Pomoc u vezi PC-a
Moderator/ica: insider
Re: RE: Re: RE: Re:
Gdje na rate mozes uzeti? Ima za te pare dobrih polovnih sigurno ali zavisi jer na piku da i nađeš na rate ne možejasmin10 je napisao/la:A baš mi laptop treba.jopaa7 je napisao/la:Mora li biti laptop ili moze i kakav pc? Moze se uzeti za te novce solidan pc.jasmin10 je napisao/la: Kontam uzeti neki polovan na rate do 700-800 maraka.
Ima li neko neki prijedlog gdje da uzmem ali da može pokrenuti ove malo jače igrice.
Re: RE: Re:
Laptop i igrice nisu nešto što ide jedno uz drugo. Znam iz ličnog iskustva, imam laptop koji na papiru ima i više nego solidne performanse, plaćen oko 1200KM i opet ne može prismrditi ovim jačim trendovima u današnje vrijeme. Da bi mogao igrati jače i novije igre treba ti neka gamerska zvijerka od 2 hiljade maraka, što se ne isplati davati.jasmin10 je napisao/la:A baš mi laptop treba.jopaa7 je napisao/la:Mora li biti laptop ili moze i kakav pc? Moze se uzeti za te novce solidan pc.jasmin10 je napisao/la: Kontam uzeti neki polovan na rate do 700-800 maraka.
Ima li neko neki prijedlog gdje da uzmem ali da može pokrenuti ove malo jače igrice.
S druge strane, za 700-800 KM možeš sastaviti i više nego dobar PC koji će pokrenuti sve ovo što laptop ne može.
Tako da nažalost mislim da ne možeš naći laptop za te pare na kojem ćeš moći igrati igrica.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Gledam na netu, većinom skupo a loše
Ma dao bih ja za nov i 1000 ali opet neće moći pokrenuti ništa jače.
@bodi ne treba mi laptop samo za igrice ali izmedju ostalog volio bih s rajom baciti koju PESa a i na poslu bi mi dobrodoslo da ubijem dosadu
Ma dao bih ja za nov i 1000 ali opet neće moći pokrenuti ništa jače.
@bodi ne treba mi laptop samo za igrice ali izmedju ostalog volio bih s rajom baciti koju PESa a i na poslu bi mi dobrodoslo da ubijem dosadu
- alan_kardec
- Kontakt:
Danas potpuno neplanirano kupim eksterni hdd 1TB, 166 km u 12 rata. Proizvođač je Intenso, pa me zanima kakav je to prozvođač, nije valjda neki lijevi
?? Koliko vidim po tekstu na kutiji, u pitanju su Švabe.
p.s.
U uputstvu piše da kad se poveže hdd i komp, komp automatski treba da ga prepozna, instalira drivere i hdd se može koristiti. međutim ja kad povežem, na hardu se upali zelena lampica, ali se ništa ne dešava.
Uđem na control panel/hardware and sound/devices and printers, tu mi stoji da je hdd prepoznat.
p.s.
U uputstvu piše da kad se poveže hdd i komp, komp automatski treba da ga prepozna, instalira drivere i hdd se može koristiti. međutim ja kad povežem, na hardu se upali zelena lampica, ali se ništa ne dešava.
Uđem na control panel/hardware and sound/devices and printers, tu mi stoji da je hdd prepoznat.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Koji windows koristis?
p.s.
Desni klik na my computer/manage i nadji storage/disk management i promjeni drive letter.
p.s.
Desni klik na my computer/manage i nadji storage/disk management i promjeni drive letter.
Apsolutne sreće nema, ona je u traženju.
Meša Selimović.
Meša Selimović.
- alan_kardec
- Kontakt:
BvB09 je napisao/la:Koji windows koristis?
p.s.
windows 10
uđem na disk management i ne kontam šta treba dalje uraditi? Možeš li malo pobliže objasniti, ako ti nije problem?
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Pa kad udjes na disk management nadjes storage i taj hard disk koji si uzeo promjenis mu drive letter.alan_kardec je napisao/la:windows 10
uđem na disk management i ne kontam šta treba dalje uraditi? Možeš li malo pobliže objasniti, ako ti nije problem?

p.s.
Probaj ukljuciti na drugi usb port zna i to nekad da zeza.
Meša Selimović.
Meša Selimović.
- alan_kardec
- Kontakt:
kod mene se ovo pojavi
.

RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
- alan_kardec
- Kontakt:
kad kliknem na ovo MBR, izbaci mi upozorenje The request failed due to a fatal device hardware error.
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Probaj drugi usb kabal ako to ne bude radilo vrati hard disk.alan_kardec je napisao/la:kad kliknem na ovo MBR, izbaci mi upozorenje The request failed due to a fatal device hardware error.
Meša Selimović.
Meša Selimović.
- alan_kardec
- Kontakt:
BvB09 je napisao/la:Probaj drugi usb kabal ako to ne bude radilo vrati hard disk.alan_kardec je napisao/la:kad kliknem na ovo MBR, izbaci mi upozorenje The request failed due to a fatal device hardware error.
do usb kabla nije sigurno jer sam ga sad prikopčavao na laptop. Laptop ga je uredno prrepoznao, odradio one drivere i fino fercera.
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Imam jedan problem na starom laptopu. Mozda je Windows Vista zastarila. Sve mi stranice rade. Otvaram live score, sportsport I druge ali ne radi you tube. Sta bi moglo biti. Ucitava a nikad da ucita I onda izbaci error da pokusam kasnije.
Onda je do tvog racunara moguce da je cak do Biosa.alan_kardec je napisao/la:do usb kabla nije sigurno jer sam ga sad prikopčavao na laptop. Laptop ga je uredno prrepoznao, odradio one drivere i fino fercera.
Meša Selimović.
Meša Selimović.
Pogledaj vrijeme na laptopu jel dobroscorpy je napisao/la:Imam jedan problem na starom laptopu. Mozda je Windows Vista zastarila. Sve mi stranice rade. Otvaram live score, sportsport I druge ali ne radi you tube. Sta bi moglo biti. Ucitava a nikad da ucita I onda izbaci error da pokusam kasnije.
- theboss_RD07
- Kontakt:
Ako se neko sjeca prije par stranica sto sam pitao za graficku od svog racunara. Danas sam konacno ugradio.
1GB AMD Radeon HD 7400
Ali sad mi nekako racunar djeluje sporije nego prije? Jel to moguce?
Imam ukljucen onaj gadget sto mjeri koristenje CPU i physical memory. CPU mi uvijek oko 15% a Memory na 60% iako nista nije upaljeno.
Zasto to?
1GB AMD Radeon HD 7400
Ali sad mi nekako racunar djeluje sporije nego prije? Jel to moguce?
Imam ukljucen onaj gadget sto mjeri koristenje CPU i physical memory. CPU mi uvijek oko 15% a Memory na 60% iako nista nije upaljeno.
Zasto to?
⭐
Radi li ti nesto u pozadini, anti-virus zna da uspori starije racunare. Probaj da skines Ccleaner pa skeniraj.
Mozes li napisati punu konfiguraciju tacno, maticna, procesor, koliko rama.
- Zeljeznicar -
- theboss_RD07
- Kontakt:
Za maticnu nisam siguran, znam da je ASUSZenzo je napisao/la:Radi li ti nesto u pozadini, anti-virus zna da uspori starije racunare. Probaj da skines Ccleaner pa skeniraj.
Procesor je Intel Core2Quad Q9400 2,66GHz
RAM 4GB
Imam Avast, ali on je bio i prije nego sto sam ubacio graficku pa nije ovoliko trebalo npr samo browser da otvorim.
CCleanerom sam vec skenirao i ocistio oko 800MB ali i dalje isto
EDIT: Ipak nije ASUS
HP 3647h CZC11294S5
Zadnja izmjena: theboss_RD07, dana/u 29 sep 2017, 13:13, ukupno mijenjano 1 put.
⭐
Drivere instaliro?