pričamo o igračimanerminh74 je napisao/la: Prema popisu stanovništva iz 2002. Slovenija je imala 1.964.036 stanovnika. Etnički sastav je bio sljedeći: Slovenci 83,1%, Srbi u Sloveniji 2%, Hrvati 1,8%, Bošnjaci 1,1% i drugi.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
pričamo o igračimanerminh74 je napisao/la: Prema popisu stanovništva iz 2002. Slovenija je imala 1.964.036 stanovnika. Etnički sastav je bio sljedeći: Slovenci 83,1%, Srbi u Sloveniji 2%, Hrvati 1,8%, Bošnjaci 1,1% i drugi.
Nisam to nigdje uradio, izmišljaš glupost kao i uvijek.Mirko je napisao/la:@ Vucevich
Bar nisam nacos da osporavam ljudima ime i prezime... Poput tebe...
A vidi ovako.marconato je napisao/la:Nije to poenta price, procitaj na prethodnoj stranici sta sam za ovu ekipu napisao prije prvenstva!let3 je napisao/la:Ovdje pojedinci nikako ne kontaju jednu stvar.
Pominjanjem izostanaka (Bjelica, Teodosić, Jokić itd) i konstantnim forsiranjem te price - se samo omalovažava uspjeh ove trenutne ekipe Srbije i njen kvalitet.
Ljudi došli do finala (gdje su i dalje favoriti), a neki i dalje kmeče o izostancimanidje veze.
Niko ne kmeci (barem vecina ne), samo branimo tvrdnju da bi Srbija bila daleko jaca da su tu ovi koji nedostaju, sto je fakt, a ne omalovazavanje ovih koji igraju! Tu pricu potencira i ova druga strana konstatujuci kako smo ovako bolji odbrambeno, kompaktniji ili sta ti ja znam, a koiko je to daleko od istine, ne moze se opisati i smijesno uopste diskutovati na tu temu...
Ti meni nabroja geografske odrednice svih igrača, ja ti opet kažem, Gaćinović je veći Bosananc (pazi dobro, Bosanac, ne Bošnjak) nego Dončić Srbin, a ti mi dokaži da je suprotno.Mirko je napisao/la:Raonffa je napisao/la:Pa po toj logici Mirko onda veliki broj hrvatskih i nešto manje srpskih (konkretno u ovoj generaciji) imaju bosanski background. Ako jedan Dragić ili Dončić mogu biti Srbi onda su Gaćinović ili Krstajić Bosančine na kvadrat.
Samo je fol što je kod tebe vjera = nacionalost, pa tako i ne kontaš neke stvari.![]()
Ne kontam jel'?![]()
Ne mozes mijesat' nacionalnu i geografsku odrednicu. Krstajic je po ocu Crnogorac/majci Bosanac, Gacinovic je Hercegovac, Gajic je Slavonac, Zivkovic je tzv. ''juznoprugas'', Maksa je Podrinjac, Jagos je Crnogorac, Bunjevcevic je Krajisnik, Milivojevic i Kostic su Sumadinci, Lukic i Ninkovic su Macvani, Mitar je Podunavac, Kolarov i Bane su Vojvodjani-Sremci, Krasic i Bisevac su Kosovci, Dmitrovic, Radoja i Poletanovic su Vojvodjani-Bacvani, Rajkovic je Timocanin, Saponjic i Vulicevic su dole od Raske, oba Tosica su Vojvodjani-Banacani itd.
Ali svi su etnicki Srbi.
Ili mozda nisu?![]()
Vjera je potpuno nebitna...
Muslin je Dalmatinac, ali Hrvat po ocu!
Auuuuu ljubomore...
Ne pisam ja po njima, taman posla. Njima svaka cast, skupili su se u teskom trenutku, muski odigrali, prolili znoj...Ja cu ih prvi ako budem u prilici docekati ispred skupstine, sta god sutra uradili!let3 je napisao/la: A vidi ovako.
Ti kad napišeš fali Teodosić (dajem primjer samo), ti si zapravo nesvjesno izvadio kitu i popišao se po Joviću i njegovom performansu na ovom Eurobasketu . A momak odigrao odlican turnir.
Ista prica i za druge...znaci prica "fali Jokić" = pišanje po Marjanoviću i njegovom zalaganju na ovom Eurobasketu itd. Da ne nabrajamo dalje.
Što je najsmiješnije ti momci ce sutra vjerovatno osvojiti titulu, ali yebo to - ima boljih, samo nisu tui dalje se prica o izostancima neki kojih nema...to je nesvjesno podcijenjivanje.
Nije fer ni korektna prica prema momcima koji su iznijeli ovaj Eurobasket, ali eto vi kako hocete.
A sta je to ''veliki'' i ''mali'' Srbin/Bosnjak/Slovenac???Raonffa je napisao/la:Ti meni nabroja geografske odrednice svih igrača, ja ti opet kažem, Gaćinović je veći Bosananc (pazi dobro, Bosanac, ne Bošnjak) nego Dončić Srbin, a ti mi dokaži da je suprotno.Mirko je napisao/la:Raonffa je napisao/la:Pa po toj logici Mirko onda veliki broj hrvatskih i nešto manje srpskih (konkretno u ovoj generaciji) imaju bosanski background. Ako jedan Dragić ili Dončić mogu biti Srbi onda su Gaćinović ili Krstajić Bosančine na kvadrat.
Samo je fol što je kod tebe vjera = nacionalost, pa tako i ne kontaš neke stvari.![]()
Ne kontam jel'?![]()
Ne mozes mijesat' nacionalnu i geografsku odrednicu. Krstajic je po ocu Crnogorac/majci Bosanac, Gacinovic je Hercegovac, Gajic je Slavonac, Zivkovic je tzv. ''juznoprugas'', Maksa je Podrinjac, Jagos je Crnogorac, Bunjevcevic je Krajisnik, Milivojevic i Kostic su Sumadinci, Lukic i Ninkovic su Macvani, Mitar je Podunavac, Kolarov i Bane su Vojvodjani-Sremci, Krasic i Bisevac su Kosovci, Dmitrovic, Radoja i Poletanovic su Vojvodjani-Bacvani, Rajkovic je Timocanin, Saponjic i Vulicevic su dole od Raske, oba Tosica su Vojvodjani-Banacani itd.
Ali svi su etnicki Srbi.
Ili mozda nisu?![]()
Vjera je potpuno nebitna...
Muslin je Dalmatinac, ali Hrvat po ocu!
Auuuuu ljubomore...
Pricalo se da je bio jedan od vodja pokreta protiv Sila osovine za vrijeme Drugog svjetskog rata na Balkanu.Rokoko87 je napisao/la:I Valanciounasov dedo je Srbin bio...
Vidi ga što zna istoriju...kobe24 je napisao/la:Pricalo se da je bio jedan od vodja pokreta protiv Sila osovine za vrijeme Drugog svjetskog rata na Balkanu.Rokoko87 je napisao/la:I Valanciounasov dedo je Srbin bio...
Otac mu je iz Crne Gore.Vucevich je napisao/la:Opet izmišljaš stvari. Kolašincu je majka iz Čapljine, drugačije ne bi mogao igrati za Bosnu i Hercegovinu.
Is'o sam i ja u skolu nekad.Rokoko87 je napisao/la:Vidi ga što zna istoriju...kobe24 je napisao/la:Pricalo se da je bio jedan od vodja pokreta protiv Sila osovine za vrijeme Drugog svjetskog rata na Balkanu.Rokoko87 je napisao/la:I Valanciounasov dedo je Srbin bio...
Ne bi mogao, ova tema je već prežvakana na ovom forumu hiljadu puta - Bošnjaci iz Srbije, Crne Gore ili neke treće države koji nisu iz BiH i nemaju djeda ili bake iz BiH ne mogu igrati za BiH. Ima veliki broj slučajeva - jedan primjer je Ajlan Arifović ili Meris Skenderović. To su pravila Fife, nigdje se tu ne spominje etnicka grupa.Mirko je napisao/la:Otac mu je iz Crne Gore.Vucevich je napisao/la:Opet izmišljaš stvari. Kolašincu je majka iz Čapljine, drugačije ne bi mogao igrati za Bosnu i Hercegovinu.
A i da mu je majka iz Crne Gore - bi mogao!
Po pravilima MOK-a i FIFA - bi mogao!
Nemaju.Svi Bosnjaci van BiH imaju pravo da odaberu BiH...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.