SP2018 / BiH - Belgija / Estonija - BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

JonSnow
Kontakt:

Re: SP2018 / BiH - Belgija / Estonija - BiH

Post Postao/la JonSnow » 08 okt 2017, 10:35

Mi smo tad bili slabiji od Turske a na razini Belgije. Turcima još nije došla smjena generacija tako da su tad bili više nego solidna ekipa. Ćirin najveći uspjeh je što je od jedne prosječne pravio jednu izuzetno konkurentnu ekipu. Pa mi smo se ravnopravno nosili s Portugalom, dok nas je taj isti Portugal u Sušićevoj eri izuo iz cipela. Ćiro je premazan svim mastima, ali čovjek ima rezultate i u dušu zna balkansku stoku i zna kako s nama.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 08 okt 2017, 10:47

Vucevich je napisao/la:Kod nas su igrali igraci iz Serie B, 2. Bundesliga, MLS i Turske, dok kod njih iz Manchester City, Manchester United, Chelsea, to je razlika.
Slozio bih se sa tobom da jedan od tih iz druge lige nije bio nas najbolji igrac. Kad pogledas malo dalje i vidis Hrvatsku ciji igraci igraju u boljim klubovima nego Belgijski a dobijaju po usima gdje stignu vaznost trenera ti bude puno jasnija.
Hrvatski selektor koji je totalni propalitet je radio manje nelogicnih poteza nego Bazdarevic dobio je otkaz preko noci.
Bazdarevic je pokvario 2 ciklusa a mi se stalno vracamo procjeni igraca zaboravljajuci da njih ne mozemo promjeniti.
Taman da idu 3 momcadi iz nase skupine na prvenstvo mi sa Bazdarevicem ne bi otisli.
Covjek nas je sahranio a gori je demagog od prethodnika.
Sto prije otkaz i pod nikakvim uvjetima ne dovoditi ex yu igrace. Mladi trener i novi pocetak.
Bajramovic uopce ne bi bio los naucio je igrati u Njemackoj.

mire96
Kontakt:

Post Postao/la mire96 » 08 okt 2017, 11:03

Ma i Turci su tada upali u krizu. Uspjeli samo bod izvuci Belgiji, a prosuli bodove protiv Estonije. Da su dobili Estoniju u gostima i samo jednu pobjedu uzeli protiv Belgije, preskocili bi oni nas. Ali treba skinuti kapu Ciri sto se nismo brukali protiv slabijih ekipa. Bodove smo gubili protiv Spanije i Turske, sto je sasvim realno bilo i za ocekivati. U svim narednim kvalifikacijama (izuzev za sp 2014) smo to radili - Albanija 2012, Kipar i Izrael 2016, i opet Kipar 2018.

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 08 okt 2017, 11:05

jasko_juve je napisao/la:Nevjerovatno da se pljuje Vranjes a za Kolasinca se ni rijec ne govori. Dajte malo objektivnosti. Ne pljujte momka koji je poginuo veceras za ekipu. Pogledajte zvijezdu Arsenala i pogledajte 2 gola koja smo primili a on direktno kumovao. BRAVO Ogi, bravo Dulja, bravo kapitenu, bravo Djumic..
Pljuje se zato što je ovaj jedan Pravosla vac, a ovaj se ne pljuje jer je sin Sandžaka.
Ogi uz Džeku je u ovim kvalifikacijama imao kontinuitet i bio vjerovatno najbolji igrač
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 08 okt 2017, 11:07

Nama treba provjereno ime. Trener koji ima karijeru. Dok god se mi bude zadovoljavali cinjenicom da smo necija prcija za ucenje/spasavanje karijere necemo nikad vazit za ozbiljnu reprezentaciju.

Ciro je najzvucnije trenersko ime u historiji rep. BiH. Da li je taldzija ili ne, ne znam. Ali je napravio posao, i da muslimovic i ekipa nisu promasili 3 nemoguce sanse te godine bi vidjeli EP.
naprijed rejal

MiiisssskeeBh
Kontakt:

Post Postao/la MiiisssskeeBh » 08 okt 2017, 11:14

teren sinoc jeste bio katastrofalan,ali i nama kao i njima,pobjedio je ko se bolje snasao i iskoristi sanse,poklonili smo im 3 od 4 gla,pa isanse koje su imali su plod nespretnosti nase odbrane,a ruku na srce imali su i srece jer se svaka odbila lopta na njihovu nogu.Sunjic i Visca nisu za prve postave definitivno,Visca je zabio vise sretno nego spretno,a kriv je za prvi gol Belgije,bio je ispred Muniera a nije ni pokusao blokirati sut,samo je ledza okrenuo.Sunjica kod drugog gola Carasco naprvio budalom a Begovic odbio loptu na nogu onom crncu,kod treceg gola visca nije ispratio Vertongena na drugoj stativi,a kod cetvrtog Sunjic dodao loptu KDB-u na 16 metara.Ali na stranu sve to,da smo cxijele kvalifikacije odigrali kao sinoc,baraz ne bi bio upitan,sinoc bi se igralo za direktan plasman.Kada je mesa uveo Jajala,trebao je umjesto njega uvesti Cocalica i polahko zatvarati utakmicu i cekati kontre preko Hajrovica i Duljevica a cuvati onih 2:1,jer nas je i remi koliko toliko ostavljao u igri.Vise smo sinoc mi bili hendikepirani nego oni,njima je falio samo Lukaku,a nama po trenutnoj formi dva najbolja stopera plus Pjanic i Salihovic.Da se usput sjetim sudijine uze familije,svaki put kad je nas ostetio u sledecem napadu smo primili gol,dzeko nije bio u ofsajdu kada je isao sam prema golu,ruka Carasca na ivici 16,pozicija se ubila za Medu,ruka onog crnca kad smo primili gol,Carasco je morao dobiti drugi zuti itd.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 08 okt 2017, 11:14

Nama treba trener koji će imati defanzivnu filozofiju jerće biti tako lakše na ovaj roster doći do dobrog rezultata. Nemamo mi više tako jaku repku da možemo protiv top 15 ekipa da kreiramo i igramo lopte. Praviti tim od odbrane, kao što to rade ovi gore englezi bez engleza.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 08 okt 2017, 11:17

Treba nam strucnjak koji ce filozofiju prilagodit datom kadru.

Ne mozemo pucati defanzivu kada je jedini pravi dm hodajuca bolnica. Uz to, nemamo iskristaliziranu zadnju liniju. Msm, ko je desni bocni itd.

Ovoj repki treba disciplina te neka vrsta improvizacije, tj. da protiv manjih iskoristimo sav napadacki arsenal a da protiv repki tipa Belgije event vodstvo znamo privest kraju, bilo to valjanjem, poganom igrom il sta vec. Jednostavno nemamo izostren sistem duel igre (mozda ovak na intervale) te igrace zaduzene za te nicije lopte.

U takvim uvjetima, tacnije kada stojis duboko, trebas razradjene kretnje da bi dobio ubitacnu kontru.

Zelim reci da cijela cvrstina pocinje od osiguraca/dva iznad odbrane i tu trebamo klasu da bi se nosili sa repkama svih kalibara.
In the midst of chaos, there is also opportunity.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 08 okt 2017, 11:22

Sveti je napisao/la:Nama treba provjereno ime. Trener koji ima karijeru. Dok god se mi bude zadovoljavali cinjenicom da smo necija prcija za ucenje/spasavanje karijere necemo nikad vazit za ozbiljnu reprezentaciju.

Ciro je najzvucnije trenersko ime u historiji rep. BiH. Da li je taldzija ili ne, ne znam. Ali je napravio posao, i da muslimovic i ekipa nisu promasili 3 nemoguce sanse te godine bi vidjeli EP.
Takog ces tesko platiti. U regiji postoji par "provjerenih" imena ali ce se tesko prihvatiti rada sa BiH. Petkovic je takav primjer.
Ja bih radije uzeo neprovjereno ime koje je spremno raditi. Pa doslovno do jucer su neprovjerena imena bili Kovac, Tudor, Bilic, Prosinecki a sada vecina od njih vodi ozbiljne momcadi. Rad sa BiH je veliki izazov svakom mladom treneru jer u ekipi ima materijala za plasman na velika takmicenja a to trenerima na pocetku karijere puno znaci.
Uvjeren sam da bi za Robija dugorocno bilo puno bolje voditi BiH nego ove Euroazijske zemlje gdje je sada. Tu ima trenutno veci novac ali nema sansu pa ni minimalnu za neki uspjeh i trenersku afirmaciju.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 08 okt 2017, 11:28

Daj Tuhela i jedno peticu neto plate :kafa:

Fakat, gledam ovu listu slobodnih trenera i nema baš neko ime koje bi mogli uzet. Ima par dobrih ali su skupi do bola. Jedino neki balkanac ili neki stranac pred penziju. Ne znam, neki tipa Niko Kovača, ono radio sam u reprezentativnom fudbalu i u šklj timovima i izvlačio najviše iz takvih.

Enigma
Kontakt:

Post Postao/la Enigma » 08 okt 2017, 11:45

Da je samo do trenera bilo bi lako ...treba nešto mjenjati od glave (citaj savez) dokle god su ovi ljudi u savezu nama nema velikog takmičenja nek to svima bude jasno..yebeni nac.ključ i savez su rak rana naseg fudbala
MUSVDG

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 08 okt 2017, 11:52

Pa da moze promjenio bi se, ocigledno je da smo tiltovali zbog ovog uredjenja u kom zivimo. A ono sto se moze promjeniti daj vec da bude najbolja moguca promjena.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 08 okt 2017, 11:54

dubrovnik je napisao/la:
Sveti je napisao/la:Nama treba provjereno ime. Trener koji ima karijeru. Dok god se mi bude zadovoljavali cinjenicom da smo necija prcija za ucenje/spasavanje karijere necemo nikad vazit za ozbiljnu reprezentaciju.

Takog ces tesko platiti. U regiji postoji par "provjerenih" imena ali ce se tesko prihvatiti rada sa BiH. Petkovic je takav primjer.
Ja bih radije uzeo neprovjereno ime koje je spremno raditi. Pa doslovno do jucer su neprovjerena imena bili Kovac, Tudor, Bilic, Prosinecki a sada vecina od njih vodi ozbiljne momcadi. Rad sa BiH je veliki izazov svakom mladom treneru jer u ekipi ima materijala za plasman na velika takmicenja a to trenerima na pocetku karijere puno znaci.
Uvjeren sam da bi za Robija dugorocno bilo puno bolje voditi BiH nego ove Euroazijske zemlje gdje je sada. Tu ima trenutno veci novac ali nema sansu pa ni minimalnu za neki uspjeh i trenersku afirmaciju.
Moze se nac trener za dobru sumu to je neupitno. Te mitove o nekom balkanskom mentalitetu i potencijalnom nerazumijevanju sa igracima zayebi jer su smijesni. Prosjecan strani trener koji se razumije u moderan fudbal (citaj psihologiju, omjer kreativnosti i razbijanja, vaznost krila i bekova itd) bi od ove ekipe napravio stalnog ucesnika na prvenstvima.

A zasto ne bi? Imas jednog Pjanica koji, iako nije rodjeni vodja ekipa, jeste rodjeni vodja sredine terena i to u oba pravca. Reci mi koliko u svijetu ima igraca koji su jaki u oba pravca? Reci cu ti da ih ima tek nekoliko i svi su clanovi najvecih klubova na svijetu. Upari ga sa Besicem koji kad se vrati u formi je takodje igrac za oba pravca, ali daleko vise izrazajan u odbrani ali sa takodje izrazajnim mogucnostima povlacenja lopte i kreacijom. Lijevo i desno imas prosjecne igrace, nikoga ko se posebno istice ali je do sad najveci problem bio sto se tom segmentu nikad nije posvetila paznja. Pogledaj velike ekipe, krila zajedno sa bekovima su okosnica gradnje napada, a blok kada je u pitanju odbrana. Nama su do sada u 99% utakmica na krilima igrali igraci koji nisu klasicna krila. Lulic i visca su krilni napadaci u klubovima, lulic takodje i igrac sredine terena, a mehmed ih je gurao na te pozicije samo za to jer su brzi i jer su zvucnija imena/u boljoj formi od hajrovica ili duljevica. Koliko smo svi samo zivaca izgubili cekajuci neki prodor visce gledajuci ga kako se u svakoj utakmici zabija u korner ili u gol aut. A zasto? Covjek je igrac drugog plana, za utrcavanja na dubinske lopte kroz sredinu a nikako igrac driblinga i probijanja. Duljevic i hajrovic su morali da igraju na ovim pozicijama a luli i edinu se mjesto nije smjelo davati tek onako, napamet.

O napadu nemam potrebe trositi rijeci. Dzeko je morao biti jedini igrac napada za medunjaninom iza ledja na desetki. Nikako Ibisevic nij smio dobijati priliku u napadu do njega jer je bio beskoristan. Gubili smo mjesto na desetki a gubili smo i brzini/kreaciji jer je ibisevic sidras a od njega se trazilo da se povlaci u sredinu. Dakle, dzeko prvi izbor a visca, kodro, bajic su klupa odnosno igraci za potencijalnu promjenu formacije.

Mesa je imao u osnovi slicnu filozofiju kao i pape. Pape je ubacivao samo kreativce u prvi tim bez razbijaca i imao je dvojni napad. Igra je bila naoko ljepsa ali je u fazi odbrane bio cirkus. Medunjanin je morao u tzv. Rombu da igra zadnjeg veznog i cuva prostor od 30 metara, pjanic je igrao desno a lulic lijevo. Dakle opet bez pravih krila. Mesa je uspio da napravi balans u tom bloku ali je onda napamet ubacivao igrace i forsirao dvojni napad kad je bilo ocito da nam treba desetka.

I tako dalje. E sad, zamisli da imas trenera koji to sve moze da poslozi i da obrati paznju na pojedinosti.

Sve ove nabrojane stvari se trube na forumu jos od 2010. Ali nas svaki put usutkaju ljudi koji prate fudbal jedino kad reprezentacija igra, i uglavnom nakon pobjeda protiv estonije i inih.
"Ta ces ti, cijela BiH sve selektori"
"Ako toliko znas sto ti nisi selektor" i slicno.
naprijed rejal

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 08 okt 2017, 11:57

MiiisssskeeBh je napisao/la:teren sinoc jeste bio katastrofalan,ali i nama kao i njima,pobjedio je ko se bolje snasao i iskoristi sanse,poklonili smo im 3 od 4 gla,pa isanse koje su imali su plod nespretnosti nase odbrane,a ruku na srce imali su i srece jer se svaka odbila lopta na njihovu nogu.Sunjic i Visca nisu za prve postave definitivno,Visca je zabio vise sretno nego spretno,a kriv je za prvi gol Belgije,bio je ispred Muniera a nije ni pokusao blokirati sut,samo je ledza okrenuo.Sunjica kod drugog gola Carasco naprvio budalom a Begovic odbio loptu na nogu onom crncu,kod treceg gola visca nije ispratio Vertongena na drugoj stativi,a kod cetvrtog Sunjic dodao loptu KDB-u na 16 metara.Ali na stranu sve to,da smo cxijele kvalifikacije odigrali kao sinoc,baraz ne bi bio upitan,sinoc bi se igralo za direktan plasman.Kada je mesa uveo Jajala,trebao je umjesto njega uvesti Cocalica i polahko zatvarati utakmicu i cekati kontre preko Hajrovica i Duljevica a cuvati onih 2:1,jer nas je i remi koliko toliko ostavljao u igri.Vise smo sinoc mi bili hendikepirani nego oni,njima je falio samo Lukaku,a nama po trenutnoj formi dva najbolja stopera plus Pjanic i Salihovic.Da se usput sjetim sudijine uze familije,svaki put kad je nas ostetio u sledecem napadu smo primili gol,dzeko nije bio u ofsajdu kada je isao sam prema golu,ruka Carasca na ivici 16,pozicija se ubila za Medu,ruka onog crnca kad smo primili gol,Carasco je morao dobiti drugi zuti itd.
sine, ocnom lagano u ponedjeljak, ocito imas mrenu il sta vec. Sunjica napravio budalom, al Kolasinca dvije sekunde prije toga otreso ko slinu i od toga je sve krenulo. cetvrti gol Kolasinac, a ne Sunjic, dodaje loptu za KDB-u. dajte malo realnosti, nece vam tenk polomiti ruke ako napisete nesto protiv njega, daj boze i da zna citati bosanski. Cuj trebo zatvarati utakmicu? Pa nakon poluvremena u stilu Grcke iz 2004. nismo izasli iz 16 metara dok nismo dva gola primili, ako to nije zatvaranje ne znam sta je.upravo suprotno, napadacka igra ti je donijela rezultat(2-1) i trebalo se toga drzati, ionako nemas sta izgubiti, svakako je bila bezizlazna situacija sto se kavlifikacija tice

KapitenK
Kontakt:

Post Postao/la KapitenK » 08 okt 2017, 12:04

Zamislite reakciju tog stranog strucnjaka i provjerenog imena kada bi mu ovi nasi rekli : " Eh okej, dogovorili smo se. Sada ti samo trebamo odabrati pomocnike. Jedan mora biti Bosnjak, jedan Srbin i jedan Hrvat"

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 08 okt 2017, 12:04

Ova reprezentacija odavno nema smisla sve zbog ljudi koji vedre i oblače Savezom. Sve nam je nakaradno u svim sferama života pa tako i u ovoj najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu. Podsjeća na našu državu koja se održava usprkos a ne zahvaljujući nečemu. Nikad mira neće biti sve dok se ne iskorijeni bagra iz Saveza i ne krene na zdravim osnovama.

I oni su ista g*vna kao i ova druga g*vna koja vedre i oblače dnevnopolitičkom scenom u BiH.
Skup interešdžija koji uzimaju novce na tudjim strastima.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 08 okt 2017, 12:08

KapitenK je napisao/la:Zamislite reakciju tog stranog strucnjaka i provjerenog imena kada bi mu ovi nasi rekli : " Eh okej, dogovorili smo se. Sada ti samo trebamo odabrati pomocnike. Jedan mora biti Bosnjak, jedan Srbin i jedan Hrvat"
Hahhaahahahahahhahahaaaahaahhaha

Genijalno :rol:
naprijed rejal

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 08 okt 2017, 12:14

KapitenK je napisao/la:Zamislite reakciju tog stranog strucnjaka i provjerenog imena kada bi mu ovi nasi rekli : " Eh okej, dogovorili smo se. Sada ti samo trebamo odabrati pomocnike. Jedan mora biti Bosnjak, jedan Srbin i jedan Hrvat"
Znas zasto je to tako? Zato sto se digne pola nacije da tjera I pljuje kad neko nesto istetovira, tako I onaj s druge strane I onaj sa trece. Korijeni tog problema nisu u savezu vec u prostoru u kom zivimo I dok se to ne promjeni a ne znam kako ce nece ni organizacija bit bolja.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 08 okt 2017, 12:22

Osim što je teren sinoć bio katastrofalan kao da je prošao monsun kroz grad šta je sa atmosferom na stadionu pa ono je sramota kao u pozorištu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 08 okt 2017, 12:25

Saurman je napisao/la:Osim što je teren sinoć bio katastrofalan kao da je prošao monsun kroz grad šta je sa atmosferom na stadionu pa ono je sramota kao u pozorištu.
Nista sto se desava u pozoristu nije sramota. To se zove umjetnost. :kafa:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: denza i 11 gostiju.