SP2018 / BiH - Belgija / Estonija - BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Raonffa
Kontakt:

Re: SP2018 / BiH - Belgija / Estonija - BiH

Post Postao/la Raonffa » 05 sep 2017, 00:31

Vucevich je napisao/la:
Dobro. Sad, ako moze samo sjetit da stavi 3 igraca u veznom redu...
Teško, opravdat ćemo taj potez time što nam treba pobjeda protiv Belgije, a za pobjedu protiv Belgije treba dati više golova od njih, a da bi dali više golova prosto moramo imati više napadača na terenu.

Očekujem Džeku, Ibiševića i Kodru od prve minute, Belgija pada u grotlu Grbavice! :kafa:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 05 sep 2017, 00:34

Raonffa je napisao/la:
Vucevich je napisao/la:
Teško, opravdat ćemo taj potez time što nam treba pobjeda protiv Belgije, a za pobjedu protiv Belgije treba dati više golova od njih, a da bi dali više golova prosto moramo imati više napadača na terenu.

Očekujem Džeku, Ibiševića i Kodru od prve minute, Belgija pada u grotlu Grbavice! :kafa:
Moze li nekako Bajic i Hodzic pored ova trojica? 0-4-6 mozda? Treba nam pobjeda. :kafa:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 05 sep 2017, 00:36

Vucevich je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
Vucevich je napisao/la:

Moze li nekako Bajic i Hodzic pored ova trojica? 0-4-6 mozda? Treba nam pobjeda. :kafa:
Mogao bi Baja na krilo umjesto Višće, a Aru ćemo ugurati u sredinu terena, treba nam jak tehničar da se nadopunjuje sa Pjanićem :kafa:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 05 sep 2017, 00:40

Raonffa je napisao/la: Mogao bi Baja na krilo umjesto Višće, a Aru ćemo ugurati u sredinu terena, treba nam jak tehničar da se nadopunjuje sa Pjanićem :kafa:
Ako cemo realno, ne zelim gledat Bajica na krilu, Ibisevic na #10, Viscu uopste da gledam. Treba 4-5-1 i da igramo.

Inace, mogu vidjeti zasto je Mesa krenuo na Belgiju sa 3-5-2, tako ih je Vels dobio na Evropskom prvenstvu i valjda je Mesa mislio da moze samo to kopirat :rol:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 05 sep 2017, 00:45

Vucevich je napisao/la:
Raonffa je napisao/la: Mogao bi Baja na krilo umjesto Višće, a Aru ćemo ugurati u sredinu terena, treba nam jak tehničar da se nadopunjuje sa Pjanićem :kafa:
Ako cemo realno, ne zelim gledat Bajica na krilu, Ibisevic na #10, Viscu uopste da gledam. Treba 4-5-1 i da igramo.

Inace, mogu vidjeti zasto je Mesa krenuo na Belgiju sa 3-5-2, tako ih je Vels dobio na Evropskom prvenstvu i valjda je Mesa mislio da moze samo to kopirat :rol:
Ma zayebajem se, al' Mešun je to ne bi me ništa iznenadilo :mrgreen:

Aha, i Italija ih je dobila sa 3-5-2 formacijom u grupi, fino je to Meša zamislio samo što za razliku od nas, Italija i Vels već godinama furaju tu formaciju i imaju igrače za tu formaciju, al' otom potom :D

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 05 sep 2017, 01:04

Raonffa je napisao/la:
Vucevich je napisao/la:

Ma zayebajem se, al' Mešun je to ne bi me ništa iznenadilo :mrgreen:

Aha, i Italija ih je dobila sa 3-5-2 formacijom u grupi, fino je to Meša zamislio samo što za razliku od nas, Italija i Vels već godinama furaju tu formaciju i imaju igrače za tu formaciju, al' otom potom :D
Inace mi, u teoriji, nije toliko losa ideja da Lulic igra na RWB poziciji. Frajer ne zna centrirat lijevom nogom ni da mu zivot zavisi na to, plus nema nikakve predispozicije za krilo -- prvi dodir poput silovatelja, nema suta, ne zna proc igraca 1v1...

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 05 sep 2017, 01:05

Samo se za nadati, da ce do tad Besic i Hajrovic biti spremni, jer sa njima u veznom redu mi dobijamo sasvim drugu igru. Ali opet nam problem ostaje odbrana, desni bok i stoperska pozicija.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 05 sep 2017, 01:12

Vucevich je napisao/la:
Inace mi, u teoriji, nije toliko losa ideja da Lulic igra na RWB poziciji. Frajer ne zna centrirat lijevom nogom ni da mu zivot zavisi na to, plus nema nikakve predispozicije za krilo -- prvi dodir poput silovatelja, nema suta, ne zna proc igraca 1v1...
Jedino što ima je brzina i solidan ulaz u sredinu terena, recimo Lazio njega koristi na najbolji mogući način, ako želiš vidjeti najbolje od Lulića, onda definitivno treba gledati njegove igre u Laziju.

Mada ja, kako vrijeme prolazi, sve više vjerujem da bi on bio puno bolji u sredini nego na krilu, prije svega što on stvarno nema straha, ne boji se duela, poprilično je agresivan i brz, a to je ono što nama treba na sredini terena, pogotovo u jačim mečevima. On ni u Laziju u principu ne igra klasično krilo, igra tog lijevog bočnog al' zaista puno ulazi u sredinu, rastrčan je, dijeli pasove, odlično "krije" inferiornost za jednog krilnog igrača, odnosno konkretno igru 1 na 1 i centaršuteve.

Al' on prosto mora igrati na lijevom krilu jer tu igra već par godina u reprezentaciji, i jednostavno nema igrača koji ga može zamjeniti na toj poziciji ovom trenutku. Može se probati Milošević u budućnosti, al' sad trenutno nema šanse da Lulić zaigra negdje drugo osim na lijevom krilu.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 05 sep 2017, 01:20

Raonffa je napisao/la:
Vucevich je napisao/la:
Jedino što ima je brzina i solidan ulaz u sredinu terena, recimo Lazio njega koristi na najbolji mogući način, ako želiš vidjeti najbolje od Lulića, onda definitivno treba gledati njegove igre u Laziju.

Mada ja, kako vrijeme prolazi, sve više vjerujem da bi on bio puno bolji u sredini nego na krilu, prije svega što on stvarno nema straha, ne boji se duela, poprilično je agresivan i brz, a to je ono što nama treba na sredini terena, pogotovo u jačim mečevima. On ni u Laziju u principu ne igra klasično krilo, igra tog lijevog bočnog al' zaista puno ulazi u sredinu, rastrčan je, dijeli pasove, odlično "krije" inferiornost za jednog krilnog igrača, odnosno konkretno igru 1 na 1 i centaršuteve.

Al' on prosto mora igrati na lijevom krilu jer tu igra već par godina u reprezentaciji, i jednostavno nema igrača koji ga može zamjeniti na toj poziciji ovom trenutku. Može se probati Milošević u budućnosti, al' sad trenutno nema šanse da Lulić zaigra negdje drugo osim na lijevom krilu.
Pa i to pokusavam reci, mi zapravo nemamo krila, Visca je kao igrac manje na terenu, zato bi bilo bolje, ako je moguce, igrati formaciju 3-5-2 ili 3-4-3.

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 05 sep 2017, 01:22

Raonffa je napisao/la: Jedino što ima je brzina i solidan ulaz u sredinu terena, recimo Lazio njega koristi na najbolji mogući način, ako želiš vidjeti najbolje od Lulića, onda definitivno treba gledati njegove igre u Laziju.

Pa moglo se probati i sa 4 u sredini (romb), a drugo krilo izbaciti, Visca je svakako neupotrebljiv.
Da igra Besic kao zadnji vezni (ili Cimirot/Jajalo nebitno dok je ovaj na neuropsihijatriji), Pjanic i Lulic ispred njega, i Milicevic ili ko vec kao desetka.
U toj varijanti bi i dva napadaca bila prihvatljivija, nego ovako kada igras sa dvojicom u sredini, a krila stoje presiroko i ne mogu nikog probiti 1 na 1.

Ali yebi ga, kad onaj idiot ni protiv Gibraltara ne smije odstupiti od svoje "idealne" formacije.

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 05 sep 2017, 01:30

Grcka i ako bude ispred nas 80% ne idu u baraz.
Pobjeda protiv Gibraltara im nista ne znaci tj. ne broje se bodovi protiv zadnjeg na tabeli :rol:

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 05 sep 2017, 01:32

Goalgetter je napisao/la:Ukoliko uzmemo 6 bodova - kakve su sanse da ne zavrsimo kao najgori drugi? Je li neko racunao?

slika

ej drugari, sada gledam da je cg pobedila veceras i samim tim je na 7. mestu, a bosna na 9. (vezano za baraz pod uslovom da pobede ove dva meca).
kakve su kalkulacije ako bosna uzme 6 bodova?
da li neko kapira kako se boduje i da li moze da napravi najoptimisticniju varijantu da bosna ne bude 9ta? ,

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 05 sep 2017, 01:34

The Game je napisao/la:
Raonffa je napisao/la: Jedino što ima je brzina i solidan ulaz u sredinu terena, recimo Lazio njega koristi na najbolji mogući način, ako želiš vidjeti najbolje od Lulića, onda definitivno treba gledati njegove igre u Laziju.

Pa moglo se probati i sa 4 u sredini (romb), a drugo krilo izbaciti, Visca je svakako neupotrebljiv.
Da igra Besic kao zadnji vezni (ili Cimirot/Jajalo nebitno dok je ovaj na neuropsihijatriji), Pjanic i Lulic ispred njega, i Milicevic ili ko vec kao desetka.
U toj varijanti bi i dva napadaca bila prihvatljivija, nego ovako kada igras sa dvojicom u sredini, a krila stoje presiroko i ne mogu nikog probiti 1 na 1.

Ali yebi ga, kad onaj idiot ni protiv Gibraltara ne smije odstupiti od svoje "idealne" formacije.
Tako nešto slično je postavljao Pape kad smo igrali najbolji fudbal, Rahimić/Zaha a nekada i Medunjanin su igrali tog nekog zadnjeg veznog, Pjanić desno, Lulić lijevo i Miske desetka.

To je u principu više neka 4-3-1-2 formacija, i tu je recimo Lulić djelovao ponajbolje u reprezentativnoj karijeri. Al' ima tu jedna bitna razlika u tom vremenu i ovom današnjem, tada si imao Mujdžu na desnom beku koji je protiv slabijih reprezentacija "visio" na protivničkoj polovini i tako omogućavao Pjaniću da uđe više u sredinu i zatvara eventualnu rupu u kontranapadima protivničke ekipe.

Dok je recimo u fazi odbrane formacija izgledala kao 4-2-3-1 gdje se Pjanić vrati na zadnjeg veznog zajedno sa Rahimićem (Zahom ili Mednjaninom), Lulić ode na lijevo krilo, Miske ostane desetka, a Vedo igra desno krilo i svojom trkom i zujanjem uništava protvničkog lijevog beka i limitira ga u fazi napada. To je jedna od stavki koja je odlično funkcionisala kod Papeta.

Za takvo nešto prije svega nemaš desnog beka, nemaš Misketa, a ni Ibišević više nije taj igrač koji može aktivno "zujati" čitav meč.

@Vucevich

To se trebalo probavati u prijateljskim tekmama, to treba probati kad završe ove kvalifikacije.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 05 sep 2017, 01:40

U većini slučajeva služe da se potrefi da naši odigraju odlično kao protiv Švice ili na Kirin Kupu (pa što da ne i protiv Španije drugo poluvrijeme uz
igrača manje) i da onda možemo govoriti za kvalifikacijske utakmice kako možemo odigrati dobro i davati primjer tih prijateljskih susreta.

Edit: Obrisa ga ti Vucevichu :mrgreen:

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 05 sep 2017, 01:42

Raonffa je napisao/la:U većini slučajeva služe da se potrefi da naši odigraju odlično kao protiv Švice ili na Kirin Kupu (pa što da ne i protiv Španije drugo poluvrijeme uz igrača manje) i da onda možemo govoriti za kvalifikacijske utakmice kako možemo odigrati dobro i davati primjer tih prijateljskih susreta.
:thumbup:

To je to, malo da nam maze ocima kako dobro igramo i mozemo bilo koga pobjediti.

To na stranu, stvarno smo odlicno igrali na tom Kirin Kupu, ne znam kako je tolika razlika izmedu toga i kval utakmice.

Cini mi se kad nema Djurica, onda je Mesa totalno izgubljen.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 05 sep 2017, 01:47

U prvom redu vjerovatno zato što su priliku dobili igrači koji su bili u drugom planu u reprezentaciji, i neki novi potencijalni reprezentativci kao i igrači iz naše lige, to ti ne garantuje neki ekstra kvalitet, al' garantuje ogromno zalaganje tih momaka na terenu što u konačnici može donijeti dvije pobjede protiv Danske i Japana koje su igrale u skoro najjačim sastavima, al' sa igračima kojim nije pretjerano puno stalo do nekakvog turnira u sred Japana.

Sa tim da je Japan odigrao veoma dobro i objektivno su trebali pobjediti u tom meču.

Sigurno ga ne bi osvojili sa Džekom, Pjanićem, Vedom, i to u junu kada su svi oni mislima u Dubrovniku, Maldivima, Bahamima...

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 05 sep 2017, 01:49

Inace ako neko ima vremena, procitaj ovaj intervju sa Mesom. :facepalm: :facepalm:

http://sport.****/nogomet/297828/bez ... o-igracima

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 05 sep 2017, 02:05

- U trci smo bili dobri, tražio sam od Višće, Džeke i Ibiševića da loptu drže što više u nogama, ali je problem bio što su je olako gubili. Kiprani su to iskoristili, razletili se i postigli tri gola..

Toliko kontradiktornosti u dvije rečenice da je to nevjerovatno.

Prvo i prvo, u trci smo bili katastrofalni, ne loši nego baš katastrofalni, a drugo ako samo bili tako dobri u trci kao što Meša kaže, kako nam se onda Kiprani razletiše i zabiše, pazi sad, tri gola. Kao da su napravili tri poluprilike, a ne tri gola dali, tako djeluje ova izjava.

I sad vi meni recite, zašto novinar ne postavi ovako logično pitanje koje se može konstruisati iz moje prethodne rečenice, koje bi mu vjerujem postavio svako ko je gledao meč protiv Kipra.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 05 sep 2017, 02:13

Raonffa je napisao/la:- U trci smo bili dobri, tražio sam od Višće, Džeke i Ibiševića da loptu drže što više u nogama, ali je problem bio što su je olako gubili. Kiprani su to iskoristili, razletili se i postigli tri gola..

Prvo i prvo, u trci smo bili katastrofalni, ne loši nego baš katastrofalni, a drugo ako samo bili tako dobri u trci kao što Meša kaže, kako nam se onda Kiprani razletiše i zabiše, pazi sad, tri gola. Kao da su napravili tri poluprilike, a ne tri gola dali, tako djeluje ova izjava.

I sad vi meni recite, zašto novinar ne postavi ovako logično pitanje koje se može konstruisati iz moje prethodne rečenice, koje bi mu vjerujem postavio svako ko je gledao meč protiv Kipra.
A na to bi Mesa odgovorio: vi novinari samo nastavite da pisete gluposti, a ja sam selektor ove fudbalske reprezentacije, i radim svoj posao kako znam. Pazite, ja sam bio trener godine!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 05 sep 2017, 02:17

Vucevich je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:- U trci smo bili dobri, tražio sam od Višće, Džeke i Ibiševića da loptu drže što više u nogama, ali je problem bio što su je olako gubili. Kiprani su to iskoristili, razletili se i postigli tri gola..

A na to bi Mesa odgovorio: vi novinari samo nastavite da pisete gluposti, a ja sam selektor ove fudbalske reprezentacije, i radim svoj posao kako znam. Pazite, ja sam bio trener godine!
Ma smiješna izjava Bgm, al' eto bar djeluje optimistično pred Belgiju, valjda se to nekako prenese i na teren yebeš ga, sad kad je ostao moramo mu dati podršku, ako ništa zbog igrača i kulta reprezentacije općenito.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 8 gostiju.