FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Svidio mi se Hajdarevic pravo. Imao je neke greske sto je normalno jer je prvi put poceo u prvih 11, ali je imao i dobre poteze. I Zera je bio dobar danas.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Milina...
Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"
Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.
Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.
Hajdarević isti Blagojević djetetam.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Dobar dobar Hajdarević, on i Sabanadžović su ogromno blago u sredini terena koje će nam valjati u budućnosti.
Žeru i Mujagića i nisam baš nešto primjetio.
PS: Šteta zbog onog gola Koljića, zaslužio je Veca još jedan 'clean sheet'.
Žeru i Mujagića i nisam baš nešto primjetio.
PS: Šteta zbog onog gola Koljića, zaslužio je Veca još jedan 'clean sheet'.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- grbavicka1921
- Kontakt:
Djeco extra! 

*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."
Ako Bog da uskoro da nam sredinu cine Hajdarevic i Sabanadzovic, a stoperi da budu Osmankovic - Dzindo / Velic.
- plavousrcu
- Kontakt:
Zivjeli. Red je za rodjendan i nazdraviti. Da nam zivi Zeljo jos 1000 godina.
Baš baš loše.Uprava i administracija Kluba koristi priliku da informiše cjelokupnu javnost da je na utakmici gotovinski priliv Kluba u iznosu od 17.219 KM. Prodato je 2.489 pojedinačnih ulaznica. Utakmici je ukupno prisustvovalo 3.465 gledalaca.
Koliko su lupali rukama o zemlju Stevanovic i Graovac kad smo primili gol reko bi covjek oni zabili za vodstvo. Bas im krivo bilo.
- plavousrcu
- Kontakt:
Pogledaj paradoksa. Kada su nam igrala mega pojacanja i kada igra nije licila ni nasta posjeta dobra. Sada kada se igra popravlja i kada igraju sve vise nasa djeca posjeta uzasna. To smo mi i tako ce biti stalno.braco je napisao/la:Baš baš loše.Uprava i administracija Kluba koristi priliku da informiše cjelokupnu javnost da je na utakmici gotovinski priliv Kluba u iznosu od 17.219 KM. Prodato je 2.489 pojedinačnih ulaznica. Utakmici je ukupno prisustvovalo 3.465 gledalaca.
Ma tako je to, neku jaču posjetu (preko 5 hiljada recimo) možemo jedino napraviti protiv par timova, a to su Sarajevo i Zrinjski u prvom redu, te eventualno Široki, Borac i Sloboda (al' to uvjetuje kvalitet protivnika). Govorim ovako o utakmicama u sred sezone, recimo siguran sam da će na proljeće biti bolja posjeta nego sada, mislim da uvijek i bude.plavousrcu je napisao/la:Pogledaj paradoksa. Kada su nam igrala mega pojacanja i kada igra nije licila ni nasta posjeta dobra. Sada kada se igra popravlja i kada igraju sve vise nasa djeca posjeta uzasna. To smo mi i tako ce biti stalno.braco je napisao/la:Baš baš loše.Uprava i administracija Kluba koristi priliku da informiše cjelokupnu javnost da je na utakmici gotovinski priliv Kluba u iznosu od 17.219 KM. Prodato je 2.489 pojedinačnih ulaznica. Utakmici je ukupno prisustvovalo 3.465 gledalaca.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Pa to je nasa bolest. Pljujemo po svemu sto stignemo. Mnogi od nas imaju rijesenja za sve. Znaju kako igraci i uprava dise i koliko su spremni i donose zakljucke kako bi se trebalo raditi i ponovo pljuvanje i tako dalje, a kada se od nas (njih) ocekuje ono sto je do nas a to je da smo na tribinama i da dajemo podrsku ekipi vidimo kako stvari stoje. Nema nas a sutra ce mo pljuvati opet po svakome....plavousrcu je napisao/la:Pogledaj paradoksa. Kada su nam igrala mega pojacanja i kada igra nije licila ni nasta posjeta dobra. Sada kada se igra popravlja i kada igraju sve vise nasa djeca posjeta uzasna. To smo mi i tako ce biti stalno.braco je napisao/la:Baš baš loše.Uprava i administracija Kluba koristi priliku da informiše cjelokupnu javnost da je na utakmici gotovinski priliv Kluba u iznosu od 17.219 KM. Prodato je 2.489 pojedinačnih ulaznica. Utakmici je ukupno prisustvovalo 3.465 gledalaca.
Sramotno je da ZELJO nena u prosjeku 8000 navijaca. To bi trebalo bitiminimum ali ne racunajuci one 10-o godisnje karte
Ne postujemo nase dovoljno. Adzem je zasluzio podrsku, a vecu je imao Slavko iako je mozda Ado do sada uradio vise dobrih stvari nego Petrovic. Promovisao je vec nekoliko igraca. Na neke mozemo vec ozbiljno racunati, a uz to rezultat ne trpi i igra se popravlja dosta. Ali cudan smo narod dzaba sve.
Ja još ruku dajem da je bar par stotina navijača večeras došlo iz drugih gradova, to mi nikad nije bilo jasno kako neko sa strane dođe, a neko iz Sarajeva neće ili ne može.
Mislim i sam dolazim iz drugog grada, al' nije poenta u tome da 'uzdižem' sebe ili momke 'sa strane' kao što sam i ja, nego prosto ne mogu vjerujem da od 300,400 hiljada ljudi iz Sarajeva, na Želju dođe samo par hiljada, pa yebemu majku danas je izgleda muškarcima draže ostati kući gledati film ili izaći u nargilhanu i dudlati ono čudo...
Ista je situacija i sa FKS, nema nikakve razlike.
Mislim i sam dolazim iz drugog grada, al' nije poenta u tome da 'uzdižem' sebe ili momke 'sa strane' kao što sam i ja, nego prosto ne mogu vjerujem da od 300,400 hiljada ljudi iz Sarajeva, na Želju dođe samo par hiljada, pa yebemu majku danas je izgleda muškarcima draže ostati kući gledati film ili izaći u nargilhanu i dudlati ono čudo...
Ista je situacija i sa FKS, nema nikakve razlike.
Šta Željo i Sarajevo imaju da ponude tim 'kežualcima' koje treba privući na stadion? Apsolutno ništa. Oni nisu bolesnici kao mi pa da im je samo dovoljan datum i vrijeme utakmice.
Nije to samo problem nas i Sarajeva, to je problem čitavog regiona. Evo, imamo pet ekipa koje su u grupama UEFA takmičenja, Maribor, Vardar, Rijeka, Zvezda i Partizan, dakle imaju rezultate, dobre stadione, podigli su kvalitet i opet nemaju posjetu, osim Zvezde naravno.
Publiku moraš privući na stadion, već dan nakon utakmice moraš raditi na narednoj, moraš stvarati hajp, uložiti u marketing, moraš ponuditi neki sadržaj ljudima na tribini i ne može to doći preko noći. Nije više dovoljno samo reći pa igra Željo, šta će ti više od toga, ovo su neka druga vremena. Željo ima najskuplje ulaznice u ligi, da se odmah razumijemo, tri jarana hoće na utakmicu, to će ih koštati 30 KM, jer kežualac hoće na istok naravno, da opali selfi za fejsbuk. Imaju li pametniji način da potroše tih 30 KM u subotu/nedjelju večer? Naravno da imaju. Kad na to dodamo loše vrijeme, jednu natkrivenu tribinu, onda je jasno da nam malo toga ide u korist.
Mi imamo samo dvije utakmice u sezoni gdje smo sigurni da ćemo rasprodati stadion, dva derbija protiv Sarajeva. Pored toga imamo 14 utakmica na koje ljude treba moliti da dođu. Ja bih u ovom slučaju uvijek išao na kvantitet, privukao publiku pod svaku cijenu, makar to bile jeftinije ulaznice, makar podijelili 1000 gratis ulaznica svaki meč, školama, raji, medijima, kome god, samo da tribina ne izgleda sablasno prazna kao sinoć.
Nije to samo problem nas i Sarajeva, to je problem čitavog regiona. Evo, imamo pet ekipa koje su u grupama UEFA takmičenja, Maribor, Vardar, Rijeka, Zvezda i Partizan, dakle imaju rezultate, dobre stadione, podigli su kvalitet i opet nemaju posjetu, osim Zvezde naravno.
Publiku moraš privući na stadion, već dan nakon utakmice moraš raditi na narednoj, moraš stvarati hajp, uložiti u marketing, moraš ponuditi neki sadržaj ljudima na tribini i ne može to doći preko noći. Nije više dovoljno samo reći pa igra Željo, šta će ti više od toga, ovo su neka druga vremena. Željo ima najskuplje ulaznice u ligi, da se odmah razumijemo, tri jarana hoće na utakmicu, to će ih koštati 30 KM, jer kežualac hoće na istok naravno, da opali selfi za fejsbuk. Imaju li pametniji način da potroše tih 30 KM u subotu/nedjelju večer? Naravno da imaju. Kad na to dodamo loše vrijeme, jednu natkrivenu tribinu, onda je jasno da nam malo toga ide u korist.
Mi imamo samo dvije utakmice u sezoni gdje smo sigurni da ćemo rasprodati stadion, dva derbija protiv Sarajeva. Pored toga imamo 14 utakmica na koje ljude treba moliti da dođu. Ja bih u ovom slučaju uvijek išao na kvantitet, privukao publiku pod svaku cijenu, makar to bile jeftinije ulaznice, makar podijelili 1000 gratis ulaznica svaki meč, školama, raji, medijima, kome god, samo da tribina ne izgleda sablasno prazna kao sinoć.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
A kmecali smo toliko dugo hocemo stadion, hocemo komfort, treba nam 30 000 mjesta. Sada imamo stadion od nekih 13000 mjesta i koliko smo ga puta naounili. Ljudi moraju da shvate da se treba prekucavati totalni kapacitet koji danas postoji par godina pa da imas obraza traziti nesto vece i bolje. Kod nas je sve ontra mi stadion napunimo 5 puta u sezoni i hocemo Alianz Arenu.
- grbavicka1921
- Kontakt:
Iznenađujuće mala posjeta. Jel' kiša usrala onaj entuzijazam pred tekmu ili do čega je sinoć bilo ne znam.
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."
sto se mene tice umjesto gradnje juga bolje bi bilo da usminkamo sjever, ofarbamo reflektore i zadamo krov na istok. Po sinocnoj posjeti vidjeli smo da nam je i ovih 13 milja kapaciteta previse :/
Volim te Zeljo!!!
- plavousrcu
- Kontakt:
Apsolutno podrzavam. Ne vidim potrebu za gradnju Juga dok su nam Sjever i Istok polutribine. Trebaju u klubu razmisliti o tome. Za manje novcanih sredstava Istok i Sjever mogu postati prave tribine.zlatandr je napisao/la:sto se mene tice umjesto gradnje juga bolje bi bilo da usminkamo sjever, ofarbamo reflektore i zadamo krov na istok. Po sinocnoj posjeti vidjeli smo da nam je i ovih 13 milja kapaciteta previse :/
Savar je u tome da jug treba zbog repke a ne zbog nasih potreba. Sa druge strane je bolje da se izgradi pa ce si i zavrsiti polahko a i druge tribine ce morati pretrpjeti renovaciju i sminjkanje istih ako repka ostane na nasem terenu. Jer kontam ako se jug ne pokrene sada i ovi ljudi odu ko zna kada ce na red doci infrastruktura opet a nije sigurno da ce sportski segmenat biti bolji samo ako bi ovi ljudi sto danas sjede otisli. Samo iz tog razloga imam zelju da se pokrene izgradnja jugaplavousrcu je napisao/la:Apsolutno podrzavam. Ne vidim potrebu za gradnju Juga dok su nam Sjever i Istok polutribine. Trebaju u klubu razmisliti o tome. Za manje novcanih sredstava Istok i Sjever mogu postati prave tribine.zlatandr je napisao/la:sto se mene tice umjesto gradnje juga bolje bi bilo da usminkamo sjever, ofarbamo reflektore i zadamo krov na istok. Po sinocnoj posjeti vidjeli smo da nam je i ovih 13 milja kapaciteta previse :/