FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

slogash

Re: FK Sloga Simin Han - Tuzla

Post Postao/la slogash » 01 okt 2017, 17:47

Joj Musicu doktore,dva sjajna pogotka :bow:

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 01 okt 2017, 18:26

1.Federalna Liga 9.Kolo

30.09.17. - 15:30

ČAPLJINA - RUDAR K.-------2 -1
VELEŽ - SLAVEN -------------3 - 0
IGMAN - ISKRA---------------1 - 0
METALLEGHE - TRAVNIK---1 - 0
ZVIJEZDA - ORAŠJE ---------0 - 1
JEDINSTVO - TOŠK ----------1 - 5
OLIMPIC - BRATSTVO -------2 - 1
SLOGA SH - BOSNA V.-------6 - 1
----------------------------------------------------------------

Glavni Sudac Kasupović Adnan Bihać..............................slika
1.Međašni , Šesto Edis Sarajevo
2.Međašni, Zahiragić Emir Sarajevo

Posmatrač: Mrković Rusmir (Sarajevo)
Delegat: Prusina Mario (Čitluk)

------------------------------------------------------------------------------------------------
TABELA

1.SLOGA SH ........ 9..... 7..... 0..... 2.....21:5.... 21 (78 % )
2.OLIMPIK........... 9..... 6..... 2..... 1.....12:4.... 20
3.ZVIJEZDA......... 9..... 5..... 2..... 2......9:2..... 17
4.ČAPLJINA......... 9.... .5..... 2..... 2.....14:11... 17
5.BOSNA V...........9..... 4..... 4..... 1.....13:13... 16
6.VELEŽ...............9.... 4...... 2..... 3.....13:6.... 14
7.ORAŠJE............ 9..... 4..... 2..... 3......7:8..... 14
8.BRATSTVO ........9..... 4..... 1..... 5.....16:13... 13
9.RUDAR K.......... 9..... 4..... 1..... 3......10:7.... 13
10.SLAVEN........... 9..... 3..... 3..... 3......10:9... 12
11.IGMAN............ 9..... 4..... 0..... 5......9:11... 12
12.METALLEGHE.... 9..... 2..... 4..... 3......9:10... 10
13.ISKRA............. 9..... 3..... 0...... 6.....5:13 .....9
14.TOŠK ..............9..... 2..... 1...... 6.....12:17... 7
15.JEDINSTVO....... 9..... 2..... 0...... 7.....5:27.... 6
16.TRAVNIK...........9..... 0..... 2...... 7.....2:12.... 2

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

10.kolo 08.10. 15:00

TOŠK - OLIMPIC
ISKRA - SLOGA SH
TRAVNIK - ZVIJEZDA
RUDAR K. - IGMAN
SLAVEN - BRATSTVO
BOSNA V. - METALLEGHE
VELEŽ - ČAPLJINA
ORAŠJE - JEDINSTVO

------------------------------------------------------------------------------------------------

slika
Eto moj Nusrete ,vidio si.Zato na proljeće akoBogda, "nafilovat" ih ko paprike.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 01 okt 2017, 18:39, ukupno mijenjano 6 puta.
Ja volim FK Tuzla City

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 01 okt 2017, 18:32

Kakva igara Sloge :tokralju: :tokralju: ...kakvi golovi,kakvo devastiranje protivnika :tokralju: ....sve cestitke.... odlična posjeta...oko 1000 ljudi... Divizija konstantna cijelu tekmu.... vidio sam i Vugdalica na stadionu...okle on :? ...bio je tu i Sarajka... Stari patokar i jedan od lesinara Slobode...i ONO doslo... Ccccc
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 01 okt 2017, 18:35

I svjedočio si, vjerujem, da je dosta ljudi što su nekad bili u Fukarama također gore. Reče mi jedan igrač naš bivši, da ih je dosta višao po tribinama. I pozdravljao se s njima... Tako priča barem...Ja i ne znam gdje je njihov stadion gore. :mrgreen:
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

slogash

Post Postao/la slogash » 01 okt 2017, 18:40

wobly92 je napisao/la:I svjedočio si, vjerujem, da je dosta ljudi što su nekad bili u Fukarama također gore. Reče mi jedan igrač naš bivši, da ih je dosta višao po tribinama. I pozdravljao se s njima... Tako priča barem...Ja i ne znam gdje je njihov stadion gore. :mrgreen:
Ima Fukara iz Simin Hana medju Divizijalcima.

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 01 okt 2017, 18:45

Sloga sa šest golova ispratila Visočake kući

FK SLOGA - NK BOSNA 6:1

Derbi na stadionu Bare pripao domaćem sastavu Derbi 9. kola Prve lige FBiH lakše od očekivanog otišao je na stranu fudbalera Sloge. Iako su gosti iz Visokog važili za ekipu koja bi mogla namučiti izabranike Darka Vojvodića, to se nije desilo. Sloga je sa visokih 6:1 (2:1) deklasirala Bosnu i ponovo zasjela na čelo prvoligaške tabele. Već u 3. minuti na ubačaj Samira Efendića, Joco Stokić matira golmana gostijuAmira Bekana. Nakon 30 minuta igre Sloga je vodila 2:0, a strijelac je ponovo bio Stokić. Ovoga puta je pogodio sa 11 metara nakon što je u šesnaestercu gostiju oboren Efendić. Dodajmo da je Bosna od 12. minute igrala sa igračem manje, jer je Almir Ćubara nakon nepropisnog starta dobio direktan crveni karton. Ipak, Visočaci su u 43. minuti smanjili na 2:1, a strijelac neobičnog ali efikasnog gola bio je Adnan Hodžić. U drugom poluvremenu Sloga je ipak do vrha napunila mrežu Visočaka. U 59. minuti Mirel Ibrahimović oduzima loptu stoperu gostiju, driblingom zaobilazi golmana i trese praznu mrežu. Samo dvije minute kasnije rezervista Mirza Musić pogađa za 4:1, a isti igrač u 77. minuti pogađa za 5:1. U sudijskoj nadoknadi vremena Ibrahimović je pogodio za konačnih 6:1 za Slogu.

01.10.2017. 1.liga federacije BiH ,9 .kolo

Stadio "Bare" .Teren travnat i povoljan za igru.
Vrijeme sunčano bez padavina.Gledalaca 1200.
Sudija :Kasupović Adnan (Bihać),1.Međašni , Šesto (Sarajevo)
2.Međašni, Zahiragić (Sarajevo).
Žuti kartoni: Ibrahimović i Mitrović (Sloga),Čulov,Sadiković(Bosna)
Crveni karton:Ćubara (Bosna) (12 min).

Strijelci. 1:0 Stokić (3),2:0 Stokić (30-11m),2:1Mujić (43),3:1 Ibrahimović (59),4:1Musić (61),5:1Musić(77),6:1 Ibrahimović (90~).

SLOGA: Hamzabegović, Mitrović(Musić 45), Efendić, Kostić, Šarčević (Pirić 5. min.), Ibrahimović, Stjepanović, Kojić, Ostojić, Stokić( Ahmetović 70), Vukmirović. (Vojvodić )

BOSNA: Bekan, Ćubara, Papaz, Hrelja, Mujić, Cana (Goralija 77), Sejdić (Hodžić 10 ), Sadiković, Hajdarović, Šero (Dizdarević 27), Čulov.(Ištuk)

IGRAČ UTAKMICE MIRZA MUSIĆ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Music-dokazali-smo-da-smo-bolja-ekipa.
http://sportsport.ba/bh_fudbal/music-do ... ipa/253712
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 03 okt 2017, 23:01, ukupno mijenjano 2 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 01 okt 2017, 20:23

IGRAČI SLOGE, PROSLAVA ISTORIJSKE POBJEDE PROTIV ZRINJSKOG.

http://sportsport.ba/bh_fudbal/fudbaler ... edu/252468
Ja volim FK Tuzla City

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 03 okt 2017, 09:03

wobly92 je napisao/la:I svjedočio si, vjerujem, da je dosta ljudi što su nekad bili u Fukarama također gore. Reče mi jedan igrač naš bivši, da ih je dosta višao po tribinama. I pozdravljao se s njima... Tako priča barem...Ja i ne znam gdje je njihov stadion gore. :mrgreen:
Ima Fukara iz Simin Hana gore, sada navijaju za Slogu. Jednom Sloboda zauvijek Sloboda!

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 04 okt 2017, 17:40

...........................................................DIVIZIJA

.......................................slika

...............................slika

slika
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 04 okt 2017, 18:06, ukupno mijenjano 4 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 04 okt 2017, 17:48

.................................................Darko Vojvodić za SportSport.ba

...................................."U Tuzli smo najljepša sportska priča"

.........slika

Piše: A. Beganović 04.10.2017.

Nakon devet odigranih kola na čelu tabele Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine nalazi se Sloga Simin Han. Izabranici Darka Vojvodića su uz Olimpik i Zvijezdu najviše pokazali u prvom dijelu sezone, pa se sasvim zasluženo nalaze na čelu prvoligaške karavane. Prije početka sezone za kormilo Sloge Simin Han stigao je Vojvodić, trener koji Prvu ligu Federacije BiH ima u malom prstu i već tada je bilo jasno da je ambicija ovog kluba iz Tuzle ulazak u društvo najboljih bosanskohercegovačkih klubova. U devet kola Sloga je osvojila 21 bod, a Vojvodić smatra da je na njihovom kontu mogao biti i koji bod više. "Zadovoljan sam bodovnim učinkom, no mogao je biti i koji bod više na našem kontu", na početku razgovora za SportSport.ba ističe Vojvodić. U prošloj sezoni Vojvodić je predvodio GOŠK s kojim je izborio ulazak u društvo najboljih, pa je njegov dolazak u Slogu bio i svojevrsno izneđenje. "Nisam se mnogo dvoumio kada sam dobio poziv od Azmira Husića. Svi u Bosni i Hercegovini znamo o kako kvalitetnom sportskom radniku se radi i znao sam da se u Simin Hanu stvara jedna nova lijepa priča", govori Vojvodić i dodaje: "Klub je organizovan na jednom vrhunskom nivou, vjerujte da ne zaostajemo po tom pitanju ni za našim najvećim klubovima. Plate su redovne, većina igrača ima profesionalne ugovore, uslovi za treniranje su idealni". U posljednje vrijeme na tribinama stadiona u Simin Hanu je sve manje praznih stolica. "Dobro ste to primjetili, u Tuzli smo najljepša sportska priča i sve više ljubitelja fudbala prati naše domaće utakmice. Sve su to pokazatelji da smo na dobrom putu, no ne smijemo se opustiti. Pred nama je još mnogo iskušenja. Cilj je Premijer liga, a konkurenata je mnogo. S obzirom da dobro poznajem ligu mogu reći da kvalitet nije nikada bio na višem nivou. Mnogo je ekipa koje bi bez problema mogle igrati u Premijer ligi", ističe Vojvodić, te se zatim osvrće na saradnju sa nekadašnjim predsjednikom Slobode, Azmirom Husićem, koji je glavni "krivac" za nevjerovatni uspon Sloge: "Azmir je čovjek iz biznisa koji voli sport, koji voli ovu državu i mislim da je privilegija sarađivati sa njim. Ono što je na mene ostavilo poseban utisak je to što nikada nije rekao zašto igrao ovaj, a ne igra onaj. Uvijek mi je na raspolaganju, kao i igračima, tako da mogu reći da je saradnja izvrsna". U narednom kolu Sloga će u goste Iskri iz Bugojna. "Cijenimo i respektujemo Iskru, klub koji ima ime i prezime. Međutim, položaj na tabeli govori da smo mi favoriti i sve osim pobjede za nas bi bio neuspjeh. Idemo odigrati dobru utakmicu i osvojiti tri boda. U seriji smo od sedam uzastopnih pobjeda među kojima je i ona nad Zrinjskim i želimo tu seriju nastaviti u Bugojnu", govori trener Sloge. Dobre igre u prvom dijelu sezone u prvi plan su izbacile mladog napadača Mirela Ibrahimovića koji je pozvan u mladu reprezentaciju na šta su u Slogi posebno ponosni. "Velika je stvar to za klub. Iznenađeni smo, ali mislimo da je Mirel svojim igrama zaslužio poziv u mladu reprezentaciju. Nadamo se da će opravdati očekivanja, a lično vjerujem da je pred njim dobra karijera, te da će u budućnosti debitovati i za A tim", govori Vojvodić i zavrašava: "U subotu naši Zmajevi igraju veoma važnu utakmicu i ovim putem im želim poželjeti sreću. Neće biti lako jer Belgija je jedna od najboljih selekcija na svijetu, no vjerujem da možemo slaviti. Pobjedom bismo otvorili put ka baražu, a i obradovali bismo sve Bosance i Hercegovce. Zbog svega toga sam svim srcem uz naše Zmajeve".

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/u-tuzli- ... ica/254044
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 04 okt 2017, 18:56

08.10.2017.Prva Liga Federacije BiH 10.Kolo.(Nedelja) 15:00

...................NK ISKRA BUGOJNO

...........................slika

................................Ćeman

........Filan ......Skopljak..........Koprivica ... Osmanković

................Ivković...................Nebić

...........Pihura.............Čakar...........Seferović

.............................Zukanović..................................................................................... Trener ,Salim Duraković

..........................................................................................................................

....................FK SLOGA SIMIN HAN

...........................slika

................................Hamzabegović,

......Efendić...........Kojić............. Kostić .........Ostojić

...................Stjepanović.................Mitrović

..............Pirić................Vukmirović............Musić

......................................Stokić.......................................................................................Trener, Darko Vojvodić

slika
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 05 okt 2017, 14:02, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 04 okt 2017, 22:39

Kakav pametan potez Husica.Covjek je jednim potezom poklopio skoro cijelo podrinje i stvorio jednu dobru bazu navijaca.Nemam sumnje da je ovo covjek uradio iz patriotskih razloga,a na kraju ce ispasti tako dobar marketing.Podrinjci iz RS a i oni nastanjeni u Tk ce se sve vise poistovjecivati sa ovim klubom.Ta populacija nije mala i sigurno je jedna odlicna brojka koja ce biti sve brojnica kako rezultati budu bolji i kako vrijeme bude odmicalo.

S druge strane,mnogo je ljudi i koji nemaju veze sa Podrinjcima(ja licno sam takav)ce prepoznati jedan dobar i ambiciozan projekt na cijem celu stoji jedan posten i uspjesan Bosnjak i dolazit ce na utakmice.Ako Azmir jos preimenuje klub u Tuzla city,mladje i novije generacije ce se svakako u buducnosti poistovjecivati sa tim klubom jer ce ih nekako vezati i sam naziv grada za to.

Da ne idem u dalje mogucnosti da Azmir moze jos dodatno omasovljavanjem omladinskih skola Sloge,dijeljenjem stipendija ucenicima,promocijama po skolama i slicno da privuce dodatne navijace i ljude koje ce vezati za svoj projekat.Mnogo je ljudi i kojim je ovaj covjek pomogao i koji ce sigurno stati uz njega i dati podrsku onome sto on radi.

Cestitam Diviziji na formiranju podgrupa,ovo zaista izgleda premocno.
Preko noci Sloga postade poslije Veleza skoro pa najvise teritorijalno zastupljena.
Zvornik,Vlasenica,Tinja,Bratunac,Srebrenica..Sama Sloga je iz Tz tako da transparent Divizija nema potrebe da nosi dodatak Tuzla.
Sta je stećak? Oličenje gorstaka Bosanca!
Sta radi Bosanac na stećku?Stoji uspravno !Digao glavu,digao ruku ! Ali
nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stećak na kome Bosanac kleči ili
moli.Na kome je prikazan kao suzanj.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 04 okt 2017, 22:54

Plaća i navijačima prijevoz do Bugojna. :clap:
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 04 okt 2017, 23:35

BosanacGorstak je napisao/la:Kakav pametan potez Husica.Covjek je jednim potezom poklopio skoro cijelo podrinje i stvorio jednu dobru bazu navijaca.Nemam sumnje da je ovo covjek uradio iz patriotskih razloga,a na kraju ce ispasti tako dobar marketing.Podrinjci iz RS a i oni nastanjeni u Tk ce se sve vise poistovjecivati sa ovim klubom.Ta populacija nije mala i sigurno je jedna odlicna brojka koja ce biti sve brojnica kako rezultati budu bolji i kako vrijeme bude odmicalo.

S druge strane,mnogo je ljudi i koji nemaju veze sa Podrinjcima(ja licno sam takav)ce prepoznati jedan dobar i ambiciozan projekt na cijem celu stoji jedan posten i uspjesan Bosnjak i dolazit ce na utakmice.Ako Azmir jos preimenuje klub u Tuzla city,mladje i novije generacije ce se svakako u buducnosti poistovjecivati sa tim klubom jer ce ih nekako vezati i sam naziv grada za to.

Da ne idem u dalje mogucnosti da Azmir moze jos dodatno omasovljavanjem omladinskih skola Sloge,dijeljenjem stipendija ucenicima,promocijama po skolama i slicno da privuce dodatne navijace i ljude koje ce vezati za svoj projekat.Mnogo je ljudi i kojim je ovaj covjek pomogao i koji ce sigurno stati uz njega i dati podrsku onome sto on radi.

Preko noci Sloga postade poslije Veleza skoro pa najvise teritorijalno zastupljena.
Zvornik,Vlasenica,Tinja,Bratunac,Srebrenica..Sama Sloga je iz Tz tako da transparent Divizija nema potrebe da nosi dodatak Tuzla.
Ja ti garantiram da na svakoj domacoj pola gledalaca je iz Tuzle....i to ljudi koji su uredni i redovni na Tusnju

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 04 okt 2017, 23:40

Koliki je kapacitet stadiona
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 05 okt 2017, 09:40

sviunapad1010 je napisao/la:Koliki je kapacitet stadiona
Sto, jesi to planirao doci :urnebes: ....mislim oko 1200-1300

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 05 okt 2017, 13:46

Husić novim potezom ponovo oduševio
Oktobar 3, 2017 22:11

Sloga iz Simin Hana lider ja na tabeli u Prvoj ligi FBiH, a tim Darka Vojvodića u posljednje vrijeme igra sve bolje i bolje, čemu svjedoče i rezultati. Sloga računajući i pobjedu nad Zrinjskim je u seriji od šest trijumfa, a svoj niz imat će priliku da nastave u Bugojnu.

Za vikend će klub iz tuzlanskog predgrađa gostovati kod Iskre, a s obzirom da je bugojanski tim jedan od glavnih kandidata za ispadanje, bit će to prilika Vojvodićevom timu da upiše nova tri boda. Alfa i omega Sloge Azmir Husić, za ovu utakmicu je svim zainteresovanim omogućio besplatan prijevoz do Bugojna, pa je izvjesno da će Sloga u ovom susretu imati veliku podršku svojih navijača.

“Broj autobusa koji će krenuti za Bugojno zavisi od broja zainteresovanih”, rečeno nam je u klubu iz Simin Hana.

U posljednje vrijeme, i u Simin Hanu sve je više gledatelja na stadionu “Bare”, a protiv Bosne iz Visokog organizovano su stizali navijači iz podrinjskih krajeva. Za one koji ne znaju, u Simin Han su se tokom rata naselili uglavnom stanovnici iz Podrinja, pa Sloga sa ovim dijelom BiH ima posebnu poveznicu, a očigledno i svoju navijačku bazu.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 05 okt 2017, 13:57

staragarda je napisao/la:
BosanacGorstak je napisao/la:Kakav pametan potez Husica.Covjek je jednim potezom poklopio skoro cijelo podrinje i stvorio jednu dobru bazu navijaca.Nemam sumnje da je ovo covjek uradio iz patriotskih razloga,a na kraju ce ispasti tako dobar marketing.Podrinjci iz RS a i oni nastanjeni u Tk ce se sve vise poistovjecivati sa ovim klubom.Ta populacija nije mala i sigurno je jedna odlicna brojka koja ce biti sve brojnica kako rezultati budu bolji i kako vrijeme bude odmicalo.

Ja ti garantiram da na svakoj domacoj pola gledalaca je iz Tuzle....i to ljudi koji su uredni i redovni na Tusnju
To je tačno u vezi tušanjske publike.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 05 okt 2017, 14:06

08.10.2017.Prva Liga Federacije BiH 10.Kolo.(Nedelja) 15:00

...................................NK ISKRA BUGOJNO

.........................................slika

................................Ćeman

........Filan ......Skopljak..........Koprivica ... Osmanković

................Ivković...................Nebić

...........Pihura.............Čakar...........Seferović

.............................Zukanović.......................................... Trener ,Salim Duraković

..........................................................................................................................

....................................FK SLOGA SIMIN HAN

...........................................slika

................................Hamzabegović,

......Efendić...........Kojić............. Kostić .........Ostojić

...................Stjepanović.................Mitrović

..............Pirić................Vukmirović............Musić

......................................Stokić......................................Trener, Darko Vojvodić

NK ISKRA BUGOJNO - FK SLOGA SIMIN HAN
Bugojno Nedjelja, 08.10.2017. 15:00
Gradski stadion Jaklić - Bugojno

Glavni Sudac Bajraktarević Kenan Orašje
1.Međašni Jarić Filip Brčko
2.Međašni Brezović Marko Orašje
4-Sudac Ibrahimkadić Ismet Tešanj

Delegat: Biletić Zoran (Stolac)
Posmatrač: Jakić Sead (Mostar)

........................................................................................................slika ...Bajraktarević Kenan

slika

slika

...........................................................................................................
Vrijeme u Bugojnu ,prognoza za 06.10.- 07.10- i -08. 10.2017.
..........................................................................................................
petak
06.10.2017
Kiša povremeno Kiša povremeno 2˚C 12˚C 19.7 mm 2.2 m/s
................................................................................................
subota
07.10.2017
Povremeni pljuskovi Povremeni pljuskovi 2˚C 10˚C – 2.2 m/s
...............................................................................................
nedelja
08.10.2017
Vedro Vedro 3˚C 17˚C – 0.8 m/s
..............................................................................................
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 11 okt 2017, 18:26, ukupno mijenjano 13 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 05 okt 2017, 14:11

Sariel je napisao/la:je bem slogu je bem simin han!
E moja budalo ,da ti Bog da bolju pamet i tu blentavu izbije iz glave.
Ja volim FK Tuzla City

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: prisonbreak, Wisey i 17 gostiju.