FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
- tuzlak1987
- Kontakt:
Re: FK Sloboda Tuzla
Ima gradska zona i naselja van gradske zone. Uskoro se to siri po ovom planu opstine pa ce jos neka mjesta upasti od ovih naseljenih u gradsku zonu.
Simin Han se sada van gradske zone, ali biti ce po ovom novom ubacen kako sam mogao na stranici grada da vidim.
A bezveze vam je da se vrijedjate nesto, svi zivite u Tuzli. Samo vrtite jednu pricu po stoti put. Ima i losih i dobrih ljudi koji su se doselili u Tuzlu, ima sada kriminalaca koji kvare sliku ali ima i mirnih ljudi koji gledaju samo svoj posao. Ja znam ovako siromasnih ljudi iz Podrinja, rade za 400-500 KM, neki i podstanari.
Simin Han se sada van gradske zone, ali biti ce po ovom novom ubacen kako sam mogao na stranici grada da vidim.
A bezveze vam je da se vrijedjate nesto, svi zivite u Tuzli. Samo vrtite jednu pricu po stoti put. Ima i losih i dobrih ljudi koji su se doselili u Tuzlu, ima sada kriminalaca koji kvare sliku ali ima i mirnih ljudi koji gledaju samo svoj posao. Ja znam ovako siromasnih ljudi iz Podrinja, rade za 400-500 KM, neki i podstanari.
Barem je u TZ svako primljen kao Hadzija. I sto je najgore svako ko je sa strane je čak bolje primljen i gotivljen ovdje. Tuzlak je Tuzlaku najveći dušman. Sta ce on znam ga kad je ovo kad je ono Itd. Prema tome prica ti nema smisla. Navedi primjer ko je koga mrzioVolimTz je napisao/la:Izgleda ako ne mrzis sve oko sebe nisi carsija.
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤
-
sviunapad1010
- Kontakt:
Glupa nam je priča. A jos je gluplji povod za ovu priču.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...
-
costacurta08
- Kontakt:
Nećemo se vrijedjati, pa ovo je lista dok ksmo bili općŠtina bem mu misha, ipak smo izrasli i stasali u grad a imamo i zgradonačelnika koji btw ima i svoje dužnosti i obaveze, a koji su sami donijeli, neke od njih koje se tiču ove teme bile bi:Penaltiky je napisao/la:https://bs.m.wikipedia.org/wiki/Spisak_ ... ćini_Tuzla
Da zavrsimo jednom za svagda sta je carsija a sta nije
- osnivanje, upravljanje, unapređenje i finansiranje ustanova i izgradnja objekata
za zadovoljavanje potreba stanovništva u oblasti kulture i sporta u skladu sa
Zakonom,
- ocjenjivanje rada ustanova i kvaliteta usluga u djelatnosti zdravstva, socijalne
zaštite, obrazovanja, kulture i sporta, te osiguranje finansijskih sredstava za
unapređenje njihovog rada i kvaliteta usluga u skladu sa potrebama stanovništva
Kakve ovo ima veze sa SLobodom?
Pa da je Grad kao neko ko u svom statutu ima tačke u kojima su se sami obavezali da će se brinuti o sportu, da će kontrolisati rad, osigurati i kontrolisati utrošak tih sredstava ne bi se moglo desiti da se pogase OK, KK, RK i zamalo i FK.
Đaba ja to tebi prićam. Bitno je da nema Arapa.
- Probisvjet
- Kontakt:
Mislim da niko nikoga nije mrzio. Ne treba nikoga ni sada niti ubuduce mrziti. Mrznja je pojedinacna i individualna.Hitman22 je napisao/la:Barem je u TZ svako primljen kao Hadzija. I sto je najgore svako ko je sa strane je čak bolje primljen i gotivljen ovdje. Tuzlak je Tuzlaku najveći dušman. Sta ce on znam ga kad je ovo kad je ono Itd. Prema tome prica ti nema smisla. Navedi primjer ko je koga mrzioVolimTz je napisao/la:Izgleda ako ne mrzis sve oko sebe nisi carsija.
Kada se palilo podrinjac stade pred rulju da ne pale opstinu. Porijeklo ne oznacava da Tuzla nije njegov grad ako se on osjeca tuzlakom. U stvari vecina je u Tuzlu dosla inace bi grad brojao negdje bar tri puta manje stanovnika. Od toga deset puta manje ako bi se brojali starosjedioci. Tuzla nije bila ni Slatina ni Stupine ni Sjenjak. To su skoro njive bile. Tuzla je bila kratka i mala, a u Kreku i Slavinovice se islo vozom.
Svako ko mrzi bilo koga jer je dosao u Tuzlu neka pita svoje odakle mu je djed, pradjed, cukundjed... Iz qurca eto odakle. Odatle smo svi, valjda.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Tako bas da nisu doseljavali raznim povodom Tuzla bi bila kasaba ali eto Odosmo predaleko i **** to. To je grad gdje se budimo gdje nam je porodica i nema ga boljeg.Probisvjet je napisao/la:Mislim da niko nikoga nije mrzio. Ne treba nikoga ni sada niti ubuduce mrziti. Mrznja je pojedinacna i individualna.Hitman22 je napisao/la:Barem je u TZ svako primljen kao Hadzija. I sto je najgore svako ko je sa strane je čak bolje primljen i gotivljen ovdje. Tuzlak je Tuzlaku najveći dušman. Sta ce on znam ga kad je ovo kad je ono Itd. Prema tome prica ti nema smisla. Navedi primjer ko je koga mrzioVolimTz je napisao/la:Izgleda ako ne mrzis sve oko sebe nisi carsija.
Kada se palilo podrinjac stade pred rulju da ne pale opstinu. Porijeklo ne oznacava da Tuzla nije njegov grad ako se on osjeca tuzlakom. U stvari vecina je u Tuzlu dosla inace bi grad brojao negdje bar tri puta manje stanovnika. Od toga deset puta manje ako bi se brojali starosjedioci. Tuzla nije bila ni Slatina ni Stupine ni Sjenjak. To su skoro njive bile. Tuzla je bila kratka i mala, a u Kreku i Slavinovice se islo vozom.
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤
. . Penaltiky je izvalio glupost valja. Nije ni svjestan sta je napisao. . .
- tuzlak1987
- Kontakt:
Interesantno za Tuzlu je i da prije 140 godina kada su dolazile izbjeglice iz istocne Bosne i Srbije domacinsko stanovnistvo ih nije dobro primilo, bar tako pise u knjigama.
A isto dosta je ljudi doslo u grad nakon 45. godine, gradilo se, ljudi dolazili za poslom. Slazem se sa @Probisvjet, velika vecina ljudi u Tuzli ima neke korijene van Tuzle. Ali kada prodje dvije generacije to se malo zagubi i zaboravi, ako cemo preciznije dobar dio Tuzlaka ima Podrinjske krvi.
A isto dosta je ljudi doslo u grad nakon 45. godine, gradilo se, ljudi dolazili za poslom. Slazem se sa @Probisvjet, velika vecina ljudi u Tuzli ima neke korijene van Tuzle. Ali kada prodje dvije generacije to se malo zagubi i zaboravi, ako cemo preciznije dobar dio Tuzlaka ima Podrinjske krvi.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 08 okt 2017, 21:04, ukupno mijenjano 2 puta.
Otisli smo predaleko za ovu temu FK sloboda a tako je blizu srijeda i utakmica prijateljska pa zatim poslastica protiv Husrefa klošara čija je uzrečica bila' sta je ostali smo u ligi'
Kod nas se nije radovao niti sikirao kao kod samo jednog gola protiv Krupe
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤
-
sviunapad1010
- Kontakt:
Probisvjet je napisao/la:Mislim da niko nikoga nije mrzio. Ne treba nikoga ni sada niti ubuduce mrziti. Mrznja je pojedinacna i individualna.Hitman22 je napisao/la:Barem je u TZ svako primljen kao Hadzija. I sto je najgore svako ko je sa strane je čak bolje primljen i gotivljen ovdje. Tuzlak je Tuzlaku najveći dušman. Sta ce on znam ga kad je ovo kad je ono Itd. Prema tome prica ti nema smisla. Navedi primjer ko je koga mrzioVolimTz je napisao/la:Izgleda ako ne mrzis sve oko sebe nisi carsija.
Svako ko mrzi bilo koga jer je dosao u Tuzlu neka pita svoje odakle mu je djed, pradjed, cukundjed... Iz qurca eto odakle. Odatle smo svi, valjda.
Dodao bih iza ako se osjeća kao građanin Tuzle treba da se prilagodi nacinu života tu gdje je dosao, a ne da namece svoje uglavnom zaostalo 100 godina. Ko se tako ponasa niko normalan nema ništa protiv.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...
-
costacurta08
- Kontakt:
Husrefa i Azmira poštujem samo zbog jedne stvari a to je što sam se za njihovog mandata vratio na Tušanj. Ono što im zamjeram je poraz protiv Drine i Širokog naročito poraz u Kupu. Onda opet skontah, pa sa 14 igrača kroz cijelu sezonu gurali smo na dva fronta i opet izborili nastup u Evropi i imali jednu od najboljih sezona u poslijeratnoj istoriji PL. Halal im bilo i ti porazi.Hitman22 je napisao/la:Otisli smo predaleko za ovu temu FK sloboda a tako je blizu srijeda i utakmica prijateljska pa zatim poslastica protiv Husrefa klošara čija je uzrečica bila' sta je ostali smo u ligi'
Grobari SLobode nisu oni nego gradske vlasti koje nemaju sluha nizašto osim za Cum Grano Salis i Književne susrete alkoholičara, pranje para (rastaljivanje) kroz izgradnju nakaradnih grdosija stambeno-poslovnih objekata i Maidov DOO PanonicKa. Sve drugo u ovom gradu je qrčevača.
Ali kad pogledaš kako izgleda stadion na kojem nam igra reprezentacija onda ti je sve jasno. To je ono što mene ljuti. Ako pričaš Jasmine da smo mi bolji od svih i ispred svih smo u svemu hajmo i taj **** stadion da napravimo, da nam se svijet ne smije. Armaturom ogradili "sektor" za gostujuće navijače ima 10 godina
Zadnja izmjena: costacurta08, dana/u 08 okt 2017, 21:26, ukupno mijenjano 1 put.
Bravo.vratite.pricu na pravi kolosijek.Hitman22 je napisao/la:Otisli smo predaleko za ovu temu FK sloboda a tako je blizu srijeda i utakmica prijateljska pa zatim poslastica protiv Husrefa klošara čija je uzrečica bila' sta je ostali smo u ligi'
I docekajmo husrefa ne moze on sa iveticem i saric i ahemt nek iduuuuuu kako i dolikuje.balavci ga otjerali.braco moja drugovi.neistomisljenici.crveni i zeleni integrisani i neintegrisani.mackovci i azmirvoci..svi svi svih milju i po dvije tri kolko god
Nema halala
- tuzlak1987
- Kontakt:
Protiv Sarajeva sam sigurniji u pobjedu nego kada se igra protiv Radnika ili Krupe 
Želim ovako barem putem foruma da čestitam našem Sakibu Malkocevicu peti za redom plasman na EP U17 BiH. Zavrsili u grupi kvalifikacije kao prvi ispred Slovačke Makedonije i Moldavije
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤
Bice runjavo.nama kad jedan fali lose izgleda.
jesil vidio kako novinarka BHT-a istrolova Husrefa, rece mu: "gostovanje u Tuzli je tesko, posebno sarajevskim ekipama" hehetuzlak1987 je napisao/la:Protiv Sarajeva sam sigurniji u pobjedu nego kada se igra protiv Radnika ili Krupe :thumbup:
Ma bizi...Penaltiky je napisao/la:Nemo ko da bi psovo Husrefu
Nije on jos cuo nista
- tuzlak1987
- Kontakt:
Musemica cijenim kao sposobnog trenera jer je sa Slobodom imao dobre rezultate i neku igru na terenu ali je ispao pravi smrdo u ovom slucaju Ivetic. Nije mu bio dobar u Slobodi, igrali Evropu bez lijevog beka jer je onaj Tomic u zadnji trenutak otkazao. Pa onda zbog toga zakuhao sa Kosticem jer se Kosticu nije igrao lijevi bek.
A sada kada je dosao u Sarajevo kao okej mu Ivetic. Ovdje se bahatio Husref sa Husicevim parama, a u Sarajevu mu dobar nije rekao da mu daju raskid ugovora.
A sada kada je dosao u Sarajevo kao okej mu Ivetic. Ovdje se bahatio Husref sa Husicevim parama, a u Sarajevu mu dobar nije rekao da mu daju raskid ugovora.
Rijetko ko mi jje bio toliko mrzak.dobro vlado ga je skoro sustigo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.