FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- ThE_mAnIaCs_1987
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
hajd uredu mi smo seljaci, vi ste gradjani, sad idite na svoju temu i raspravljajte
Za zivot cijeli!
- nikad_izvini
- Kontakt:
Uf, uf, uf, uf. Nasro si se ko veliki Fuade, debilu.Piše: Fuad Kovačević01/09/10 01:17
Kada neki sportski trener (a trebao bi, valjda, biti i nekakav učitelj, da ne kažem pedagog) na sva kola naruži svoje igrače što su protivniku zabili "samo" osam golova (a trebali su, po njegovom skromnom sudu, najmanje 15), onda nas nimalo ne treba čuditi što je klupski bh. nogomet na jako niskim granama. Samoljubivost, bahatost, pa i bezobrazluk, "osobine" su koje je trener Željezničara Amar Osim godinama "trenirao" i izgleda da ih je doveo do perfekcije. Reći momcima koji su aktuelni prvaci, koji su među najboljima (ili su najbolji u ligi, kakva god bila), koji nogomet igraju iz ljubavi i želje da pobjegnu iz sveopće bijede i siromaštva, da ništa ne znaju i da nikad neće naučiti može neko ko nema ni trunke osjećanja za druge, neko kome je čitav život prošao kao bubreg u loju. Dok su ta djeca, "koja pojma nemaju", djetinjstvo provela po podrumima i pod granatama, (bjelo)svjetski trener je (krajnje neuspješno i na ime svog mnogo poznatijeg i priznatijeg oca) kobajagi igrao nogomet i uživao u Francuskoj. A onda se vratio kako bi ovdje "stvari poredao kako treba", rekao ko (ne) zna , ko (ne) može, ko (ni)je dobar...
Razapet između dva osjećaja (možda ih ipak ima?!), nadaleko poznati strateg je, mršteći se i praveći grimase, gotovo pa nerazumljivom i nesuvislom izjavom pošamarao sve one koji su gledali Željinu osmicu protiv Leotara. Da sličnih nebuloza nije imao i ranije, možda bi neko pomislio da je "Amar, Amar, Osim, Osim!" (kako mu skandiraju navijači, a on ih ne benda ni dva posto - pa valjda se nogomet igra zbog njega, a ne njih!) pobrkao nogomet i rukomet, gdje golovi padaju svake minute. Pa onda sam sebi skače u usta kad tvrdi kako "imamo par igrača koji jednostavno ne znaju... ali su perspektivni", pa zatim su "neki pokazali koliko ne znaju, a nažalost, nikad neće ni naučiti". Hm, "perspektivni, a neće naučiti", nešto se tu ne slaže, ali dobro, od koga je ne trebamo se ni čuditi.
Ima li lijeka ovom trenerskom "čudotvorcu"? Možda i ima ako "pod stare dane" ukapira da ima još neko ko voli i zna ovu čarobnu igru osim njega i da se ne može mimo raje. Zbog koje se i igra nogomet
Ako čitamo Fudu i naravno vjerujemo njegovim biserima, dolazimo do zaključka da:
1. je Osim kriv zašto nam je liga takva-kakva je.
2. je Osim samoljubiv, bahat i bezobrazan jer tako Fudo kaže i što naravno ne smije biti ako se pita Fudo debil.
3. je Osim kriv što se neki igrači bili u ratu ovdje(kao što sam i ja bio) a on nije i sad kao nema pravo da prigovara navedenim

4. Osim ne benda navijače 2% a laže ko džukela. Već je napisano šta je izjavljivao o navijačima da ne ponavljam.
5. Osima predstavlja kao nešto loše za Želju i BiH fudbal i da to "treba liječiti"
Fudo bi malo odgajao Osima, nama palamudio i objašnjavao nam šta treba a šta ne treba. Malo bezobrazno Fudo bijedniče. Nek si nam reko. Treba liječiti Amara i dovesti Kruniće i Hotiće. To je lijek, očito. Mnogo kakiš Fudo, ne valja se toliko naprezati, moglo bi ti se ono malo jada od mozga što imaš strovaliti u halu.
Inače, Fudin mail je:
fuad.kovacevic@**** <fuad.kovacevic@****>
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna
- elninho_resTO
- Kontakt:
ispade neko iz gore navedenih naselja nemoze navijat za zeljunick je napisao/la:drajkula_zlo je napisao/la:Alipasino je napisao/la:Halo kakva gradska raja.Mihrivode,Vratnik,Mejtas i ostale mahale gradska raja.Znas kolko ja znam raje iz Buljakovog i navija za Sarajvo i to jos prije rata.Za Zelju navija raja sa Grbavice Hrasnog Cengic Vile i to su prava gradska naselja.Cuo sam da ste i u Hadzicima popularni to su vec gradska raja.
pa imamo naravno svugdje svojih navijaca al' samo ima jedna ne oboriva cinjenicaCURVA SUD-ZELJO HADZICI odakle su oni bgt???mi bar nemamo tako smijesnih podgrupa
meni to ne smeta momcima svvaka cast,drago mi je sto ljudi iz cjele bosne simpatisu zelju,mislim da je covjek ciljo na ovo, pronadji razliku:
cekam da pocne pa da zagalamim zeljo zeljo zeljo to je moj tim
i
da ga hoce nano da ga hoce oj nanice da ga hoce zabit matkko oj nano nanice
ma daj,iti i oni koji se raspravljaju su smijesni,kakve veze im gdej ko zivi,mnogo je vazniji odnos prema klubu,evo ja prvi zivim u jednom od gore pomenutih naselja
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"
Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE
"BEEN THERE WON THAT"
Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Ja, ili sam glup, ili sta vec, ali ovo ne kontam
Moze li neko pojasniti? Hvala

Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
- ThE_mAnIaCs_1987
- Kontakt:
nisi jedini drugBaja_Zvjerka je napisao/la:Ja, ili sam glup, ili sta vec, ali ovo ne kontam![]()
![]()

Za zivot cijeli!
meni to ne smeta momcima svvaka cast,drago mi je sto ljudi iz cjele bosne simpatisu zelju,mislim da je covjek ciljo na ovo, pronadji razliku:
i
[/quote]
ispade neko iz gore navedenih naselja nemoze navijat za zelju
ma daj,iti i oni koji se raspravljaju su smijesni,kakve veze im gdej ko zivi,mnogo je vazniji odnos prema klubu,evo ja prvi zivim u jednom od gore pomenutih naselja[/quote]
ja se sprdam sa ovim biserima inace da iole malo poznaju razvoj grada,znali bi da recimo na dobrinji zivi preko 50% ljudi iz starog grada isto tako i po naseljima tipa mojmilo,vojnicko itd,pa sta misli da su svi coporativno zivjeli nane dede unuci praunuci i dedinoj cepicari na hosinom brijegu
i

ispade neko iz gore navedenih naselja nemoze navijat za zelju
ma daj,iti i oni koji se raspravljaju su smijesni,kakve veze im gdej ko zivi,mnogo je vazniji odnos prema klubu,evo ja prvi zivim u jednom od gore pomenutih naselja[/quote]
ja se sprdam sa ovim biserima inace da iole malo poznaju razvoj grada,znali bi da recimo na dobrinji zivi preko 50% ljudi iz starog grada isto tako i po naseljima tipa mojmilo,vojnicko itd,pa sta misli da su svi coporativno zivjeli nane dede unuci praunuci i dedinoj cepicari na hosinom brijegu

spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
-
- Kontakt:
potpisujem..moje je misljenje da je sa-x i oslobođenje=pitarsko a ono '1312 <3 Hz' msm da je to zato sto u zadnje vrijeme (ustvari odavno) policija na jugu pravi neke probleme sto se tice navijanja..ne da da se unese potrebna oprema..materijal..mege..zastave..i tako nesto..al' o5 ne kontam smekerske hordeThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:nisi jedini drugBaja_Zvjerka je napisao/la:Ja, ili sam glup, ili sta vec, ali ovo ne kontam![]()
![]()

Fenerbahçe SK...1907♥
I zato ja navijam za Želju, jer Željo jeste sve ono što oni nisu,i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili!
1921♥
I zato ja navijam za Želju, jer Željo jeste sve ono što oni nisu,i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili!
1921♥
objasnjenje postoji, postavio sam za one upucenije, da javno objasnjavam nije za ovog foruma
- Jesam ša'e
- Kontakt:
Prozivaju kitarske smekere sa sax foruma sto daju imena i prezimena iz nekih obracuna navijaca i uredno saradjuju sa mupom:)
ljubav je to, ne moze se protiv toga...
ljubav je to, ne moze se protiv toga...

aj ne serite i ne pricajte kad veze nemate sta je i kako je bilo i o cemu se radi...i ja idiot pa postavih sliku...admin izbrisi sliku
- Jesam ša'e
- Kontakt:
Niko ne brani doticnog, ja to nigdje ne napisah, samo ti kazem Vedran Rozic koji je zboden je isto sto i doticni, prema tome ne glumite tu svete marije vi jadni napadnuti. i pod broj dva covjek nije zboden zbog majice, nego je poznat od prije I.L.tumadre je napisao/la:
a gospodin I.L. je inace momak za primjer, skace po fojnici sa nozevima, baca suzavce i slicno
cinjenica je da je kreno na momka s nozem zbog majice RIP Vedran, tu prica zavrsava.. ova parola govori dovoljno o vama, debili.
- zlaya_tm87
- Kontakt:
idolu, novinari su u prvi plan stavili to da se radi o navijacu Zelje i napisali su da ga je ovaj izb'o samo zato sto je nosio majicu koju je nosio. a ocito su u pitanju nesuglasice koje nemaju veze sa Zeljom i Sarajevom a jos manje sa pokojnim Vedranom. novinari su tako ocrnili u klub i grupu i sve. zato je parola postavljena...
Zadnja izmjena: zlaya_tm87, dana/u 02 sep 2010, 00:56, ukupno mijenjano 1 put.
Jer si jedan jedini, jer si nepobjedivi!
Zato je odmah popravni danas u Avazu bio.zlaya_tm87 je napisao/la:idolu, novinari su u prvi plan stavili to da se radi o navijacu Zelje i napisali su da ga je ovaj izb'o samo zato sto je nosio majicu koju je nosio. a ocito su u pitanju nesuglasice koje nemaju veze sa Zeljom i Sarajevom, a novinari su tako ocrnili u klub i grupu i sve. zato je parola postavljena...

Ja novinara i g****a.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden
- zlaya_tm87
- Kontakt:
ja koliko znam ta navijacka sranj4, znaci oni ultra mega hard core navijaci bi trebali prezirati policiju a ne traziti njihovu pomoc kad se ovako nesto desi. znaci ovaj momak bi da j3be a da mu ne udje sto bi rekli kod nas u narodu. nemoj ti mene pogresno shvatiti, meni se gade te navijacke furke u zadnje vrijeme ili barem nacin na koji ih kod nas ova djeca tumace... ako vec hoce da bude zahebani navijac onda mora znati sta ga moze snaci...
eh, pa ultras nacin* nije da se bode nozevima tako da ce to uvijek kod acab-a zavrsit.zlaya_tm87 je napisao/la:ja koliko znam ta navijacka sranj4, znaci oni ultra mega hard core navijaci bi trebali prezirati policiju a ne traziti njihovu pomoc kad se ovako nesto desi. znaci ovaj momak bi da j3be a da mu ne udje sto bi rekli kod nas u narodu. nemoj ti mene pogresno shvatiti, meni se gade te navijacke furke u zadnje vrijeme ili barem nacin na koji ih kod nas ova djeca tumace... ako vec hoce da bude zahebani navijac onda mora znati sta ga moze snaci...
hahaha kad smo vam proslu utakmicu krenuli bacit suzavac vi poslali policiju na tranzit kad ste rekli da ce te sarat grafite na kosevu zvali ste muriju hahahahahahhahahahahahahhahah nije vrijedno ni ovdje ni nigdje prepirat se oko I.L kad je i on sam sebe za..... ovim
- Casual_Dobrila
- Kontakt:
Ne vjerujem koliko kasnite sa informisanjem o navijačkim dešavanjima u SA...
Svi redom internet huligani i derbi navijači ili šta???
Nego evo baš sa jednim frendom koji je slučajno derbi navijač želje, raspravljam o kapacitetu Grbavice i Koševa, te samim ti i posjetama na dotična dva stadiona...
Posto su ovdje svi veliki manijaci i znalci svega sto je vezano za vas klub, zamolio bi nekog od vas da mi ovdje postavi TAČAN podatak o ukupnom kapacitetu grbavice....svaka tribina pojedinačno ako nije problem, i samo sjedeća mjesta (možete dodati i stojeća pored)...
Hvala lijepa...
Svi redom internet huligani i derbi navijači ili šta???

Nego evo baš sa jednim frendom koji je slučajno derbi navijač želje, raspravljam o kapacitetu Grbavice i Koševa, te samim ti i posjetama na dotična dva stadiona...
Posto su ovdje svi veliki manijaci i znalci svega sto je vezano za vas klub, zamolio bi nekog od vas da mi ovdje postavi TAČAN podatak o ukupnom kapacitetu grbavice....svaka tribina pojedinačno ako nije problem, i samo sjedeća mjesta (možete dodati i stojeća pored)...
Hvala lijepa...

Ona sanja dugu vezu, ljubav i romansu, a ja sanjam SJEVER KAKO LUDUJE U TRANSU!!!
- Larry David
- Kontakt:
Nisu u pitanju nikakve nesuglasice, ko god kaze drugacije ili laze ili je neupucen, ako je ovo prvo u pitanju njemu na dusu.zlaya_tm87 je napisao/la:idolu, novinari su u prvi plan stavili to da se radi o navijacu Zelje i napisali su da ga je ovaj izb'o samo zato sto je nosio majicu koju je nosio. a ocito su u pitanju nesuglasice koje nemaju veze sa Zeljom i Sarajevom a jos manje sa pokojnim Vedranom. novinari su tako ocrnili u klub i grupu i sve. zato je parola postavljena...
- zlaya_tm87
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: drzgemboadislic, Hrasno15, Lokomotifa, perodeformero, sassari, zlatandr i 56 gostiju.