dubrovnik je napisao/la:Upravo sam se na takve i referirao, mislim na one koji vuku stalno pricu o Susicu u ovom momentu.
Ali da se ne lazemo bilo je sijaset takvih sa druge strane kada je Bazdarevic tek dosao i nudio nam raspad od igre iz utakmice u utakmicu. Vecini je za to krivac bio Safet Susic.
Uvijek će se vući priča o Sušiću, i za 20 godina, jer smo sa njim otišli na prvo veliko takmičenje.
Upoređivati njega i Baždarevića je apsolutno nemoguće, ali ako bih baš morao, mnogo toga bi otišlo na stranu Sušića. Bez obzira što je Sušić imao dva igrača koji su rješavali utakmice (Džeko i Misimović), što mu je dodatno olakšalo posao, opet su njegovi potezi mnogo logičniji od onih koje povlači Baždarević. Samo mi sad nemojte lijepiti Izrael ili Nigeriju, jer ne mogu dvije loše utakmica zasjeniti ostalih 50, a Kipar je bila samo nesretna utakmica koju smo mogli dobiti 5-0, tako da nju neću ni računati.
Iz ovog ugla smatram da je Sušiću bilo mnogo lakše sa pravim Džekom i Misimovićem, plus Spahić i još nekoliko igrača. Baždarević nema te igrače, a Pjanić jednostavno ne može biti taj.
Mi ćemo kao reprezentacija biti sve slabiji i slabiji, kada se Džeko oprosti bojim se da ćemo tek tada upasti u prosjek i da će nam trebati selektor koji pravi pitu od g0vana. Vaha je takav, ali on će preuzeti reprezentaciju kada uzme dovoljno miliona i naša reprezentacija će mu biti posljednja stanica u karijeri.
Bojim se da su nam dvije naredne utakmice posljednja realna šansa da se domognemo nekog prvenstva i da će nam nakon ovoga ciklusa trebati mnogo, mnogo sreće, od žrijeba pa dalje.