FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

leorey
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la leorey » 28 sep 2017, 17:17

Ma i s ovim igracima se moze napraviti i kad se uigraju da bude top tim sigurno,taman da niko ne dodje vise. I nemojte misliti da nemamo sansu za LP, to je drugacije takmicenje, pa prosle godine mrtvi Leicester skoro do polufinala dosao, zasto ne bi ekipa koja ima Messija ? Ali pored svih ovih timova, ove godine nismo toliki favoriti kao prethodne 3 i to je okej.

U prvom kolu svi ocekivali da ce nas Juventus dobiti, a rasuli smo ih na Campu.

Zasto ne probati recimo sa:

-Ter Stegen- Semedo-Pique-Umtiti-Alba-Busquets(Paulinho)-Roberto-Iniesta-Vidal-Messi-Denis ? Solidna krila sa Denisom i Vidalom a Messi u sredini. A Roberto i Paulinho bi pokrivali iza Inieste koji bi sigurno bio odmorniji, ne bi imao toliko defanzivnih zadataka. Ova ekipa moze dobiti 99 % ligaskih utakmica u to garantujem. Ili mozda u sredini da igraju Paulinho-Roberto-Denis...nije ni to los izbor za neke tekme u ligi, bar nece sredina biti beskrvna i setkati.

Mozda Deulofeu nema kvalitet za prvih 11 ali uvijek vise volim gledati mladjeg igraca koji se trudi, trci, vraca se pomoci odbrani, nego yebeno setkanje.
27.10.2020

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 28 sep 2017, 17:19

leorey je napisao/la:
Za ovaj klub upravo navijam zbog stila...prva sezona gdje budemo igrali na kontre i branili se- ja licno cu da je preskocim. :salut:
:clap: :thumbup: Ova rečenica je sve objasnila.

Niko od nas ne prati Barcu samo zbog pobjeda ili rezultata, pa nismo simpatizeri Atletica ili Čelzija pobogu.
Barca se gleda i prati radi njene prepoznatljive igre, onda ni porazi ne padaju teško ako se lijepo igra. Šta vrijede pobjede i neki nizovi ako se to teško gleda i ako je to patnja na terenu :?: koji qrac

Ovo sad je potpuno negledljivo, to nije Barca.
A ne može se igrati "barca style" sa tri dizelaša u sredini, to je nemoguce.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 28 sep 2017, 17:25

let3 je napisao/la:
leorey je napisao/la:
Za ovaj klub upravo navijam zbog stila...prva sezona gdje budemo igrali na kontre i branili se- ja licno cu da je preskocim. :salut:
:clap: :thumbup: Ova rečenica je sve objasnila.

Niko od nas ne prati Barcu samo zbog pobjeda ili rezultata, pa nismo simpatizeri Atletica ili Čelzija pobogu.
Barca se gleda i prati radi njene prepoznatljive igre, onda ni porazi ne padaju teško ako se lijepo igra. Šta vrijede pobjede i neki nizovi ako se to teško gleda i ako je to patnja na terenu :?: koji qrac

Ovo sad je potpuno negledljivo, to nije Barca.
A ne može se igrati "barca style" sa tri dizelaša u sredini, to je nemoguce.
Normalno, yebe se meni ako uzmes Clasico gdje te Rejal sabije u 16 90 % utakmice. Nema nista bolje nego doci na Bernabeu, zaigrati sheve i poniziti ih totalno igrom. Zbog toga je i veliki ovaj klub. Yebe mi se za minimalnim pobjedama ako igra ne valja. Tako mozda i moze proci jedna sezona, ali na duge staze to je pogubno.

Zbog toga recimo ja Guardiolu postujem i zbog toga je veliki trener, evo vidimo City ubija u ovoj sezoni, bit ce ih yebeno tesko izbaciti iz LP za bilo koga.

A kome se ne svidja moze gledati Atletico i navijati za takav stil.
27.10.2020

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 28 sep 2017, 17:29

Iskreno je*e se meni kakva je igra ako gube, sta mi vrijedi sto su imali 800 dodavanja i posjed 70% ako izgube.One godine kad su ispali od Celzija igrali su lijepo, pregrst prilika ali sta su na kraju dobili, kurcinu :mrgreen:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 28 sep 2017, 17:37

enobarca je napisao/la:Iskreno je*e se meni kakva je igra ako gube, sta mi vrijedi sto su imali 800 dodavanja i posjed 70% ako izgube.One godine kad su ispali od Celzija igrali su lijepo, pregrst prilika ali sta su na kraju dobili, kurcinu :mrgreen:
Jesu razvalili Čelzi igrom i dobili kar.inu na kraju, ali si itekako imao šta vidjeti tada, gdje su timovi od pola milijarde bili svedeni na nivo Getafea kad igraju sa Barcom...igrao se vrhunski fudbal, dostojan Barcelone.

A sad imamo za vidjeti peglanje i patnju :facepalm: muka mi dođe od Barcinih utakmica :puke:

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 28 sep 2017, 17:44

A igra je sad lijepa za oko?
Ja sam sinoc vise po mobitelu tandrkao nego sto sam pratio utakmicu.
Cilj utakmice nije beskrajno dodavanje nego rezultat.
Sjecam se ja Barce jos sa kraja devedesetih, pa cak i one Romarijeve i Stoickove. U sustini, tad je Barca bila klasican one man tim, puno vise nego je to danas sa Messie. Daj loptu Rivaldu, pa sta on uradi.
Onda nakon toga par godina lutanja do dolaska Zube i tad krece ova dominacija i filozofija. Ali svemu, pa i tome, nekad dodje kraj, a dosao je. Sad se moraju raditi drugacije stvari. Ne moze se traziti zamjena za Xavia i Iniestu, jer takve zamjene ne postoje. Ali mogu se naci drugi dobri igraci, koje se ne smije tjerati da budu Xavi i Iniesta, nego igru treba graditi na taj nacin da se ti igraci iskoriste na najbolji moguci nacin.
Bojim se da je Barcelona postala rob svog sistema i tako ce ostati dok se Messi ne oprosti.

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 28 sep 2017, 18:31

Evander je napisao/la:A igra je sad lijepa za oko?
Ja sam sinoc vise po mobitelu tandrkao nego sto sam pratio utakmicu.
Cilj utakmice nije beskrajno dodavanje nego rezultat.
Sjecam se ja Barce jos sa kraja devedesetih, pa cak i one Romarijeve i Stoickove. U sustini, tad je Barca bila klasican one man tim, puno vise nego je to danas sa Messie. Daj loptu Rivaldu, pa sta on uradi.
Onda nakon toga par godina lutanja do dolaska Zube i tad krece ova dominacija i filozofija. Ali svemu, pa i tome, nekad dodje kraj, a dosao je. Sad se moraju raditi drugacije stvari. Ne moze se traziti zamjena za Xavia i Iniestu, jer takve zamjene ne postoje. Ali mogu se naci drugi dobri igraci, koje se ne smije tjerati da budu Xavi i Iniesta, nego igru treba graditi na taj nacin da se ti igraci iskoriste na najbolji moguci nacin.
Bojim se da je Barcelona postala rob svog sistema i tako ce ostati dok se Messi ne oprosti.
:thumbup: Boldovano je "ključ".....Inijesta i Busquets jednostavno ne umeju igrati drugačije. Oni nisu naviknuti igrati drugačije. Paulinho (koji je daleko od top igrača) juče se očas posla nadje u 100% šansi čak je dobro i šutirao ali golman je reagovao odlično.....Coutinho juče daje gol za Liverpul od Inijeste i Busa to se ni u snovima ne može očekivati (čak i Rakita ponekad može).....oni su jalovi na terenu, predvidljivi i logično s godinama sve sporiji. Nekada ranije dok je bilo pakera i motora Xavija to i nije bilo toliko potrebno i izražajno ali sada je ta slabost tako očita. Barsa uskoro (vrlo uskoro) neće biti opasnost ni za puno slabije ekipe što se na gostovanjima uveliko već uvidja....

Ono što je žalosno je da Barsa ima već sad u svojim redovima igrače koji više nego evidentno puno više mogu uticati na igru i njenu okomitost ka golu, siguran sam da i Valverde to itekako vidi ali.......ali ta hebena muda za obračunom sa veteranima na kraju će injega koštati "glave"

Šteta....mali Denis čim krene napred, pokaže i dokaže da je došlo njegovo vreme odmah ga prikoče i vrate natrag a to je siguran put za upropastiti igrača. Šta reći za Roberta osim onog sjajnog vica mislim @Blejzera da devojci ne može reći šta igra u Barsi....to je žalosno. Pa to dr*kanje novajlije Semeda čas si u postavi čas nisi sve je to pogubno za Barsu....ali ne želim više da ponavljam kao papagaj jedno te isto, neka ide kako ide što reče @Evander "svemu, pa i tome nekad dodje kraj".....biću potpuno iskren i reći da će mi jedino biti žao ma koliko mi Barsa bila draga ako Mesi odluči da produži ugovor (a znam da hoće) mada veliki deo krivice za stanje moram pripisati i njemu baš zato što ga smatram odgovornim što su pojedinci i dalje u klubu i na terenu zbog familijarnih i sentimentalnih odnosa sa njim.....ali svako bira svoj put pa sretno mu bilo kako god odluči :salut:

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 28 sep 2017, 18:51

enobarca je napisao/la:Iskreno je*e se meni kakva je igra ako gube, sta mi vrijedi sto su imali 800 dodavanja i posjed 70% ako izgube.One godine kad su ispali od Celzija igrali su lijepo, pregrst prilika ali sta su na kraju dobili, kurcinu :mrgreen:
Lijepa igra nije samo imati posjed i 800 dodavanja...lijepa igra je ono sto je nama Rejal napravio u zadnjem klasiku prvo poluvrijeme. Ono sto je United radio pod Fergusonom, Dortmund pod Kloppom.

Lijepa igra nije peljanje lopte i kruzenje oko 16.

Nasa igra iz 2010 i 2013 je po posjedu i dodavanjima bila ista, ali po "samoj igri" drasticno drugacija. Ako ne vjerujes pogledaj na yt, podsjeti se i shvatit ces o cemu govorim.

Spominjes utakmicu protiv Chelsea...ono je bilo cista nesreca u LP, razvalili smo ih bukvalno i to u obje utakmice...u LP se sve vrati, 2009 smo bili slabiji protiv Chelsea a prosli smo, tako da to nije nikakvo mjerilo. I Bayern je bio bolji od njih, pa su osvojili. Za osvojiti to takmicenje treba veeelika doza srece.

Ja govorim opcenito za 55 utakmica u sezoni i dobroj igri, koju recimo sada nemamo, niti smo imali prosle sezone.
27.10.2020

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 28 sep 2017, 18:51

Izgleda Goretzka main target na zimu. Arda, Gomes i Rafinha igraci koji ce se pokusati prodati.

Ha-ha, Ardu ni puskum nemozes otjerati iz Barcelone. :tralala:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 28 sep 2017, 18:54

sajo10 je napisao/la:Izgleda Goretzka main target na zimu. Arda, Gomes i Rafinha igraci koji ce se pokusati prodati.

Ha-ha, Ardu ni puskum nemozes otjerati iz Barcelone. :tralala:
kljucna rijec "pokusati"

jer ce sve i ostati na pokusaju
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 28 sep 2017, 19:03

Meanwhile
Former Barcelona presidential candidate Agusti Benedito had admitted defeat in the vote of no confidence against Barcelona’s board. The deadline was Sept. 27 and he fell short of the 16,570 signatures needed.
"If they had not violated the will of the socios, we would have had the third vote of no confidence in the club's history.

“We're not planning another vote of no confidence because it's a big effort, financially, too. Although it would not surprise me if someone else did because the reasons remain." - Agustí Benedito
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 28 sep 2017, 19:09

Nikakvo iznenadjenje. Laporta je jedini spas.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 28 sep 2017, 19:12

nece ti ga laporta pokretati, ostati ce Barto do iducih izbora, a svi sociosi samo da se stide

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 29 sep 2017, 00:20

Kakvi qurcevi rezultati bez lijepe igre, moza bi mladji navijaci koji su od ere ronaldinja poceli simpatisati klub na to pristali,jer od tada imamo i rezultate konstantnije,al mi stariji koji smo vise od deceniju prije Ronaldinja cekali velike rezultate,a koji nije bilo jer se igralo vise na ljepotu nego nego na rezultat sigurno ne bi voljeli tako nesto, jer nismo ni zavoljeli klub radi titula nego zbog lijepe ofanzivne igre koja je sinonim za barcu

I s ovom ekipom mozemo igrati lijepo i doci do titula, samo polako, stvari se mogu poklopiti za to, sezona je tek pocela, lijepe igre ima i sad, a trebalo bi kako sezona odmice biti i vise, imamo iskusnu ekipu i trenera koji znaju kako se forma tempira,rano je sad da se turbine ukljucuju, bitno je osvajati bodove i pomalo dizatti formu kako ne bi ispuhali prerano,onda kad je najbitnije
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 29 sep 2017, 00:45

Barça will announce the renewal agreement with Andrés Iniesta before the end of the year. [rac1]
parangal na haparatima :kafa:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 29 sep 2017, 03:04

Lillard je napisao/la:
Barça will announce the renewal agreement with Andrés Iniesta before the end of the year. [rac1]
parangal na haparatima :kafa:
Ovako za Messija 4 mjeseca govore. :kafa:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 29 sep 2017, 09:22

let3 je napisao/la:
Jesu razvalili Čelzi igrom i dobili kar.inu na kraju, ali si itekako imao šta vidjeti tada, gdje su timovi od pola milijarde bili svedeni na nivo Getafea kad igraju sa Barcom...igrao se vrhunski fudbal, dostojan Barcelone.

A sad imamo za vidjeti peglanje i patnju :facepalm: muka mi dođe od Barcinih utakmica :puke:
Ekipa koja te izbaci u dvomeču ne može nikako biti na nivou Getafea, skuliraj se
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 29 sep 2017, 10:21

evo Robert prati Wernera, znaci nista od transfera :lol:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 29 sep 2017, 13:43

Pozvan Alena u u21 reprezentaciju. :clap:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 29 sep 2017, 18:17

Dva Šefa :kafa:
slika
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Evander, Mahmalone, Sport90 i 6 gostiju.