Najjača utakmica te sezone i u mom životu vjerovatno je bila protiv Espanyola na ESB. Vodili oni 1-3 na ESB na poluvremenu, Pandiani nas ubio. Prvog poluvremena se slabo sjećam, al drugo neću nikad zaboraviti. 4-3 na kraju, Higuain u 89. minuti. Takvih je bilo 7-8 te sezone što je najgore, al ta mi najviše ostala u sjećanju.Derdiyok je napisao/la:Kako spomenu tu historiju naumpade mi sezona 2006/07, zadnje kolo Primere. Mallorca je povela a Reyes izjednačio, da bi M.Diarra preokrenuo u rezultat pred kraj utakmice u vašu korist, nmg se tačno sjetiti sad. Mi smo tu noć dobili Gimnastica sa 5:0, utješna pobjeda. Koje razočaranje te noći. Koliko samo emocija može fudbal donijeti ...Kawhi je napisao/la:Da ne navijam za Real Madrid živio bih nekih 120 godina zdravog života. Ovako neću ni 55. Nije ovo ništa šta se sve prošlo. Mi i kad osvojimo titulu bude da ti skrati život za par godina. Kad smo bili prvaci 07 Recreativo nas dobio 0:3 na ESB, a to nije ni blizu onim našim pobjedama iz drugog dijela sezone.Derdiyok je napisao/la: Dabogda je pratio stalno ko večeras.
Sve prema očekivanjima. Ja sam jedan od rijetkih navijača koje znam da mu je Primera važnija od Lige Prvaka. I onda kad vidiš koliko nas Barca yebe u Primeri od 2005. shvatiš kako mi je.Raonffa je napisao/la:Zamisli za Real navija i žali se, pa šta bi rekao za smrtnike poput mene što su k'o budala ide svaki drugi vikend na Želju da gubim pare, živce, vrijeme (a nekad sam i gostovanja furao, mada to zbog raje više), onda dođem kući i onako da odmorim oči upalim Milan koji se pet sezona bori za sedmo mjesto u ligi![]()