FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Bilall
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Bilall » 06 okt 2017, 17:53

Ne znam cemu ovoliko odusevljenje izborom Juppa. Svaka njemu cast, bio je vrhunski trener, al bas to-BIO! Prvo , liku je 72 godine, nogomet je, kao i sve ostalo, evoluirao, samim tim i Juppu nije ovo trebalo.Problem Bayerna je tim, svjeza krv...
Bayern je napravao odlicnu stvar vracanjem Juppa da spasava sezonu. :twisted: samo da ga zdravlje posluzi i nemoj biti iznenadjen ako bas sa ovim kadrom sa kojim raspolaze, dodje u zavrsnicu LP. Greska je bila pustiti covjeka nakon sto je igrao dva finala LP uzastopno i nakon trostruke krune.

Lord44 je napisao/la:Bayern ima finansijsku moc, renome...
Ovo ti je dobro :cool:
Lord44 je napisao/la:Dokle god se bude skrtarilo, trazilo nake igrace kojima istice ugovor, cigancilo se s parama....nema od Bayerna nista.
A ovo ti ne valja nista... :thumbdown:
Sto ste vi tako zapeli za to da Bayern pocne izdvajati astronomske sume za igrace? Najveci transfer Bayerna je bio oko 40 mil. 40 mil. nije skrtarenje nego pristojna suma, a Bayern je zadnjih godina konstantno u vrhu evropskog nogometa, skupa sa klubovima koji izdvajaju po 120 mil za igraca.
Bayern kao takav ce i ostati u samom vrhu, zbog vise faktora, a jedan od tih faktora zove se trener. ;)
Zadnja izmjena: Bilall, dana/u 06 okt 2017, 18:06, ukupno mijenjano 1 put.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 06 okt 2017, 17:57

sekerbay je napisao/la:
coelho41 je napisao/la: 35%
Haj da kažemo da su imali 35% zayeba i 65% dobrih poteza. Problem je što tu imaš poteze koji su odlučivali sezone. Otjerali su gaala jer nije dozvolio da mu se miješaju u poso. Stavili su mu veto na svaku molbu za dovođenje pojačanja.
Penzionisali hejnkesa prije negoli je pomislio na pemziju.
Dopustili su da gvardo ode netom nakon što je ispekao zanat. Dovoljno je pogledat tekmu protiv atletika.
Ni njemu nisu doveli igrače koje je htio.
Pa normalno da je ta manjina neispravnih postupaka odlucila neuspjesne sezone, do vrha je 100 stepenika, a jedan do dna.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 06 okt 2017, 18:12

Kazu da smo platili Fotruni 2 miliona za asistenta Peter Hermanna
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 06 okt 2017, 19:18

Jao jao :D Pitanje je koliko je majstor sposoban da uspije sad? Ipak je 3,5 godine dosta vremena bez treninga...ali podrska kako god - a na ljeto Nagelsmanna dovesti :kafa:
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 06 okt 2017, 19:36

coelho41 je napisao/la:Pa normalno da je ta manjina neispravnih postupaka odlucila neuspjesne sezone, do vrha je 100 stepenika, a jedan do dna.
E sad sam te naćero u ćošak :mrgreen:
Odakle tebi pravo da ih hvališ kada je jasno da su direktni krivci za najmanje tri izgubljene sezone :tralala:

Šalu na stranu... Što se mene tiče, bayernu je potrebno jedno vrhunsko desno krilo i to je to.
Ne smije se škrtariti na robenovoj zamjeni :!:
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 06 okt 2017, 20:14

dirkules je napisao/la:Kazu da smo platili Fotruni 2 miliona za asistenta Peter Hermanna
Kažem ja dajte im 2 miliona na kafu :mrgreen:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 06 okt 2017, 20:20

sekerbay je napisao/la:Je l ovo mona reko da će bayo pokoriti evropu :?
Gotovo je. Gasi mješalicu, motaj kablove. Već znamo da ispadamo u prvoj ko tekmi.
coelho41 je napisao/la: 35%
Haj da kažemo da su imali 35% zayeba i 65% dobrih poteza. Problem je što tu imaš poteze koji su odlučivali sezone. Otjerali su gaala jer nije dozvolio da mu se miješaju u poso. Stavili su mu veto na svaku molbu za dovođenje pojačanja.
Penzionisali hejnkesa prije negoli je pomislio na pemziju.
Dopustili su da gvardo ode netom nakon što je ispekao zanat. Dovoljno je pogledat tekmu protiv atletika.
Ni njemu nisu doveli igrače koje je htio.
Odlican post :salut:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 06 okt 2017, 20:31

Kakvih sve spekulacija nema za Bayu ide se do toga da je Allegri main target za trenera, od LvG do Maxa :lol:

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 06 okt 2017, 20:32

dirkules je napisao/la:Kakvih sve spekulacija nema za Bayu ide se do toga da je Allegri main target za trenera, od LvG do Maxa :lol:
Izmišljaš :mrgreen:

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 06 okt 2017, 20:35

sljivo je napisao/la:
dirkules je napisao/la:Kakvih sve spekulacija nema za Bayu ide se do toga da je Allegri main target za trenera, od LvG do Maxa :lol:
Izmišljaš :mrgreen:
:nene: Sportmediaset | Heynckes official but the future is Allegri - Bayern decided to go all out for Max Allegri next summer

Juventus coach Max Allegri could be considered by Bayern for the permanent coach job in summer 2018 [Calciomercato & Tuttomercatoweb]
:rol:

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 06 okt 2017, 21:08

Kako su krenuli da se tumbaju ne bi me cudilo da angazuju Mirceu Luceskua ili Gordona Strahana

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 06 okt 2017, 21:12

Ne treba pridavati značaj pisanju žute štampe oko trenera, važno je da Jupp preuzeo palicu i sad može da nas vodi do 6 titule prvaka starog kontinenta.

Jupp Heynckes confirms: "It's not a comeback. It's an act of friendshhip. I owe FC Bayern so much. I have a good feeling and can start now"
:cool:
Zadnja izmjena: Saurman, dana/u 06 okt 2017, 21:20, ukupno mijenjano 1 put.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 06 okt 2017, 21:17

farinelli123 je napisao/la: Gordona Strahana
Njega nedam :nene: Najsimpatičniji trener.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 06 okt 2017, 21:53

sekerbay je napisao/la:
coelho41 je napisao/la:Pa normalno da je ta manjina neispravnih postupaka odlucila neuspjesne sezone, do vrha je 100 stepenika, a jedan do dna.
E sad sam te naćero u ćošak :mrgreen:
Odakle tebi pravo da ih hvališ kada je jasno da su direktni krivci za najmanje tri izgubljene sezone :tralala:

Šalu na stranu... Što se mene tiče, bayernu je potrebno jedno vrhunsko desno krilo i to je to.
Ne smije se škrtariti na robenovoj zamjeni :!:
Pa mislio sam da smo završili diskusiju oko ta tri poteza, jer iz tog ugla su izgledali sasvim logično za sve nas, osim otpuštanja Van Gaala prije kraja sezone, pa čak i Karlo Anćeloti je svima nama izgledao kao odlično rješenje, a syebo nam sezonu, ali da krenemo ispočetka:

Otjerali su Van Gaala, koji nas je s onakvom ekipom doveo do finala LP, ok tu je bio 2 mjeseca Jonker, ali je kasnije došao Heynckes iz Leverkusena, koji se nije činio kao najbolje rješenje, a ispostaviće se kasnije da smo najjači fudbal u historiji igrali u tom periodu, znači dobili smo još 2 finala LP i jednu osvojenu titulu. Što će reći od govana smo napravili pitu.
Penzionisali Heynckesa, još u januaru mu rekli da je dobio nogu, što je po mom mišljenju tako glup potez, jer onda trener nema motiva, a ispotaviće se iz gluposti došlo još bolje.

E sad, kao logičan potez bio je dovođenje Guardiole, marketinška koka koja nam je snijela dosta jaja, ali nije bilo to to u LP, znači od pite smo napravili goovna.
Karlo Anćeloti je izgledao savršeno rješenje, pogotovo što je u prvoj sezoni zamalo izbacio Real i tako izgledao dobro protiv Arsenala, ali opet ništa.

Logični potezi su nam se obili od glavu, a ovi buntovnički tinejdžerski su nas doveli do vrha, bukvalno sreća igra ulogu, iz lošeg da dobiješ dobro i iz dobrog da dobiješ loše, pa ovih 35% loših poteza tu spada davanje otkaza Heynckesu u januaru, isto ko što spada to što nismo ganjali Neymara za Guardiolu, jednom je bilo dobro, drugom loše, opipljivo je to, ne možeš bit ekstrem

Klare

Post Postao/la Klare » 06 okt 2017, 22:50

Favorit nam je bio Tuchel,
ali smo mislili da se Hejnko ne misli više vraćati :o ,
no sada j.,ebo i Tuchela i sve ostale trenere.
Kakvo pozitivno iznenađenje :cool: , nisu me obradovali ovako još od 2009 i transfera Robena,
eto toliko mi je drago, a svi znamo koliko je taj dolazak Robena nama značio, koliko nam je tada drago bilo.

Znate šta, ne mora Hejnko ništa osvojiti, ma neka to bude i sezona za zaborav, ali neka nama legende da ga još gledamo i volimo.
On i Hicfeld i to je to, od '85 do danas, ta dva trenera su puni naš identitet, vječni prijatelji ovog kluba, imaju naše veliko poštovanje.
Ranije je naravno tu bio Udo Latek itd, ali tih vremena slabo ko od nas sjeća, možda secer. :mrgreen:

Možemo mi igrati i ružan fudbal i gubiti i završiti na 10 mjestu(što se sve ovo naravno neće ostvariti), ali niko neće ništa ružno reći dok je Hejnko tu sa nama, neka si nam živ i zdrav.

A ukoliko to bude uspješna sezona, Hejnko bude imao želju da produži vjernost fudbalu za još koju godinu, onda tu nema prepreke.
Siguran sam da ni u najluđima planovima nisu nikad bili ni Enrike ni Alegri, niti bilo koji stranac, nego se potezalo ka Tuchelu i Nagelsmanu,
a mislim da je Uli iskoristio svoj veći uticaj i naravno pametno odabrao Nagelsmana koji jest Bavarac i naš budući trener.
Kada?
Pitanje je koje će se vagati, a na vagi više parametara, od uspjeha Jupa i njegove volje da nastavi dalje do eventualne spremnosti Nage.
Ukoliko Jup zabilježi dobre rezultate i odluči produžiti još, onda će se sigurno Naga čekati i do 2019 ili 2020,
a ukoliko se trajno penzioniše na ljeto, onda ćemo Hofi platiti i rekordan iznos za trenera, ali Naga će tada sigurno biti naš.

Klare

Post Postao/la Klare » 06 okt 2017, 23:37

Također mogao bih diskutovati svašta sa vama, i argumentovano vas preobratiti na pravu stranu, ali nešto nemam živaca da se zabavljam.

Evo pročitao sam nekako te postove i između ostalog kao minus upravi se navodi otimanje igrača u Bundesu.
Pa to jeste veliki plus za upravu, jer uspostavljaš dominaciju na svom teritoriju prvo pa onda drugdje, jer kako misliš pokoriti Evropu a nemirno je već u tvojoj avliji, dakle prvo smiriti situaciju kući, a onda se može Evropa napasti.
Dalje, svi ti igrači pobrojani, Gece, Lewa, Humels, Balak, Ze Roberto, Mario Gomez...
Da ih mi nismo uzeli oni bi igrali negdje drugo u Evropi bili bi veliko pojačanje za nekog od neprijatelja u Evropi, a to ne želimo.
Dakle još jedan plus za našu upravu u ovoj situaciji, što nas dovodi do dvoplusa, ili totalne dominacije naše uprave. :cool:

Dalje, sa Hejnkom se nije znalo da ćemo doći do Evropskog trona, a nudio nam se najbolji Evropski trener i pritom marketinšla koka.
To je bio zicer koji se morao iskoristiti.
Pep ipak nije donio konačan uspjeh i ono što smo priželjkivali, dominaciju na Evropskom tlu, ali zato jesmo ostvarivali minimalne ciljeve, dobre rezultate, a marktpool nikad jači.
Pep je morao donijeti bar jednu LP zbog čega je i doveden, ali nije te ga ja u konačnici ne smatram odličnim trenerom, ali to je već tema druge rasprave na koju se ne želim vraćati.
Dakle u ovoj situaciji ide dvoplus upravi, jedan plus zbog min ciljeva, a drugi zbog marktpoola, a minus ide Pepu što nije donio titulu LP.
I u ovoj situaciji uprava izdominirala.

Prodaja Krosa je očekivana i logična, ne bi on kod nas bio ništa bolji no što je bio nekad, dakle prosjek,
no realu je donio tog Njmečakog duha što je svojevremeno radio i Kedira,
jer u Španiji Njmeački fudbal gledaju kao visočanstvo, jbga dugogodišnja historija je čudo, nisu Španci niti bilo ko toliko zabaoravni pa da zaborave stalnu dominaciju Njemačke od '54 pa dana današnjeg, stalna finali, prvaci i završnice Evropskih i Svjestskih kupova,
a još k tome taj igrač dolazi iz Bayerna vječite more Reala, pa je samim tim uspjeh prosječnog krosonje očekivan jer su ga gledali sa poštovanjem, a on je pametno to iskoristio.

Ono što upravi zamjeram i uvijek ću im zamjeriti je prodaja Švajna, to je bio nizak potez, eh jedino da je izričito njegova želja bila, a nadamo se da jeste.
Tu ne znamo kompletnu situaciju pa ostavljamo je kao neutralnu.

Otpust doktora?
Ni tu ne znamo stvarnu pozadinu.

Otkaz Galu?

Potpuno očekivan i ispravan potez.
Gal je tempirana bomba, ostvario je rezultat dok su ga igrači slušali, ali u drugoj sezoni su pogubljeni konci, protivnci su nam okretali rezultate, njegov odnos sa igračima je pukao, nastranu loš odnos sa upravom, ali nama je i LP došla u pitanje što je bilo nedopustivo, situacija alarmantna, te da nije došlo do rastanka sigurno bi te godine zimili u Evropskoj ligi.

Dalje, veliki minus upravi dajem u odnosu prema Klinsmanu, nisu mu dali ništa para, a pritom mu i prodali igrača, te na njihov račun Klinsman je izvisio kao teški amater, a ustvari u toj situaciji jedini amater je uprava i to za nagradu.

Omjer dobrih-loših stvari 80:20,
bolju upravu niko na svijetu nema, bar od ovih najvećih klubova.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 06 okt 2017, 23:51

U svakoj diskusiji imaju dvije strane, pogrešna i Klaretova :salut:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 06 okt 2017, 23:51

U današnjem kontekstu (u ovom Kroosovom) u Španiji na Njemački fudbal gledaju kao visočanstvo? Mislim da ne. Pa Njemačka je ovo što jeste danas (možda najbolja Njemačka ikad) dostigla miksajući Holandsku, Mađarsku taktičku filozofiju fudbala sa konceptima totalnog fudbala i Špansku filozofiju razvoja domaćih igrača gdje se prednost daje na tehnikalije i rad s loptom a koja je počela sa radom negdje deset godina prije onih u Njemačkoj.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 07 okt 2017, 12:59

muhamedhulk je napisao/la:Jao jao :D Pitanje je koliko je majstor sposoban da uspije sad? Ipak je 3,5 godine dosta vremena bez treninga...ali podrska kako god - a na ljeto Nagelsmanna dovesti :kafa:
4,5 ;)

No je li ikome naumpalo da ga pokusaju vezati 2-3godine???
Stern des Südens

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 07 okt 2017, 15:31

Bilall je napisao/la: Bayern je napravao odlicnu stvar vracanjem Juppa da spasava sezonu. :twisted: samo da ga zdravlje posluzi i nemoj biti iznenadjen ako bas sa ovim kadrom sa kojim raspolaze, dodje u zavrsnicu LP. Greska je bila pustiti covjeka nakon sto je igrao dva finala LP uzastopno i nakon trostruke krune.
Generalno i na početku sezone sam rekao i mislim tu se i slažemo, da mi imamo itekako dobru ekipu na raspolaganju i dosta kvalitetnih igrača u kadru, da ako se to sve dobro posloži možemo otići do kraja u LP.
Kada sam čuo prvi put da će Jupp vjerovatno opet biti trener, to me iznenadilo, jer nisam vjerovao da će se čovjek opet vratiti. Ali svakako je to jako pozitivno i trenutno kao prijelazno rješenje najbolja opcija. U ovom trenutku određenih nemira, zaostatka od 5 bodova u BuLi, nekog određenog rasula i situacije kada mnoge stvari nisu kako treba posložene, samo Jupp to može srediti. Sa drugim trenerom bi se možda odmah morala ova sezona bataliti, pogotovo ako bi taj trener probao unijeti mnoge inovacije. A ovako će se probati izvući najbolje iz ove sezone, pa onda u novi početak. Jedna osnova, ono što čini Bayern kao Bayern, mora se sačuvati, ali naravno da će se neke novine desiti od naredne sezone.

Super je stvar, što će Jupp opet raditi s Peterom Hermannom i Gerlandom. To je bio sjajan trio u onom prošlom periodu Juppa, a i u Leverkusenu je s Peterom jako dobro radio. Peter je možda trenutno i najbolja opcija za pomoćnog trenera u Njemačkoj, jer radi on masu stvari dobro, a eto s njima kao pomoćnim trenerom i Fortuna je bila sjajna u drugoj ligi i nalaze se na prvom mjestu.

Sva trojica iz trenerskog tima poznaju ekipu, klub jako dobro. Jupp i Gerland klub poznaju i kroz različite periode i imaju u potpunosti taj Bayern-gen u sebi. Svakako Gerland je oduvijek znao dobro raditi s mladim igračima. Tako da bi i iskusnim i mlađim igračima ovo trebalo biti jako dobro.

Jupp bi Mullera opet mogao u potpunosti vratiti u onu staru formu i izvući iz njega prava izdanja i treba opet Muller da ima tu svoju slobodu. Sloboda je kod njega bitna i treba da dođe kod njega u potpunosti do izražaja ta uloga Raumdeuter-a. Comana će ohrabriti i dati mu podsticaja za veće samopouzdanje. Valjda bi trebao da oživi ponovo i Alabu. Već s ovim bi mi bili na sjajnom putu...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.