FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Furymaker
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Furymaker » 10 sep 2017, 12:25

Scof1eld je napisao/la:Ne znam sta je toliko posebno u ovom pasu, osim sto je za njega kriterij toliko nisko postavljen da normalno dodavanje u prostor izgleda kao vanzemaljsko. Ter Stegenov pas u istoj ovoj akciji je impresivniji deset puta.
pa prosle sezone nije ni to pokazao, pa i ovo primanje lopte je bilo iznenadjujuce dobro za njega, pristojno je odigrao utakmicu, ako ovako nastavi, ocekivat cu od njega jbt da bude koristan.

I ovo je bilo neocekivano
Rakitic me toliko puta sinoc nazivcirao jer je ignorirao utrcavanje Deulofeua u prostor, pa ebemu majku, daj malo rizika ebemu i ovaj gol ne bi pao da nije probao ovakvo dodavanje, 6 igraca kraj Messija, ne ocekujes da ce ga probati, a ne da ce perfektno dodati, a to sto je Messi opet polomio noge covjeku i zabio gol, to je samo odlika GOAT-a, al dodavanje je svakako bilo odlicno.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 10 sep 2017, 14:05

Čestitke na tituli :kava

FCBlaugrana
Kontakt:

Post Postao/la FCBlaugrana » 10 sep 2017, 14:10

Nije rakitic dobro odigrao sao zbog pasa messiju. Ne znam kad sam ga zadnji put vidio da je bas potrcao prema naprijed kao nekoliko puta sinoc. Jedna od situacija je kad je napravio dupli pas i onda mu golman espaniola odbranio udarac. Nadam se da je to zbog trenera, da mu je on to rekao a ne da se slucajno desilo. Jer ako je trener rekao onda cemo definitivno imati ono sto nam je falilo prosle godine a to je da igraci sredine terena pomazu u napadu i idu skroz u sesnaesterac. A to su svi radili sinoc osim naravno busketsa koji ni ne treba.

I sa dembeleom na desnoj strani bi trebali biti puno opasniji nego sa neymarom prosle godine na lijevoj. Jer messi se uvijek ubacuje u sredinu i sad ce dembele biti desno sa semedom (prosle godine smo imali sergia roberta-brutalan upgrade) a lijevo ce alba imati dosta prostora za utrcavanje i da iskoristi svoju brzinu a vidjeli smo sinoc da ga malo ko moze stici kad pravovremeno dobije pas. (Prosle godine sam milion puta govorio da od albe nema nista jer ga je neymar totalno ignorisao)

Sent from my iPhone using Tapatalk

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 10 sep 2017, 14:54

FCBlaugrana je napisao/la:.....alba imati dosta prostora za utrcavanje i da iskoristi svoju brzinu a vidjeli smo sinoc da ga malo ko moze stici kad pravovremeno dobije pas. (Prosle godine sam milion puta govorio da od albe nema nista jer ga je neymar totalno ignorisao)
Od Albe i nema ništa.....on može ovako protiv ovih pilićarskih ekipa inače čovek bezopasan.....on ne ume preći igrača a to sa dobijanjem pravovremenog pasa ne prolazi protiv ozbiljnih ekipa (dokazano bezbroj puta u praksi).....levo se treba (i mora) forsirati Deulofeu bolje reći pokušati ga forsirati i forsirati....on levo, mali Demba desno, Suarez u sredini (jer tako mora ne što ja tako želim) i Mesi centralno sa njima tj. iza njih....to je sasvim dovoljno za napred a ostali poozadi nek se hebu i sastavljaju kako znaju i umeju....bitno je imati brze i opasne igrače sa obe strane jer to (konačno) razvlači odbranu protivnika za razliku od dosadašnjeg kada je sve bilo predvidljivo i ozbiljne ekipe su bez problema izlazile na kraj sa njima...

Što se Albe tiče on (nažalost) nema konkurenciju u timu ali odavno je on ispušena muštikla.....neka se muva u defanzivi i što manje da smeta napadačima osim ponavljam kad se igra protiv ovih ekipa druge klase....protiv ozbiljnih on može samo smetati napadu

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 10 sep 2017, 15:00

Što se tiče ove druge teme koja se ovde (ne znam iz kojih razloga) da ćora zameni ćoru na kormilu je smešna priča.....taj Bednedeto je ozbiljan komad budale i ne da ne može prikupiti te potpise nego ne bi mogao ni prelaz preko ulice organizovati.....Bartomeu je siguran i pozicija mu trenutno nije čak ni uzdrmana, sve ostalo su nerealna zaludjuvanja i trla baba lan...

FCBlaugrana
Kontakt:

Post Postao/la FCBlaugrana » 10 sep 2017, 15:01

parangal je napisao/la:
FCBlaugrana je napisao/la:.....alba imati dosta prostora za utrcavanje i da iskoristi svoju brzinu a vidjeli smo sinoc da ga malo ko moze stici kad pravovremeno dobije pas. (Prosle godine sam milion puta govorio da od albe nema nista jer ga je neymar totalno ignorisao)
Od Albe i nema ništa.....on može ovako protiv ovih pilićarskih ekipa inače čovek bezopasan.....on ne ume preći igrača a to sa dobijanjem pravovremenog pasa ne prolazi protiv ozbiljnih ekipa (dokazano bezbroj puta u praksi).....levo se treba (i mora) forsirati Deulofeu bolje reći pokušati ga forsirati i forsirati....on levo, mali Demba desno, Suarez u sredini (jer tako mora ne što ja tako želim) i Mesi centralno sa njima tj. iza njih....to je sasvim dovoljno za napred a ostali poozadi nek se hebu i sastavljaju kako znaju i umeju....bitno je imati brze i opasne igrače sa obe strane jer to (konačno) razvlači odbranu protivnika za razliku od dosadašnjeg kada je sve bilo predvidljivo i ozbiljne ekipe su bez problema izlazile na kraj sa njima...

Što se Albe tiče on (nažalost) nema konkurenciju u timu ali odavno je on ispušena muštikla.....neka se muva u defanzivi i što manje da smeta napadačima osim ponavljam kad se igra protiv ovih ekipa druge klase....protiv ozbiljnih on može samo smetati napadu
Izvini ali to ti je prelosa formacija sa 4 napadaca. Ni jedna ozbiljna ekipa ne igra tako niti zelim da ih vidim u toj formaciji. Ta 4 igraca ce se naci u isto vrijeme na terenu jedino ako opet budemo ganjali rezultat od 0-4 kao protiv psg-a , pa nismo argentina....

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 10 sep 2017, 15:08

FCBlaugrana je napisao/la: Izvini ali to ti je prelosa formacija sa 4 napadaca. Ni jedna ozbiljna ekipa ne igra tako niti zelim da ih vidim u toj formaciji. Ta 4 igraca ce se naci u isto vrijeme na terenu jedino ako opet budemo ganjali rezultat od 0-4 kao protiv psg-a , pa nismo argentina....
Ta formacija je "nužno zlo" jer se Suarez ne može (za sad) isterati iz tima......tvoja zamisao sa (praktično) Albom napred je još gora varijanta (opet gomilu puta dokazano) jer on onda uvek kasni defanzivno kao muda za veprom :nene: .....uostalom to smo videli da ne ide čak i dok je bio MSN a to neće ići ni sa MSD....tako da je to ponovo samo gubljenje vremena

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 10 sep 2017, 15:16

Suarez ništa lošiji nije bio na krilu nego na poziciji devetke u zadnje vrijeme.

Nemaš dovoljno kvalitetno krilo @parangal zbog kojeg bi žrtvovao veznjaka. Deulofeu to nije, niti će ikada biti.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 10 sep 2017, 15:17

Da bih malo pojasnio ja očekujem od Dembe i Deulofeua kao mladih i željnih dokazivanja a trkački veoma sposobnih i dobrih da dosta toga urade i defanzivno.....Mesi i Suarez će imati manje takvih obaveza jer da se ne lažemo to Valverde i da hoće svi znamo da neće uspeti. Naravno to ne znači da trebaju biti pešaci ali....

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 10 sep 2017, 15:24

messilla je napisao/la:Suarez ništa lošiji nije bio na krilu nego na poziciji devetke u zadnje vrijeme.

Nemaš dovoljno kvalitetno krilo @parangal zbog kojeg bi žrtvovao veznjaka. Deulofeu to nije, niti će ikada biti.
Barsa kako god okreneš i nema veznjaka koji ume krenuti napred sa loptom osim Inijeste ali on je sada prebleda senka onog Inijeste....Ionako sve u Barsi počinje (od organizacije napada) do realizacije napada od Lea....Mesi je već odavno veznjak samo se tako zvanično ne zove.

Fudbal
Kontakt:

Post Postao/la Fudbal » 10 sep 2017, 16:14

Pozdrav momci, evo da se i ja upisem na ovu temu. Koja ljubav prema Barsi potice jos od 1999e i dobijenog original dresa Rivalda sa tetkine ekskurzije. Cesto vas citam jer ja nesto ne pratim stvari u klubu, volim odgledati utakmice i to je svo moje "navijanje". Po meni je najbolje pojacanje Semedo ali vjerujem i u Dembelea koji ima nevjerovatnu brzinu dok se za Paulinja nadam da bi mogao ponoviti igre iz reprezentacije.
Šampioni 2011, 2021
Osvajači kupa 2010

Catala
Kontakt:

Post Postao/la Catala » 10 sep 2017, 16:30

Rakitic je zasluzio povisicu, kako se brzo oporavio i kako je sinoc odigrao :tokralju:
Drago mi je zbog asistencije Dembelea, sigurno je najskupljem igracu Barce ikad barem malo pao pritisak s ledja.

Savrsen ulaz u sezonu, do Atletica bi trebali realno dobiti sve cetiri utakmice u prvenstvu. Taman da se ekipa uigra i napumpa samopouzdanjem.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 10 sep 2017, 16:56

Furymaker je napisao/la:
Rajaz je napisao/la:
messilla je napisao/la:Parejo je veliki majstor, bez zayebancije. Samo ga yebu godine. :mrgreen:
Maxime Lopez se i danas spominje. Sviđa mi se ideja. Neko je napokon provalio šta fali ekipi.
bgti jel ti vjerujes u taj hype? Osim sto se prosle godine malo spominjao negdje, ja nisam negdje vidio da se hvali kako je odlican, francusku ligu slabo tko prati, 4-5 ekipa i to kad medjusobno igraju il u LP..
Bit ce boljih igraca od njega a slicnog profila, al ajd, nek odigra i ovu sezonu odlicnu pa nek pisu sto se mene tice, al ja ne vjerujem da je tako dobar.

A MD i sport moraju nesto pisati, nece sigurno o tome da im sefa ( Bartu) hoce smijeniti i navijaci i Benedito pa i Laporta
Ne znam, možda si u pravu. Meni se prije svega sviđa ideja. Ne mora biti Maxime Lopez, ali jasno je da je to profil igrača kakvog ekipa treba.

Nisam upratio zašto je Denis završio na tribinama sinoć ?

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 10 sep 2017, 17:40

Pa zar nije Denis idealan za ove formacije ? I sinoc se Iniesta izvlačio na krilo. To bi Denis radio fantastično. Tu neku poziciju izmedju veznjaka i krila. On i Suarez bi se mijenjali i to bi moglo funkcionisati.

FCBlaugrana
Kontakt:

Post Postao/la FCBlaugrana » 10 sep 2017, 18:29

Najveci problem ove sezone ce biti 9 veznjaka. Evo u ovoj utamici je napravio 2 izmjene u veznin redu i pored toga imas jos 4 veznjaka koja jos nisu bila u timu nikako (rafinha, denis, roberto, arda) 3 veznjaka previse imamo, ako se svima bude davala sansa onda se niko uigrati nece i na kraju niko nece dobiti dovoljno sanse dok se sve to izrotira...

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 10 sep 2017, 19:37

Fudbal je napisao/la:Pozdrav momci, evo da se i ja upisem na ovu temu. Koja ljubav prema Barsi potice jos od 1999e i dobijenog original dresa Rivalda sa tetkine ekskurzije. Cesto vas citam jer ja nesto ne pratim stvari u klubu, volim odgledati utakmice i to je svo moje "navijanje". Po meni je najbolje pojacanje Semedo ali vjerujem i u Dembelea koji ima nevjerovatnu brzinu dok se za Paulinja nadam da bi mogao ponoviti igre iz reprezentacije.
Otpozdrav i poselami tetku, valjda i meni pošalje kakav dres :mrgreen: :salut:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 10 sep 2017, 19:45

Hejteri na aparatima :kafa:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 10 sep 2017, 20:33

To što mu je sinoć bila najbolja utakmica u zadnje 2 godine dovoljno govori o njegovom učinku u tom periodu. Ubleha koju je trebalo ovo ljeto nabiti nogom.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 10 sep 2017, 20:47

Lillard je napisao/la:

Hejteri na aparatima :kafa:
Pomaže činjenica da pokraj sebe ponovo ima beka koji sam može pokrivati cijelu desnu stranu. Iz tog razloga očekujem više ovakvih partija i ovoga

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 10 sep 2017, 20:52

jasmin10 je napisao/la:To što mu je sinoć bila najbolja utakmica u zadnje 2 godine dovoljno govori o njegovom učinku u tom periodu. Ubleha koju je trebalo ovo ljeto nabiti nogom.
Jah, a Paulinho će ga mijenjat. Ili Rafinha. Ili Gomes :lol:

Rakitić je u Barceloni već 3 godine, a i dalje ne igra na prirodnoj poziciji. Jest pao dosta, ali nije samo do njega, već do sistema i ekipe. Svakako da je među 3 naša najbolja veznjaka.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: sombrero i 1 gost.