Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

Virtu4l
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Virtu4l » 30 sep 2017, 13:36

Nije to njegov problem, to je vaš problem jer vi svakom selektoru gledate svaku tačku, zarez, izraz lica, pauzu, sve ono što vas ne bi trebalo zanimati. Treneri širom svijeta svaki dan daju šablonske izjave jer ti intervjui nisu toliko bitni, a zalaganje, želja i borba igrača nije toliko njegov problem jer smiješno je pričati o zalaganju u nacionalnom dresu.

Ne tako davno ste izjavljivali kako je lijepo imati selektora koji je elokventan i totalna suprotnost Sušiću. Nije se rodio onaj koji će Bošnjama ugoditi.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 30 sep 2017, 13:38

Pa normalno da će davati intervju u ovakvom stilu, pa neće valjda govoriti kako će nas Belgijanci razvaliti, kako nećemo moći sastaviti tri pasa na terenu itd...
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

BoixosNois1899
Kontakt:

Re: RE: Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la BoixosNois1899 » 30 sep 2017, 13:41

Raonffa je napisao/la:Pa normalno da će davati intervju u ovakvom stilu, pa neće valjda govoriti kako će nas Belgijanci razvaliti, kako nećemo moći sastaviti tri pasa na terenu itd...
Pa ne bi mu bio prvi put. Prije Irske je davao toliko pesimistične izjave da se 10 dana prije utakmice znalo da ćemo ispasti.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 sep 2017, 13:43

Ja te ponovo pitam koja je to izjava koja bi tebe zadovoljila?

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 30 sep 2017, 13:48

Virtu4l je napisao/la:Ja te ponovo pitam koja je to izjava koja bi tebe zadovoljila?
Izjava tipa "Podnosim ostavku." :kafa:

Ne shvataš da meni nije problem njegova izjava, već je problem to što reprezentacija ne igra onako kako on priča i kako najavljuje da će igrati.
I zadovoljilo bi me kada se više ne bi pravio glup u vezi ovih kritika. Kao eto nezasluženo ga se kritikuje. :crazy:
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 30 sep 2017, 13:52

BoixosNois1899 je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Pa normalno da će davati intervju u ovakvom stilu, pa neće valjda govoriti kako će nas Belgijanci razvaliti, kako nećemo moći sastaviti tri pasa na terenu itd...
Pa ne bi mu bio prvi put. Prije Irske je davao toliko pesimistične izjave da se 10 dana prije utakmice znalo da ćemo ispasti.
Ne valja ni tako, ne valja ni ovako, ne bi odgovaralo ni kada ne bi davao izjave.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 30 sep 2017, 13:56

Sto se mene tice moze pricati o livadama ako hoce, apsolutno nebitna stvar. Ako neko hoce elokventnost neka naruci Jasnu Bajraktarevic i neka uziva.

Ono sto je problem Mese, on nema rezultate, nema igre, nema uspjeha i nema nista sto bi mi dalo nadu da mu vjerujem.

Irska je prosla toliko nezapazeno kod kriticara kao da se nista nije desilo. Svi su sutili.

OK, hajdi proslo je i to pa je dobio pravu sansu, iako vise nikada u barazu nece imati ekipu kao Irska sto je.

Onda opet nastavlja sa losim igrama i rezultatima koji nam nikako ne idu u prilog. Iako je rekao od novih kvalifikacija pocinje svoj posao , kao radio je neciji drugi. Ispade da je 8 kvalifikacionih utakmica ukljucujuci i baraz neko drugi vodio.

Pa eto vidimo sad na cemu se zasniva njegov posao.
Ja mu zelim puno srece kao i nasim igracima da prevazidjemo ove dvije prepreke koje nam stoje na putu.

Moze se Belgija dobiti. Ako smo mogli sa desetkovanom ekipom igrati remi sa ovom Belgijom na startu kvalifikacija u proslom ciklusu, mozemo i sad dobiti u utakmici u kojoj Belgija nema nikakvog imperativa vjerovatno na uzarenoj Grbavici koja je zeljna ovakvih dogadjaja.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 sep 2017, 13:57

BoixosNois1899 je napisao/la:Ne shvataš da meni nije problem njegova izjava, već je problem to što reprezentacija ne igra onako kako on priča i kako najavljuje da će igrati. I zadovoljilo bi me kada se više ne bi pravio glup u vezi ovih kritika. Kao eto nezasluženo ga se kritikuje. :crazy:
Naravno da se zasluženo kritikuje, ali jedno je kritika a drugo tzv traženje dlake u jajetu. Tako su Safetu tražili intervjue iz osamdesetih godina i ko zna šta sve, neodgojeni balavci su postavljali svakakva pitanja na pressicama i svaka ubleha sa osmoljetkom je sebi dozvolila da vrijeđa jednu takvu veličinu. Evo sad se već stvara ista atmosfera i sa Baždarevićem.

Mi kao nacija moramo promijeniti svijest inače se nikada nećemo vratiti na pravi put, a već smo u ogromnom zaostatku. Ne možemo se tako odnositi prema legendama našeg fudbala i sporta uopšte, nemamo ih baš previše. Ne mogu takve veličine biti teleće glave i ćurani zato jer nas nisu odveli na veliko takmičenje, neuspjeh je sastavni dio sporta.

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 30 sep 2017, 14:01

Ljudi ja ne znam sta se zamarate. Imamo luzerski mentalitet i savez je odlucio da ne baca u vatru nekog novog sada jer imamo jake male sanse protiv belgije svakako a raskidanje ugovora bi nas i skupo kostalo. Tako da ce mehmed ostati do kraja kvala, u slucaju prolaska na prvenstvo dobio bi produzenje (stto se nece desiti) a u slucaju ispadanja, dovest ce se drugi selektor za naredne kvalifikacije i to je to.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 sep 2017, 14:02

DeeWa je napisao/la:Tako da ce mehmed ostati do kraja kvala, u slucaju prolaska na prvenstvo dobio bi produzenje (stto se nece desiti) a u slucaju ispadanja, dovest ce se drugi selektor za naredne kvalifikacije i to je to.
Upravo tako.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 30 sep 2017, 14:07

Jel ovo pozvao Medunjanina?

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 30 sep 2017, 14:42

Mesa u stilu Papeta izgleda, nije na spisku a u prvih 11 ce zavrsit. :mrgreen: :mrgreen: Samo me interesuje jeli to Bosanska ili Francuska skola

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 30 sep 2017, 14:49

babino je napisao/la:hajd ti to nekom zatucanom u plavo objasni...a uz to svaki drugi komentar mu tipa ti ne znas, ti nemas pojma, strucnjak si, nisi upucen itd..lik sve zna yebo te..
ovaj kao i svaki drugi intervju ne bi bio uopste sporan da mi barem nesto od toga vidimo od nasih igraca..e sad ili ga ne yebu ni 2%, ili lik ne zna da ih postavi jer tesko da mogu zaboraviti igrati kada su u nasem dresu, ili oni dodju samo da se malo odmore i obidju familiju, odrade neku lahku ili sta vec, to je za analizu...

a ako cemo traziti dlaku u jajetu, on ovdje spominje nekakve neistinite kritike, pa covjek je svaku mogucu kritiku zasluzio poslije kipra i gibraltara, mene bi bilo stid na njegovom mjestu pricati ko pokvarena ploca o tome pred belgiju..
kakko god, ja se nadam da mu ovo nisu zadnje tekme na nasoj klupi, to bi znacilo da smo u barazu a i tada bih molio Boga da ove izjave slusamo do rusije pa do i narednog eura...pa makar i hadzic jednu igrao iz pocetka a na narednom spisku izvisio:-)
Ove fore sa borbenoscu, srcem i zalaganjem su sve sto ovaj lik i nudi. Doduse nisu ni novinari puno bolji.
Njihova pitanja svakom selektoru do sada su bila skroz uopcena i kao takva mu davala sansu da poentira sa glupostima. Ja bih osobno volio da vidim znanje u ovim interview-ima, da nasi selektori analiziraju igru protivnika i njegove slabosti i time nam pokazu gdje su nase sanse.
Slabosti nase ekipe mogu sacuvati za sebe.
Volio bih da to prezentiraju uopceno pa da protivnik od toga nema neke koristi ali da nama kao navijacima daju kakvu vjeru u njihovu strucnost i znanje.
Vise od svega bih volio da preuzmu odgovornost za poraze i da ne spominju kritike javnosti. Da se ne pozivaju na svoje iskustvo i rad u nogometu. A sve to bez ikakva argumenta kojim to potvrdjuju. Kao argument bih prihvatio njihov uspjeh u proslosti sa kakvim makar i osrednjim timom.
Na zalost osudjeni smo da nas vode neznalice i foliranti koji nas mogu samo impresionirati svojim neznanjem i bezobrazlukom.
Na zalost prisiljen sam da i ovoga koji je jedan od gorih i dalje podrzavam jer se nadam.
Kad i ako nada umre sa takvim cu mu "gustom" hebati sve u uzoj i siroj ........ sa tribina Grbavice da to nece biti istina. Dosta mi je vise nekompetentnih "legendi" koje vode svaki tim za koji ja navijam.
Ima li gore kazne nego roditi se u djelu svijeta gdje su na vodecim mjestima u sportu najcesce oni koji to niti znaju niti zasluzuju raditi a sport u isto vrijeme voljeti.
E da, ako nas ovaj neodvede u baraz za sljedeceg selektora molim da ovi "njihovi"iz saveza iskoriste nacionalni kljuc i neka izaberu svoga. Sigurno necemo puno izgubiti.

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: RE: Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Goalgetter » 30 sep 2017, 15:08

DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Mesa u stilu Papeta izgleda, nije na spisku a u prvih 11 ce zavrsit. :mrgreen: :mrgreen: Samo me interesuje jeli to Bosanska ili Francuska skola
Jugoslovenska :think:

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 30 sep 2017, 15:59

Baždarević kaže kako bi u kombinaciju za meč protiv Belgije mogao ući Haris Medunjanin te da će odluku donijeti veoma brzo, a također je dodao da mu je jako žao zbog povrede Sanjina Prcića te da se nada da bi mogao biti spreman za meč protiv Belgije.

"Nažalost, imamo to što imamo. U tu kombinaciju može doći i Haris Medunjanin, vjerovatno svi tako razmišljamo. Što se tiče Sanjina Prcića, igrao je izvanredno, kao nikada u karijeri. Ukoliko se potvrdi da je povrijeđen, to će stvarno biti veliki peh. Uskoro ću ga kontaktirati, trenutno je na seansi pa kada završi želim čuti o čemu se tačno radi", rekao je Baždarević za Klix.ba.

Nakon povrede Pjanića, ali i Prcića, selektor će biti uvjetovan na promjenu svih dosadašnjih zamisli koje je imao za meč protiv Belgije, a kako kaže, ostaje pri stavu da možemo stići do pobjede ukoliko svaki igrač ostavi srce na terenu.

"S obzirom na povrede, odmah moramo tražiti druge solucije i razmišljati kako dalje. Ostajem vjeran svemu što smo ranije konstatovali, ekipa će i dalje igrati s 11 igrača na terenui na klupi će biti igrači koji će u svakom trenutku biti spremni za igru, koji će ostaviti srce na terenu kako bi ostvarili pobjedu", završio je selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.
:urnebes: :tokralju:

FC Grizzlies

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 30 sep 2017, 16:14

U sredinu stavi Jajala, Salihovića i Medunjanina da trče protiv Belgijanaca, ćurane ružni!
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 30 sep 2017, 17:37

BoixosNois1899 je napisao/la:
Baždarević kaže kako bi u kombinaciju za meč protiv Belgije mogao ući Haris Medunjanin te da će odluku donijeti veoma brzo, a također je dodao da mu je jako žao zbog povrede Sanjina Prcića te da se nada da bi mogao biti spreman za meč protiv Belgije.

"Nažalost, imamo to što imamo. U tu kombinaciju može doći i Haris Medunjanin, vjerovatno svi tako razmišljamo. Što se tiče Sanjina Prcića, igrao je izvanredno, kao nikada u karijeri. Ukoliko se potvrdi da je povrijeđen, to će stvarno biti veliki peh. Uskoro ću ga kontaktirati, trenutno je na seansi pa kada završi želim čuti o čemu se tačno radi", rekao je Baždarević za Klix.ba.

Nakon povrede Pjanića, ali i Prcića, selektor će biti uvjetovan na promjenu svih dosadašnjih zamisli koje je imao za meč protiv Belgije, a kako kaže, ostaje pri stavu da možemo stići do pobjede ukoliko svaki igrač ostavi srce na terenu.

"S obzirom na povrede, odmah moramo tražiti druge solucije i razmišljati kako dalje. Ostajem vjeran svemu što smo ranije konstatovali, ekipa će i dalje igrati s 11 igrača na terenui na klupi će biti igrači koji će u svakom trenutku biti spremni za igru, koji će ostaviti srce na terenu kako bi ostvarili pobjedu", završio je selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.
:urnebes: :tokralju:
Vrlo interesantno. Zar je kontao poslati 10 ili manje igrača na teren? :mrgreen:

Dabogda ti nama Meša još godinu dana bio selektor, to bi značilo da smo na SP. :bih: :bih:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Unknown33
Kontakt:

Post Postao/la Unknown33 » 30 sep 2017, 18:01

Danas na slatkim mukama, koga da gleda? :mrgreen:

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: RE: Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Goalgetter » 30 sep 2017, 18:04

BelminM23 je napisao/la:Danas na slatkim mukama, koga da gleda? :mrgreen:
Koliko prica da gleda, i na kraju nikakve fajde od toga, bolje je da ne gleda. Sad razumijem sto je Pape gledao PSG-Barcelonu umjesto reprezentativaca :D

RichmanBiH
Kontakt:

Post Postao/la RichmanBiH » 01 okt 2017, 00:51

Trebo je ibricica pozvati, mogo je dati ruke.
UPRAVA NAPOLJE!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: General505, Godfather, Google [Bot], LeCoq, Micron, Turo i 47 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []