Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

emir79
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la emir79 » 08 okt 2017, 18:11

Monolog je napisao/la:Realno, Faruk je imao svoju šansu. Bio je, blago rečeno, loš na selektorskoj poziciji. A, vala, ni poslije mu nisu cvjetale ruže. Neka njega da se javlja u dnevnicima i u "Pošteno govoreći" te "Odgovorite ljudima", jer je uvijek bio dobar na jeziku. No, realno, ništa novog on ne bi donio našoj reprezentaciji.
Koju crnu sansu je imao?
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 08 okt 2017, 18:12

Bez dobrog stručnjaka nema price Mesa nam je uništio igru svojim forsiranje 4 4 2 sa vedom na poluspicu plus sto je odbrana nesigurna totalno jer nije uigrana stalno neke rotacije..itd ubacuje jajala Sinoc a lik bio medju gorim na kipru

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 08 okt 2017, 18:12

Nama treba selektor koji razumije osnove modernog nogometa i koji zna kad formaciju i taktiku podredit protivniku a kad ne. Nakon Sušića i Meše nešto ne vjerujem da su igračke legende bivše države (čast izuzecima) dorasle ovom poslu. Budući selektor treba:
1. Podmladiti ekipu i pomalo raditi na smjeni generacija.
2. Maksimalno iskoristiti naše jače strane (napad) a prikriti naše najveće slabosti (obranu).
3. Stvoriti prepoznatljiv stil igre koji će rutinski odrađivati slabije reprezentacije i ravnopravno se nositi s jačim ekipama.
4. Graditi ekipu oko Pjanića i stvoriti mu uvjete da kod nas radi slične stvari ko u Juventusu.
PS
Mi se moramo konačno pomiriti s tim da je era "Misimovića" prošla, a došla era islandskih trkaćih i zaprežnih konja koji su 100% spremni, požrtvovani i brzi. Nogomet više ne trpi igrače ljepote nego igrače zadatka koji nedostatak kvalitete nadomjeste krvavim radom na cijelom terenu.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 08 okt 2017, 18:17

Hoce mi neko objasniti kako ova liga nacija utice na kvalifikacije za euro 2020?
Koliko sam shvatio ona pocinje na jesen 2018 i igra se do jula 2019. Kad se onda igraju kvalifikacije za euro ?
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 08 okt 2017, 18:23

mostar_mo je napisao/la:Hoce mi neko objasniti kako ova liga nacija utice na kvalifikacije za euro 2020?
Koliko sam shvatio ona pocinje na jesen 2018 i igra se do jula 2019. Kad se onda igraju kvalifikacije za euro ?
Ako sam ja dobro skontao. Bit će četiri lige, liga A najjače ekipe, liga B ove srednje ekipe, kao što smo mi, liga C kao Kipar ekipe i liga D najlošije ekipe. Liga A čini 12 ekipa, kao i ligu B, ligu C čine 15 ekipa a ligu D 16. Svaka liga će imati četiri grupe sa po tri ili četiri ekipe. I pobjednici tih liga idu na EP, pobjednik lige A, lige B, lige C i lige D. Prvoplasirani iz svih grupa idu u viši rang a zadnje plasirani u niži rang. Dok iz lige D ne može se ispasti. A bit će i regularne kvalifikacije za EP, one počinju u martu 2019 godine po ubrzanom principu. Nema baraža, iz tih kvalifikacija idu prve dvije ekipe na EP.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 08 okt 2017, 18:26

Pa nece zar Luksemburg ick na Euro?

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 08 okt 2017, 18:27

JonSnow je napisao/la:Kek bi bio najbolje rješenje, ali on je u domeni naučne fantastike.
Oce ga i Slovenci a za Robijem luduje Hrvatska nogometna javnost. I meni bi ova dvojica bila prvi pikovi. Ne bi bili losi ni Bilic i Tudor.
Od Bosanaca bih volio vidjeti Bajramovica. Spaha i Barbarez pomocnici. To bi bilo totalno ludilo.
Dio sa Bajramovicem je ozbiljan.

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 08 okt 2017, 18:28

Unofficialpage je napisao/la:
mostar_mo je napisao/la:Hoce mi neko objasniti kako ova liga nacija utice na kvalifikacije za euro 2020?
Ako sam ja dobro skontao. Bit će četiri lige, liga A najjače ekipe, liga B ove srednje ekipe, kao što smo mi, liga C kao Kipar ekipe i liga D najlošije ekipe. Liga A čini 12 ekipa, kao i ligu B, ligu C čine 15 ekipa a ligu D 16. Svaka liga će imati četiri grupe sa po tri ili četiri ekipe. I pobjednici tih liga idu na EP, pobjednik lige A, lige B, lige C i lige D. Prvoplasirani iz svih grupa idu u viši rang a zadnje plasirani u niži rang. Dok iz lige D ne može se ispasti. A bit će i regularne kvalifikacije za EP, one počinju u martu 2019 godine po ubrzanom principu. Nema baraža, iz tih kvalifikacija idu prve dvije ekipe na EP.
Evo citao sam malo pa sam skontao otprilike. Pozitivno je sto ce se kvalifikacije igrati uzurbano po meni. Tamo od marta kad krene vazda repka igra :) Godinu znaci otprilike do prve iduce takmicarske utakmice ...

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 okt 2017, 18:29

Ja ipak mislim da samo pobjednik Lige A ide direktno na EP, pobjednici ostalih liga idu u ligu više, dok najgori ispadaju u ligu ispod.

Kvalifikacije se igraju regularno, sa tim da će se odigrati u veoma brzom roku od nekih pola godine cirka (mart-oktobar 2019.g).
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 08 okt 2017, 18:30

emir79 je napisao/la:
Monolog je napisao/la:Realno, Faruk je imao svoju šansu. Bio je, blago rečeno, loš na selektorskoj poziciji. A, vala, ni poslije mu nisu cvjetale ruže. Neka njega da se javlja u dnevnicima i u "Pošteno govoreći" te "Odgovorite ljudima", jer je uvijek bio dobar na jeziku. No, realno, ništa novog on ne bi donio našoj reprezentaciji.
Koju crnu sansu je imao?
Emire, znam da si branio Papeta jer je igrač Sarajeva, isto to (već sad) radiš sa Farukom. Pa bio je selektor. Istina, nismo imali ovakvu generaciju, al' bio je selektor i igrali smo užasno (doduše, nijansu bolje nego pod Mušovićem). Hadžibegić, što se mene tiče, nek' preuzme Sarajevo i da ga vodi do kraja karijere. Mislim da bismo svi bili sretni kad bi se dogodio ovaj scenarij. Ali on da vodi reprezentaciju - ma daaaaj.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 08 okt 2017, 18:32

Raonffa je napisao/la:Ja ipak mislim da samo pobjednik Lige A ide direktno na EP, pobjednici ostalih liga idu u ligu više, dok najgori ispadaju u ligu ispod.

Kvalifikacije se igraju regularno, sa tim da će se odigrati u veoma brzom roku od nekih pola godine cirka (mart-oktobar 2019.g).
Pobjednici svih liga idu na EP, kroz kvalifikacije će jel proći 20 ekipa a na EP treba biti 24 i te dodatne 4 će biti pobjednici ovih liga.

Damir Dzumhur!!!!

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 08 okt 2017, 18:33

emir79 je napisao/la:
Koju crnu sansu je imao?
Vi ste svoju kvotu ispucali. Prvi cu se pozvati na konstitutivnost pokusate li nam podvaliti jos jednog bivseg igraca Sarajeva(Bosnjaka). Cuvajte svoje legende za sebe
Ako vec nudite svoje stare igrace gurajte Petkovica.

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 08 okt 2017, 18:34

Skoti vode ..Malta drzi bod. Jos uvijek je sve moguce :D

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 okt 2017, 18:36

Raonffa je napisao/la:Ja ipak mislim da samo pobjednik Lige A ide direktno na EP, pobjednici ostalih liga idu u ligu više, dok najgori ispadaju u ligu ispod.

Pobjednici svih liga idu na EP, kroz kvalifikacije će jel proći 20 ekipa a na EP treba biti 24 i te dodatne 4 će biti pobjednici ovih liga.
Hoćeš mi reći da će pobjednik one zadnje grupe gdje će se nalaziti Kosovo, Andora, Farski Otoci, Gibraltar i ostali (polu)amateri ići direktno na EP?

Pa u šta mi syebasmo ove kvalifikacije, svakako smo znali da ne možemo do SP-a, bolje je da smo sve redom gubili da padnemo na rang listi toliko da uletimo u ove zadnje dvije grupe sa tim slabijim repkama, pa da se rutinski plasiramo na EP :lol:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 08 okt 2017, 18:37

Raonffa je napisao/la:
Hoćeš mi reći da će pobjednik one zadnje grupe gdje će se nalaziti Kosovo, Andora, Farski Otoci, Gibraltar i ostali (polu)amateri ići direktno na EP?

Pa u šta mi syebasmo ove kvalifikacije, svakako smo znali da ne možemo do SP-a, bolje je da smo sve redom gubili da padnemo na rang listi toliko da uletimo u ove zadnje dvije grupe sa tim slabijim repkama, pa da se rutinski plasiramo na EP :lol:
Bukvalno isto krenuo napisati.
Kakav format yebotezivot :facepalm:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 08 okt 2017, 18:38

Raonffa je napisao/la:

E to hoću reći. :mrgreen:

Ma mi bi i to zijanili. :lol: :lol:

Damir Dzumhur!!!!

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 08 okt 2017, 18:44

Ma ne ide to tako
Pobjednici nizih liga napreduju u narednu.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 08 okt 2017, 18:47

Sheyi je napisao/la:Ma ne ide to tako
Za reprezentacije iz srednjeg i najnižeg renkinga ovo je natjecanje idealna prilika da izbore kartu za Euro. Naime, dosada su imali problem da u kvalifikacijskim skupinama igraju protiv barem dvije reprezentacije značajno jače od sebe, a sada će u Ligi nacija igrati protiv ekipa iz svog ranga te će u konačnici jedna izboriti plasman na Euro
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 08 okt 2017, 18:52

Sheyi je napisao/la:Ma ne ide to tako
Ovdje sve piše: http://www.uefa.com/uefanationsleague/n ... 767.html#/

Damir Dzumhur!!!!

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 08 okt 2017, 18:55

Monolog je napisao/la:
emir79 je napisao/la:
Koju crnu sansu je imao?
Emire, znam da si branio Papeta jer je igrač Sarajeva, isto to (već sad) radiš sa Farukom. Pa bio je selektor. Istina, nismo imali ovakvu generaciju, al' bio je selektor i igrali smo užasno (doduše, nijansu bolje nego pod Mušovićem). Hadžibegić, što se mene tiče, nek' preuzme Sarajevo i da ga vodi do kraja karijere. Mislim da bismo svi bili sretni kad bi se dogodio ovaj scenarij. Ali on da vodi reprezentaciju - ma daaaaj.
Ne branim ja nikoga ko ne zasluzi. Hadzibegic je u pola kvalifikacija preuzeo reprezentaciju. Od opcija koju realno mozemo dovesti on je trenutno najbolji.

Ovo spominjanje Petkovica sto @ Dubrovnik spominje radi nekakve konstitutivnosti uopste necu uzimati za ozbiljno. Niko nece doci ko ima milionski angazman.

Mesa nije iskoristio nasu najbolju generaciju i vrijeme mu je da ide. Barbarez kad se bude rjesio Las Vegasa i uozbilji , ja cu ga prvi prihvatiti. Ostaju nam treneri nase lige ili bivsi.

Musemic, Petrovic i Amar Osim.
Kodro ne bi dosao ni kada bi mu stazu punu ruza do Svicarske prostrijeli. Vaha nece, Bajevic je svoje zavrsio, a ni on ne bi.

Hadzibegic je zasluzio pravu sansu, znaci jedan ciklus i nikakva dva. Ne uradi nista, noga.
Zadnja izmjena: emir79, dana/u 08 okt 2017, 18:59, ukupno mijenjano 1 put.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: ajaca, dedo26, DeeWa, GG3, hurem, SanaBosna i 101 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []