DANTES je napisao/la:Raonffa je napisao/la:Talenta ima, talenat nije sporan uopšte, nema sistema i to su slažem, a zašto nema sistema? Zbog politike, zbog nacionalnih interesa, zbog zadovoljavanja svake etničke grupe.
Zamislite da se u Srbiji ili Hrvatskoj gleda nacionalni ključ u sportu, ne bi bilo ni 50% uspjeha kojeg sada imaju, zato kažem nek' su i jedni i drugi sretni jer imaju zemlju sa samo jednim narodom koji voli tu zemlju, odnosno postoje i tu manjine al' manjine koje većinom vole državu u kojoj žive i rade za njenu dobrobit, za razliku od BiH koja je bure baruta i gdje ni rad ni talenat ne mogu isplivati pored nekih drugih stvari koje veze nemaju sa sportom.
I ko to ne vidi i kome nije jasno zašto ne možemo biti kao Srbija ili Hrvatska, onda nek' malo bolje razmisli o svemu tome.
Razmisli ti o ovome.. Đe su đedović, preldžić, omić, što Nurkić nekad hoće nekad neće. Ko brani Bošnjaku u savezu da vrbuje djecu da igraju za BiH? Eto Goran Dragić. Možda to zvuči nerealno. Ali je li ikad iko probao da ga vrbuje prije 10 godina? Crnogorci jarane vrbuju sve moguće da igraju za njih.. Pokušavaju. Nekad prođe nekad ne..
Ma sve je to uredu, to je par primjera u moru sportista, ne idealiziram ja Bošnjake u smislu da se samo oni bore za ovu državu, ima i Bošnjaka većih govana od svakog Srbina ili Hrvata.
A koga da vrbuje, gdje da ga vrbuje? Da ima koga vrbovati vrbovao bi, tužno je što mi trebamo vrbovati zato što drugi vrbuju od nas, da Srbi i Hrvati malo više cijene svoju rodnu zemlju bili bi mi pofino jača nacija u svakom sportu.
Lako je bolan Crnogorcu ili Slovencu vrbovati, oni imaju državu čovječe, ti imaš frankenštajn projekat kojeg pola stanovnika ne smatra svojom, al' ja je opet volim kakva god da je, nemam rezervne države, i za mene dilema ne postoji. I misliš da to ide tako lako, nazoveš Dragića na telefon i pitaš ga "jesi voljan ti buraz za Bosnu igrat?", pa ne ide to tako tako lako, pitaju se nešto i Slovenci, isto kao što se i mi pitamo za naše igrače, samo mi imamo Srbe i Hrvate u Savezu što dijele komšijama i šakom i kapom.
Da si talenat, nek' bude košarkaški pošto je to tema, za koga bi igrao za BiH ili za Srbiju? Nemoj mi sad samo reći za BiH, i to je tvoje pravo ti izaberi koga hoćeš, al' ne možeš onda meni ovdje doći i govoriti "šta se te vi uradili u sportu", a ti i još stotine hiljada takvih kao ti odyebeš tu zemlju kojoj se smiješ i onda dođeš ovdje da se naslađuješ.
Govorim tebi, a mislim na sve ostale naravno.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"