Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la staragarda » 08 okt 2017, 00:56

Tako je ....koga ba boli k u r a c kako smo igrali.... rezultat je mjerilo svega i kad se podvuce refa mi smo popusili.... dovidjenja,sretno, prijatno
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 08 okt 2017, 01:13

mehmed diletant se ne bavi svojim neznanjem vec se bavi terenom. kakav jazavac. teren nije bio optimalan, ali ima i gorih i to u srcu evrope. toliko kise kada padne, tereni po spaniji i italiji isto ne budu optimalni.
kod 2:1 bio sam ubedjen da bosna dobija. kod 3:2 znao sam da ce izjednaciti, ali ovakav kraj nisam ocekivao. jazuk.
steta sto je i sudija imao duple kriterijume. mogao je kod treceg gola belgianaca da svira i faul na begovicu. begovic je prvi imao ruku na lopti kada je ovaj nabio i loptu i ruku. pravila su jasna: golman je u petercu kralj i svaki i, najmanji kontakt sa istim, svira se faul. onaj karakas (ili kako se vec zove), igra u prvom delu rukom na rubu senaest-sudija ne svira nista iako je na 5 m od njega, u istom napadu besica za takticki faul opterecuje sa zutim. ima jos par stvari ali me mrzi pisati...

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 08 okt 2017, 01:40

Jedini logican slijed događaja jeste otkaz. Ali gdje prestaje logika, pocinje Bosna.

Nama za respektabilnu ekipu nedostaje desni bek i dobar stoper, ovako smo ispodprosjecni. Nadam se da smo makar dobili krilo u vidu Duljevica.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Corruptio optimi cuiusque pessima.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 08 okt 2017, 02:02

Hitman22 je napisao/la:Samo stranac dolazi u obzir. Lotar Mateus i sl.
trolololo :mrgreen:

Poslije Estonije Mesa postaje novi sportski dir. Zelje, a Osim preuzima reprezentaciju. :tralala:

amcibald

Post Postao/la amcibald » 08 okt 2017, 10:10

Neznalico,iz moralnih i nesposobnih razloga napustaj kormilo broda koji je tvojom krivicom odavno potonuo. Mars iz svetinje.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 08 okt 2017, 10:16

Rezime zadnjih 15 godina ( u grubo) :

Blaz Sliskovic je u svojoj eri imao dvije "historijske " utakmice koje su ekvivalent danasnjem barazu. Pobjeda protiv Danske znacila bi odlazak na EURO 2004. U konkurenciji su bile sve samo ne slabasne reprezentacije Danske, Norveske i Rumunije.
Dvije godine kasnije pobjeda protiv SiCG znacila bi odlazak na SP 2006 u Njemacku. Nikad jaca konkurencija: Sicg, Spanija, Belgija.

Kvalifikacije za EURO 2008 smo potrosili u reorganizaciji, protestima, borbi protiv saveza. Malo Fuad Muzurovic, malo Meho Kodro... Utakmica Kodro i prijatelji protiv saveza... Period od 2006 do 2008 oznacavamo kao period najvecih turbulencija i rezultat je ostao u trecem planu.

Kvalifikacije za SP 2010 u Juznoj Africi. Na klupi Ciro Blazevic.Super jaka skupina (Spanija, Belgija, Turska..) Drugo mjesto i historijski baraz protiv Portugala. Ispadanje.

Kvalifikacije za EURO 2012 Poljska i Ukrajina. Selektor Safet Susic. U grupi zamalo da budemo ispred Francuske. Na kraju ipak samo baraz protiv Portugala. Ispadanje.
Dvije godine kasnije najveci uspjeh odlazak na SP u Brazil pod palicom popularnog Papeta.

Kvalifikacije za EURO 2016 u Franckuskoj. Mehmed Bazdarevic na klupi.Nismo mogli preko Belgije i Velsa. Tek jedva protiv Izraela za trece mjesto i baraz. KAsnije baraz i ispadanje od Irske.
Naredne kvalifikacije za SP u Rusiji nakon 8 godina ostajemo bez baraza u prilicno laganoj skupini ( Belgija i Grcka), a samim tim i bez plasmana.

Selektor sa najmanje uspjeha: Mehmed Bazdarevic.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 okt 2017, 10:23

Jeftha je napisao/la:Nama za respektabilnu ekipu nedostaje desni bek i dobar stoper, ovako smo ispodprosjecni. Nadam se da smo makar dobili krilo u vidu Duljevica.
Reprezentacija koja ima Pjanića, Džeku i Kolašinca ne može biti ispodprosječna.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 08 okt 2017, 10:25

hz1987 je napisao/la:REZIMIRAĆU SAMO JEDNU STVAR!

Ne interesuje me kako smo igrali, ne interesuje me ko je igrao, kako je sudija sudio, ko je izostao, povrede i sl. Gledaćemo samo konačan ishod, a ishod je sljedeći. Da li su kvalfikacije bile uspješne ili ne?
Kratko i ja jasno NE!

Bodovi koje smo morali imati na svome kontu su sljedeći:
Pobjede nad Gibraltarom, Estonijom i Kiprom i kod kuće i na strani, tj. 18 bodova.
Porazi u gostima od Belgije i Grčke (eventualni remi = uspjeh) tj. 0 - 2 boda
Minimalno nerješeni rezultati protiv Belgije i Grčke kod kuće tj. 2 - 6 bodova

U prevodu, mi smo minimalno morali imati 20 bodova i to je onaj minimum minimuma. To nismo ostvarili i ove kvalifikacije apsolutno možemo smatrati neuspješnim i selektoru lijepo pokazati izlazna vrata, jer nije uspio ostvariti ni minimum minimalno od onog očekivanog, a to je 20 bodova. Za mene se tu priča završava u potpunosti!
To je to. Baraž je morao biti minimum minimuma a ni to nismo uspjeli. Igra nije sad toliko ni bitna, iako da je bilo igre bilo bi i rezultata, bitan je rezultat a mi ga nemamo. Ne smijemo ovo pravdati time da baraž ne bi prošli. Možda i bi ali i ne moramo, barem bi bili među tim ekipama koje nisu najslabije.

Ovo se mora nazvati neuspjehom. Velikim neuspjehom. Mi pored prosječne Grčke nismo uspjeli biti drugi na tabeli. Nakon ovoga u ozbiljnim sredinama selektor ili dobije otkaz ili da otkaz.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

AlphonseKauders
Kontakt:

Post Postao/la AlphonseKauders » 08 okt 2017, 10:47

Ne interesuje me kako smo igrali, ne interesuje me ko je igrao, kako je sudija sudio, ko je izostao, povrede i sl. Gledaćemo samo konačan ishod, a ishod je sljedeći. Da li su kvalfikacije bile uspješne ili ne?
Kratko i ja jasno NE!

Pobjede nad Gibraltarom, Estonijom i Kiprom i kod kuće i na strani, tj. 18 bodova.

U prevodu, mi smo minimalno morali imati 20 bodova i to je onaj minimum minimuma. To nismo ostvarili i ove kvalifikacije apsolutno možemo smatrati neuspješnim i selektoru lijepo pokazati izlazna vrata, jer nije uspio ostvariti ni minimum minimalno od onog očekivanog, a to je 20 bodova. Za mene se tu priča završava u potpunosti!
Upravo ovako!!

Na prvenstva uglavnom idu oni koji ne kiksaju protiv slabijih reprezentacija, jer se smanjuje pritisak u utakmicama sa jacim ekipama i cesto se izvuce povoljan rezultat u istima..

Nazalost, Mesa je ispucao svoje sanse, a bio je u najpovoljnijoj poziciji od svih selektora..

fininho
Kontakt:

Post Postao/la fininho » 08 okt 2017, 11:08

men se cini da bi za nasu repku najbolje bilo,da nas vodi neko iz regijona npr Srbin,Hrvat.covjek koji poznaje Bosanski mentalitet.stranac npr svabo,italjan.,.bi se tesko uklopio u nase podneblje a i jezik bi bio problem.
sto se Meše tice,o njemu je sve vec receno.Meša bi bio dobar sportski direktor,skavt.,. ali kao trener on je jako limitiran.prosla su vremena,kad je trener samo izabrao 11 najboljih i dao im da igraju.danas u modernom fudbalu je trener,maltene 12 igrac.pogledajte samo Zidana kako on vodi utakmice ili Conteja.tokom citavih 90 min Zidane je u komunikaciji sa igracima,rasporedjuje ih,dize,ispravlja greske..,.i meša nonstop nesto dobacuje,vice.,.ali njega niko ni ne slusa,jer igraci znaju da on pojma o taktici nema.
ako i u naredne kvale krenemo sa Mešom,to ce biti velika greska

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 08 okt 2017, 11:09

Gdje su sad oni novinari sto su razapinjali papeta ??
Pravile se tv emisije zvali na telefon u Pariz da im odgovara . nasa posla bolje se tretiraju Bazdarevic,Šuman,Slavko Petrovic ,Amar Osim nego majstori poput Safeta Susica,Bake Sliskovica, Markovica itd

Scholl
Kontakt:

Post Postao/la Scholl » 08 okt 2017, 11:15

Kratko i ja jasno NE!

Ostaviti ovo kao zadnj post na ovu temu i zakljcuati je. Ovome curanu je Estonija zadnja stanica

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 08 okt 2017, 11:18

Yebo te pape. Covjek je imao samo vise srece od mehmeda i to je to. Obojca su telad kad je upitanju moderni fudbal
naprijed rejal

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 08 okt 2017, 11:22

Al Mesa voli pljuvati, covjek samo hrace pored linije :rol:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 08 okt 2017, 11:27

Sveti je napisao/la:Yebo te pape. Covjek je imao samo vise srece od mehmeda i to je to. Obojca su telad kad je upitanju moderni fudbal
Kad spominjes papeta ustanes . covjek najbolji igrac svih vremena u BIH , naj uspjesni selektor reprezentacije BIH ,najbolji igrac FKS i PSG . tri magicne rijeci Safet Susic Pape . ovo je cinjenica i istina a naravno svako ima pravo na svoje misljenje al treba malo i realno stvari sagledati .

Scholl
Kontakt:

Post Postao/la Scholl » 08 okt 2017, 11:32

bordobijeli je napisao/la:
Sveti je napisao/la:Yebo te pape. Covjek je imao samo vise srece od mehmeda i to je to. Obojca su telad kad je upitanju moderni fudbal
Kad spominjes papeta ustanes . covjek najbolji igrac svih vremena u BIH , naj uspjesni selektor reprezentacije BIH ,najbolji igrac FKS i PSG . tri magicne rijeci Safet Susic Pape . ovo je cinjenica i istina a naravno svako ima pravo na svoje misljenje al treba malo i realno stvari sagledati .
druze, i Maradona je najbolji na svijetu svih vremena. Ali je kao selektor KUR.Č.I.N.A teška.

Enigma
Kontakt:

Post Postao/la Enigma » 08 okt 2017, 11:35

Joj što ne mogu ovo mazluma što papeta brane ...covjek imo najbolju generaciju fudbaleri svi u vrhunskoj formi bili.. laganu grupu imali s time da ne udje ona Izetova u Slovačkoj qrac bi vidjeli mi svjetsko.... moj bi ih sin od 5 god odveo na prvenstvo .....svu papetovu genijalnost smo vidjeli u susretu protiv Nigerije (bez beka) i u susretu protiv Izraela (bez napadaca) a ovaj Čuran je isti Pape u 5 deka razlika
MUSVDG

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 08 okt 2017, 11:41

Enigma je napisao/la:Joj što ne mogu ovo mazluma što papeta brane ...covjek imo najbolju generaciju fudbaleri svi u vrhunskoj formi bili.. laganu grupu imali s time da ne udje ona Izetova u Slovačkoj qrac bi vidjeli mi svjetsko.... moj bi ih sin od 5 god odveo na prvenstvo .....svu papetovu genijalnost smo vidjeli u susretu protiv Nigerije (bez beka) i u susretu protiv Izraela (bez napadaca) a ovaj Čuran je isti Pape u 5 deka razlika
jest jest sve slucajno i na srecu . vi trebate bit selektori sto sve znate . mesa i pape curan i tele dzeko kloc vi koji tako nazivate vas bi postavio da igrate i vodite reprezentaciju da vidimo malo kako se vi vrsni pametnjakovici i strucnjaci snalazite .

mire96
Kontakt:

Post Postao/la mire96 » 08 okt 2017, 11:48

Niko se ovdje nije skolovao kao fudbalski trener. To 'haj ti ako mozes bolje' je bezveze, jer niko ne govori da moze on voditi repku, vec se traze skolovaniji i bolji treneri od trenutnog, a barem takvih ima. Pape je imao dosta gresaka, ali mi ostaje u pozitivnom sjecanju zato sto smo izborili plasman na SP i sto smo igrali najbolji fudbal pod njegovom palicom. Tad smo Grckoj skinuli 4 boda, a sada kad nije ni pola onoga sto je bila jedva 2 boda otkinusmo.

Enigma
Kontakt:

Post Postao/la Enigma » 08 okt 2017, 11:54

Samo argumentima baratam pape je došao na našu klupu a prije toga je trenirao po turskoj gdje i sada drži negativan rekord od 9-10 poraza u nizu...prošle kvalifikacije nam je on uništio jer je pravio ekipu gdje mu je bratić bio glavni igrač...koliko mu vrijedi bratić kao igrač vidimo gdje sada igra...Pape kao igrač kapa do poda ...Pape kao trener obična rinaka
MUSVDG

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Confiance, denza, Maestro^^ i 26 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []