FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- kyrieirving
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
3-5-2 ili 5-4-1 ili 3-4-3?Virtu4l je napisao/la:Navodno ćemo igrati sa tri igrača nazad i sa Zecom u napadu.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Nadam se da nije nesto slicno kao protiv Sirokog. Nije ono dobro izgledalo.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
3-5-2 ili 3-6-1... ova druga je vjerovatno neka verzija 5-4-1irfo je napisao/la:3-5-2 ili 5-4-1 ili 3-4-3?Virtu4l je napisao/la:Navodno ćemo igrati sa tri igrača nazad i sa Zecom u napadu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Al ga rotira adzem ko heynckes iz najboljih dana, nikad isti sastav 

NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
Za one koji jedva čekaju da nađu izgovor kad ne dođu na utakmicu našeg Želje, da kažem da će se vrijeme stabilizovati već u 5 sati, a da će se temperatura pred početak i poslije završetka tekme kretati od 17 u 19 sati do 14 u 21.30. Biće vedro i vjetra skoro da neće biti, tek nekih 6 km na sat. Znači da i oni koji dolaze iz drugih krajeva naše zemlje imaju dovoljno vremena i mogu komotno krenuti prema Sarajevu.
Ne zaboravite da je danas Želji rođendan.
Željo je drugi na tabeli i ima šansu sa pobjedom da se dobro odmakne od trećeplasirane ekipe.
Krupa nam je dužnik zbog onog remija prošle sezone kad smo izgubili titulu, a to je kvalitna ekipa koja igra jako čvrsto i u dobroj su formi. Naš klub treba našu veliku podršku sa tribina.
Ove sezone u protekle četiri utakmice imali smo sramnu posjetu i krajnje je vrijeme da napokon ispunimo tribine obnovljene Grbavice. Gdje je onih 13.500 što je bilo na tribinama protiv Slobode na otvaranju istoka, onih 13.000 koji su došli na derbi, onih 9.000 koliko nas je bilo protiv Zrinjskog. Imali smo odličnu posjetu u evropskim utakmicama protiv Zete i Aeka. Protiv šveđana preko 11.000.
Ne postoji nikakav razlog ili izgovor da nas večeras bude manje od 8.000. Sve ispod toga je sramota.
Znam da će nas 3.000 redovnih biti tu, ali šta je sa ostalim.
Sretan ti rođendan Željo!
Ne zaboravite da je danas Želji rođendan.
Željo je drugi na tabeli i ima šansu sa pobjedom da se dobro odmakne od trećeplasirane ekipe.
Krupa nam je dužnik zbog onog remija prošle sezone kad smo izgubili titulu, a to je kvalitna ekipa koja igra jako čvrsto i u dobroj su formi. Naš klub treba našu veliku podršku sa tribina.
Ove sezone u protekle četiri utakmice imali smo sramnu posjetu i krajnje je vrijeme da napokon ispunimo tribine obnovljene Grbavice. Gdje je onih 13.500 što je bilo na tribinama protiv Slobode na otvaranju istoka, onih 13.000 koji su došli na derbi, onih 9.000 koliko nas je bilo protiv Zrinjskog. Imali smo odličnu posjetu u evropskim utakmicama protiv Zete i Aeka. Protiv šveđana preko 11.000.
Ne postoji nikakav razlog ili izgovor da nas večeras bude manje od 8.000. Sve ispod toga je sramota.
Znam da će nas 3.000 redovnih biti tu, ali šta je sa ostalim.
Sretan ti rođendan Željo!
- plavousrcu
- Kontakt:
Ljubavi nasa najveca neka ti je sretan rodjendan. Veceras se mora u Dolinu i izgovora nema.
ŽELJO, SRETAN TI ROĐENDAN!
FK Željezničar nikada nije bio klub vlasti, režima, neke partije. Bio je to klub radničke klase, od prvog dana tog 17.09.1921.godine, znalo se: „Mi smo Željini, Željo je naš!"
I sjećaš se dobro, prve utakmice u Dolini, prvog pogotka plavog fudbalera, prvog poraza i plača. Sjećaš se titula, trofeja i svakog poraza koji boli puno više i ostaje duboko urezan u sjećanje poput noćne more i što ga čovjek više želi izbaciti iz glave on se „urezuje“ sve dublje i dublje.
Davno je jednom jedan od nas, zaljubljenik, fanatik ili kako mi u Dolini kažemo „bolesnik“ napisao nešto poput: "Ne idem ja na Grbavicu da vidim „svemirski“ fudbal, idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!"
Danas Željo slavi 96.rođendan. Vidimo se u Dolini...
Dobar tekst [emoji106]
FK Željezničar nikada nije bio klub vlasti, režima, neke partije. Bio je to klub radničke klase, od prvog dana tog 17.09.1921.godine, znalo se: „Mi smo Željini, Željo je naš!"
I sjećaš se dobro, prve utakmice u Dolini, prvog pogotka plavog fudbalera, prvog poraza i plača. Sjećaš se titula, trofeja i svakog poraza koji boli puno više i ostaje duboko urezan u sjećanje poput noćne more i što ga čovjek više želi izbaciti iz glave on se „urezuje“ sve dublje i dublje.
Davno je jednom jedan od nas, zaljubljenik, fanatik ili kako mi u Dolini kažemo „bolesnik“ napisao nešto poput: "Ne idem ja na Grbavicu da vidim „svemirski“ fudbal, idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!"
Danas Željo slavi 96.rođendan. Vidimo se u Dolini...
Dobar tekst [emoji106]
Kako li će sastav sa trojicom u odbrani izgledat...Ako Kemal nije još 100% spreman, pitanje je da li će se Adžem odlučit za trojac u odbrani kao protiv Širokog (Graovac, Bogi, Siniša) ili će umjesto Siniše pružiti šansu Veliću. U 3-5-2 formaciji jedino mjesto u kojem nekako i mogu zamislit Zakarića je u vrhu sa Zecom. Nadam se da neće ga Adžem stavit na krilnog beka kao protiv Širokog. Na lijevom krilnom beku Projić, desno Stanić bi najbolje bilo. Sredina Šaban (ako je u mogućnosti da igra zbog utakmica repke), Jovan i Zeba.

Kad smo kod tih izjava u vezi Želje meni je jedna od najboljih ona što je jedan naš navijač rekao u jednom razgovoru za magazin "Dani" prije 15 godina:LjoZee je napisao/la:
So true.HADŽIALIĆ: Da, biti Željovac u osnovi znači uvijek čekati da ti se desi nešto najljepše na svijetu i nešto što te može baciti na dno.

Juniori FK Željezničar su u finalnoj utakmici turnira u Sloveniji poraženi od NK Olimpija Ljubljana nakon izvođenja penala. Nakon konačnih 80 minuta bilo je 2:2, a golove su postigli Ismar Midžić i Ahmed Hasanović.
Plavi su tako zauzeli drugo mjesto u konkurenciji juniora FK Crvena zvezda, ND Slovan, NK Zagreb, FC Admira.
Hasanovic zabio dva gola na ovom turniru. Jedan Zvezdi i jedan Olimpiji.
Plavi su tako zauzeli drugo mjesto u konkurenciji juniora FK Crvena zvezda, ND Slovan, NK Zagreb, FC Admira.
Hasanovic zabio dva gola na ovom turniru. Jedan Zvezdi i jedan Olimpiji.
"Danas smo u finalnoj utakmici protiv NK Olimpija izgubili nesretno, na penale. Do osamdesete minute smo vodili sa 2:1.
Nakon primljenog gola uspjeli smo stvoriti jos jednu zicer šansu, ali nismo bili miljenici sreće. Na penale smo izgubili 5:4 u zadnjoj seriji. Vrijedi istaći da smo dobili nagradu za najboljeg igrača turnira, Semir Dacić, i nagradu za najboljeg golmana, Filip Dujmović. Zahvaljujemo se domaćinu na perfektno organizovanom turniru. Ostaje žal što nismo osvojili 1. mjesto jer smo ga sigurno zaslužili i bili najbolja ekipa na turniru", kazao je Omer Joldić nakon finalne utakmice turnira u Sloveniji.
E jesu pehovi ovi nasi juniori. Steta.
Nakon primljenog gola uspjeli smo stvoriti jos jednu zicer šansu, ali nismo bili miljenici sreće. Na penale smo izgubili 5:4 u zadnjoj seriji. Vrijedi istaći da smo dobili nagradu za najboljeg igrača turnira, Semir Dacić, i nagradu za najboljeg golmana, Filip Dujmović. Zahvaljujemo se domaćinu na perfektno organizovanom turniru. Ostaje žal što nismo osvojili 1. mjesto jer smo ga sigurno zaslužili i bili najbolja ekipa na turniru", kazao je Omer Joldić nakon finalne utakmice turnira u Sloveniji.
E jesu pehovi ovi nasi juniori. Steta.
braco je napisao/la:Kad smo kod tih izjava u vezi Želje meni je jedna od najboljih ona što je jedan naš navijač rekao u jednom razgovoru za magazin "Dani" prije 15 godina:
EsoIbrahimović: Šta mi predstavlja grb Željezničara? Predstavlja mi sve, čitav moj život.

Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Evo Baja ušao u igru protiv Milana. Šta ti je fudbal, do prije 3 godine ga čuvali majstori poput Bojana Regoja i Bogičevića dok je igrao u Olimpiku, a sad nekakvi klocevi ala Bonucci.
ahhahahha adzema genijalca evo pocinjemo sa desetoricom po ss.ba
Ja cu biti sijed, ja cu biti star al' voljet cu i tad Zeljeznicar.
Ma navikli igrati sa deset igrača.
Željo će početi u sastavu: Kjosevski - Graovac, Bogičević, Stevanović - Zakarić, Hajdarević, Blagojević, Zeba, Ramović, Projić - Zec

Željo će početi u sastavu: Kjosevski - Graovac, Bogičević, Stevanović - Zakarić, Hajdarević, Blagojević, Zeba, Ramović, Projić - Zec
Kao što rekoh, 3-6-1Virtu4l je napisao/la:3-5-2 ili 3-6-1... ova druga je vjerovatno neka verzija 5-4-1irfo je napisao/la:3-5-2 ili 5-4-1 ili 3-4-3?Virtu4l je napisao/la:Navodno ćemo igrati sa tri igrača nazad i sa Zecom u napadu.

Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Prije nego počne kmečanje za stream, ovo je jedini sajt gdje će sigurno biti prenos,
http://www.balkansport.info/showthread.php?11940
2 dolara je aktivacija, u slučaju da ne bude nigdje drugo naravno.
http://www.balkansport.info/showthread.php?11940
2 dolara je aktivacija, u slučaju da ne bude nigdje drugo naravno.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Sta ovo ne moze pay per view... izbacuje mi samo bhtelecom prijavu... nema nigdje da upises podstke sa kartice kao npr sto je moglo na nekoj od proslih tekmi...
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Igra li Zeba ili posmatra.