FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

plavousrcu
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la plavousrcu » 18 sep 2017, 10:34

nide je napisao/la:
plavousrcu je napisao/la:
zlatandr je napisao/la:sto se mene tice umjesto gradnje juga bolje bi bilo da usminkamo sjever, ofarbamo reflektore i zadamo krov na istok. Po sinocnoj posjeti vidjeli smo da nam je i ovih 13 milja kapaciteta previse :/
Apsolutno podrzavam. Ne vidim potrebu za gradnju Juga dok su nam Sjever i Istok polutribine. Trebaju u klubu razmisliti o tome. Za manje novcanih sredstava Istok i Sjever mogu postati prave tribine.
Savar je u tome da jug treba zbog repke a ne zbog nasih potreba. Sa druge strane je bolje da se izgradi pa ce si i zavrsiti polahko a i druge tribine ce morati pretrpjeti renovaciju i sminjkanje istih ako repka ostane na nasem terenu. Jer kontam ako se jug ne pokrene sada i ovi ljudi odu ko zna kada ce na red doci infrastruktura opet a nije sigurno da ce sportski segmenat biti bolji samo ako bi ovi ljudi sto danas sjede otisli. Samo iz tog razloga imam zelju da se pokrene izgradnja juga
Dosta toga si u pravu, ali govorimo o ako. Ne znamo mi sta je cilj ovih u Savezu. Meni nekako je logicnije da se zavrsi zapoceto. Puno novca treba za Jug i nisam optimistican da ce nam neko pomoci.

zastavnik22
Kontakt:

Post Postao/la zastavnik22 » 18 sep 2017, 10:41

Tako je bilo i proslu tekmu.Zaista kome onda treba dodatni trosak za jug(mada su ga momci zasluzili).Ulozi pare u istok i napucaj sjever, sredi reflektore i sve ono sto treba za 3 ili cak i 4 kategoriju i to je to.Na istoku ako je bilo 500ljudi plafon.
Utakmica dobra pocetak koji je nagovjestavao patnju i udaranje u guzicu sa 1:0, a onda kao u snu sve krenu jos kad Zaka promasi loptu pred kraj poluvremena na zebin centarsut.Ima tu jos prostora za napredak ali ide to polako naprijed.Vukotic extra nadam mu se sljedece sezone.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 18 sep 2017, 10:48

Meni nije cudno sto nije posjeta velika bila i u neku ruku shvatam ljude koji nisu dosli a inace bi bili tu.
Jbg izgubilo se povjerenje navijaca, posebno zavrsnicom prosle sezone kad su se posrali na sve navijace. I jos raznih tu faktora.
Ono sto je dobro je da Adzem radi najbolji moguci posao na tom vracanju povjerenja, pobjedjujemo, u vrhu smo tabele, a poceli su i mladi ne samo dobijati priliku vec igrati i ozbiljnu ulogu. Trebat ce vremena naravno ali pobjede i dobri rezultati najbrze vracaju navijace na tribine. Ako pobjedimo u Tuzli ja ruku dajem da protiv zrinjskog nece biti ispod 7-8 hiljada.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 18 sep 2017, 11:06

Jug je prioritet svih prioriteta, najodaniji navijaci kluba zasluzuju najbolju tribinu na stadionu. Jest da ona kosta, ali bez krova je dovoljno cca 2.5 milion KM, krov ide nakon toga svakako.. Tek tada cemo imati unikatan stadion,a posjeta svakako varira, ipak smo igrali protiv Krupe, nismo protiv Mancestera.. Nadam se da ce utakmica protiv Zrinjskog biti odgodjena, travnjak se treba sacuvati, i ne bi bilo pametno da se do Belgije igra neka utakmica na Grbavici. Tu tekmu ce gledati citav svijet, i ne smijemo se brukati!

nide
Kontakt:

Post Postao/la nide » 18 sep 2017, 11:35

irfo je napisao/la:Meni nije cudno sto nije posjeta velika bila i u neku ruku shvatam ljude koji nisu dosli a inace bi bili tu.
Jbg izgubilo se povjerenje navijaca, posebno zavrsnicom prosle sezone kad su se posrali na sve navijace. I jos raznih tu faktora.
Ono sto je dobro je da Adzem radi najbolji moguci posao na tom vracanju povjerenja, pobjedjujemo, u vrhu smo tabele, a poceli su i mladi ne samo dobijati priliku vec igrati i ozbiljnu ulogu. Trebat ce vremena naravno ali pobjede i dobri rezultati najbrze vracaju navijace na tribine. Ako pobjedimo u Tuzli ja ruku dajem da protiv zrinjskog nece biti ispod 7-8 hiljada.
Jarene moj samo mi odgovori na pitanje zbok koga se igra fudbal. Mislim da cemo se sloziti da je to zbog publike. E sada ako te iste nema onda nam ni klub ne treba. Pa pogledaj Dortmung Galatu Saray i mnoge druge koji su padali u duboke krize ali i kada je klub iz dortmunda bijo pred samim gasenjem trazila je se karta vise na stadionu od 80 000 gledaoca. To je ljubav i takvi navijaci mogu reci da vole svoj klub dok mi to nemozemo nazalost jos uvijek.
Lösa sezona ili nesto koci nema se para za pojacanja igra se protiv krupe ili drine ma nije to za gledanja i onda na tribinama imas 2000 ljudi. Kad covjek voli onda tu nema prepreke i nije bitan protivnik jer ti nisu tu radi protivnika vec radi ZELJE

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 18 sep 2017, 11:48

Sretan ti rođendan ljubavi moja. Evo skoro 30_ak godina drugujemo, ponosan sam i hvala ti za svaku minutu.

Na proslavi rođendana jedinog nam kluba tuzna slika, refleksija svega, od drustva i nas samih kao navijaca pa i ljudi, do rada uprave i rezultata u posljednje vrijeme. Jednostavno sramota sa posjetom ima toliko razloga da ih je tesko sve i nabrojati ali se definitivno treba pogledati istini u oči i one glavne analizirati, zbog kluba, yebo nas kada smo takvi.

Prvo, rekao bih koju o utakmici. Kao da se sablasna atmosfera i tmurno vrijeme preselilo na teren pa je i igra u prvih pola sata i jače bila kao iz najstrasnijeg kosmara, jadna, tuzna, grozna,sve u isto vrijeme, sa igracima koji su se kao zombiji kretali po terenu. Slika i prilika tih prvih pola sata je Blagojevic koji nevjerovatno, ali stvarno nevjerovatno proda, pokloni, nabije nikome nekih 8 od 10 lopti. Ocajna utakmica je prekinuta u onom trenutku kada je nas definitivno najbolji igrac ove sezone mudro pospremio jedan slucajni odbijanac, postigao gol ni iz čega i okrenuo utakmicu u gledljivijem pravcu. Malo kasnije gresku prepotentne Krupe koja je uz duzno postovanje sebe dosta precijenila, kaznjava sinoc solidni Ramovic koji je pretrcao jako puno sa igracem na leđima i potom finiširao u maniru rasnih strijelaca. Nakon toga utakmica je bila dosta ugodnija oku sa par solidnih akcija, poteza, golova. Ne blistava niti sjajna, daleko od toga ali u poređenju sa prijašnjim dosta bolja. Rezultatski jeste sjajna, ne sjecam se kada smo zadnji put nekome dali četiri.
Poseban šmek utakmici dala su nasa djeca. Bilo je fenomenalno gledati izdanke nase skole kako rame uz rame igraju sa starijim, iskusnijim, placenijim i trenutno tek za nijansu kvalitetnijim kolegama. Pored tri boda detalj koji me je neizmjerno obradovao, cetiri komada solidnoj Krupi a utakmicu zavrsili sa tri golobrada mladica i jednim koji je dobio skoro "standing ovation".
Jesi gledao tekmu "Slavko ubleho"!?

Drugo.

Mislim da nam je sada nakon sinoćnje sramne posjete svima jako dobro jasno da FK Željezničar nije građevina nego fudbalski klub.
Mislim da je svima jasno da djeca imaju kvalitet.
Mislim da je svima jasno kako nam itekako fale dva ponajbolja igraca lige prosle sezone i da je prelazni bio jako lose odradjen. Potrebna su min dva dobra igraca u zimskom prelaznom za juris na titulu. Najavite ih, pokazite da radite na tome. Nađite resurse, boli me qurac kako.
Mislim da Adzem i "nasa djeca" zasluzuju podrsku, uprave, navijaca a ne da im se gleda u zube i izjave, ceka kiks da bi se pametovalo. Nemojte gledati kako cete se sakriti i reci nismo mi krivi, mi gradimo, nego preuzmite odgovornost i stanite rame uz rame sa ekipom umjesto što vrebate kome od igraca skinuti glavu i koga popljuvati.

Toliko.
Ovi sto ce post iskoristiti za "obracun" i stvaranje tenzija, unaprijed neka mi se naližu jaja. Piqke žetonske.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 18 sep 2017, 11:53

Posjeta sramotna i svi koji nisu došli a mogli su neka se stide. Željo odavno nije bio bolji, a tu uključujem i period dok nas je Slavko vodio. Nije mala stvar dati četiri gola, usput prelijepih, svaki novi je bio ljepši od onog prethodnog, protiv ekipe koja je dosad u prvih sedam kola primila ukupno tri.
Ako pobijedimo Slobodu, a tribine protiv Zrinjskog ne budu pune, trebamo se pitati koliko to ljudi u ovom gradu uopće navija za Želju. Kakav je to navijač koji za svoj klub ne može izdvojiti 5, 8 ili 10 KM jednom mjesečno.

mirek11
Kontakt:

Post Postao/la mirek11 » 18 sep 2017, 12:21

Samo si dijelom upravu i ne znam razlog zasto potenciras na jednim te istim stvarima ali to nije ni bitno.

Ova sramna posjeta juce je samo bruka nas navijaca, 96 rodjendan kluba a nas 3500. A pricamo da smo najbolji, najveci itd.. SRAMOTA!!!
Mi smo nikakvi navijaci ako podrska klubu nije bezrezervna i bezuslovna. Mi samo neke uslove i zahtjeve postavljamo a sta mi dajemo klubu?!
Ja sam bas razocaran ali i siguran da nikada ni mi ni bilo ko drugi nece napraviti iskorak sa ovakvim nasim mentalitetom. U BiH ce uvijek dobre stvari i rezultati biti samo povremeni "incident".

Neandertalac je napisao/la:Sretan ti rođendan ljubavi moja. Evo skoro 30_ak godina drugujemo, ponosan sam i hvala ti za svaku minutu.

Na proslavi rođendana jedinog nam kluba tuzna slika, refleksija svega, od drustva i nas samih kao navijaca pa i ljudi, do rada uprave i rezultata u posljednje vrijeme. Jednostavno sramota sa posjetom ima toliko razloga da ih je tesko sve i nabrojati ali se definitivno treba pogledati istini u oči i one glavne analizirati, zbog kluba, yebo nas kada smo takvi.

Prvo, rekao bih koju o utakmici. Kao da se sablasna atmosfera i tmurno vrijeme preselilo na teren pa je i igra u prvih pola sata i jače bila kao iz najstrasnijeg kosmara, jadna, tuzna, grozna,sve u isto vrijeme, sa igracima koji su se kao zombiji kretali po terenu. Slika i prilika tih prvih pola sata je Blagojevic koji nevjerovatno, ali stvarno nevjerovatno proda, pokloni, nabije nikome nekih 8 od 10 lopti. Ocajna utakmica je prekinuta u onom trenutku kada je nas definitivno najbolji igrac ove sezone mudro pospremio jedan slucajni odbijanac, postigao gol ni iz čega i okrenuo utakmicu u gledljivijem pravcu. Malo kasnije gresku prepotentne Krupe koja je uz duzno postovanje sebe dosta precijenila, kaznjava sinoc solidni Ramovic koji je pretrcao jako puno sa igracem na leđima i potom finiširao u maniru rasnih strijelaca. Nakon toga utakmica je bila dosta ugodnija oku sa par solidnih akcija, poteza, golova. Ne blistava niti sjajna, daleko od toga ali u poređenju sa prijašnjim dosta bolja. Rezultatski jeste sjajna, ne sjecam se kada smo zadnji put nekome dali četiri.
Poseban šmek utakmici dala su nasa djeca. Bilo je fenomenalno gledati izdanke nase skole kako rame uz rame igraju sa starijim, iskusnijim, placenijim i trenutno tek za nijansu kvalitetnijim kolegama. Pored tri boda detalj koji me je neizmjerno obradovao, cetiri komada solidnoj Krupi a utakmicu zavrsili sa tri golobrada mladica i jednim koji je dobio skoro "standing ovation".
Jesi gledao tekmu "Slavko ubleho"!?

Drugo.

Mislim da nam je sada nakon sinoćnje sramne posjete svima jako dobro jasno da FK Željezničar nije građevina nego fudbalski klub.
Mislim da je svima jasno da djeca imaju kvalitet.
Mislim da je svima jasno kako nam itekako fale dva ponajbolja igraca lige prosle sezone i da je prelazni bio jako lose odradjen. Potrebna su min dva dobra igraca u zimskom prelaznom za juris na titulu. Najavite ih, pokazite da radite na tome. Nađite resurse, boli me qurac kako.
Mislim da Adzem i "nasa djeca" zasluzuju podrsku, uprave, navijaca a ne da im se gleda u zube i izjave, ceka kiks da bi se pametovalo. Nemojte gledati kako cete se sakriti i reci nismo mi krivi, mi gradimo, nego preuzmite odgovornost i stanite rame uz rame sa ekipom umjesto što vrebate kome od igraca skinuti glavu i koga popljuvati.

Toliko.
Ovi sto ce post iskoristiti za "obracun" i stvaranje tenzija, unaprijed neka mi se naližu jaja. Piqke žetonske.

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 18 sep 2017, 12:40

Posjeta :thumbdown: a poznavajuci nas mentalitet bice jos slabija kako se bude blizila jesen i hladnije, kisno vrijeme - bez obzira na rezultate i poziciju na tabeli. Ovaj termin nedjeljom navecer je užas, nece jednostavno raja da dođe nema nikakvo drugo opravdanje. Sinoc se potrefilo da je bio eurobasket i nesto ranije pala kosa, zahladilo, u svakom slucaju sramota. I to govori o navijacima draze mu gledati srbe i slovence, ili ligu prvaka nego otici gledati svoj klub...itd a puna usta Zelje i ljubavi.

U srijedu kup utakmica protiv Metelegea, sa ovakvim pristupom kao nocas i zalaganjem ne bi trebalo biti problema, kasnije u Tuzlu ali o tome nakon kupa.
- Zeljeznicar -

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 18 sep 2017, 13:13

Ma strašno, ne pamtim kad smo imali bolji start u ligi, i na rođendan kluba ti dođe 3,5k ljudi, na stranu što je Krupa, da je Pofalićki bio minimum minimuma sinoć je trebao biti 5k.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Merhaba
Kontakt:

Post Postao/la Merhaba » 18 sep 2017, 13:36

Zabili smo cetri gola , a bez klasicnog spica...fino fino...gazi Zeljeznicare!!!
IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!

THE MANIACS 1987 SARAJEVO

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 sep 2017, 13:38

Potpisujem sve što je napisao Neandertalac, i dodao bih još da je ovo iza nas bio lakši dio posla. Ono pravo nas očekuje narednog vikenda pa sve do kraja ove godine, a samo jedan kiks nas ponovo baca u očaj.
slika
Ovo nas čeka do kraja godine plus utakmice Kup takmičenja. Zrinjski će popustiti, ući će oni u lošu seriju rezultata kao i svake sezone, ali džaba nam to ako ih mi ne ispratimo sa dobrim partijama kao prošle sezone. Međusobni mečevi sa njima bi mogli biti presudni, to je 12 bodova koje ćemo međusobno podijeliti.

Biće nam izuzetno, izuzetno teško, pojačanja se moraju dovesti, a ekipa mora poginuti svaki meč. Samo tako možemo držati priključak sa lažnim mostarcima, pa možda ih i prestići. Sumnjam da će nas još neko ugroziti, možda se i Sarajevo priključi jer samo oni imaju kvalitet za to.

I dalje ostajem pri mišljenju da ako ove sezone ne uzmemo titulu, Misimović i Uprava moraju otići.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Zeljo92
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo92 » 18 sep 2017, 13:42

I pored sinosnje pobjede jedino vas 2 imate istu pricu sa kojom se svi slazemo ali ste dosadni koliko je potencirate a to je da uprava out ako ne osvojimo titulu. Dosadni ste.
Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"

Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 sep 2017, 13:44

Ne, nego ćemo potencirati ublehe koje nam se serviraju dvije godine i klanjati se svakoj gluposti.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Zeljo92
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo92 » 18 sep 2017, 13:47

Ja ti kazem, svi se slazemo sa tim da trebaju napustit klub ako ne osvojimo titulu, pobjedjujemo, napredujemo u igri i manite se tih prica sad, isto ko da kontru pucate lobotomcima.
Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"

Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.

kyrieirving
Kontakt:

Post Postao/la kyrieirving » 18 sep 2017, 13:53

Ja mislim da cemo osvojit ove godine jer uprava nije ulozila u igrace vec svako kolo ulaze u nesto drugo plus podize cjenu mladjim igracima.
Zeljeznicar iznad svega !

KING JAMES G.O.A.T

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 18 sep 2017, 13:58

Mene uhvati strah na samu pomisao da ova uprava ode nakon svega sta su uradili u ove nepune tri godine, pogotovo jer se ne zna jedno jedino ime koje treba da ih zamjeni. Ni špelkulacije ne posotoje ko bi ih zamjenio.

Inace puna nam drzava ovih strucnih ljudi za klubove, trenerske pozicije, radnike kluba. Stoje u redu pred svim klubovima ove lige.
Zadnja izmjena: Zenzo, dana/u 18 sep 2017, 13:59, ukupno mijenjano 1 put.
- Zeljeznicar -

Damek
Kontakt:

Post Postao/la Damek » 18 sep 2017, 13:58

Raonffa je napisao/la:Ma strašno, ne pamtim kad smo imali bolji start u ligi, i na rođendan kluba ti dođe 3,5k ljudi, na stranu što je Krupa, da je Pofalićki bio minimum minimuma sinoć je trebao biti 5k.

...bas sam htio da pitam, zna li neko, kada smo zadnji put ovako dobro otvorili sezonu?

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 18 sep 2017, 15:51

Nakon prespavane noći da i ja probam odraditi neku analizu s mog gledišta sinoćne utakmice :
Veca- bez posla, imao 2-3 sigurna hvatanja dalekometnih šuteva i par intervencija nakon ubačaja i to je to.
Siniša-Naspram prethodnih utakmica ova i nije toliko bila loša, jednostavno bek koji niti smrdi niti miriše.
Graovac-Nakon određene pauze vratio se u pogon i odigrao dobru utakmicu, odlično je čuvao Fajića iako fizički nije ni blizu njega, uzeo par duela bio dosta siguran, ovakav nam treba do kraja.
Bogi-dobar,klasično ono njegovo...iako je primljeni gol njemu na dušu, do toga odlična utakmica.
Projić-Ono sinoć sto smo vidjeli, malo naprednija verzija Siniše, u ofanzivi tanak a u defanzivi je često ostavljan na vjetrometrini na dva igrača, Zeba i Ramović jednostavno nisu pokrivali beka pa se često dolazilo u situaciju 2-1. Sve u svemu , onako solidno, ništa pretjerano...Vrijeme za sud će mu biti kada budemo imali pravo krilo na njegovoj strani a ne izmišljeno.
Hajdarević mali- Mali milion puta sam ljetos na lobotomiji napisao kako je on igrač kakav nam treba u sredini, igrač između dva šesnaesterca, box to box što bi englezi rekli, jak na nogama,drzak,ne boji se ući u duel, borben i što je najbitnije nudi se i ima poprilično precizan pas...Mislim da još nismo svjesni koliki napredak nam mogu donijeti Anel i on u sredini naspram kloceva Uglješe i Markovića.
Blafojević- rekao bi ono njegovo klasično, malo lud,malo dobar, pa proda par lopti pa napravi neki lucidan potez i na kraju golčina iz slobodnjaka.
Zeba- Ni tamo ni vamo, evidentno je da ne moze vise od poluvremena ali on idalje igra, evidentno je da je veoma važan u ekipi jer svojim potezima vrlo često doprinosi konačnom rezultatu, ne znam nekako su mišljenja podijeljena u glavi...
Zakarić- Najbolji naš igrač, po meni dosta naprednija verzija Duljevića, odličan dribling još bolji šut, slabo kad pada osim ako ga baš ne zakolju ove ubice s protivničke strane, dosta pomaže u odbrani i nije limitiran, sinoć mu se možda moglo zamjeriti onaj šut kada je mogao odigrati ali je očigledno želja za hat trickom bila jača od njega, takav Zakara nam treba.
Ramović-Sinoć možda i najbolja njegova partija, dosta bolji u sredini, voli loptu, ima rješenja dok je na lijevom krilu bio loš
Zec-Onako traljav nekakav ali dosta brz i namazan, rekao bi seoski lola, bez da ga uvrijedim. Voli loptu, zna joj sve, brz ali završnica katastrofa...
Od ulazaka-
Anel- dosta dobar, podsjeća me na Amira... Nudi se, igra, ne libi se ni udarit što sam sinoć vidio, imam osjećaj da se tek oslobađa polahko... Definitivno budućnost.
Žera- bio je interesantan sinoć, igrao lijevo krilo, bukvalno poziciju koju dosad nikad nije igrao i nije bio loš. Očekujemo dosta od njega i ovih mladića.
Mujaga- nekako loš, trudi se ali ne ide, imam osjećaj kao da ima viška kila,trom dosta... No vidjet ćemo šta će biti, imao je jedan veći period stagnacije i nadamo se najboljem....
Adžem-Lucidan, s m*dima ! Dosta bolja verzija trenera od ćelave ublehe, traži rješenja, daje šansu omladini koja ništa nije lošija od domaćih i stranih igrača, ima zanimljiva rješenja i nikad ne igraju istih 11.Sinoć mi je posebno zapao jedan detalj za oko, gledam sa sjevera izlazi mali Hajdar i ide prema Adzemu pozdrav i zagrljaj ! Zagrljaj ponosnog oca i još ponosnijeg sina koji je uspio u namjeri da uradi ono što otac očekuje od njega ! To je Željo ! :bow:
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 18 sep 2017, 15:56

tek sad vidim da je ovaj njihov gol lopta vecu pogodila i usla, steta, bilo bi lijepo sacuvat clean sheet
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Majestic-12 [Bot], Meshko91 i 36 gostiju.