Premijer Liga BiH 2010/11

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Kji klub će biti šampion 2010/2011

Željezničar
224
35%
Široki Brijeg
30
5%
Borac Banja Luka
112
17%
Zrinjski
20
3%
Sarajevo
129
20%
Velež
27
4%
Sloboda
25
4%
Zvijezda
18
3%
Čelik
51
8%
Slavija
9
1%

Ukupno glasova: 645

adnanhz
Kontakt:

Re: Premijer Liga BiH 2010/11

Post Postao/la adnanhz » 30 avg 2010, 14:24

Barca u srcu je napisao/la:
otwstw je napisao/la:Ja ne znam sta vi toliko dizete taj Celik, prije nego sto je sezona i pocela svi govore ma Celik osvaja ovo ono, prva tri mjesta... Sezona pocela a Celik nista... Umjesto Celika bolje bi bilo da dizete Velez ili Olimpik
Dobili Zrinjski, Sarajevo umalo dobili, u zadnjim sekundama pri rezultatu 0-0, lopta izbačena sa gol crte, nakon toga primili gol, na ostalim gostovanjima primali glupe golove, a to će se valjda popraviti, a Borac bi možda i pobijedili da smo dobili Sarajevo.
Dakle, da smo Sarajevo dobili, sad bi vjerovatno imali 11 bodova i bili bi 2., ali eto taj šut je izbačen sa gol crte i zato smo sad iza 12.-13.
Svaka cast muski ste odigrali na AFH al sad kad bi bilo sta bi bilo ,ja sam na pocetku rekao da za vrh bez ikakvih klasifikacije ,jos je rano ,da za prva 4 mjesta vdim borbu FKS,ZRI,ZELJ,BOR I Listicu a kao iznenadjenje olimpik prije nego celik 8-)
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...

Grandmaster
Kontakt:

Post Postao/la Grandmaster » 30 avg 2010, 14:25

Da su babi muda, bila bi dedo. ;)
Grandmaster.

Barca u srcu
Kontakt:

Post Postao/la Barca u srcu » 30 avg 2010, 14:27

Ja samo kažem, da smo imali malo sreće bili bi možda 2. na tabeli, eto zašto se čelik uzdizao na početku sezone.

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 30 avg 2010, 14:53

Ne znam jeli ikad tabela na vrhu ljepše izgledala:

1. FK SARAJEVO
2. FK BORAC
3. FK VELEŽ
4. FK ŽELJEZNIČAR

sve stari rivali 8-)
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 30 avg 2010, 14:58

Zagor je napisao/la:Ne znam jeli ikad tabela na vrhu ljepše izgledala:

1. FK SARAJEVO
2. FK BORAC
3. FK VELEŽ
4. FK ŽELJEZNIČAR

sve stari rivali 8-)
uz male modifikacije unutar te cetiri ;) slazem se u cjelosti :)
TREĆI PUT ČASTIMO !

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 30 avg 2010, 15:03

borcev_navijac je napisao/la:

1. FK Željezničar
2. FK Borac
3. FK Velež
4. FK Sarajevo

sve stari rivali 8-)
Upravo tako, male modifikacije. :mrgreen:
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 30 avg 2010, 15:08

tanzla je napisao/la:
borcev_navijac je napisao/la:

1. FK Željezničar
2. FK Borac
3. FK Velež
4. FK Sarajevo

sve stari rivali 8-)
Upravo tako, male modifikacije. :mrgreen:
to su vec malo vece modifikacije ;)
TREĆI PUT ČASTIMO !

chancho
Kontakt:

Post Postao/la chancho » 30 avg 2010, 15:13

Barca u srcu je napisao/la:
otwstw je napisao/la:Ja ne znam sta vi toliko dizete taj Celik, prije nego sto je sezona i pocela svi govore ma Celik osvaja ovo ono, prva tri mjesta... Sezona pocela a Celik nista... Umjesto Celika bolje bi bilo da dizete Velez ili Olimpik
Dobili Zrinjski, Sarajevo umalo dobili, u zadnjim sekundama pri rezultatu 0-0, lopta izbačena sa gol crte, nakon toga primili gol, na ostalim gostovanjima primali glupe golove, a to će se valjda popraviti, a Borac bi možda i pobijedili da smo dobili Sarajevo.
Dakle, da smo Sarajevo dobili, sad bi vjerovatno imali 11 bodova i bili bi 2., ali eto taj šut je izbačen sa gol crte i zato smo sad iza 12.-13.
Valjda prvi, a ne drugi?? :-)
Mi u BiH bi trebali djeci davati imena po uzoru na ove naše tablice na autima, valjda bi tada bilo svejedno KO SE KAKO ZOVE!
Miriše hljeb što Salčin sprema..

bekrija1990

Post Postao/la bekrija1990 » 30 avg 2010, 15:14

drajkula_zlo je napisao/la:
bekrija1990 je napisao/la:
Hairlija je napisao/la:@bekrija

A znas li ti mozda sta znaci rijec fotomontaza :? :mrgreen:

Fotomontaza? Fakat ne kontam kako su mogli "fotomontirati" i ubaciti ovog debelog na sliku zajedno sa ovim igracem sarajeva. Fantasticno...sta sve moze danasnja tehnika :o :D

nije to do tehniike to je do tvog retardiranog mozga ;)
Nisam znao da mozak moze biti retardiran :? Garant u familiji koristite slicne dijagnoze, umjesto da se raspitate i rijesite svoje probleme kod strucnjaka savremene medicine...ili ti je mozda familija onaj igrac u bordo dresu, pa te vrijedja sto se debeli slikao sa njim ;)
ŽELJO ZA ŽIVOT CIJELI

elSaik
Kontakt:

Re: 6 KOLO Premijer Lige BiH

Post Postao/la elSaik » 30 avg 2010, 15:22

Sloboda Tuzla - Leotar Trebinje 3:0 - s obzirom na prikazano protiv nas ne vidim kako Leotar može zadesiti bilo šta osim ubjedljivog poraza na Tušnju.

NK Široki Brijeg - FK Željezničar 1:3 - čini mi se da se pristup igrača znatno popravio nakon dva vezana poraza i držanja lekcija Amara. Domaći su izgleda u nekim problemima na relaciji Igrači - trener, pa u tome vidim priliku da mi osvojimo gostujuće bodove, a oni se riješe svog trenera.

Drina Zvornik - NK Travnik 2:1 - Drina još nije dobila i mislim da je vrijeme za to. Gosti su vrlo loša ekipa koja funkcioniše na principu pobjeda kući, a domaćinu gori pod nogama opasno. Gubitak domaćih bodova protiv direktnog konkurenta bi vjerovatno značilo da već od subote znamo jedan tim koji ispada.

RSD Velež Mostar - Zvijezda Gradačac 2:0 - Velež igra mnogo bolje nego se to od njega očekivalo. Izgleda da je Hotić to nekako posložio pa očekujem rutinsku, što bi naši stručnjaci rekli pravi prvenstvenu utakmicu i sigurnu pobjedu domaćeg sastava.

Čelik Zenica - Olimpik Sarajevo 2:1 - Čelik igra vjerovatno nešto slabije nego se očekuje od onakvog igračkog kadra. S druge strane gosti imaju odličan gostujući skor, ali ne vjerujem da ga mogu nastaviti. Očekujem navrat-nanos pobjedu Zeničana.

Slavija Sarajevo - Rudar Prijedor 1:0 - Utakmica dvaju vrlo slabih ekipa koje će se grčevito boriti za opstanak. Prednost dajem domaćinu zbog sudija.

FK Sarajevo - Borac Banja Luka 1:1 - Posljednje dvije utakmice na Koševu su pokazale da se bod ili čak sva tri mogu odnijeti uz pravi pristup. Čelik je bio nakorak i samo nesmotrenost napadača i loša reakcija gostiju su omogućili Sarajevu da pobijedi. Prema prikazanoj igri do sada smatram da se Borcu takvo što neće desiti i da će uzeti bod u ovom susretu.

ŠK Zrinjski Mostar - Budućnost Banovići 4:1 - realno gledajući kvalitet je na strani Mostaraca te predviđam da će ovaj susret imati najubjedljivijeg pobjednika.

chancho
Kontakt:

Post Postao/la chancho » 30 avg 2010, 15:24

možda je malo off topic, al' eto kad se već spominju "stari rivali"......ide mi ne malo, nego puno na živce što se novinari jedino kad igraju željo i saraj'vo "potrude" da kažu jedan meni veoma lijep i zanimljiv podatak o tome koji je to po redu derbi, kako su prijašnji završeni, i sl. Trebali bi se malo potruditi i za ostale klubove pa navoditi takve podatke, a ne samo od formiranja PL, jer igrali su i u prvoj i drugoj ex-yu ligi, i republičkim, i kupovima i šta ti ja znam....a vrlo lijepo zvuče ti podatci, bez obzira na čijoj je strani tradicija.....
Hvala što ste me saslušali.....
Mi u BiH bi trebali djeci davati imena po uzoru na ove naše tablice na autima, valjda bi tada bilo svejedno KO SE KAKO ZOVE!
Miriše hljeb što Salčin sprema..

Gigant
Kontakt:

Post Postao/la Gigant » 30 avg 2010, 15:40

Koji su ovi manijaci kompleksasi to vise nije normlano...sve i jedan lafo realno prognozira, i sve i jedan stavlja 2 na zelju a x na Sarajevo :D bas realno...
Sloboda Tuzla - Leotar Trebinje 1
Nk Siroki Brijeg - Fk Zeljeznicar 1
Drina Zvornik - Nk Travnik 1x
RSD Velez Mostar - Zvijezda Gradacac 1
Celik Zenica - Olimpik Sarajevo 1
Slavija Sarajevo - Rudar Prijedor 1
Fk Sarajevo - Borac Banja Luka 1
Šk Zrinjski Mostar - Buducnost Banovici 1
Ustvari sve kecevi!!!
Blekic:Ja sam dio Hordi Zla i kao takav sam dosao na celo Sarajeva.Oni ce se vazda slusati u Sarajevu
Zujo:Meni su navijaci najbolji kupci,ja to gledam kao biznis
Blekic:Mi nemamo nista svoje,ali imamo strast,znanje i ljubav

Elektrika
Kontakt:

Post Postao/la Elektrika » 30 avg 2010, 15:40

Sarajevo-Borac 1 Budući šampion države će slaviti nad Borcem rutinski, Borac ovdje nema šansi jer tradicionalno ne pružaju dobre partije na Hasetu. Još dodajmo to da će Sarajevo biti jače za Muharemovića, Juninha i eventualno Mustafu Kučukovića. Uz gromoglasnu podršku sa tribina od 15.000 vatrenih i najboljih navijača u državi, pobjeda ne dolazi u pitanje.

Široki Brijeg - Željezničar 1 Široki je puno kiksao u ovoj novoj sezoni, tako da ovdje jednostavno MORA pobijediti. Imaju dovoljno da se pripreme u ovoj reprezentativnoj pauzi, a i Ištuku se opasno ljulja stolica. Željezničar ovdje nema šta da traži, njegovi navijači su se malo digli zbog visoke pobjede protiv Leotara, ali nije to mjerilo jer se Leotar raspada. Željezničar će ove sezone biti klasična domaćinska ekipa premijer lige Bosne i Hercegovine!

Velež-Zvijezda 1 Rođeni na krilima pobjede u gostima kod Olimpika, kreću u nastavak prvenstva puni samopouzdanja, tako da je ovo jedna od sigurnijih pobjeda domaćih u ovom kolu.

Čelik-Olimpik 1X Igračima Olimpika je vjerovatno malo poljuljano samopouzdanje poslije domaćeg poraza od Veleža, ali znajući kako igraju dobro u gostima mogu izvući bod na vrućem gostovanju u Zenici. S druge strane Čelik poslije domaćeg poraza od Borca mora se vaditi ovdje, tako da su mi oni nekako bliži uspjehu od Olimpika.

Drina -Travnik X2 Najgora ekipa u premijer ligi, Drina, prvi "favorit" za ispadanje uz Leotar. Travnik poslije visoke pobjede nad Širokim ide pun samopouzdanja u Zvornik. Mislim da je Travnik bliži osvajanju bod(ova)a u gostima kod Drine.

Sloboda-Leotar 1 Ako je Drina najgora ekipa u ligi, onda je Leotar raspadnuti starac koji je nakačen na aparate. Pobjeda Slobode ne dolazi ni sekunde u pitanje. Ko pobijedi Slobodu na Tušnju ima velike šanse za uspjeh na kraju, bilo da je to evropa, borba za opstanak ili šampionska titula.

Slavija-Rudar X2 Rudar je pokazao da može iznenaditi u gostima, primjer tome je pobjeda na Pecari. Slavija nije u nekoj formi, tako da je izgledan x, a ne bi bilo čudno da Rudar uzme čitav plijen.

Zrinjski-Budućnost 1 Zrinjski rutinski uzima 3 boda protiv Budućnosti.
Zadnja izmjena: Elektrika, dana/u 30 avg 2010, 15:43, ukupno mijenjano 2 puta.

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 30 avg 2010, 15:40

Siroki Brijeg-Zeljeznicar 1 Iako je ovo derbi i sve je moguce , da ipak prognzoiram. Siroki ce se dici iz krize u koju je upao i mislim da im je ova pauza dosla kao melem na ranu, nakon pauze siroki se vraca u borbu za evropu. Zeljeznicar ima dobru ekipu, ali siroki je ipak pretvrd orah za otpocinjanje gostujuce serije , mada x nije nemoguc kao ni dva. Puno toga ce zavisiti od toga koja ekipa ce toga dana imati bolji dan, jer se radi o dvije priblizno jednako kvalitetne ekipe.

Sarajevo-Borac BL X Ovd je veliki derbi i naravno sva tri znaka su moguca, vec sam napisao da sarajevo ima jako borbenu ekipu i euforiju oko kluba, ali da je ipak borac kvalitetnija ekipa, i tu ce mnogo toga zavisiti od toga koja ekipa ce imati bolji dan i koja ce bolje iskoristiti pauzu.

Celik-Olimpik 1 Opet dvije podjednake ekipe u koj ce prevagu donijeti domacinstvo celika, premda olimpik igra dobro u gostima. Mislim da celik ima imperativ pobjede na svom terenu pred svojom publikom i da ce igraci dati 110 % svojih mogucnosti da pobjede, mada, bi tu moglo biti i remija ( dzafic ne igra zbog crvenog olimpik dobar itd)

Velez-Zvijezda 2Velez nakon u stvari prvih pravih priprema ovih u pauzi utakmnicu igra sa teskim nogama sto ce iskoristiti igraci zvijezde. Velez ima perspektivan tim koji moze nesto da ucini u prvih 7 do 8 kola , nakon cega zbog nerdostatka pravih priprema po zakonima fizike mora doci do pada u spremnosti i istrosenosti igraca.

Drina Z-Travnik 1 Drina ce dobiti travnik koji igra jako lose u gostima

Sloboda-Leotar 1 Sloboda igra kuci !

Slavija-Rudar P 1 Slavija ima imeprativ pobjedjivanja na vlastitom terenu ako misli ostati u ligi a ako je mogla dobiti sarajevo moze i rudar.

Zrinjski-Buducnost x buducnost pokazuje da zna da igra u gostima postavljajuci blok igru koju je tesko probiti, uz tzo budcnost mora osvajati nesto na strani ka vec gubi kuci, zrinjski ce tesko nadoknaditi odlazak playa Zizovica, na kojem je u stvari bila bazirana njegova igra vec duzi vremenski period.
TREĆI PUT ČASTIMO !

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 30 avg 2010, 15:43

Sloboda Tuzla - Leotar Trebinje -1-sloboda uzima minimalnim rezultatom, leotar teska ekipa za ove male kluboove.
NK Široki Brijeg - FK Željezničar -1-siroki kako je nastavio sa igrama prijeti mu borba za opstanak realno sredina tabele, uzece zelju jednim golom razlike imaju imperativ pobjede...
Drina Zvornik - NK Travnik -1-ovdje drina uzima jedinu ekipu koju moze pobjediti u ovoj ligi uzimajuci da je travnik los na strani..
RSD Velež Mostar - Zvijezda Gradačac-1-velez pravo fino iznenadio sve u ligi sa podmladjenom ekipom i onim svabom goticem igraju super ne vidim nista sem pobjede domacina...
Čelik Zenica - Olimpik Sarajevo -1x2- prije sam pisao sto ce igrat sa sarajevom da nakon sarajeva ako ih pobjedimo(pobijedili smo) nece dobit narednih 3 4 kola sto se ispostavilo tacnim , uzimajuci da ovdje svega moze biti ali najblizi je kec i ne zaboraviti da olimpik poslije poraza na kosevu trazit sansu za bod(ve)...nebi me iznenadilo ni kiks celika..
Slavija Sarajevo -Rudar Prijedor-1x2-i ovdje je sve moguce jer slavija drasticno losa, rudar ima solidnu eekipu pa me nebi ni ovdje iznenadilo ako ostanu ne porazeni...
FK Sarajevo - Borac Banja Luka -1-ovdje se nema sta pricati ko sto vecina od pocetka sezone nesto sole neke neralne stvari pisu protiv sarajeva ne uzimajuci tradiciju uslove i navijace... mislim da smo jaci od svakog u ligi.. tako i borca, jos cemo biti jaci za 2 3 igraca( lede,junjino,kuckukovic?) tako da to sto vi pisete protiv nas sve pada u vodu sarajevo ovdje uzima glat:) i odlijepuje se pomalo od pratioca!!
ŠK Zrinjski Mostar -1- Budućnost Banovići-ma nema se ovdkje sta pricat 2 3 razlike za svinjski
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Larry David
Kontakt:

Post Postao/la Larry David » 30 avg 2010, 15:48

ČELIK OLIMPIK 1X
Tipujem na pobjedu Celika ali ni Olimpiku se ove sezone ne zna, puno bolji na strani i nece biti iznenadjenje ako otkinu bod.

VELEŽ ZVIJEZDA 1
Ovdje nema pametovanja, Velez glat dobija.

DRINA Z. TRAVNIK 1
Drina nema pobjede kuci i vrijeme je da nekoga pobjede, Travnik se ko stvorio za toga.

SLOBODA LEOTAR 1
Vidjelo se na Grbavici da su Trebinjci nista vise nego amateri koji ove sezone definitivno ispadaju.
p.s. Tuzlaci pripremite im dresove.

SARAJEVO BORAC 1X
Ruku na srce Borac ima odlicnu ekipu, ako budu potpomognuti sudijama na kosevu sto je cest slucaj za vecinu ekipa kada igraju protiv Sarajeva, onda nije nemoguce ni da otkinu bod. Silno zelim da pobjedimo i vjerujem da hocemo, ali kada igramo i protiv sudija sve je moguce, tak oda ne smijem iskljuciti ni X

SLAVIJA RUDAR P. 1
Losi i jedni i drugi, zbog domaceg terena prednost Slaviji.

****** ****** ŽELJEZNIČAR 1
Iako u ovoj utakmici zelim manje uspjeha cenzurisanim, mislim da Zeljo ove sezone nema sta traziti na malo jacim gostovanjima.

ZRINJSKI BUDUĆNOST B. 1
Nemaju Banovicani kvalitet da iznenade Zrinjskog, nazalost.

FKR_ajla_TZ
Kontakt:

Post Postao/la FKR_ajla_TZ » 30 avg 2010, 15:49

Siroki Brijeg-Zeljeznicar 2 Popovic i Zeba.....nakon onakve pobjede trazit ce Osim jos vise od njih...tak da vjerovato ce Zeljo pobjediti.....vidjet cemo..ha ja...

Sarajevo-Borac BL x kiks sarajeva skupo ce ih kostati...xD.....mah jake su obije ekipe...tak da 2:2... :mrgreen: :mrgreen:

Celik-Olimpik 1 nakon sto su donjeli bod na Biljino Polje...kod kuce nebi trebali vise da gube tak da ce garant pobjediti...

Velez-Zvijezda 1

Drina Z-Travnik 2 jaci je Travnik od Drine.,,

Sloboda-Leotar 1 nema se sta pricati kec ko kucaaa....xD.....mi ne gubimo kod kuce... :mrgreen:

Slavija-Rudar P 1 jednostavno u Istocnom rijetko ko uzme bodove....a nevjerujem da ce rudar moci uzeti bod a kamoli bodove.....

Zrinjski-Buducnost 1 tesko gostovanje tako da Zrinski pobjeduje s 2:0
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 30 avg 2010, 15:50

Siroki Brijeg-Zeljeznicar X2 Siroki veoma slab Zeljo se pokazao proslo kolo nadam se da ce nastaviti gdje su neki dan stali.

Sarajevo-Borac BL 1X2 Ovo ce definitivno biti utakmica kola...tako da je sve moguce i jedni i drugi dobri...

Celik-Olimpik 1 Lagana pobjeda Celika na svom terenu protiv Olimpika,koji je sigurno moralno pao nakon poraza od Veleza.

Velez-Zvijezda 1 Rodeni ce nadam se nastaviti ovu dobru foru i protiv Zvijezde...:D
Drina Z-Travnik X2 Travnik se pokazao protiv Sirokog,igram iznenadjenje kola :D

Sloboda-Leotar 1 Najsigurniji par kola...Sloboda treba bodove...Leotar nakon onakvog poraza od Zelje u gostima moze samo da bunkerom nesto postigne,a i tako vrlo tesko.

Slavija-Rudar P 1X Slavija nakon dugo vremena upisije bodove protiv Rudara koji bi mogao uzeti bod...:D

Zrinjski-Buducnost 1 Lagana pobjeda komsija :D
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

arasupersexpert
Kontakt:

Post Postao/la arasupersexpert » 30 avg 2010, 16:14

Sarajevo-Borac 1 Iskreno ne bih volio da pobjede ni jedni ni drugi x dusa na mjestu :mrgreen: salu na stranu....komsije sad za sad dobri....i sumnjam da borac moze sta napravit

Široki Brijeg - Željezničar 2 Eh vako siroki srozan od travnika mi shebali leotara....Osim ne zadovoljan osmicom valja se vadit u sirokom :mrgreen: ...kvaliteniji je Željo i malo srece ako bude bice to jedina 2 u gostima

Velež-Zvijezda 1 Velež jak dobar ove sezone i nema tu zvjezda sta trazit

Čelik-Olimpik x Celik uzeo bod u gostima a olimpik kikso kuci moze bit tu svega nekako mi tu X mirisi

Drina -Travnik X domacin prvi kandidat za nizi rang...travnik los u gostima dobar kuci na krlima pobjede nad sirokim mislim da ce uspjet uzet bod

Sloboda-Leotar 1 leotar malo rec srozan cudi me da trener jos nije otkaz dobio :mrgreen: jer kod nas to biva tako....nemaju sta trazit u tuzli

Slavija-Rudar 1 posh se oni guraju medjusobno bicu tu 1 ono pobjeda za pobjedu :mrgreen:

Zrinjski-Budućnost 1 domaci ima prilku uvezat 9 bodova i sumnjam da ce to prokockat

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 30 avg 2010, 18:40

Sa najčitanijeg hrvatskog portala...

Željezničar izjednačio klupski rekord iz bivše države: Trebinje kao nekad Maribor

BOSANSKOHERCEGOVAČKI prvak očitao je pravu nogometnu lekciju gostima iz Trebinja u petom kolu Premijer lige. Željezničar je pred šest tisuća svojih navijača postigao osam pogodaka i time oduševio sve osim trenera Amara Osima, koji je unatoč punoj protivničkoj mreži razočaran realizatorskim sposobnostima svojih napadača, jer su propustili mnogobrojne prilike za još uvjerljiviju pobjedu.

Hat-trick u rijetko viđenoj golijadi postigao je miljenik Manijaka Lazar Popović, dok se dva puta u listu strijelaca upisao Zajko Zeba najveće ovosezonsko pojačanje. U strijelce su se još upisali Svraka, Savić i Rovčanin za potpuni potop Trebinjaca.

U prvoligaškim natjecanjima Plavi sa Grbavice ovim rezultatom su izjednačili klupski rekord jer su u prvenstvu bivše države savladali Maribor istim rezultatom.

Interesantno da ovaj rezultat nije rekord Premijer lige budući da je baš Leotar 2002. godine slavio s 9:0 na gostovanju u Visokom. Tu sezonu Leotar je okončao na prvom mjestu sa tri boda ispred Želje, a tada su se dva rivala srela i u finalu Kupa BiH. Pehar je podigla sarajevska ekipa koju je kao i danas predvodio Amar Osim. Nakon osam godina Trebinjci su poniženi i pognute glave napustili Sarajevo.

Od ostalih rezultata treba istaći još dvije ubjedljive pobjede domaćih ekipa, Travnika nad Širokim Brijegom 4:0 i Borca nad Slavijom 4:1. Nakon 5 odigranih kola tabelu predvodi ekipa Sarajeva sa dva boda više od Borca i Veleža, a tri od Željezničara.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.