilo i ostavlja prostor ogroman

Kao trece sredinu zbiti dodatno potpunim uvlacenjem mesija u sredinu odmah ispred inieste na poziciju nesto izmedju ofanzivnog veznog i lazne devetke s potpunom slobodom, da su blizu i da mogu kombinovati, demba i suarez da se izvlace lijevo i desno i otvaraju prostor mesiju za prodore, ono sto su radili vilja i pedro, s tim da suarez se transformise cesto i u spica kad alba ili iniesta odu na lijevo krilo

Kao cetvrto,semedo i dembele uz roberta umjesto rakete ili paulinjo, kao i suarez koji ce biti vise lijevo i vise raditi defanzivu, sve te promjene donijet ce vise trke, jedino mesi ce biti oslobodjen defanzive a ne ko do sada trojica msn, a iniesta dosta manje nego do sad, imat ce tako don vise slobode da radi ono sto mu lezi najbolje,a da se ne trosi puno, s tim promjenama mislim da bi dobio pravu ulogu mozga ekipe

Uz ove promjene mislim da bi don mogao izvuci jos jednu sezonu sjajnu kao pecat sjajne karijere
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 04 sep 2017, 21:16

@Romario.....ma ja se sprdam ovde, kakav bre crni Paulinho? Pa ako su ovi sada "dizelaši" on je tata svih dizelaša zajedno :lol: ....ono što mu se mora priznati da je čak i takav kakav je ima samo u ovim kvalifikacijama za SP više datih golova i asistencija nego za 2 poslednje sezone zajedno Inijesta i Busquets u Barsi :rol: ...Rakitića namerno izuzimam jer on iako tehnički najslabiji tu ima takodje više asistencija i golova nego ova dva zajedno....ume Rakita onako kilav kljucnuti ponekad što jes jes ali ova dvojca....BRUKA :lol:

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 04 sep 2017, 22:25

:mrgreen:
parangal je napisao/la:@Romario.....ma ja se sprdam ovde, kakav bre crni Paulinho? Pa ako su ovi sada "dizelaši" on je tata svih dizelaša zajedno :lol: ....ono što mu se mora priznati da je čak i takav kakav je ima samo u ovim kvalifikacijama za SP više datih golova i asistencija nego za 2 poslednje sezone zajedno Inijesta i Busquets u Barsi :rol: ...Rakitića namerno izuzimam jer on iako tehnički najslabiji tu ima takodje više asistencija i golova nego ova dva zajedno....ume Rakita onako kilav kljucnuti ponekad što jes jes ali ova dvojca....BRUKA :lol:
To je zato sto igraju daleko od gola, iniesta je tu ispao zrtva msn-a, sad sa dembom i suarezom po stranama,brzim semedom i robertom u sredini sa vise trke i defanzive od rakete, bilo bi mjesta za iniestu da igra blize golu i mesiju, mislim nije to nesto savrseno, ali je rjesenje da se izvuce maximum iz onog sto imamo

...............................stegen...................
Semedo..........pike.......,......umtiti..........alba
.......................roberto.......buskec..........
................................iniesta..............,.....
................................messi
...........demba....................suarez....

Ovo je mislim maximum nas sto se moze izvuci, ovako bi izgledalo kad imamo loptu, a kad se branimo mesi bi bio naprijed a demba i suarez povuceniji i onda moglo bi tu biti raznih tranzicija, promjena pozicija, al bi dosla do izrazaja kreativnost inieste i ubojitost mesija,i suki bi igrao ono sto je igro u liverpoolu a sto nije mogo kod nas zbog neymara
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 04 sep 2017, 22:46

parangal je napisao/la:
leorey je napisao/la:Iniesta je najmanji problem nase ekipe. Ali bukvalno. Ostale vodonose su problem. Vidjeli smo kako uz Koke-a, Isca i ostale igracine bude dobar. Stavi ga u normalnu ekipu sa 2 jos dobra veznjaka, bit ce bolji od ovog Ozila iz Arsenala, garantiram. On je i dalje aposlutno nas najbolji i tehnicki najpotkovaniji igrac.

Ko su boldovani? Imenom i prezimenom....ko su te vodonoše? To tako upšteno i kolektivno je recidiv prošlosti sa ovih naših prostora.....zvaničnu (najaču) postavu Barse čine Inijesta, Bus, Rakitić.....ko je problem od njih po tebi? osoba A;B ili pak C? Da li samo jedna? Da li dve? Da li sve tri?

I nemojte krivice svaljivati na Gomese, Denise, Rafinje, Roberte i ostale povremene i "alibi" igrače.....jer zna se ko je standardna a ko povremena postava sredine terena .
Pa koliko znam Gomes je proslu sezonu dobio vise prilika od Inieste, tako da naravno da se moze i on racunati. Ovoj veznoj liniji fali ta sestica koja diktira tempo, smiruje igru, povezuje je, ubrza ili uspori kada treba i to je to.

Nazalost sesticu nismo doveli ni ove sezone, zbog toga ne ocekujem neke rezultate, pogotovo u LP.

Ja se s tobom slazem to za asistencije...medjutim nije bas krucijalno, recimo Modric nema uopste mnogo asistencija, ali je on alfa i omega veznog reda u Rejalu. Ne mora igrac asistirati ili zabiti da znas da je prekucao tekmu.

Iniesta je najbolji nas veznjak jer ima jednostavno slifa, tehnicki je potkovaniji od svih nasih veznjaka, znaci moze prevesti i napraviti visak. Nesto sto Isco i Modric ( manje) rade u Madridu.

Naravno da Iniesta nije na svom nivou, niti ce vise biti jer je i nerealno da bude zbog godina....medjutim stavi njega u vezni red sa Iscom i Modricem...ili sa Krosom i Casemirom i uvjeravam te da ce biti najbolji na terenu.

Problem nije jednog- dva igraca, vec citavog sistema...igraci jednostavno stoje previse razmaknuti i onda logicno da se slabije i krecu i pokrivaju teren.

Ista ova sredina : Rakitic-Busquets- Iniesta je prije 2 godine imala kontrolu nad 99 % utakmica, dok sad ne moze da poveze 5 pasova protiv jacih ekipa. Okej, mozda nisu ni mladi kao prije 2 godine, ali nisu ni zaboravili valjda igrati nogomet.
27.10.2020

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 04 sep 2017, 22:51

Sa trenutnim raspoloživim "sredstvima" u veznom redu Iniesta zaslužuje igrati u prvoj postavi, jer i kao ovakav je bolji od svakog igrača iz vezne linije. Bolje nemamo i kraj.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 04 sep 2017, 22:51

leorey je napisao/la:
Ista ova sredina : Rakitic-Busquets- Iniesta je prije 2 godine imala kontrolu nad 99 % utakmica, dok sad ne moze da poveze 5 pasova protiv jacih ekipa. Okej, mozda nisu ni mladi kao prije 2 godine, ali nisu ni zaboravili valjda igrati nogomet.
Npr. Modrić je stariji par godina od Rakitića i Busquetsa, pa i dalje na terenu izgledao kao brzi Gonzales za njih. A kad pogledaš Gomesa kako se krece po terenu, onda pomisliš da je on stariji 8 godina od Modrića, a ne obratno :mrgreen:
Zašto je to tako?

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 04 sep 2017, 22:53

Romariooo je napisao/la:To je zato sto igraju daleko od gola, iniesta je tu ispao zrtva msn-a, sad sa dembom i suarezom po stranama,brzim semedom i robertom u sredini sa vise trke i defanzive od rakete, bilo bi mjesta za iniestu da igra blize golu i mesiju, mislim nije to nesto savrseno, ali je rjesenje da se izvuce maximum iz onog sto imamo

...............................stegen...................
Semedo..........pike.......,......umtiti..........alba
.......................roberto.......buskec..........
................................iniesta..............,.....
................................messi
...........demba....................suarez....

Ovo je mislim maximum nas sto se moze izvuci, ovako bi izgledalo kad imamo loptu, a kad se branimo mesi bi bio naprijed a demba i suarez povuceniji i onda moglo bi tu biti raznih tranzicija, promjena pozicija, al bi dosla do izrazaja kreativnost inieste i ubojitost mesija,i suki bi igrao ono sto je igro u liverpoolu a sto nije mogo kod nas zbog neymara
i? Šta je ovde kvalitativna "promena" u odnosu na prošlu sezonu? Junoša Dembo u odnosu na Neymara? Ovo dole nazad Deja vu uz dodatak "čudotvorca" Semeda? To je @Romario isti tim, isti stil ili narodski isto sranje drugo pakovanje onog tima koji je razoren u Parizu, ponižen u Torinu i sabijen u mišiju rupu na Calderonu......Papirološki to je slabiji, zatim 2 godine stariji tim koji 2 godine ne može proći 1/8 LP....ah da, ove će godine oni "explodirati" i pokazati svima.....hoće ali malo sutra. Naravno, to je i dalje dovoljno moćan tim da se iživljava na Camp Nou nad Alavesima, Leganjesima, Granadama i sličnim ali završnice Lige prvaka mogu pratiti samo iz svojih udobnih fotelja baš kao ti ili ja...i tako evo već treća sezona. Ali dobro....valja se navikavati i na to polako jer su ta vremena Barsina realnost ;)

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 04 sep 2017, 22:59

Derdiyok je napisao/la:Sa trenutnim raspoloživim "sredstvima" u veznom redu Iniesta zaslužuje igrati u prvoj postavi, jer i kao ovakav je bolji od svakog igrača iz vezne linije. Bolje nemamo i kraj.
Ja to uopšta ne sporim....ja samo kažem šta su mogućnosti takvog tima......pišanje po borniji (ali samo boraniji) iz Primere i gledanje na TV-u moćnijih evropskih ekipa kako se bore za klempu....a slažem se sa tobom da je to sa "ovim sredstvima" tako kako si napisao.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 04 sep 2017, 23:02

Slazem se s @Romario, da bi trebalo pokusati promijeniti formaciju i malo zbiti tu sredinu, kad vec nikog nismo doveli onda da najbolje iskoristimo ovo sto imamo.

Rakitic ne smije igrati vazne utakmice vise, kao ni Gomes i to je krucijalno.

Ali isto tako @parangal, zar mislis da bi valjalo da smo doveli jos 2 neka veznjaka, pa da su i top klase i da odmah izbacis i Busquetsa i Iniestu, a stavis njih ? Zar mislis da bi se odmah oni uklopili i ono jos vaznije, da bi imali kontrolu nad utakmicom protiv recimo Juventusa na sredini ? Mozda na MANAGERU. U realnosti, tesko, za to je potrebno vremena, pogotovo da bi se prilagodio filozofiji Barcelone.

Mi smo ovo ljeto definitivno ojacani za desnu stranu, i to je cinjenica, s obzirom da je nismo imali prosle sezone jer je igrao samo igrac koji nije nikad smio biti tu, tj Roberto.

Sada imas Dembelea i Semeda, veliki upgrade u odnosu na proslu sezonu. Ali sada smo dosli u situaciju da nemamo lijeve strane i to me zabrinjava. Odlaskom Neymara ostala je velika rupa jer nismo nikog doveli i tu ce napad biti otupljen ne 100 % nego 200 % u odnosu na proslu sezonu.

Ali na sredini, posto niko nije doveden, definitivno treba probati nesto novo. Imas Paulinha ( koliko god to smijesno zvucalo), Roberta, Denisa da uskoce kad treba.

Po meni treba probati Paulinho-Roberto-Iniesta, ne bi to sigurno lose izgledalo na nekim gostovanjima gdje protivnik igra na kontre, jer imas 2 trkaca u vezi. Ili Paulinho-Roberto-Denis.
27.10.2020

Derdiyok
Kontakt:

Re: RE: Re: FC Barcelona

Post Postao/la Derdiyok » 04 sep 2017, 23:11

parangal je napisao/la: Ja to uopšta ne sporim....ja samo kažem šta su mogućnosti takvog tima......pišanje po borniji (ali samo boraniji) iz Primere i gledanje na TV-u moćnijih evropskih ekipa kako se bore za klempu....a slažem se sa tobom da je to sa "ovim sredstvima" tako kako si napisao.
Kako si se odma osjetio prozvanim :mrgreen:

Ne dam ja na Iniestu pa makar morao i subjektivnost koristiti :D

Sad ozbiljno. Iniesta je za mene jedan od najboljih driblera i opcenito tip igraca koje ja preferiram. Taj spoj genijalnosti mirnoće o ljudskosti kako na terenu tako i van terena. Nema puno takvih igraca danas i zato bih volio da sto duze traje, a trenutno kod nas moze jos trajati. Covjek je stvoren za velike utakmice. Naravno da si u pravu sa druge strane gledajuci, tj. objektivno. Sve ima svoj kraj. Koliko god ga gotivio doci ce vrijeme kad ce morati ili da okaci kopačke o klin, ili da ide negdje drugo. Ni prvi ni posljednji kome se to desava ali, ponavljam, u trenutnim **** kakvim jesmo on nam je najbolje sto imamo u vezi.
Ne znam ni sta sam napisao, udario si u bolnu tacku :mrgreen:

Sent from my LG-P880 using Tapatalk
Zadnja izmjena: Derdiyok, dana/u 04 sep 2017, 23:13, ukupno mijenjano 2 puta.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 04 sep 2017, 23:12

leorey je napisao/la:Slazem se s @Romario, da bi trebalo pokusati promijeniti formaciju i malo zbiti tu sredinu, kad vec nikog nismo doveli onda da najbolje iskoristimo ovo sto imamo.

Ali isto tako @parangal, zar mislis da bi valjalo da smo doveli jos 2 neka veznjaka, pa da su i top klase i da odmah izbacis i Busquetsa i Iniestu, a stavis njih ? Zar mislis da bi se odmah oni uklopili i ono jos vaznije, da bi imali kontrolu nad utakmicom protiv recimo Juventusa na sredini ? Mozda na MANAGERU. U realnosti, tesko, za to je potrebno vremena, pogotovo da bi se prilagodio filozofiji Barcelone.

Mi smo ovo ljeto definitivno ojacani za desnu stranu, i to je cinjenica, s obzirom da je nismo imali prosle sezone jer je igrao samo igrac koji nije nikad smio biti tu, tj Roberto.

Sada imas Dembelea i Semeda, veliki upgrade u odnosu na proslu sezonu. Ali sada smo dosli u situaciju da nemamo lijeve strane i to me zabrinjava. Odlaskom Neymara ostala je velika rupa jer nismo nikog doveli i tu ce napad biti otupljen ne 100 % nego 200 % u odnosu na proslu sezonu.

Ali na sredini, posto niko nije doveden, definitivno treba probati nesto novo. Imas Paulinha ( koliko god to smijesno zvucalo), Roberta, Denisa da uskoce kad treba.

Po meni treba probati Paulinho-Roberto-Iniesta, ne bi to sigurno lose izgledalo na nekim gostovanjima gdje protivnik igra na kontre, jer imas 2 trkaca u vezi. Ili Paulinho-Roberto-Denis.
Znaš da volim da se kladim....ali i da držim reč i "odradim" opkladu.....evo tebi sada nudim ti biraj u šta hoćeš da će Ivan Rakitić i dalje biti prvi pik bezmudog Valverdea, Bus nezamenljiv a Inijesta kao i prošle sezone....kad je zdrav ili kad ne orezuje vinograd biti kapiten? Nema on namere NIŠTA menjati nego se nada (kao i popularni "nostalgičari" odavde) da će imati više sreće od "nesrećnog" EnrikeTa.....osmisli opkladu ;)

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 04 sep 2017, 23:25

parangal je napisao/la:
leorey je napisao/la:Slazem se s @Romario, da bi trebalo pokusati promijeniti formaciju i malo zbiti tu sredinu, kad vec nikog nismo doveli onda da najbolje iskoristimo ovo sto imamo.

Znaš da volim da se kladim....ali i da držim reč i "odradim" opkladu.....evo tebi sada nudim ti biraj u šta hoćeš da će Ivan Rakitić i dalje biti prvi pik bezmudog Valverdea, Bus nezamenljiv a Inijesta kao i prošle sezone....kad je zdrav ili kad ne orezuje vinograd biti kapiten? Nema on namere NIŠTA menjati nego se nada (kao i popularni "nostalgičari" odavde) da će imati više sreće od "nesrećnog" EnrikeTa.....osmisli opkladu ;)
Pa ne mogu ja znati kako ce on voditi ekipu nakon 2 tekme. Ono sto je cinjenica je to da on uopste nema podrsku ove uprave. Kako ?

Pa covjek je htio pojacanja, javno je to rekao. Nije ih dobio. Htio je Iniga za stopera, nije dobio.

Takodjer se nije nadao ni odlasku najboljeg krilnog igraca, niti je znao kakav roster ce imati prvog septembra.

Ali cak i od ovih igraca, se moze sastaviti brutalna ekipa, pa cak i na sredini terena.

Jer sredina : Busquets-Paulinho( Roberto)-Iniesta( Denis)-Messi nije uopste losa, naprotiv. Medjutim, morat ce svak svoj zadatak fino obavljati na terenu, trebat ce dosta trke, sto ce zavisiti dosta i od trenera jel.

Vidjet cemo kako ce postaviti stvari...ja cu svoj sud o Valverdeu dati negdje u januaru ili februaru, mozda cak i martu nakon malo jacih utakmica. Sada je stvarno rano govoriti o tome.
27.10.2020

parangal
Kontakt:

Re: RE: Re: FC Barcelona

Post Postao/la parangal » 04 sep 2017, 23:30

Derdiyok je napisao/la:
parangal je napisao/la: Ja to uopšta ne sporim....ja samo kažem šta su mogućnosti takvog tima......pišanje po borniji (ali samo boraniji) iz Primere i gledanje na TV-u moćnijih evropskih ekipa kako se bore za klempu....a slažem se sa tobom da je to sa "ovim sredstvima" tako kako si napisao.
Kako si se odma osjetio prozvanim :mrgreen:

Ne dam ja na Iniestu pa makar morao i subjektivnost koristiti :D

Sad ozbiljno. Iniesta je za mene jedan od najboljih driblera i opcenito tip igraca koje ja preferiram. Taj spoj genijalnosti mirnoće o ljudskosti kako na terenu tako i van terena. Nema puno takvih igraca danas i zato bih volio da sto duze traje, a trenutno kod nas moze jos trajati. Covjek je stvoren za velike utakmice. Naravno da si u pravu sa druge strane gledajuci, tj. objektivno. Sve ima svoj kraj. Koliko god ga gotivio doci ce vrijeme kad ce morati ili da okaci kopačke o klin, ili da ide negdje drugo. Ni prvi ni posljednji kome se to desava ali, ponavljam, u trenutnim **** kakvim jesmo on nam je najbolje sto imamo u vezi.
Ne znam ni sta sam napisao, udario si u bolnu tacku :mrgreen:
Ma jok druže....nije mi to namera, mislim to udaranje u bolne tačke....jednostavno to je realnost i činjenica u koju smo se svi već svojim očima uverili i ja ne vidim zašto bi sad nešto bilo drugačije? I odma da ti kažem, ne zameram čak ni upravi ovoj....ona je zaista po mom mišljenju pokušala SVE (što je razumno pa i preko toga) i pokušala dovesti zaista neophodno, počev od početaka i Veratija pa do na kraju ovih da ih ne pominjemo svi već znamo.... ali im po tom pitanju verujem, zaista sam siguran da su potražnje iz Britanije, Pariza, Nice i ostalih zaista bile bezobrazno visoke i da se jednostavno nije moglo ili smelo kako god ti drago a pritom su već pristali na jedan i više nego bezobrazluk iz Dortmunda ma koliko mi lično bilo drago što je mali Demba doveden.....jednostavno u ovom trenutku to je Barsina karma...

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 04 sep 2017, 23:39

Pišu Španci da je nekad polovinom augusta bio dogovoren transfer Dybale za 120M, ali su ipak odlučili da ga ne potpišu jer su smatrali da neće biti kompatibilan sa Messijem. :mrgreen: Naravno, treba uzeti informaciju sa rezervom, ali poznavajući Juveovu transfer politiku i igračevu želju...

parangal na aparatima :mrgreen:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.