ubaci ih u isti folder kao film, kod nekih televizora je bitno da i film i titlovi imaju isti naziv kako bi ih automatski prepoznaloCautinho je napisao/la:Skinuo bih strani film na usb pa da gledam na tv-u.Zanima me kako da ubacim titlove preko računala pa da mi se prikazuju na tv-u?
Hvala
Pomoc u vezi PC-a
Moderator/ica: insider
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- theboss_RD07
- Kontakt:
Uzeo sam davno PC neki bezveze za 250KM
Procesor: Intel Core2Quad Q9400 2.66ghz
RAM: 4GB
Graficka: Intel Q45 1,5GB (integrisana, samo 64MB dedicated)
Uglavnom posto je samo 64MB dedicated bukvalno ne mogu nista igrat na racunaru. Samo LoL i FM12 od ovih sto sam pokusao.
Cak i Call od Duty 4 steka previse, da se ne moze igrat.
Trazio sam dugo dugo dugo nacine kako da se poveca dedicated memorija preko BIOSa ili neceg slicnog, da se iskoristi komplet graficka ali ne moze. Moj BIOS to ne dozvoljava dok kod nekih moze.
Nebitne informacije, kako god, samo sam napiso ako slucajno neko naleti da zna neki drugi trik kako to odradit.
Glavno pitanje, posto sam nula sto se tice hardvera, kako mogu znat jel mogu dodat jos jednu normalnu graficku u komp. Tj. da li mogu opste.
Pretpostavljam da zamijenit ne mogu, jer je integrisana, ali jel se moze dodat jos jedna? I ako moze kako cu znat koja ide, jel PCI ili ono nesto drugo
Da mi je cisto da mogu nesto instalirat bezveze da ubijem vrijeme, ne igram neke brutalne igrice. Htio bi ubacit neku 256 ili 512 da igram NBA13 ili Cod5 ili tako to
Uglavnom posto je samo 64MB dedicated bukvalno ne mogu nista igrat na racunaru. Samo LoL i FM12 od ovih sto sam pokusao.
Trazio sam dugo dugo dugo nacine kako da se poveca dedicated memorija preko BIOSa ili neceg slicnog, da se iskoristi komplet graficka ali ne moze. Moj BIOS to ne dozvoljava dok kod nekih moze.
Nebitne informacije, kako god, samo sam napiso ako slucajno neko naleti da zna neki drugi trik kako to odradit.
Glavno pitanje, posto sam nula sto se tice hardvera, kako mogu znat jel mogu dodat jos jednu normalnu graficku u komp. Tj. da li mogu opste.
Pretpostavljam da zamijenit ne mogu, jer je integrisana, ali jel se moze dodat jos jedna? I ako moze kako cu znat koja ide, jel PCI ili ono nesto drugo
Da mi je cisto da mogu nesto instalirat bezveze da ubijem vrijeme, ne igram neke brutalne igrice. Htio bi ubacit neku 256 ili 512 da igram NBA13 ili Cod5 ili tako to
⭐
bitno je samo da imas PCI slot, sto ta ploca sigurno imatheboss_RD07 je napisao/la:Uzeo sam davno PC neki bezveze za 250KM
Pretpostavljam da zamijenit ne mogu, jer je integrisana, ali jel se moze dodat jos jedna? I ako moze kako cu znat koja ide, jel PCI ili ono nesto drugo![]()
napajanje je isto bitno ali posto ti neces nista zahtjevno stavljati ne treba previse da te brine
ma mozes naci neku od 1 ili 2GB polovnu, nisu skupe, tih 256/512 je isto kao da je i nemas
Vozdra strucnjaci.
Nedavno sam formatiro HDD,a nisam spasio neke slike sa njeg,pa me zanima da li postoji neki program preko kojeg bi mogao vratiti te podatke?
Probo sam sa"recuva" i nadje on sve to,ali trazi mi licence key.
Nedavno sam formatiro HDD,a nisam spasio neke slike sa njeg,pa me zanima da li postoji neki program preko kojeg bi mogao vratiti te podatke?
Probo sam sa"recuva" i nadje on sve to,ali trazi mi licence key.
mam problem,treba mi pomoc,logicno,laptop mi crko,bio na servisu,upalio ga,e sad,neke tipke ne rade kao prije,npr. slova sa kvacicom ne rade,onda ono ludo a ya e mail ne radi,ne radi ni tipka sa crticom,kako to popraviti_
Da ti nije promjenjen jezik?filip13 je napisao/la:mam problem,treba mi pomoc,logicno,laptop mi crko,bio na servisu,upalio ga,e sad,neke tipke ne rade kao prije,npr. slova sa kvacicom ne rade,onda ono ludo a ya e mail ne radi,ne radi ni tipka sa crticom,kako to popraviti_
Ako imas win 10 pogledaj ovdje

jopaa7 je napisao/la:Da ti nije promjenjen jezik?filip13 je napisao/la:mam problem,treba mi pomoc,logicno,laptop mi crko,bio na servisu,upalio ga,e sad,neke tipke ne rade kao prije,npr. slova sa kvacicom ne rade,onda ono ludo a ya e mail ne radi,ne radi ni tipka sa crticom,kako to popraviti_Vidim da si pokusao staviti upitnik na kraju a on stavi crticu.
hvala
jos nisi patchovo tu licencu za Winjopaa7 je napisao/la:Da ti nije promjenjen jezik?filip13 je napisao/la:mam problem,treba mi pomoc,logicno,laptop mi crko,bio na servisu,upalio ga,e sad,neke tipke ne rade kao prije,npr. slova sa kvacicom ne rade,onda ono ludo a ya e mail ne radi,ne radi ni tipka sa crticom,kako to popraviti_Vidim da si pokusao staviti upitnik na kraju a on stavi crticu.
Zaboravio sammiki_92 je napisao/la: jos nisi patchovo tu licencu za Win
Znas kako me iritira kad igram nesto i vidim to dolje u kutu
- Evolution87
- Kontakt:
Poceo od juce racunar da se sam pali i gasi. Nakon sto radi 5-10 sekundi, odma ugasi i tako u krug. Postoji li kakva mogucnost da nije do napojne nego da je neki drugi problem lakse prirode? 
Sent from my iPhone using Tapatalk
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
Re:
Pa kud ćeš lakši problem, 20-30 KM nova (ako ne koristiš kakvu specijalnu) i miran si.Evolution87 je napisao/la:Poceo od juce racunar da se sam pali i gasi. Nakon sto radi 5-10 sekundi, odma ugasi i tako u krug. Postoji li kakva mogucnost da nije do napojne nego da je neki drugi problem lakse prirode?
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.
HP notebook 15-ay061nm, Y0W00EA, Intel, Celeron Dual Core N3060, 1,60 (2,48GHz Turbo) GHz, Core 2, 4 GB, 15,6", 1366x768, SATA 500 GB, Windows 10 Home, IntelHD, DVD±RW DL, 802.11b/g/n,Bluetooth 4.0,LAN, ne, 1, USB 2.0 2, USB 3.0 1, 2,04 kg
Vrijedi li ovo 650 maraka ? Može li pokrenuti novi PES ?
Ne moze
- theboss_RD07
- Kontakt:
Nema teorije. Evo ti minimum sta ti treba za novi pes
CPU: Intel Core i5-3450(3.10GHz)
or AMD FX 4100(3.60GHz)
CPU SPEED: Info
RAM: 8 GB
VIDEO CARD: 2GB - NVIDIA GTX 650/AMD Radeon HD 7750
FREE DISK SPACE: 30 GB
CPU: Intel Core i5-3450(3.10GHz)
or AMD FX 4100(3.60GHz)
CPU SPEED: Info
RAM: 8 GB
VIDEO CARD: 2GB - NVIDIA GTX 650/AMD Radeon HD 7750
FREE DISK SPACE: 30 GB
⭐
Pisali su ljudi vec na PES temi da se moze i sa slabijim pokrenuti, ne treba bas i5, ali ovo njegovo je svakako preslabo.
Re: RE: Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Ma ne vrijedi Ali nikakojasmin10 je napisao/la:HP notebook 15-ay061nm, Y0W00EA, Intel, Celeron Dual Core N3060, 1,60 (2,48GHz Turbo) GHz, Core 2, 4 GB, 15,6", 1366x768, SATA 500 GB, Windows 10 Home, IntelHD, DVD±RW DL, 802.11b/g/n,Bluetooth 4.0,LAN, ne, 1, USB 2.0 2, USB 3.0 1, 2,04 kg
smeće, ne može pokrenuti sigurnojasmin10 je napisao/la:HP notebook 15-ay061nm, Y0W00EA, Intel, Celeron Dual Core N3060, 1,60 (2,48GHz Turbo) GHz, Core 2, 4 GB, 15,6", 1366x768, SATA 500 GB, Windows 10 Home, IntelHD, DVD±RW DL, 802.11b/g/n,Bluetooth 4.0,LAN, ne, 1, USB 2.0 2, USB 3.0 1, 2,04 kg
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Re: RE: Re:
Kontam uzeti neki polovan na rate do 700-800 maraka.Quinlan je napisao/la:Ma ne vrijedi Ali nikakojasmin10 je napisao/la:HP notebook 15-ay061nm, Y0W00EA, Intel, Celeron Dual Core N3060, 1,60 (2,48GHz Turbo) GHz, Core 2, 4 GB, 15,6", 1366x768, SATA 500 GB, Windows 10 Home, IntelHD, DVD±RW DL, 802.11b/g/n,Bluetooth 4.0,LAN, ne, 1, USB 2.0 2, USB 3.0 1, 2,04 kg
Ima li neko neki prijedlog gdje da uzmem ali da može pokrenuti ove malo jače igrice.
Mora li biti laptop ili moze i kakav pc? Moze se uzeti za te novce solidan pc.jasmin10 je napisao/la: Kontam uzeti neki polovan na rate do 700-800 maraka.
Ima li neko neki prijedlog gdje da uzmem ali da može pokrenuti ove malo jače igrice.
A baš mi laptop treba.jopaa7 je napisao/la:Mora li biti laptop ili moze i kakav pc? Moze se uzeti za te novce solidan pc.jasmin10 je napisao/la: Kontam uzeti neki polovan na rate do 700-800 maraka.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.