Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

DrFilgud
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la DrFilgud » 09 okt 2017, 22:43

Unofficialpage je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:I proigrase vatreni cim su protjerali svog Bazdarevica. Do prije par dana momcad koja nije mogla dobiti Finsku i mucila se sa Kosovom je nadtrcala i rutinski otresla Ukrainu u gostima.
Znaci ponekad i jest do trenera. Ovaj novi nije neki "strucnjak" ali je izgleda dovoljno. Projekat Plivaric naravno odmah na klupu.
Možda bi i mi Belgiju dobili da smo smjenili Mešu nakon Kipra a ovako nas nema nigdje. Mislim da smo imali najgoreg selektora od svih ekipa, čovjeka koji je totalna neznalica što se tiče taktike.
Ne mogu da shvatim da trener koji je ipak vodio timove u League 1, moze biti ovakav diletant!? Mozda mu reprezentativni fudbal ne odgovara...ne kontam? I kad neko kaze -nemoj trenera bez iskustva- pa evo stalno imamo trenere sa iskustvom, legende, pa taraba.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 09 okt 2017, 22:44

dubrovnik je napisao/la:I proigrase vatreni cim su protjerali svog Bazdarevica. Do prije par dana momcad koja nije mogla dobiti Finsku i mucila se sa Kosovom je nadtrcala i rutinski otresla Ukrainu u gostima.
Znaci ponekad i jest do trenera. Ovaj novi nije neki "strucnjak" ali je izgleda dovoljno. Projekat Plivaric naravno odmah na klupu.
Možda bi i mi Belgiju dobili da smo smjenili Mešu nakon Kipra a ovako nas nema nigdje. Mislim da smo imali najgoreg selektora od svih ekipa, čovjeka koji je totalna neznalica što se tiče taktike.
To je care moj trebalo raditi nakon Irske. Kad vidim koliko se mi mucimo za potjerati ovu budaletinu dodje mi da placem. Ali ajde navijam da Vatreni odu u Rusiju da imam za koga navijati.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 09 okt 2017, 22:44

Zenzo je napisao/la:

:plac: :plac: :plac: :plac: :plac: :plac: :plac: :plac:

Kako sve vam yebe. :evil:
Kako su nas razbili... :( :shock:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 09 okt 2017, 22:46

DrFilgud je napisao/la:
Hrvati vec redovno koriste sok terrapiju u kriticnim momentima i uspijeva im. Mi nase nesretnike ne mozemo otjerati ni nakon 2 neuspjesna ciklusa, bez igre, ninasta nalik :x
Pa ti je tragedija Bosne, nikad dosta sadomazohizma. Vidi samo Sarajevo. Potjeraju Janjosa da bi ga zamjenio Repuh. Tragikomedija.
Reprezentacija protjeras Susica a dovedes Bazdarevica.
Jaca komedija.

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 09 okt 2017, 22:49

"Ma kakva taktika,to se samo tako kaže,treba tu 11 igra koji se bore i trče "..antologijska izjava gosp.Meše Baždarevića.Da je napraviti TOP Listu najvećih gluposti naših selektora ova bi dugo bila na prvom mjestu.Ljudi pišu doktorske disertacije u domenu sporta na temu "taktika" a njemu je to samo onako....i naša čuvena formacija 4-2-4..otkrovenje u modernom fudbalu

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 09 okt 2017, 22:50

DrFilgud je napisao/la:
Ne mogu da shvatim da trener koji je ipak vodio timove u League 1, moze biti ovakav diletant!? Mozda mu reprezentativni fudbal ne odgovara...ne kontam? I kad neko kaze -nemoj trenera bez iskustva- pa evo stalno imamo trenere sa iskustvom, legende, pa taraba.
Da si spomenuo Dalica u vrijeme dovodjenja Bazdarevica bio bi ismijan na ovom forumu.
Nekolicina ne moze shvatiti da ovi metuzalemi ne znaju i ne razumiju moderan nogomet. A pokvareni su i glupi do srzi. Takve je samo Osim mogao staviti u brazdu.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 09 okt 2017, 22:52

DrFilgud je napisao/la:
Što je najgore on to zna u teoriji kako treba ali ne zna kako u praksu to prenjeti. Kad krene pričati rek'o bi čovjek genije ali na terenu gori od San Marina. Gledam Maltu jučer, ljudi tačno imaju sistem i tako rade, nemaju oni dobre igrače, sve je to individualno vrlo loše ali barem igraju kako treba a mi živi užas.
dubrovnik je napisao/la:
To je care moj trebalo raditi nakon Irske. Kad vidim koliko se mi mucimo za potjerati ovu budaletinu dodje mi da placem. Ali ajde navijam da Vatreni odu u Rusiju da imam za koga navijati.
Slažem se ali eto ako je već dobio još jednu šansu onda je poslije Kipra morao ići i naći privremeno riješenje. Neki šok da proizvedemo ali nismo ništa, nastavljamo da tonemoo sve dublje i dublje. Ovdje sad pravimo prekretnicu za budućnost ili ćemo krenuti pravim putem ili padamo na samo dno bez tendecije popravljanja.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 09 okt 2017, 22:52

Malo off topic. Ne bih baš rekao da je rutinski, mogli su Ukrajinci zabiberit stvari već u prvom poluvremenu. Sreća da Hrvatska u Modriću ima jednog od najboljih veznjaka današnjice koji jednim potezom rješava utakmicu. Problem ove ekipe je dublji i od selektora i od saveza i pojedini igrači iz utakmice u utakmicu igraju prosječno ili loše. Tu ponajprije mislim na Rakitića koji je očito dušu prodao đavlu jer ja ne vidim kako tako ograničen može igrati u jednoj Barceloni.
Na stranu sve to, nama (BiH) treba svježa krv i taktički pametan selektor da nas izvadi iz ovih psiholoških govana koja su se nakupljala godinama.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 09 okt 2017, 22:59

JonSnow je napisao/la:
Malo off topic. Ne bih baš rekao da je rutinski, mogli su Ukrajinci zabiberit stvari već u prvom poluvremenu. Sreća da Hrvatska u Modriću ima jednog od najboljih veznjaka današnjice koji jednim potezom rješava utakmicu. Problem ove ekipe je dublji i od selektora i od saveza i pojedini igrači iz utakmice u utakmicu igraju prosječno ili loše. Tu ponajprije mislim na Rakitića koji je očito dušu prodao đavlu jer ja ne vidim kako tako ograničen može igrati u jednoj Barceloni.
Na stranu sve to, nama (BiH) treba svježa krv i taktički pametan selektor da nas izvadi iz ovih psiholoških govana koja su se nakupljala godinama.
Ukrainci cu imali par suteva sa 20-ak metara a kada je Hrvatska ubacila u vecu brzinu nisu mogli cijelo drugo poluvrijeme suvislu akciju napraviti. Nesto slicno kao i mi, stoperi kolo vode. Rakitic je asistirao a igrac utakmice je Kramaric koji kod prethodnika uopce nije igrao. Luka je konstanata i oko toga nema zbora. Da je Rakitic potonuo to je istina ali jos uvjek je on igrac koji potezom rijesi utakmicu.
Na kraju u sve bih se opkladio da bi Cacke nocas pricao onako pogubljen"igrali smo hrabro i nismo imali srece". Podsjeca li te to na nekoga?

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 09 okt 2017, 23:04

Sve je bitno igraci,selektor,savez,navijaci ,novinari svi na svoj nacin doprinose atmosferi u i oko reprezentacije . naravno najjbitniji su igraci i selektor . mi smo jednom samo sve poslozili i tad smo otisli na SP, poslije tog jednostavno nema vise te tenzije kad igra reprezentacija. Vecina je mislila da je pape jedini krivac pokazalo se da nije tako ,mozda bi trebali opet poceti stvarati pozitivnu atmosferu oko reprezentacije a manje prozivati selektore. Kaunas,Zilina,Pariz su pokazali kad je prava podrska i emocija da onda dolaze i rezultati .

Adnan89
Kontakt:

Post Postao/la Adnan89 » 09 okt 2017, 23:05

hz1987 je napisao/la:ljudi, sta cemo mi ako savez odluci produziti suradnju smatrajuci da je mesa radio dobro svoj posao i da se usvaja njegov izvjestaj da su igraci krivi je se nisu zalagali i da nismo imali srece. ovaj je cupao i rukama i nogama da postane selektor. mislim da ce istim intenzitetom bez biranja sredstava to isto ciniti i da ostane. odavno se slihta kojekakvim menadzerima i poslusno slusa upute poslodavaca.
Navijači su glas i sigurno su zbog njih i Papeta se riješili. Zbog Tine, ne zvanja Rahimica i pogotovo Zukanovica pa onda do taktike protiv nigerije i ne zvanje špica Djurica a umjesto Kvrzic protiv Izraela je konacno puko film svakom navijacu. Dosta se prašine diglo preko interneta, pjesama i porukama Papetu eh sad treba tako i Meši, ako ne zaboli saveza qurac i sve ce nastavti po starom....a nekako mi i u zadnje vrijeme navijanje ne izgleda na nivou kao prije, nekakva bezveze atmosfera.
....Manchester United fan since 1993....

The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 09 okt 2017, 23:06

Zenzo je napisao/la:

:plac: :plac: :plac: :plac: :plac: :plac: :plac: :plac:

Kako sve vam yebe. :evil:
Ja bih zbog ovog nekog krivicno gonio.

I naravno da odlazi sa klupe a ako kojim nesretnim slucajem ostane, samo ce se potvrditi da smo maleni da manji ne mozemo biti. Reprezentaciju niti bilo sta oko reprezentacije u tom slucaju nema smisla pratiti.
Valjda i Estonija ubrza neke stvari.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 09 okt 2017, 23:07

bordobijeli je napisao/la:Sve je bitno igraci,selektor,savez,navijaci ,novinari svi na svoj nacin doprinose atmosferi u i oko reprezentacije . naravno najjbitniji su igraci i selektor . mi smo jednom samo sve poslozili i tad smo otisli na SP, poslije tog jednostavno nema vise te tenzije kad igra reprezentacija. Vecina je mislila da je pape jedini krivac pokazalo se da nije tako ,mozda bi trebali opet poceti stvarati pozitivnu atmosferu oko reprezentacije a manje prozivati selektore. Kaunas,Zilina,Pariz su pokazali kad je prava podrska i emocija da onda dolaze i rezultati .
Da su tako u Hrvatskoj razmisljali veceras bi se oprostili od Rusije. Treba lajati jer drugo nista ne mozemo. Pisati po ovim forumima jer se to cita. Zalosno je sto smo mi jedini koji pisu, oni koji su za to placeni sute.

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 09 okt 2017, 23:09

Mehmede majstore ostani jos malo da nas oducis od borbe za bilo sta
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 09 okt 2017, 23:13

Imamo mi gomilu problema koji se povlace sada vec decenijama. Prvo treba da shvatimo da nismo jaka reprezentacija, uprkos 2-3 top igraca, i da se tako postavljamo. Kada u svakoj utakmici budemo imali mentalitet kao na Kirin kupu, doci ce bolji dani.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 09 okt 2017, 23:19

dubrovnik je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:Sve je bitno igraci,selektor,savez,navijaci ,novinari svi na svoj nacin doprinose atmosferi u i oko reprezentacije . naravno najjbitniji su igraci i selektor . mi smo jednom samo sve poslozili i tad smo otisli na SP, poslije tog jednostavno nema vise te tenzije kad igra reprezentacija. Vecina je mislila da je pape jedini krivac pokazalo se da nije tako ,mozda bi trebali opet poceti stvarati pozitivnu atmosferu oko reprezentacije a manje prozivati selektore. Kaunas,Zilina,Pariz su pokazali kad je prava podrska i emocija da onda dolaze i rezultati .
Da su tako u Hrvatskoj razmisljali veceras bi se oprostili od Rusije. Treba lajati jer drugo nista ne mozemo. Pisati po ovim forumima jer se to cita. Zalosno je sto smo mi jedini koji pisu, oni koji su za to placeni sute.
Ma lako je sad pricat ,tako smo i mi pricali kad je pape otisao Mesa svetac doveo nas u baraz s papetom bi ispali .pa na kraju ni eura i SP s Mesom sad on najgori . ja stojim i za svoje tvrdnje da smo mi reprezentacija ko joj se svi ovi gore faktori moraju posloziti da bi napravila uspjeh . Pape je bio dobar dok ga nisu uzeli na zub novinari radi Tina , pa poslije Dzeko i Spahic nisu davali izjave za medije i tad smo poceli i padati . znaci zajednistvo nam treba da bi nesto napravili ,drugacije ne moze

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 09 okt 2017, 23:45

Jedno je istina, a to je da bi i Pape u proslim kvalifikacijama izborio baraz isto kao i Mesa, 100%...
Druga stvar je sto je Pape bio inadzija i mangup pa se sam doveo u takvu situaciju da svi zelimo njegov odlazak i promjenu, i to prije SP-a kamoli nakon Nigerije, Izraela...ali ova promjena (Mesa) se pokazala 10x gorom!

Zato sada dobro treba razmisliti koga dovesti...

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 09 okt 2017, 23:50

Čuj ti ss.ba:
Slovaci su najveći luzeri kvalifikacija

Jel vas sramota to pisati, a ne smijete ništa reći za Mešu i "ratnike"?
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 10 okt 2017, 00:57

Ćurana obavezno ostaviti u savezu. Dati mu ulogu da dovodi nove igrače jer je u tome stvarno majstor.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 10 okt 2017, 01:19

jasmin10 je napisao/la:Ćurana obavezno ostaviti u savezu. Dati mu ulogu da dovodi nove igrače jer je u tome stvarno majstor.
Znaci dobar je da leta okolo.
Ama neka rade sta got hoce ali ja zasigurno necu vise kupiti kartu dok je on na klupi. Da ti pravo kazem volim BiH kao da sam rodjen u njoj ali toliki mazohista vise ne zelim biti. Ode mi zivot tresuci se kakav ce debil izvesti sastav. Da mi je docekati jednom normalnog trenera cini mi se da bi nebo dotakao. Ovakve debile vise nemogu gledati pa da su mi braca rodjena. Ostane li Mesa ogranicit cu se na tv i izbrisati ovaj Dubrovnik sa foruma.
Ja sam brate sit mlacenja prazne slame.
:puke:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.