SP2018 / BiH - Belgija / Estonija - BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

TNT
Kontakt:

Re: SP2018 / BiH - Belgija / Estonija - BiH

Post Postao/la TNT » 08 okt 2017, 15:42

Sve je dobro dok ima dijaspore a sta cemo za 10 godina kad ova dijeca podju oblacit dres Svicarske,Norveske,USA itd. Ovi stariji guraju dijecu a kad ovi mladji sto imaju dijecu prestanu to radit onda smo i naebali.
Molit Boga da se nece odricat svoje zemlje i da ce ih gurat jer ocekivat nesto od nase lige je glupost.
Sad zasad je tako a kako napredujemo nemislim da ce se sta i promjenuti.
Pa bola mi nemamo terena da valja poslije Zenice a evo vec 2017. Sva prica tu prestaje.

Adnan89
Kontakt:

Post Postao/la Adnan89 » 08 okt 2017, 15:46

Ja mislim i ljudi koji guraju djecu za druge repke nerade jer nevole BiH nego je vise do mozda korupcije i trazenja novca koje sigurno kad tek pocnes karijeru bas ni nemas a i da imas ne zelis da dadnes jer sto bi kad niko to drugi neradi.
....Manchester United fan since 1993....

The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 08 okt 2017, 16:00

................................Begovic(30).....................................
X..Simunovic(23)-Dumic(25)/Memisevic(24)-Kolasinac (24)
............Pjanic(27)---Besic(25)/Burnic(19)................
Hajrovic(26)------Milosevic(22)-------Duljevic(23)
........................... Dzeko(31).........................................

Ovo bi trebala biti neka okosnica tima u buducnosti, necu da gledam vise razne Jajale, Zukanovice, Sunjice, Vranjese....Dovesti normalnog selektora vec jednom koji ce znati rotirati igrace i davati sansu mladim igracima, te onim koji kvalitetom to zasluzuju.
Isto tako u prijateljskim i protiv repki kao Gibraltar umjesto Begovica da brani koji drugi golman, da osjeti malo teren, saigrace, da vidimo kakav je, a ne da Begovic brani i u tim utakmicama. Isto sa Dzekom u napadu, u takvim utakmicama davati sansu mladjim igracima, da jih vidimo (Kodro, Bajic). U malo ozbiljnijim utakmicama, davati jim zadnjih pola sata kad se Dzeko umori, a ne uvoditi Ibisevica jer on je svoje dao ovoj repki.

Lulic, Salihovic, Medunjanin sve su to dobri igraci, ali vec u godinama, pa eto mogu biti igraci iz drugog plana nista vise. Ovu godinu dana moramo iskoristiti maksimalno, sto vise prijateljskih za uigravanje novih igraca, mozda i novog sistema a ne da igramo uvijek 4-4-2 ili 4-2-3-1.
Isprobati razne solucije, pod hitno naci desnog bocnog, dovesti ovog Burnica pod nasu zastavu.
A kao da vidim, da cemo jos uvijek pocinjati utakmice sa Zukanovicem, Jajalom, Vranjesem, Lulicem...
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

badel62
Kontakt:

Post Postao/la badel62 » 08 okt 2017, 16:16

Džaba ovo sve, ja cu danas u 18:00 stream upaliti i navijati za Maltu i Sloveniju (Malta može i X) :kafa:
FK Sarajevo !

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 08 okt 2017, 16:23

Nasa repka je kao ekipa seoske lige!Golmana I pojedine igrace nemoze niko zamjeniti dok mogu hodati.Svaki put kad odigramo solidno 45 minuta slijedi vrlo losih 45 minuta i to nije odskora vecinom je tako!Nebi Nama ni trener svih trenera pomogo!Vadili smo se protiv Belgije a sve je propalo na Kipru.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 08 okt 2017, 16:25

badel62 je napisao/la:Džaba ovo sve, ja cu danas u 18:00 stream upaliti i navijati za Maltu i Sloveniju (Malta može i X) :kafa:
Dobro je, nisam jedini i na kraju ću sve Malti psovati. :lol: :lol:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

badel62
Kontakt:

Post Postao/la badel62 » 08 okt 2017, 16:31

Unofficialpage je napisao/la:
badel62 je napisao/la:Džaba ovo sve, ja cu danas u 18:00 stream upaliti i navijati za Maltu i Sloveniju (Malta može i X) :kafa:
Malta ima bar 1% sansi da x izvuče ali sta reći za Gibraltar :facepalm: :facepalm: :facepalm: Ebiga, to je jače od mene.
FK Sarajevo !

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 08 okt 2017, 16:33

Momci idite nesto yebat, prica je sinoc zavrsena sto se tice nas i odlaska na SP :lol:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 08 okt 2017, 16:37

badel62 je napisao/la:
Malta ima bar 1% sansi da x izvuče ali sta reći za Gibraltar :facepalm: :facepalm: :facepalm: Ebiga, to je jače od mene.
O tome ćemo u utorak. :lol: Dok god postoje šanse ima da se navija, red je da mi ijednom imamo sreću. :mrgreen:

Damir Dzumhur!!!!

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 08 okt 2017, 16:54

volio bih ovo jednom vidjeti na prijateljskoj utakmici:

--------------------begovic-------------------
memisevic-djumic-simunovic-kolasinac
--------besic-------hadziahmetovic--------
duljevic-------prcic-------krunic ili milosevic
--------------------kodro----------------------

ps: pod hitno vracati nasu djecu (burnic, jakupovic, hadzikic, aganovic,...) pod nasu/njihovu zastavu!

X31987
Kontakt:

Post Postao/la X31987 » 08 okt 2017, 16:56

Čekajte treba nam pobjeda Slovenije nad Škotskom i X između Slovačke i Malte ?
MI NIKAD ODUSTATI NEĆEMO !

Vedran Puljić ...

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 08 okt 2017, 16:59

X31987 je napisao/la:Čekajte treba nam pobjeda Slovenije nad Škotskom i X između Slovačke i Malte ?
I da Gibraltar uzme bod Grčkoj. :mrgreen:

Damir Dzumhur!!!!

J1897
Kontakt:

Post Postao/la J1897 » 08 okt 2017, 17:03

Pa ja ne znam kako ste vi kontali da prodjemo baraz ako nismo u stanju dobiti najgoru Grcu ili dobiti Kipar gdje smo cak i vodili? Pa u barazu mi bi zalutali i nema veze ko bi bio protivnik. Nadati se da Gibraltar uzme bod u Grckoj je kao da ja sada uzmem loto i postanem milioner eto koliko je sansa znaci 0000000000000000.1..nazalost daj boze da grijesim ali nemoj te to sebi raditi i bit ce vam bolje..

Za nase bolje je da se Mesa smjeni i da se pravi mala revolucija u ekipi.

Bit ce bolje
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Celtic
Kontakt:

Post Postao/la Celtic » 08 okt 2017, 17:07

haha gledaj kalkulacija jeste li vi sigurni da ćemo mi Estoniju dobiti ??? Nema od nas ništa, davno smo mi svoje sjebali, neka žive Džamije, Crkve, nacionalizam, ova kukuruz liga, komunistički stručnjaci, nedo Bog da se napravi bolji stadion, akademija, škola nogometa, itd.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 08 okt 2017, 17:10

Šta kaže De Bryn, nikad lošiji teren nije vidio hahaha FIFA mora reagovati na ovo

Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 08 okt 2017, 18:54

leorey je napisao/la:
sekretar je napisao/la:http://www.nfsbih.ba/bih/io.php

Ovi ljudi bolan biraju selektora. Jad i tuga. Svi skupa jednom nisu sutnuli loptu u zivotu i oni odlucuju da li je Barbarez bolje rjesenje od Bajevica i slicno. Amin Boze.
Naravno...i opet se pokazuje da treba mnogo toga da se uradi i ucini da bi repka licila na nesto...od zdravog vrha, tj uprave pa na dalje. Slicno se desava i Hrvatskoj, u upravnom odboru su im ljudi koji nemaju pojma o nogometu. A taj problem ima i Argentina vjerovali ili ne.

Za dobre rezultate treba kao prvo zdrava sredina, a to je nesto sto mi nemamo i pitanje je da li cemo ikada imati.

Dok se po avionima u kojim leti repka vucaraju novinari i porodice od ublehasa iz uprave, pomaka nece i ne moze biti, sto je samo jedan od primjera neozbiljnosti.

Riba smrdi od glave.

A za onaj teren od jucer moze da nas bude samo sramota i nista vise. Ugostiti repku od 600 miliona eura, dok te sva Europa prati na onom krompirinjaku mogu samo ljudi bez trunka stida.

Apsolutno tačno. Mene više zabrinjava to zašto Fanatikosi šute. I šta je to čime su ih Begić i njegova ekipa kupili. A o izvršnom odboru ne treba trošiti riječi, to su ljudi totalno nestručni, koji nemaju pojma od lopte i oni su krucijalni problem svega. Oni biraju selektora, oni upravljaju reprezentacijom. Također me brine zašto kamp u Zenici zjapi prazan, a okupljamo se po sarajevskim hotelima. Repka treba da se okupi u kampu,gdje imaju sve na raspolaganju,moderan je i evropski. Ali ako se okupe u kampu nema hodanja po kafama i to. A dan uoči utakmice neka dođu u Sarajevo,treniraju,prespavaju i sutra stadion, ako već igraju u Sa.

Gledao sam okupljanje Belgijanac. Par dana ranije se okupili u hotelu, treninzi,druženje,nema napuštanja hotela i tih gluposti. Sve na dohvat ruke. Šta mislite da li Belgijanci hodaju po gradu i to kako ko hoće i ispijaju kafe i pića. Malo sutra. Ali mi nemamo mudonju koji će sve to da utegne i da kaže igračima okupljanje je u treningu kampu u Zenici,nema napuštanja, nema dovođenja familije. Nema da izvršni odbor noćiva i danjiva sa repkom po hotelima 5 dana prije utakmice,dovodi familiju i naslikava se sa igračima. SAVEZ NAPOLJE.

A PLAĆENIČKI BEGIĆEV PORTAL SPORTSPORT.BA BI TREBAO MALO VIŠE DA PIŠE O PROBLEMIMA KOJI POTRESAJU SAVEZ.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 08 okt 2017, 19:14

Da se i ja oglasim 24 h nakon tekme.
Kratko, postavka je bila dobra, 451.
Oslabljeni u zadnjoj liniji zbog povreda ali prije svega Mese (glavni krivac za suspenziju Zukanovica).
Sinoc bi nam dobro dosao na poziciji lijevog stopera, ipak je za razliku od Sunjica miran, bolje se postavlja, jak na lopti, talijanska skola fudbala je to.

Kao i uvijek zakasnio sa zatvaranjem utakmice, zapravo vjerujem da on ne zna sta je to.
Viscu je trebao ranije zamijeniti jer je bilo evidentno da je izgubio snagu i da se slabo vracao nazad da pomaze odbrani...u prvom poluvremenu Visca je u oba smjera odradio dobar posao.
Neprihvatljivo je da primimo 3 gola u 45 minuta, na onakvom terenu i po onakvom vremenu, u jednoj tako bitnoj utakmici.

Kolasinac, ako ne prvi od igraca, onda nakon stoperskog dvojca po meni glavni krivac za poraz...ono njegovo amatersko ispadanje kod 2.gola je preokrenulo utakmicu u drugom smjeru, da ne spominjem netacne povratne lopte u protivnickom 16-ercu kojih je bar 3 upropastio....2.poluvrijeme je bio katastrofalan, blago receno.

Medo je pokazao da je majstor i da jos uvijek moze pomoci...kao sto neko rece da je zaigrao na Kipru bar bismo imali kontrolu lopte i ona blamaza se nikad ne bi dogodila.
iako ce biti stariji za godinu dana, on i dalje ima mjesta medju 23 fudbalera.

Dzeko - institucija.

Vranjes dao svoj maksimum kao i uvijek, to sto on nije bek je druga stvar.

Da ne komentarisem dalje, tu je to otprilike sve...

Ako zdravlje posluzi ima da haramo u slijedecem ciklusu:

........................besic..........................
..........pjanic...................lulic..............
hajrovic..................................duljevic
.........................dzeko.......................

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 08 okt 2017, 20:00

O tome ćemo u utorak. :lol: Dok god postoje šanse ima da se navija, red je da mi ijednom imamo sreću. :mrgreen:
Sreću smo potrosili kada smo božićni ručak, stavili na klupu.

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 08 okt 2017, 20:22

Dulja kaze imamo teoretske sanse. ..Kakve sanse misli zar ima jos mogucnosti za plasman
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 08 okt 2017, 20:26

Grcka je sad i zvanicno u barazu, nisu bas zasluzili :lol:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10 i 16 gostiju.