FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
Imam problema sa otvaranjem sajta fkzeljeznicar vec duze vremena... Zna li neko u cemu je problem, koristim mozillu ???
Svaka cast Seyo
ponajvise radi stvari koje pisu drugi pacenici tipa ovaj tekst dole ne bi bilo lose u ime urednisva fkz napisati stav i zatvoriti usta ovakvim likovima.
Piše: Fuad Kovačević01/09/10 01:17
Kada neki sportski trener (a trebao bi, valjda, biti i nekakav učitelj, da ne kažem pedagog) na sva kola naruži svoje igrače što su protivniku zabili "samo" osam golova (a trebali su, po njegovom skromnom sudu, najmanje 15), onda nas nimalo ne treba čuditi što je klupski bh. nogomet na jako niskim granama. Samoljubivost, bahatost, pa i bezobrazluk, "osobine" su koje je trener Željezničara Amar Osim godinama "trenirao" i izgleda da ih je doveo do perfekcije. Reći momcima koji su aktuelni prvaci, koji su među najboljima (ili su najbolji u ligi, kakva god bila), koji nogomet igraju iz ljubavi i želje da pobjegnu iz sveopće bijede i siromaštva, da ništa ne znaju i da nikad neće naučiti može neko ko nema ni trunke osjećanja za druge, neko kome je čitav život prošao kao bubreg u loju. Dok su ta djeca, "koja pojma nemaju", djetinjstvo provela po podrumima i pod granatama, (bjelo)svjetski trener je (krajnje neuspješno i na ime svog mnogo poznatijeg i priznatijeg oca) kobajagi igrao nogomet i uživao u Francuskoj. A onda se vratio kako bi ovdje "stvari poredao kako treba", rekao ko (ne) zna , ko (ne) može, ko (ni)je dobar...
Razapet između dva osjećaja (možda ih ipak ima?!), nadaleko poznati strateg je, mršteći se i praveći grimase, gotovo pa nerazumljivom i nesuvislom izjavom pošamarao sve one koji su gledali Željinu osmicu protiv Leotara. Da sličnih nebuloza nije imao i ranije, možda bi neko pomislio da je "Amar, Amar, Osim, Osim!" (kako mu skandiraju navijači, a on ih ne benda ni dva posto - pa valjda se nogomet igra zbog njega, a ne njih!) pobrkao nogomet i rukomet, gdje golovi padaju svake minute. Pa onda sam sebi skače u usta kad tvrdi kako "imamo par igrača koji jednostavno ne znaju... ali su perspektivni", pa zatim su "neki pokazali koliko ne znaju, a nažalost, nikad neće ni naučiti". Hm, "perspektivni, a neće naučiti", nešto se tu ne slaže, ali dobro, od koga je ne trebamo se ni čuditi.
Ima li lijeka ovom trenerskom "čudotvorcu"? Možda i ima ako "pod stare dane" ukapira da ima još neko ko voli i zna ovu čarobnu igru osim njega i da se ne može mimo raje. Zbog koje se i igra nogomet
Piše: Fuad Kovačević01/09/10 01:17
Kada neki sportski trener (a trebao bi, valjda, biti i nekakav učitelj, da ne kažem pedagog) na sva kola naruži svoje igrače što su protivniku zabili "samo" osam golova (a trebali su, po njegovom skromnom sudu, najmanje 15), onda nas nimalo ne treba čuditi što je klupski bh. nogomet na jako niskim granama. Samoljubivost, bahatost, pa i bezobrazluk, "osobine" su koje je trener Željezničara Amar Osim godinama "trenirao" i izgleda da ih je doveo do perfekcije. Reći momcima koji su aktuelni prvaci, koji su među najboljima (ili su najbolji u ligi, kakva god bila), koji nogomet igraju iz ljubavi i želje da pobjegnu iz sveopće bijede i siromaštva, da ništa ne znaju i da nikad neće naučiti može neko ko nema ni trunke osjećanja za druge, neko kome je čitav život prošao kao bubreg u loju. Dok su ta djeca, "koja pojma nemaju", djetinjstvo provela po podrumima i pod granatama, (bjelo)svjetski trener je (krajnje neuspješno i na ime svog mnogo poznatijeg i priznatijeg oca) kobajagi igrao nogomet i uživao u Francuskoj. A onda se vratio kako bi ovdje "stvari poredao kako treba", rekao ko (ne) zna , ko (ne) može, ko (ni)je dobar...
Razapet između dva osjećaja (možda ih ipak ima?!), nadaleko poznati strateg je, mršteći se i praveći grimase, gotovo pa nerazumljivom i nesuvislom izjavom pošamarao sve one koji su gledali Željinu osmicu protiv Leotara. Da sličnih nebuloza nije imao i ranije, možda bi neko pomislio da je "Amar, Amar, Osim, Osim!" (kako mu skandiraju navijači, a on ih ne benda ni dva posto - pa valjda se nogomet igra zbog njega, a ne njih!) pobrkao nogomet i rukomet, gdje golovi padaju svake minute. Pa onda sam sebi skače u usta kad tvrdi kako "imamo par igrača koji jednostavno ne znaju... ali su perspektivni", pa zatim su "neki pokazali koliko ne znaju, a nažalost, nikad neće ni naučiti". Hm, "perspektivni, a neće naučiti", nešto se tu ne slaže, ali dobro, od koga je ne trebamo se ni čuditi.
Ima li lijeka ovom trenerskom "čudotvorcu"? Možda i ima ako "pod stare dane" ukapira da ima još neko ko voli i zna ovu čarobnu igru osim njega i da se ne može mimo raje. Zbog koje se i igra nogomet
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
-
drug
Oslobodjenje. Smijesan je. Ima sa sa-x na temi fkzeljeznicar , momci mu dobro odgovorili
Ko je ovaj glupko
- zlaya_tm87
- Kontakt:
pitarska posla... sta drugo reci za ovakav tekst 
Jer si jedan jedini, jer si nepobjedivi!
Taj trener donosi titule i gradsko je dijete za razliku od ovih papaka, kvazi-trenera. GRADSKO DIJETE, ZA RAZLIKU OD NOVINARA KOJI JE ŠLJEGO IZ P***** MATERINE U SARAJEVO!!! Zato i Željo nema konstantnu posjetu, jer je prije rata bilo drugačije, a sad se nakotilo puno papaka
- ala_juve_tm87
- Kontakt:
Nez druze meni ga ponekad sporo otvara al ga otvori!!!!damirfile je napisao/la:Imam problema sa otvaranjem sajta fkzeljeznicar vec duze vremena... Zna li neko u cemu je problem, koristim mozillu ???
Život je kratak da se dijeli,zato Željezničar za život cijeli!!!! TM87 4 ever
Omar500 je napisao/la:Taj trener donosi titule i gradsko je dijete za razliku od ovih papaka, kvazi-trenera. GRADSKO DIJETE, ZA RAZLIKU OD NOVINARA KOJI JE ŠLJEGO IZ P***** MATERINE U SARAJEVO!!! Zato i Željo nema konstantnu posjetu, jer je prije rata bilo drugačije, a sad se nakotilo puno papaka
matere ti sta ti znaci to gradsko dijete?
- ala_juve_tm87
- Kontakt:
To ak je trener il navijac iz sarajeva ne igra nikakvu ulogu!!!!!spajz je napisao/la:Omar500 je napisao/la:Taj trener donosi titule i gradsko je dijete za razliku od ovih papaka, kvazi-trenera. GRADSKO DIJETE, ZA RAZLIKU OD NOVINARA KOJI JE ŠLJEGO IZ P***** MATERINE U SARAJEVO!!! Zato i Željo nema konstantnu posjetu, jer je prije rata bilo drugačije, a sad se nakotilo puno papaka
matere ti sta ti znaci to gradsko dijete?
Život je kratak da se dijeli,zato Željezničar za život cijeli!!!! TM87 4 ever
Mrze nas i pljuju,jer smo tu,GLAVNI u Saraj`vu....TM87
Uzalud glancas svoje spicaste cipele
uzalud otkopcavas zadnje dugme kosulje
one se nece nasmijati na tvoje lose folove
nece se osvrnuti na tvoje dobacivanje
Mozes im lagati da ti je babo direktor
ili da si treca godina prava
one ce znati da si nitko i nista
obican uhljup s Koseva
uzalud otkopcavas zadnje dugme kosulje
one se nece nasmijati na tvoje lose folove
nece se osvrnuti na tvoje dobacivanje
Mozes im lagati da ti je babo direktor
ili da si treca godina prava
one ce znati da si nitko i nista
obican uhljup s Koseva
Nesto se suska da bi trebao pojaviti neki napadac na pripremama 
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
Vidjeo sam neku parolu na sjevernoj tribini na Grbavici kod udruzenja.
Pisalo je nesto kao.
"MEDIJSKA HAJKA" 1.3.1.2. HZ NESTO ŠMEKERI"
sa-x.com oslobodjenje horde zla 1987
Ako neko zna nesto vise nek kaze ?!
Pisalo je nesto kao.
Mrze nas i pljuju,jer smo tu,GLAVNI u Saraj`vu....Dovzon je napisao/la:Vidjeo sam neku parolu na sjevernoj tribini na Grbavici kod udruzenja.
Pisalo je nesto kao.
Jel ti ovo dovoljno ???
Bitno je skontat poentu ovakvih tekstova!!!
Sam autor teksta je bolji poznavalac fudbala od trenera koji je izmedju ostalog najtrofejni u BiH, jel de da malo zvuci ruzno, pa ko mu daje za pravo da pise u ime navijaca Zelje i da nama stavlja rijeci u usta.
Poenta je slijedeca Amar je trn u oku svim papcima olosu oni se jednostavno ospu kad samo cuju njegovo ime, ljigavcima uvijek smeta kad je neko uspjesan zadnjih par godina ta situacija je jos u progresu.Ispade da novinar bolje poznaje igrace od Amara, ne znam kako bi se doticni osjecao kad bi Amar uzeo da pise tekstove, vjerovatno bi bio i bolji i uspjesni od novinara al ne vjerujem da bi Brko sebi dao to za pravo jer je karakter za razliku od doticnog kvazinovinara.Brko jednostavno ima svoj nacin da motivira igrace i zato bi mu se jedan nestrucan i nekompetentan novinar mjesao u posao pogotovo ako se taj novinar razumije u fudbal ko mara u kriv ****, i ne mogu da vjerujem da neko nije mogao prozrijeti namjeru Amara da ne dozvoljava euforiju u ekipi pa ne mogu ni da vjerujem da je novinar toliko glup da nije mogao to skontati, znaci samo jedna solucija tekst je usmjeren protiv Brke koji sjedi.Sreca pa je brko i svjestan i upoznat kakvi vjetrovi pusu.
Sam autor teksta je bolji poznavalac fudbala od trenera koji je izmedju ostalog najtrofejni u BiH, jel de da malo zvuci ruzno, pa ko mu daje za pravo da pise u ime navijaca Zelje i da nama stavlja rijeci u usta.
Poenta je slijedeca Amar je trn u oku svim papcima olosu oni se jednostavno ospu kad samo cuju njegovo ime, ljigavcima uvijek smeta kad je neko uspjesan zadnjih par godina ta situacija je jos u progresu.Ispade da novinar bolje poznaje igrace od Amara, ne znam kako bi se doticni osjecao kad bi Amar uzeo da pise tekstove, vjerovatno bi bio i bolji i uspjesni od novinara al ne vjerujem da bi Brko sebi dao to za pravo jer je karakter za razliku od doticnog kvazinovinara.Brko jednostavno ima svoj nacin da motivira igrace i zato bi mu se jedan nestrucan i nekompetentan novinar mjesao u posao pogotovo ako se taj novinar razumije u fudbal ko mara u kriv ****, i ne mogu da vjerujem da neko nije mogao prozrijeti namjeru Amara da ne dozvoljava euforiju u ekipi pa ne mogu ni da vjerujem da je novinar toliko glup da nije mogao to skontati, znaci samo jedna solucija tekst je usmjeren protiv Brke koji sjedi.Sreca pa je brko i svjestan i upoznat kakvi vjetrovi pusu.
Halo kakva gradska raja.Mihrivode,Vratnik,Mejtas i ostale mahale gradska raja.Znas kolko ja znam raje iz Buljakovog i navija za Sarajvo i to jos prije rata.Za Zelju navija raja sa Grbavice Hrasnog Cengic Vile i to su prava gradska naselja.Cuo sam da ste i u Hadzicima popularni to su vec gradska raja.
gdje se suska?BLU SKY je napisao/la:Nesto se suska da bi trebao pojaviti neki napadac na pripremama
mislim da je svima jasno o cemu se radipile87 je napisao/la:Bitno je skontat poentu ovakvih tekstova!!!
--Glavni i odgovorni urednik Oslobođenja Vlastimir Mijović...
pametnom dosta,samo ovako nisko past i nazivat se novinarom pihh
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
nick je napisao/la:mislim da je svima jasno o cemu se radipile87 je napisao/la:Bitno je skontat poentu ovakvih tekstova!!!
--Glavni i odgovorni urednik Oslobođenja Vlastimir Mijović... Pa sigurno je dobio zadatak od svog direktora(lopovcine) da sto vise ocrni amara et cime se sluzi njihov idol,pa zato su ga i doveli u klub bas zbog ovakvih stvari plasiranje lazi i neistina.![]()
pametnom dosta,samo ovako nisko past i nazivat se novinarom pihh
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
-
KARL HAJNC
- Kontakt:
Momak,vidi se da poznaješ istoriju grada SARAJEVA-VRATNIK, MIHRIVODE,kad su postojali ,grbavica,hrasno,cvila su bili jedna obična livada,zato ako nešto neznaš nije sramota nači i pročitatiAlipasino je napisao/la:Halo kakva gradska raja.Mihrivode,Vratnik,Mejtas i ostale mahale gradska raja.Znas kolko ja znam raje iz Buljakovog i navija za Sarajvo i to jos prije rata.Za Zelju navija raja sa Grbavice Hrasnog Cengic Vile i to su prava gradska naselja.Cuo sam da ste i u Hadzicima popularni to su vec gradska raja.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 31 gost.