Dobro kralju, pokazala vrlo malo, šta su trebali više bogati?NeshaFCB je napisao/la:S kakvim god sastavima da igraju, to će uvijek biti egal zbog rivalstva koje traje sve ove decenije. Hrvati su dobijali u vaterpolu kad su bili slabiji, Srbi u rukometu...SF6 je napisao/la:Po meni kad bi i Hrvatska i Srbija igrale u najjacim sastavima bila bi egal utakmica,ne kazem da bi hrvati dobili ali po meni je to utakmica na jednu loptu.Sa francuzima isto,a spanci su ipak koplje iznad sviju...
Hrvatska je na ovom prvenstvu pokazala veoma malo i nije isključeno da će u eliminacionoj fazi izgledati puno ozbiljnije. Njihov potencijalni problem je što su praktično sve svalili na leđa Daria i Bojana.
Eurobasket 2017
Moderatori/ce: insider,ribery,rio_Ferdy88
Re: Eurobasket 2017
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Pa ja smatram da vi sa ovim sastavom možete mnogo ozbiljniju košarku igrati. Izuzetak je meč sa Španijom.
Nećemo valjda polemisati o pobjedama nad 2/3 najslabije ekipe na cijelom prvenstvu - Rumunijom i Češkom. Dodamo li tome i statistički najslabiju Mađarsku... Ta pobjeda protiv CG je bila teškom mukom izvojevana, bar se tako činilo. Kažem, kontam da možete mnogo ozbiljnije izgledati u nastavku i možda konačno stati na postolje.
Nećemo valjda polemisati o pobjedama nad 2/3 najslabije ekipe na cijelom prvenstvu - Rumunijom i Češkom. Dodamo li tome i statistički najslabiju Mađarsku... Ta pobjeda protiv CG je bila teškom mukom izvojevana, bar se tako činilo. Kažem, kontam da možete mnogo ozbiljnije izgledati u nastavku i možda konačno stati na postolje.
Ovdje se pravo zakuhalo
Srbija ima ekipu odlicnu rekao sam prije prvenstva da idu u polufinale,ovi sto je sada dizu u nebesa nisu bili mog misljenja
Pojedinci spominju Simona kakao fali,sjedi pao si,nikome on ne fali nije Zvezdin sistem..Raduljica
On fali,jer samo zna igrati sistem koji Sasa forsira a Sasa ima neki svoj sistem malo cudan,ali eto uvijek dogura do finala.Bjelica
Odlican igrac,ali se nije snasao preko bare,niti je prvi niti zadnji..Jokic
On je odlican,ali vise voli trku..Teo
Najbolji play u Evropi a razlozi su jasni..Kod svakog otkaza se probije neki novi igrac kod vas mozda Jovic...Dragan,Lucic,Bircevic,Lazic,solidni igraci ..Gudura on sebe jos trazi u nekom drugom svijetu,IQ very,very low....Srbija ,Spanija,Frau u najboljim sastavima su egal repke ali na kraju dajem Spancima prednost jer znaju gdje ide zadnja lopta a kod ostalih nisam siguran...Za 2,3 godine je skroz druga prica Nema Gasola,Teo polako nestaje,Diaw ode a dolazi Latvia,Svabe,Hrvati,Pa mozda i moja BIH.pozz drugovi
A Teo se u klupskoj karijeri naosvaja u 3 pi.cke materne, godinama predmet sprnje bio zbog silnih chokeova na F4, a i 2016. ga Khryjapa spasio da opet ne popuseNeshaFCB je napisao/la:Šta je Ljulj osvojio prošle godine? - Ništa.Epidaurus je napisao/la: Izvini, kako nas samo nije stid uzdizat Llulla, MVPa neke tamo nikad jace Eurolige. Nije on ni blizu Teodosicu, ipak ovaj ljepse dodaje. Koga boli kur.ac za tim to ga razni Seibutisi ovog svijeta mogu u odbrani napunit, ko da je to bitna stvar. Koga boli kur.ac to na 6 asistencija izgubi oko 3 lopte dok taj isti Llull na 6 asistencija nesto malo preko 2 izgubi. Bitno je da Teodosic doda pas bez gledanja pa onda da se po fb stranicama spama komentarima tipa Teo magija, bolji od Chris Paula, ko je Curry za naseg maga Tea i slicno od cega normalan kosarkaski fan dobije tumor na mozgu.
Ti i dalje ne shvatas sta znace Pau i Marc na ovim FIBA turnirima. Pau da sa 45 dodje igrat turnir imat ce bar 15ak poena u posjeku i 10ak skokova. Mislis da njemu Bobi, Kuzmic, Jokic mogu ista u odbrani ? Mogu ga samo gledat kako im trpa 25 poena da se ni ne uznoji. Jednog Goberta je na proslom Eurobasketu smijesnim pravio, a on je najbolji defanzivni centar NBA lige. Pored njih se sigurno ne bi prosetali, nema teoretske sanse jer protiv njih se Ameri ne prosetaju, a kamoli reprezentacija koja po individualnom kvalitetu nije jaca od njih. Njima takodjer fali fin broj jako kvalitetnih igraca koji bi vjerovatno bili glavni igraci u vecini ekipa na prvenstvu dok su kod njih svedeni na role playere zbog tog kvaliteta braca kojima niko ni blizu nije.
Msm uopšte upoređivati značaj Teodosića i Ljulja za jednu, odnosno drugu reprezentaciju nema smisla. Prosto jer Ljulj nije najbolji španski košarkaš, pa sve drugo onda.
Drugo mađioničar poput Teodosića teško da će se roditi u narednih 20 godina. On je puno više od statistike. On ne živi za poene, već za asistencije.
Potenciraš Ljuljovu odbranu kao da je on world class defense... a nije. Uostalom njegovo košgetersko isticanje je bilo glavni uzrok da ništa ne osvoje prošle sezone.
Treće, niko ne spori da je Pau igračina... međutim pojedinac ne osvaja zlata. To ni jedan Dirk nije radio.
Da je bolji košarkaš od Marjanovića, Raduljice svakako... da bi možda ubacio 20 bi... ali je gubio od Srbije i to slabije nego što bi bila da je došla u iole ozbiljnijem sastavu na ovo takmičenje.
Četvrto, imajući u vidu navedeno dakle tim koji je na takmičenje došao bez 7/8 najboljih košarkaša, prosto je nemoguće na kraju ovog prvenstva praviti neke komparacije s tom pričom o dominaciji jedne od reprezentacija.
Suština je da se evropska košarka svela na tri top reprezentacije i par onih koje bi možda u doglednoj budućnosti mogle biti u samom vrhu. Svi ostali su već 2 klasa.
Svaka cast, poredis imbecile s kojim je Dirk dosao do finala 2005. i ostatak ove spanske repke pored brace. Ko su uopce Llull, Chaco, Ribas, Wily, Juancho, Mirotic, Claver, San Emeterio, Rubio i slicni, sve levati obicni od kojih su Nedovic, Jovic, Kalinic, Bogdan i ostali za klasu bolji
Ja, nit iko ovdje ne kaze da bi Spanija u najjacem sastavu rasformirala Srbiju u najjacem sastavu al ste zato vi ti koji pricate neke bajke kako bi se Srbija u najjacem sastavu prosetala kroz turnir. To je jako jako glupa izjava i vrijedja inteligenciju ljudi koji prate Eurobasketa zadnjih 10 godina.
Kazem ti manje-vise je to isto, ne sad u potpunosti. Naravno da je bolje imati Kalinu nego Lazica, ali se zna da bi kostur tima i igru nosili Teo, Bogdan, Bjelica i Jokic. Nedovic bi, ubijedjen sam, igrao nekih 15-ak minuta maksimalno. Zbog cega? Pa treba im odbrambenih igraca koji ce krpiti nedostatke Teodosica, ili Jokica ukoliko bi bio u sastavu.dscile je napisao/la: Fino si ti to sve napisao i sve je to istina, samo sto se ja ne bih slozio sa Kawhiem povodom toga oko istog kvaliteta. Jer nije isto da li ti je clan rotacije Nedovic ili Micic. Nije isto da li je na cetvorci back-up Simon ili Birca. Nije isto da li je u rosteru Kalina koji bi igao 25 minuta ili Lazic koji je tu da povremeno odmori one glavne. Nije isto da li je centar u rotaciji Raduljica, koji realno uvijek razvali u reprezentaciji, ili Stime koji daje srce za nju, ali nije to to.
Ja i dalje svakako mislim da smo medju najkvalitetnijim na EP, bez obzira na povrede/odustajanja. Ne znam da li je pretjerivanje, ali Bogdan je za mene medju najboljim bekovima sto se Evrope tice. Jovic mi je medju najboljim organizatorima igre. Kuzmic medju najboljim defanzivcima. Lucic, Bobi i Macvan uvijek mogu pruziti odlicnu partije.. Sa ovakvim raspletom sto se tice knock out faze, mozemo i do medalje sigurno, iako nece biti ni malo lako.
Radulja je zamijenjen Bobijem, koji po meni ima veci doprinos timu. Radulja, istina, ima odlicne akcije sa Teom, ali nikakav Bog zna hendikep se ne bi osjetio da njega nema, a da je kojim slucajem tu navedeni trojac koji trenutno fali (Joka, Bjelica i Teo). Na cetvorku bi se mozda Jokic vise gurao, jer bi Djordjevic imao 4 centra ako bi i on provodio vrijeme na 5 (Kuzmic, Bobi, Stimac i on), plus bi Bjelica veci dio minuta odigrao na 4. Tako da, Simon tu i ne fali nesto posebno. Ako idemo na tu poentersku stranu (gdje Simonovic najvise doprinosi), pa ako Bjelica, Teodosic, Bogdanovic i Jokic nisu napadacke masine, onda ne znam ko jeste.
Ovo sve govorim pod uslovom da su Jokic, Teodosic i Bjelica u ekipi sa ovim trenutnim rosterom koji je na Eurobasketu, u kontekstu da se nedostatak Simonovica, Kalinica, Nedovica i Raduljice ne bi nesto posebno osjetio.
Sve se svodi na to da Srbija ima nevjerovatno veliku bazu KVALITETNIH kosarkasa, tako da se cak nedostatak i velikih zvijezda ne primijeti nesto puno, a kako bi se tek primijetio nedostatak Simona, Kaline, Radulje, ako bi te zvijezde bile u ekipi.
I da, da je kojim slucajem Srbija dosla u punom sastavu i u eventualnom mecu protiv ovakve Spanije (dakle, bez Ibake, Mirotica, Llulla), 60-40 bih ja isao na stranu Srbije. Kada bi i oni bili tu, opet bih dao prednost Srbiji, ali normalno u manjem procentu. VIdjeli smo koliko se Spanija muci sa Hrvatskom, ciju igru nose 2-3 igraca.
Zadnja izmjena: Federer17, dana/u 08 sep 2017, 19:27, ukupno mijenjano 1 put.
Dakle Ljulj je košarkaš koji ništa nije osvojio prošle godine....
Što se ostalog tiče, stojim iza napisanog.
Poenta je da neki Eurobasket ne prate samo poslednjih 10 godina, već skoro 25....
Što se ostalog tiče, stojim iza napisanog.
Poenta je da neki Eurobasket ne prate samo poslednjih 10 godina, već skoro 25....
Da ga pratis od 35. i prvog Eurobasketa, to i dalje ne mijenja cinjenicu da si napisao epsku glupost i da vrlo vjerovatno nemas pojma o cemu pricas.
Nisam te prepoznao...
Dakle sem što Ljulj nije osvojio značajan trofej, u sva tri duela je poražen od Teodosića, preciznije Real je poražen od CSKA...
Dakle sem što Ljulj nije osvojio značajan trofej, u sva tri duela je poražen od Teodosića, preciznije Real je poražen od CSKA...
Koja tri duela? 1:1 je.NeshaFCB je napisao/la:Nisam te prepoznao...
A ne znam baš ko je bolji. Nisu baš slični igrači.. Ljulj je vrhunski zadnje 3 sezone prije toga onako. Teo je vrhunski već 8 godina..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Meni Stefan za uloge koju ima nije nista bolji od recimo Jovica. Problem je kad nema i Tea pa Jovic mora imati vecu ulogu. Cetvorka Bogdan, Teo, Jokic i Bjelica je dovoljna za finala. Ostali su svi potrosni. Ja stvarno zavidim Srbiji na sirinu koju imaju. U ovom trenutku imaju i veci fond igraca od Spanije i Francuske. Samo sto Spanci imaju bracu Gasol koji su nezaustavljive sile za svakog i sto ne mozes vise od 12 igraca imati u rosteru.alan_kardec je napisao/la:ja bih još dodao Stefana Markovića, pa možda i Kalinu. Za ostalo mogu da se složim sa tobom.Kawhi je napisao/la:Teo, Jokic i Bjelica su zapravo jedini pravi hendikepi. Srbija na ostalim pozicijama ima milion podjednakih igraca. Nemaju nikog na nivou njih trojice. I naravno Bogdana. Jos im dodas sistem koji vec godinama imaju tako da bi sve osim medalje trebalo biti neuspjeh. Pogotovo kad se uzme u obzir da su i ostale repke osakacene. Litvanija i Spanija su jedini jaci od njih na ovom basketu.bordobijeli je napisao/la:Po meni vi srbi puno podcjenjujete ovu svoju reprezentaciju iz kojeg razloga ne znam . naravno da nedostaju Teo,Jokic,Bjelica ali isto mislim da Jovic ,Marjanovic,Lucic,Kuzmic i ostali mogu uzeti medalju .
Kalina i Lucic/Milosavljevic nije velika razlika. Kao ni Raduljica i Bobi/Kuzmic.
Velika je steta sto vi i Spanci niste u top sastavima. To bi bilo finale za pamcenje. Sigurno dvije najjace ekipe u Evropi trenutno s obzirom na godine Parkera i nemogucnost Litvanaca da izbace elitnog beka jos od Sarasa.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Izvinite ali kalinic sa lucicem i milosavljevicem ne moze u recenicu, on je uz udoha najzasluzniji za titulu i sa bodanovicem je bio najvazniji covjek fenera
Covjek igra beton odbranu od 1-4 i zna biti koristan u napadu
Covjek igra beton odbranu od 1-4 i zna biti koristan u napadu
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Slovenija - Ukrajina
Sve je jasno.
Francuska - Nemačka
Francuzi na iskustvo. Ako oni ne pobede Špance u eventualnom 1/4 finalu neće niko.
Finska - Italija
Potpuno otvoren meč.
Litvanija - Grčka
Očekujem da Grci lupe šamar Litvancima, kakav smo mi Grcima u Španiji 2014. godine. Uostalom, tu su Litvanci lakšim putem došli do polufinala, posle namerno izgubljenog meča u grupi (Australija/Slovenija), a na prošlom Eurobasketu ih je takođe pomazila sreća u komičnoj grupi. Posle se još dosta toga izdešavalo protiv Gruzije, Italije i Srbije. Ne može to večno tako. Sad igraju znatno bolje, Grci kao banda, slabo ko im daje šanse. Gruzija je pokazala da može.
Letonija - Crna Gora
Pošto počinje u 11:30, prvo poluvreme će sigurno pripasti Letoncima. Dok se braća razbude biće kasno.
Srbija - Mađarska
Nadam se da kod Saleta, Mute i ekipe, preseravanje nije na maksimumu, kao na svakom jbnom forumu i kod svakog srpskog foteljaša.
Španija - Turska
Turci na neko njima tipično ludilo i borbenost, uz veliku podršku navijača i odličnu defanzivnu rolu sudija, uveseljavaju 90% košarkaškog sveta ili jednostavno Španci gaze sa +30. Nema sredine. Vole da se iživljavaju.
Rusija - Hrvatska
Svaki scenario je moguć. Potpuna kontrola meča Hrvata, Rusi će ih dobiti (prebiti) kao nas Litvanci u polufinalu 2015., Hrvati će po ko zna koji put prokockati +15.
Sve je jasno.
Francuska - Nemačka
Francuzi na iskustvo. Ako oni ne pobede Špance u eventualnom 1/4 finalu neće niko.
Finska - Italija
Potpuno otvoren meč.
Litvanija - Grčka
Očekujem da Grci lupe šamar Litvancima, kakav smo mi Grcima u Španiji 2014. godine. Uostalom, tu su Litvanci lakšim putem došli do polufinala, posle namerno izgubljenog meča u grupi (Australija/Slovenija), a na prošlom Eurobasketu ih je takođe pomazila sreća u komičnoj grupi. Posle se još dosta toga izdešavalo protiv Gruzije, Italije i Srbije. Ne može to večno tako. Sad igraju znatno bolje, Grci kao banda, slabo ko im daje šanse. Gruzija je pokazala da može.
Letonija - Crna Gora
Pošto počinje u 11:30, prvo poluvreme će sigurno pripasti Letoncima. Dok se braća razbude biće kasno.
Srbija - Mađarska
Nadam se da kod Saleta, Mute i ekipe, preseravanje nije na maksimumu, kao na svakom jbnom forumu i kod svakog srpskog foteljaša.
Španija - Turska
Turci na neko njima tipično ludilo i borbenost, uz veliku podršku navijača i odličnu defanzivnu rolu sudija, uveseljavaju 90% košarkaškog sveta ili jednostavno Španci gaze sa +30. Nema sredine. Vole da se iživljavaju.
Rusija - Hrvatska
Svaki scenario je moguć. Potpuna kontrola meča Hrvata, Rusi će ih dobiti (prebiti) kao nas Litvanci u polufinalu 2015., Hrvati će po ko zna koji put prokockati +15.
I think I'm a pussy one.
Lillard je napisao/la:.
Kawhi je napisao/la:.
Iskren i posten da budem, mozda sam prenaglio sa izjavom da bi se prosetali na ovom evrobasketu sa trojcem koji nam fali. To niko ne moze da garantuje, kao sto niko ne garantuje da ova ekipa Srbije nece osvojiti medalju, mozda cak i zlato, ko zna...Epidaurus je napisao/la:.
U ful sastavima, Srbija i Španija su najjace ekipe i Evropi. Moje neko misljenje je da bi Srbija bila favorit u takvoj situaciji i da bi po nekom slijedu dogadjaja dozivjela svoj zenit na ovom prvenstvu!
Teo, Bjelica i Bobi su u najboljim godinama, Bogdan je strasno napredovao, a o Jokiću da ne pricamo..
Sad malo o ovoj ekipi. Jedan sam od rijetkih koji su vjerovali od prvog meca i koji i danas dan vjeruje u ove momke. Taman posla da je to priblizna klasa onom timu koji je trebao da bude, ali i ova ekipa ima i kvalitet i karakter da se potuce za medalju. Nasa je sreca sto nikada i nismo igrali i zavisili od pojedinaca, nego se uvijek oslanjali na sistem i kolektiv!
Iz postovanja prema njima, vise necu pominjati ove koje nedostaju, nego s nestrpljenjem cekam nedelju i pocetak prave borbe za medalju!
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Jesam li ja pogresno shvatio ili neko rece da bi se Srbija u najjacem sastavu prosetala kroz EB? 
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Nisu. Litvanci su igrali posteno. Bili 1. u grupi i ispali u polufinala od Amera.Texi je napisao/la:Uostalom, tu su Litvanci lakšim putem došli do polufinala, posle namerno izgubljenog meča u grupi (Australija/Slovenija)
Namjerno su izgubili Australijanci od Angole da bi izbjegli Amere prije polufinala. Gurnuli su Slovence na 2. mjesto u grupi i vec u cetvrtfinalu na Amere. Australijanci su racunali da izbace Turke u 1/8 finala i Litvance u cetvrtfinalu pa da dodju u borbu za bronzu. A onda ih je Preldzic trojkama na kraju meca poslao kuci...
BSK-ovci, zavešćemo vam diktaturu!
Epidaurus je napisao/la:Koja prepotencija jbt, i onda se cude sto im ljudi ne vole reprezentaciju
Spanija na vrhuncu apsolutnom se nije mogla prosetat kroz Eurobasket al eto Srbija u punom sastavu bi se prosetala
ja bolan,a španija u zadnjih 15-tak godina sigurno ravna ex yu reprezentaciji sa kraja 80-tih i pocetka 90-tih godina proslog vijeka
Španija je možda ravana Jugoslaviju 1995-2002.. Možda..filip13 je napisao/la:Epidaurus je napisao/la:Koja prepotencija jbt, i onda se cude sto im ljudi ne vole reprezentaciju
Spanija na vrhuncu apsolutnom se nije mogla prosetat kroz Eurobasket al eto Srbija u punom sastavu bi se prosetala
ja bolan,a španija u zadnjih 15-tak godina sigurno ravna ex yu reprezentaciji sa kraja 80-tih i pocetka 90-tih godina proslog vijeka
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
DANTES je napisao/la:Španija je možda ravana Jugoslaviju 1995-2002.. Možda..filip13 je napisao/la:Epidaurus je napisao/la:Koja prepotencija jbt, i onda se cude sto im ljudi ne vole reprezentaciju
bolja,mozda je ravna jugoslaviji 1989-1991.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.