SP2018 / BiH - Belgija / Estonija - BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

wobly92
Kontakt:

Re: SP2018 / BiH - Belgija / Estonija - BiH

Post Postao/la wobly92 » 07 okt 2017, 23:41

dinoze je napisao/la:Zaboravimo Belgiju jer je i prije te utakmice bilo jasno da cemo izgubiti. Okrenimo se sljedecoj tekmi.
Da vidimo Estoniju, oni su pobjedili veceras imaju samopouzdanja mogli bi nam napraviti probleme.
Sta mislite koja formacija i koji sastav bi nam mogao donjeti tu dugoocekivnu pobjedu?
Ne znam za formaciju al očekujem pobjedu u toj historijskoj utakmici i direktan plasman na SP.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 07 okt 2017, 23:43

dubrovnik je napisao/la:
boomerang5 je napisao/la:e svašta čovjek može ovdje pročitati... Kaže do igrača nije , to je sigurno :tokralju: ma bravo :kralj:
Normalno da nije. Ova reprezentacija je po svemu bolja od Grcke osim po selektoru.
Osim toga i ovako oslabljena bez 5 igraca je Belgijancima dala 3 gola.
Po cemu je to bolja od Grcke ? I zasto ih nismo onda pobijedili, kad su bolji igraci ? Jedna pobjeda protiv njih u zadnjih 10 godina. Sine moj, ne igraju imena uvijek, to si se mogao uvjeriti i u ovim kvalifikacijama.

Kad si bolji, onda i dokazes na terenu. Trener jeste definitivno jedna velika neznalica...ali nije im on kriv sto od yebenog Kipra prime 3 gola za 10 minuta i sto se vuku po terenu ko prebijene macke.

Cuj dali Belgijancima 3 gola...jesi li gledao ti utakmicu uopste ? :roll: Skoro svaki njihov napad je bio gol prilika i to na onakvoj sramotnoj oranici, sta bi tek radili na normalnom terenu i da im je trebala pobjeda ?

Onaj teren oslikava nase stanje u sportu i drzavi opcenito. I trebalo bi zabraniti igrati utakmice na onakvoj "travi". Kad ti jedan De Bruyne izjavi da od sedme godine nije igrao na losijem terenu, moze te onda samo biti sramota i nista vise.

Jednostavno, fali nam ta sirina koju imaju mnoge reprezentacije, ukljucujuci evo i Hrvatsku. Jer, nama se povrijedi Pjanic ili Dzeko...mozes yebat kvalifikacije odmah, a kamoli sta da uradis u barazu ili na velikom takmicenju.

To sto nemamo vise dobrih igraca je vec druga prica.
27.10.2020

UltraSA
Kontakt:

Post Postao/la UltraSA » 07 okt 2017, 23:43

Koliko nam je bitna utakmica protiv Estonije? Pitam zbog jakosnih grupa za kvalifikacije za Euro.
ČUVARI ČASTI WALTER IDENTITETA

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 07 okt 2017, 23:50

wobly92 je napisao/la:
dinoze je napisao/la:Zaboravimo Belgiju jer je i prije te utakmice bilo jasno da cemo izgubiti. Okrenimo se sljedecoj tekmi.
Da vidimo Estoniju, oni su pobjedili veceras imaju samopouzdanja mogli bi nam napraviti probleme.
Sta mislite koja formacija i koji sastav bi nam mogao donjeti tu dugoocekivnu pobjedu?
Ne znam za formaciju al očekujem pobjedu u toj historijskoj utakmici i direktan plasman na SP.
Nisam bas siguran u pobjedu. Bilo bi dobro pobjediti zbog rankinga ali i zato sto dugo nismo nekoga pobjedili. Gibraltar neracunam.
Eh sada dali selektor treba dati sansu mladjim igracima ili pak icu sa provjernim da nezijanimo.

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 08 okt 2017, 00:00

mehmed diletant se ne bavi svojim neznanjem vec se bavi terenom. kakav jazavac. teren nije bio optimalan, ali ima i gorih i to u srcu evrope. toliko kise kada padne, tereni po spaniji i italiji isto ne budu optimalni.
kod 2:1 bio sam ubedjen da bosna dobija. kod 3:2 znao sam da ce izjednaciti, ali ovakav kraj nisam ocekivao. jazuk.
steta sto je i sudija imao duple kriterijume. mogao je kod treceg gola belgianaca da svira i faul na begovicu. begovic je prvi imao ruku na lopti kada je ovaj nabio i loptu i ruku. pravila su jasna: golman je u petercu kralj i svaki i, najmanji kontakt sa istim, svira se faul. onaj karakas (ili kako se vec zove), igra u prvom delu rukom na rubu senaest-sudija ne svira nista iako je na 5 m od njega, u istom napadu besica za takticki faul opterecuje sa zutim. ima jos par stvari ali me mrzi pisati...

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 08 okt 2017, 00:04

Da li u reprezentaciji ima iko da je prošao sve omladinske kategorije ? Barem od u17 pa sve do prvog tima A selekcije.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 08 okt 2017, 00:06

jasmin10 je napisao/la:Da li u reprezentaciji ima iko da je prošao sve omladinske kategorije ? Barem od u17 pa sve do prvog tima A selekcije.
Seha?
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 08 okt 2017, 00:10

jasmin10 je napisao/la:Da li u reprezentaciji ima iko da je prošao sve omladinske kategorije ? Barem od u17 pa sve do prvog tima A selekcije.
Ne ide to tako kod nas.
27.10.2020

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 08 okt 2017, 00:15

soccerfan je napisao/la:
Seha?
Višća?
"We need to suffer. And we need to fight."

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 08 okt 2017, 00:16

Jesu, ali ne naše :D

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 08 okt 2017, 00:17

Sta je vazno ko je sta prošao od U15. Ako mislis na naše mladje kategorije zavisi ko je kakve pare imao kakvog managera i roditelje. Pravi kvalitet se poznaje tek od 19-20 godina na zalost.
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 08 okt 2017, 00:17

Nismo mi neka bezveze reprezentacija.
Mi uzimamo samo gotove igrace koje su drugi iskolovali.

BigDaddy
Kontakt:

Post Postao/la BigDaddy » 08 okt 2017, 00:19

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 08 okt 2017, 00:20

Hitman22 je napisao/la:Sta je vazno ko je sta prošao od U15. Ako mislis na naše mladje kategorije zavisi ko je kakve pare imao kakvog managera i roditelje. Pravi kvalitet se poznaje tek od 19-20 godina na zalost.
Pa kako onda evropski klubovi skautiraju vec od 12-13 godina?
Primjer Romelu Lukaku, Messi.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 08 okt 2017, 00:21

soccerfan je napisao/la:
Seha?
Mislio sam ima bitnu ulogu u reprezentaciji. Ali je li moguće da nam godinama u mlađim kategorijama igraju igrači od raznih menadžer? Dok pravi talenti moraju prolaziti 5 puta teži put da bi nešto napravili.

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 08 okt 2017, 00:22

dinoze je napisao/la:
Hitman22 je napisao/la:Sta je vazno ko je sta prošao od U15. Ako mislis na naše mladje kategorije zavisi ko je kakve pare imao kakvog managera i roditelje. Pravi kvalitet se poznaje tek od 19-20 godina na zalost.
Ja ti pisem o našoj ligi i našim šemama. Ti pises o normalnim ligama i zemljama. Kod nas ide sasvim druga sema
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 08 okt 2017, 00:27

Hitman22 je napisao/la:
dinoze je napisao/la:
Ja ti pisem o našoj ligi i našim šemama. Ti pises o normalnim ligama i zemljama. Kod nas ide sasvim druga sema
Aha, ok. Ma mi i nemamo prave profesionalne fudbalske lige, niti imamo ove mladje kategorije repki, tu igra onaj ko ima vise para da plati.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 08 okt 2017, 00:33

Definitivno je bilo teško za očekivati pobjedu protiv Belgije na Grbavici jučer, ljudi su tri svjetlosne godine ispred nas. Glavni razlog njihovog uspjeha je i razlog "neuspjeha" nas i nama sličnih reprezentacija. Imaju SISTEM.
Za uspješan sistem su potrebna mnoga ulaganja, kojih u našoj zemlji nažalost nema. Nemoguće je očekivati kampove od 50 miliona koje je napravila Njemačka, njihove stadione i infrastrukturu, ali opet savez mora tražiti način kako na jeftiniji i pogodniji put kopirati Švabe. Kod Nijemaca se zna ko je trener poslije Lowa, svako svoj posao obavlja profesionalno, pravi ljudi su u savezu, na svakoj poziciji su široko pokriveni. U BiH je nažalost sve po nacionalnom ključu, tuga mrtva. Pa i pozivanje igrača u reprezentaciju..
Mi da imamo više kampova gdje bi djeca mogla pokazati sav talenat, školovane trenere, pa i jaču ligu vjerovatno bi bili sada u top10 država u Evropi što se tiče fudbala. Hrvati imaju Dinamo pa vidi, pola reprezentacije im je iz Dinama. Da i mi imamo neki klub aka Dinamo možda bi ista situacija bila.
"We need to suffer. And we need to fight."

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 08 okt 2017, 00:36

Visca je igrao od U17 pa dalje, i mislim da je jedini trenutno u repki koji je prošao sve te kategorije, ne znam da li ima još neko. Ogi je igrao U19 i U21, Dzeko je mislim samo U21, Besic U21. Za Sunjica ne znam. To su oni koji igraju važniju ulogu.
Ostale sve smo uvezli.
A nije ni čudo sto je takva situacija kada vidimo ko su nam treneri u mlađim kategorijama.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 08 okt 2017, 00:42

Captain4 je napisao/la: Mi da imamo više kampova gdje bi djeca mogla pokazati sav talenat, školovane trenere, pa i jaču ligu vjerovatno bi bili sada u top10 država u Evropi što se tiče fudbala. Hrvati imaju Dinamo pa vidi, pola reprezentacije im je iz Dinama. Da i mi imamo neki klub aka Dinamo možda bi ista situacija bila.
Dzaba im i 5 Dinama da imaju, kad su im savez i struka u reprezentaciji na nivou seoskog fudbala! Cisto sumnjam da bi u BiH u tom slucaju situacija bila bolja ili kod vas u savezu sjede posteni i moralni ljudi? :roll:
Sve su ti ista vnago, Hr, Srb, BiH. Necije manje, necije vise smrdi, ali u sustini se sve svodi na isto...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Google Adsense [Bot], zaostrog i 34 gosta.