FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

phily
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la phily » 05 okt 2017, 16:05

proFCB je napisao/la: Nisi me shvatio...
Jupp je najbolji trener u HISTORIJI BAYERNA!!! Jedini koji je sve osvojio u istoj godini i koji je usadio taj temperament igracima da se bori za svaku jbbnu loptu za svaki milimetar terena. To Bayern nije imao ni sa trenerima prije njega niti poslije...

Zasto Uliju da jbbm sve? Zato sto se tom covjeku nije dala prilika do zadnjeg dana da odluci da li ce ili nece nastaviti karijeru u Bayernu, nego se vrsio pritisak na njega da se sto prije odluci kako bi oni trazili Pep-a...

Realno Bayern se u tom trenutku popissao po cijelom svijetu dovodjenjem Pepa na klupu. Ispostavit ce se da je Jupp ostavio ubitacnu masinu, evo 4,5 gdoine nakon njegovog odlaska dolazi on ponovno da pokusa masinu spasiti od propasti.
I uspijet ce, vidit cete, vratit ce Bayernu za samo 6,7 mjeseci borbenost, leprsavost, ubitacnost i opet ce ga otjerati poradi nekog fancy-smancy trenera koji je "MARKETINSKI PODOBNIJI"...

E moj Boze na sta je Bayern spao...
:tokralju: :tokralju:
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 05 okt 2017, 16:49

Daj Jupp odluči se za 'da' :pray: , ona dva šabana će naći nekog levata.

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 05 okt 2017, 17:26

nedavno je ulli izjavio da bayernu treba netko tko poznaje situaciju iznutra,netko tko ne trrba vremena za hvatanje konaca.......sumnjalo se mozda na gerlanda ili scholla ali ocito su imali ovaj as u rukavu
Nemojmo zaboraviti i ono sto je jupp sam kazao ,nogomet vise nije isti kao 2013,prakticki je jako malo ostalo od one sampionske ekipe i oni koji su ostali nisu u istom ritmu(alaba,robbery)
Dosta toga je drugacije i ne treba odmah ocekivati isti nogomet kao sto smo igrali ,ali sigurno da cemo sa juppom dobiti mirnocu i kakvu takvu zadovoljstinu od strane medija ,navijaca,uprave,igraca.Jupp nam donosi mirnocu i iskustvo ,to je ono sto nam sada treba

Vjerujem da ce uprava nastaviti balansirati između tuchela i nagelsmana,iako sto sljivo kaze,jupp jos nije pristao i jos uvijek razmislja o svemu

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 05 okt 2017, 17:37

Navodno jupp inzistira da mu peter hermann opet bude pomocnik ,ipak on je sad u fortuni i trebali bi dati milion eura odstete za njega

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 05 okt 2017, 18:21

schickeria je napisao/la:Navodno jupp inzistira da mu peter hermann opet bude pomocnik ,ipak on je sad u fortuni i trebali bi dati milion eura odstete za njega
Ja koliko sam shvatio nije problem odšteta već što ga Fortuna ne pušta, valjda se dogovore nekako. Nek im daju 2 miliona na kafu :mrgreen:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Balance
Kontakt:

Post Postao/la Balance » 05 okt 2017, 18:37

Tuchel je meni bio favorit, nijemac koji je mlad, a opet ima dosta iskustva, igra napadacki atraktivan nogomet, dobar takticar, dobro radi s mladima, dugorocno rjesenje koje bi konacno napravilo smjenu generacije.
Ako vec ne moze on Jupp je svakako puno bolje rjesenje od Nagelsmanna, Enrikea i ostalih. Mozda za trenutnu situaciju, odnosno do kraja sezone i najbolje rjesenje jer odlicno poznaje klub i prilagodio bi se nastaloj situaciji dok bi Tuchelu mozda trebalo vise vremena da to poslozi. Po meni bi mozda idealno bilo Jupp sad, a Tuchel od ljeta. Iako imam neki osjecaj da bi dolaskom Tuchela oslobodili se tereta i poceli igrati leprsav, atraktivan nogomet.

I da, nije mi jasna tolika zaludenost Nagelsmannom, mislim da bi on dozivio debakl poput Klinsmana. Nadam se da nece doci na ljeto.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 05 okt 2017, 19:31

Ako te neka cura odbije sad i kaže "možda dogodine" onda tu ljubavi nema i svako ide na svoju stranu. Toliko o Tuhljavom.

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 05 okt 2017, 21:24

Rudy kakva golcina za elf :bow: :bow:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 05 okt 2017, 21:39

1974---1975---1976---2001---2013---2020

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 05 okt 2017, 21:48

Mora Jupp-a da iscimaju da vrati Krosa nazad. İ Kimiha u sredinu. Steta da tako inteligentan cova sparta uz aut liniju. Toliso nek igra beka.

agentzero7
Kontakt:

Post Postao/la agentzero7 » 05 okt 2017, 22:38

Kimmich ce dominirati godinama
Strasan igrac ,8 asistencija i 2 gola u kvalama
Boljeg desnog beka Bayern nebi izmislio nikad,svaka cast

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 05 okt 2017, 22:56

Heh kad sam vam tvrdio da ce kimmich bit izvrstan i da tu nema straha

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 05 okt 2017, 23:10

Šta je ovo Kimmich odgovorio kad su ga pitali za Juppa? Poslije utakmice je davao intervju, nažalost ništa razumio nisam :lol: .
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 05 okt 2017, 23:53

Sutite kad je Lewa oborio sve napadacke rekorde, beli sto je poljak :)

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 06 okt 2017, 09:09

Kaka go Rudiya pa ono je savrsenstvo,kakvo dragulja uprava dovede za 0 evra,a kako biva popljucan decko od ovdasnjih pametnih i sveznajucih fudbalskih magova.Rudy da je otisao negdje drugo i da pruza ovakve partije bilo bi retardirana uprava nije ga dovukla u Munchen,krimosi i hostapleri itd itd.Evo ne vidim da iko zdusno pihvali ovakvu majstoriju Rudiya,a da je Draxsler zabio bilo bi ovdje pun k prica o tome kako ga Bayern nije doveo,a trebo je naravno.Al to je Rudy nije 80 mill i to je skrta uprava dzabe dovela pa nije popularno,jos swabo nema catalonskog pedigrea i odma nevalja.To su te nerealnosti koje mi pice oo zivcima.
VOLIM BAYERN

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 06 okt 2017, 10:13

Vidi isakovichu, druze moj, koliko god pokusao izdizati nasu upravu u nebesa, grijesis. Grijesis bas kao sto sam i ja i velika vecina grijesila godinama.
Lozili smo se na neke "transfer coup" nase uprave jer smo dobijali, veoma dobre pa sve do svjetske klase igrace, za male ili nikakve novce. I sve je to ok, ne moze se nikako osporiti dolazak Robbery-a za ispod 50miliona, Mandzukica, Olica, van Bommela, Alcantare, Hummelsa, Levandovskog za 0 i jos dosta slicnih poteza...

Medjutim, svaka medalja ima dvije strane isto tako i Ulijeva. Doveo ti je sve ove gore navedene igrace za sicu, ima ih jos dosta koje nisam nabrojao a zasluzili su. Ali niko ne spominje kakvi su sve igraci napustili Bayern. Dalje, niko ne govori da zbog losih poteza uprave te je u datom trenutku napustio najbolji trener (vjerovatno ikada) ili sportski direktor koji kada je dosao je donio i najvece rezultate, a da ne spominjeno mozda najboljeg doktora na svijetu... Vidi, Bayern svake godine OFICIJALNO kaze da je cilj bundesliga, pa kup i eventualno liga prvaka. I u toj izjavi nema nista lose, ali je lose sto se sve radi na tom planu. Daj da uzmemo ligu, a najlakse cemo je uzeti na nacin da osakatimo konkurenciju. Tko god nam je konkurent sasjecimo ga u koljenima i od njega nema vise nista. I svaki put je uspjesno, uzeli smo Dortmundu sve, jbbeni DNK ekipe, samo da bi osvojili ligu ponovo.

A liga prvaka? E tome cemo pristupiti na sasvim drugi nacin. Tu cemo dovesti mega zvijezde od trenera i dat im ekipu koja je prejaka za bundeslige, ali je u evropi vjerovatno prosjek. Kada ti taj isti trener kaze da hoce pojacanja, ti njemu kazes ok i dovedes zamjenu za tog igraca. On ti trazi Neymara ti mu dovedes Gotzea. On ti trazi KDB ti kazes skup je on, moze Xabi Alonso i da ne nabrajam dalje, jer je spisak zaista predugacak.

Uli kao i ostala, nazovimo je, bagra svakako ima ogromne zasluge za sve dobre stvari koje je Bayern ostvario u proteklih 30+godina, ali je i napravila kardinalne greske koje se oprastaju samo zato sto imas 4od5 osvojenih bundesliga.
Uspio si otjerati Kroos-a jer si smatrao da on ne vrijedi 10miliona € godisnje, Kroosa koji je dijete Bayerna i koji je danas u top 3 igraca na svojoj poziciji. Sve to, zato sto smatras da si ti Bayern. Uli je nekoliko puta naglasio Bayern je moje zivotno djelo i on to tako misli. A kada to kaze onda smatra i da je alfa i omega i da o svemu treba odlucivati.

Bilo je pregrst dobrih, pametnih, ubitacnih poteza po sve klubove na svijetu, ali je bilo i gresaka koje niko ne spominje, a te greske su sprijecile Bayern da u zadnjih 5godina postane drugi najtrofejniji klub na svijetu odmah iza Reala...
Stern des Südens

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 06 okt 2017, 11:01

Dovest Alonsa ili Gotzea umjesto Kroosa ili Neymara nije tolika fula koliko je to lutanje u smislu kojim pravcem treba da klub ide u razvoju igre i davanja identiteta u istoj. Prilikom odluke o tome kojim pravcem treba da se ide mnoge stvari treba da se prate a jedna od njih je i okolina u kojoj se eventualna pojačanja razvijaju. Ako dovodiš Švabe (koji sad idu filozofijom omladinskog razvoja slično po španskom modelu radeći više na tehnikalijama i sa loptom) i Špance ne možeš im dovesti Karla da Rudy, Thiago, Alonso, Kroos, Kimmich igraju u niskom bloku i na kontre. Niti bilo koga ko tako radi. Doveo si trenera koji je filozofiju i identitet preokrenuo naopačke i radio 3 godine na igračima u istom tom kontekstu (plus Španije i Njemačka isto tako) da bi kasnije doveo čovjeka koji je stran u tome i koji je očigledno bio "metafizički" promašaj.
Recimo još, prodat Kroosa a dovest Pepu Vidala da ga po stare dane uči o taktičkim finesama JDPa i da je osnovni koncept igre posjed i presing a ne nabijanje lopte i razbijanje igrača je sve osim razumijevanja igre i pravca kojim trenutni trener treba da ide (a Karlu dovest Rudija i slično). Kako vrijeme ide, a mislio sam da je drugačije, mislim da Kalle nije radio pravu podršku Pepu, možda jest ali nije kao što bi to radio Uli. Da li ga nije shvatao ili nije bio za njeg inače - ne znam.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 06 okt 2017, 11:26

@proFCB
Ja upravu Bayerna nikad nisam uzdizao,vec sam pravio komparaciju pljuvatora kad se napravi dobro i lose.Ja sam isti popljuvao upravu 1000x ali i pohvalio 1000x tako da nisi bas dovoljno citao sta sam pisao.
I onda dole u nastavku svog komentara iznosis neke teze koje i bas nemaju smisla kakav Neymar kakvo lu sta.Goce je bio zelja tada svakog trenera,ko bi znao da je lik dosao sa greskom.Al dobro ga uprava i utrpa nazad.
Pazi dalje ti nista ne razumijem ovo oko otjeravanja najboljeg trenera itd jer si se zalanfao malo vise.
Mozda nisi citao mojr komentare i kudjenje uprave sto dovedose Karla i kupise mladice kojima treba jos puno odgoja i vjetra u ledja koju Ancheloti nije zna,o da da napisao sam da su trebali Pepu dati ovakve igrace pa da pravi mega momcad od starkelja i maldih nada,jer on to umije da uradi i bilo bi uspjeha.
Uprava Bayerna ima losih poteza ali i jako dobrih kao sto su Rudy i Kimmich npr .
Moj komentar se prvenstveno odnosio na to nerealno pljuvanje i theranje inata pojedinih magova fuzbala,jer ne volim inatdzije i nerealne ljude.Za Rudiya nece reci bravo ,jer igra eksta i napresduje strasno,uprava ga za 0 eura dovela ,prije bi se sto se kod nas kaze prekrstili nego rekli bravo uprava dobar potez.Ako me razumijes
VOLIM BAYERN

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 06 okt 2017, 11:45

Nije stvar sto je Gotze dosao sa greskom. Stvar je u tome sto se na transfer Gotzea gledalo drugacije. Pep hoce Neymara. Bayern taj novac ne da, ali cemo dovesti Gotze, superstar, mlad, svabo, jeftin, a osakatit cemo BvB sto je mnogo bitnije...
Pizaro, Schlaudraf, Rode, Ballack, Lucio, Neuer, Gomez, Rudy, i ostali... pola tih igraca Bayernu nije trebalo, ako cemo realno...

Nisam ja ni rekao da si ti uzdizao upravu u nebesa. Htio sam naglasiti da su nam oci zamazane od strane uprave. Ovo sto se tice trenera, upravu si, malo sam otisao u smjeru u kojem samo ja razumijem sta sam htio reci...

Dosao je Pep Guardiola na mjesto trenera. Najveci sok za svijet fudbala, kako navijace tako i za ljude koji sjede u upravi 30,40 najjacih klubova svijeta. Renomirani trener, koji je u tom trenutku bio na pauzi i kojeg je ganjalo sigurno pola evrope.
Dolazi u Bayern, samarcina na kvadrat za sve top klubove. Marketinski potez koji bundesliga od osnivanja nije imala. HAOS na trzistu...
Taj isti trener meni nit smrdi nit mirise, ali ima ono nesto. Ima karizmu! Kao sto sljivo rece Pep vjerovatno nije dobio podrsku od Kallea kakvu je ocekivao ili kakvu bi dobio od Ulia. Uli ga je doveo, Uli je sve uradio da dodje do toga i njegov odlazak u cuzu je vjerovatno nesto najgore sto se Bayernu moglo desiti. Taj isti Pep je napustio Bayern ne zato sto mu treba novi izazov, ogroman izazov mu je bio Bayern sa 3titule u jednoj sezoni. Ali zna i Pep da ne moze osvojiti titule sa Benatiom, Alonsom, 50%nim invalidima Robbery te trazi pojacanja. Trazi KDB, trazi Sanea, trazi Draxlera, trazi Griezmana, trazi di Mariu...

Guardiola bi ispao najveca budala da je ostao u Bayernu, upropastili bi ga. To je ono sto ja govorim, sparat cemo na igracima i gajiti neku politiku mi ne preplacujemo igrace, al dovest cemo trenera kojem cemo dati 20miliona po sezoni...
Stern des Südens

Huseinagic
Kontakt:

FC Bayern München

Post Postao/la Huseinagic » 06 okt 2017, 12:05

proFCB je napisao/la:Nije stvar sto je Gotze dosao sa greskom. Stvar je u tome sto se na transfer Gotzea gledalo drugacije. Pep hoce Neymara. Bayern taj novac ne da, ali cemo dovesti Gotze, superstar, mlad, svabo, jeftin, a osakatit cemo BvB sto je mnogo bitnije...
Pizaro, Schlaudraf, Rode, Ballack, Lucio, Neuer, Gomez, Rudy, i ostali... pola tih igraca Bayernu nije trebalo, ako cemo realno...

Nisam ja ni rekao da si ti uzdizao upravu u nebesa. Htio sam naglasiti da su nam oci zamazane od strane uprave. Ovo sto se tice trenera, upravu si, malo sam otisao u smjeru u kojem samo ja razumijem sta sam htio reci...

Dosao je Pep Guardiola na mjesto trenera. Najveci sok za svijet fudbala, kako navijace tako i za ljude koji sjede u upravi 30,40 najjacih klubova svijeta. Renomirani trener, koji je u tom trenutku bio na pauzi i kojeg je ganjalo sigurno pola evrope.
Dolazi u Bayern, samarcina na kvadrat za sve top klubove. Marketinski potez koji bundesliga od osnivanja nije imala. HAOS na trzistu...
Taj isti trener meni nit smrdi nit mirise, ali ima ono nesto. Ima karizmu! Kao sto sljivo rece Pep vjerovatno nije dobio podrsku od Kallea kakvu je ocekivao ili kakvu bi dobio od Ulia. Uli ga je doveo, Uli je sve uradio da dodje do toga i njegov odlazak u cuzu je vjerovatno nesto najgore sto se Bayernu moglo desiti. Taj isti Pep je napustio Bayern ne zato sto mu treba novi izazov, ogroman izazov mu je bio Bayern sa 3titule u jednoj sezoni. Ali zna i Pep da ne moze osvojiti titule sa Benatiom, Alonsom, 50%nim invalidima Robbery te trazi pojacanja. Trazi KDB, trazi Sanea, trazi Draxlera, trazi Griezmana, trazi di Mariu...

Guardiola bi ispao najveca budala da je ostao u Bayernu, upropastili bi ga. To je ono sto ja govorim, sparat cemo na igracima i gajiti neku politiku mi ne preplacujemo igrace, al dovest cemo trenera kojem cemo dati 20miliona po sezoni...
Necemo pretjerivati, Bayernu nije trebalo pola tih igraca. Problem je taj sto su svi ti igraci obecavli i imali veliki potencijal, a to sto se u Bayernu nisu snasli, to je vec druga prica. Svakog igraca kojeg je Bayern doveo npr. iz Dortmunda je bio prijeko potreban.. Na kraju krajeva to je i normalno, zasto bi davalu velike pare, kad ima jeftinije? Evo doveli su tog Sanchesa, kojeg je svako od nas poslije EP htio vidjeti u Bayernu, i eto sta je sa njim na kraju.. Uprava je takva da se ne rasipa necim sto nema.. Naravno da nama navijacima smeta sto se ne dovede igraci od 100+ mil, ali lako je sve to pricati kad nema ni iz djepa ni u djep. Posluju sasvim racionalno, dok se jos moze, kad ne bude moglo vise ovako, krenut ce i oni..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.