Safet Sušić - Pape

giannini
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la giannini » 02 sep 2010, 12:02

calcio je napisao/la:
iggy_tm87 je napisao/la:Da, tako je, neka nama Papeta. **** ti Ciru koji je Dinamo uveo u LP, koji je sa Hrvatskom bio treci na svijetu, koji se Marseilleom bio dvaput prvak Francuske i igrao cetvrtfinale LP. **** ti sto je on sa Grashoppersom osvojio tadasnji kup UEFA, a sigurno je i benzacajno vodjenje reprezentacija Irana i Svicarske po Svjetskim, Europskim/Azijskim prvenstvima, sa Iranom osvajanje Azijskog kupa. **** ti sve nabrojano, neka nama Papeta koji je vodio timove turske druge lige (eee, druge, to je odma ispod prve) pa nek remizira s Katarom, a mi se svi ajmo pravit da je sve uredu...

F U J !
Ciro nikad nije trenirao Marseille niti je osvojio kup UEFA sa Grasshopersima ili bilo kojim drugim timom. Ima tu jos neistina ali nemam zivaca.....
do sljedeceg posta ce postati i osvajac LP sa Servetteom :mrgreen:

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 02 sep 2010, 12:06

Ciro i momci iz repke su za vrijeme kvalifikacija za SP,ovaj narod veselili,narod je zivio za utakmice repke,po prvi put sam vidio da narod vjeruje u repku,da mogu nesto napravit,a ne kao prije daj Boze da dobro prodjemo protiv nekog protivnika,a sad razmisljamo koliko da dobijemo nekog .. Iskreno da vas pitam da li ste vi zadovoljni sa igrom iz 4 meca od kako je Susic preuzeo repku ?? Haj ne kazem jedna losa,desi se svakom,al 4 uzastopna da odigramo katastrofalno nije uredu .
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 02 sep 2010, 12:11

Kakav Ćiro ba,pa on je 6 utakmica protiv Turske,Španjolske,i Portugala,uzeo jedan bod i postigli smo 4 gola.Lahko je se izivljavat na kvaziekipama iz Armenije i Estonije,ok svaka mu čast za Belgiju.Sad Pape ne valja što ne pušta novinare u hotel,što ne daje nekakvim meneđerčićima da sklapaju neke transfere preko leđa repke.Čovjek pokušava uvest neku disciplinu,a ne kao tuđmanovski cirkusant.
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 02 sep 2010, 12:16

A to bi Susic dobio Tursku,Spaniju i Portugal,daj svega ti budi malo realan .On nije u stanju pobjedit Katara,a da dobije ove nabrojane ..

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 02 sep 2010, 12:21

harry_90 je napisao/la:A to bi Susic dobio Tursku,Spaniju i Portugal,daj svega ti budi malo realan .On nije u stanju pobjedit Katara,a da dobije ove nabrojane ..
A Ćiro je kao bio u stanju pobjedit Rijeku,Bugarsku,Iran......
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 02 sep 2010, 12:22

giannini je napisao/la:
calcio je napisao/la:
iggy_tm87 je napisao/la:Da, tako je, neka nama Papeta. **** ti Ciru koji je Dinamo uveo u LP, koji je sa Hrvatskom bio treci na svijetu, koji se Marseilleom bio dvaput prvak Francuske i igrao cetvrtfinale LP. **** ti sto je on sa Grashoppersom osvojio tadasnji kup UEFA, a sigurno je i benzacajno vodjenje reprezentacija Irana i Svicarske po Svjetskim, Europskim/Azijskim prvenstvima, sa Iranom osvajanje Azijskog kupa. **** ti sve nabrojano, neka nama Papeta koji je vodio timove turske druge lige (eee, druge, to je odma ispod prve) pa nek remizira s Katarom, a mi se svi ajmo pravit da je sve uredu...

F U J !
Ciro nikad nije trenirao Marseille niti je osvojio kup UEFA sa Grasshopersima ili bilo kojim drugim timom. Ima tu jos neistina ali nemam zivaca.....
do sljedeceg posta ce postati i osvajac LP sa Servetteom :mrgreen:

hahaha kad malo bolje pogledam sta je sve ovaj napisao, bukvalno mu je sve netacno osim da je bio treci sa Hrvatskom. Ciro dok je vodio Dinamo nisu igrali Ligu prvaka. Svicarsku je vodio samo na nekoliko utakmica, nije on vidio prvenstva sa njima. Sa Iranom takodje. Nije nikad osvojio francusku ligu nego je zavrsio u zatvoru zbog nekih afera. Nije ni sa jednom ekipom dosao do cetvrtfinala Lige prvaka. Kao sto sam vec rekao, nije ni kup UEFA osvojio. Niti je Pape trenirao neke turske drugoligase koliko mi je poznato.
Kako li je toliko lazi uspio staviti u tako malo recenica? :mrgreen:

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 02 sep 2010, 12:26

roy_makaay je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:A to bi Susic dobio Tursku,Spaniju i Portugal,daj svega ti budi malo realan .On nije u stanju pobjedit Katara,a da dobije ove nabrojane ..
A Ćiro je kao bio u stanju pobjedit Rijeku,Bugarsku,Iran......
Jbg.ni me se to ne svidja .. Ciro je znao dobit Sloveniju 3:4,Belgiju 2:4,Belgiju kuci 2:1,Estonce 7:0,Armence 4:1 itd.. haj sad Susiceve uspjehe nabroji iz 4 tekme sa repkom,dobro haj 2:1 protiv Gane,iskreno neznam kako smo je usjeli dobit,al haj ..

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 02 sep 2010, 12:26

calcio je napisao/la: hahaha kad malo bolje pogledam sta je sve ovaj napisao, bukvalno mu je sve netacno osim da je bio treci sa Hrvatskom. Ciro dok je vodio Dinamo nisu igrali Ligu prvaka. Svicarsku je vodio samo na nekoliko utakmica, nije on vidio prvenstva sa njima. Sa Iranom takodje. Nije nikad osvojio francusku ligu nego je zavrsio u zatvoru zbog nekih afera. Nije ni sa jednom ekipom dosao do cetvrtfinala Lige prvaka. Kao sto sam vec rekao, nije ni kup UEFA osvojio. Niti je Pape trenirao neke turske drugoligase koliko mi je poznato.
Kako li je toliko lazi uspio staviti u tako malo recenica? :mrgreen:
Možda je @iggy_tm87 samo bio ironičan
harry_90 je napisao/la: Jbg.ni me se to ne svidja .. Ciro je znao dobit Sloveniju 3:4,Belgiju 2:4,Belgiju kuci 2:1,Estonce 7:0,Armence 4:1 itd.. haj sad Susiceve uspjehe nabroji iz 4 tekme sa repkom,dobro haj 2:1 protiv Gane,iskreno neznam kako smo je usjeli dobit,al haj ..
Sušić u prve 4 utakmice ima 1 pobjedu, 1 remi, i 2 poraza
Ćiro u prve 4 utakmice imao 3 poraza, 1 pobjedu
Zadnja izmjena: RiNo, dana/u 02 sep 2010, 12:28, ukupno mijenjano 1 put.
100% sportski i krajnje opušten potpis

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 02 sep 2010, 12:27

Ćiro vs Pape ccc dobro je jbt ga šta vrijedi raspravljat o ćiri kad je otiš'o i nadam se neće se ni vratiti više u repku. Koliko samo mogu biti bezobrazni jbt pa čovjek ima govori dođite poslije treninga 15 minuta a neka ravaku se nađe i govori a nema pojma ni sa kime igramo slijedeću tekmu nego je njoj bitno da ona odradi interview ''ne možemo kome odgovara poslije nek ostane poslije'' :shock: :shock: oo majko draga pa ko si ti da tebi jedan Sušić ili Miske, Spaha i drugi moraju dati izjavu :oops: :oops:
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 02 sep 2010, 12:32

Bas me zanima koliko ce ovaj napravit uspjeha sa repkom,iskreno volio bih da prodju na Euro,ali ovaj mora nesto mijenjati,a ne vise nakon svake utakmice koju izgubi,bice drugacije .. Ja hocu da vidim kako se momci bore,a ne kao da vuku vrecu cementa na nogama ..

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 02 sep 2010, 12:43

harry_90 je napisao/la:Ja hocu da vidim kako se momci bore,a ne kao da vuku vrecu cementa na nogama ..
Pa za to je Pape najmanje kriv. Ako igraci podcijene vrijednost prijateljske ili igraju izvan sezone, za ocekivati je da nece nivo biti onaj kojeg mi zelimo...

a tri od cetiri utakmice su bile upravo u tim periodima, one tri koje nismo pobijedili... Jedino se Gana igrala usred sezone, kada su igraci bili spremni...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 02 sep 2010, 12:54

ne treba precjenjivat' pokazano u prijateljskim utakmicama.... niko tu ne igra 100%... boje se povreda, nece da se umore itd... svakako je tu rezultat u drugom planu... a cesto znaju uspjesi u prijateljskim utakmicama bit kontraproduktivni... uljuljkaju se igraci... i onda pljuska dodje u kvalifikacijama kad najvise boli... porazi u prijateljskim su ih spustili na zemlju... pogledajte izjave... oprezni su svi do jednog.... ali ne zato da bi imali opravdanje za neuspjeh, nego da bi ozbiljnjije pristupili utakmicama... ocekujem 4 boda u ove dvije utakmice... ako nam se posreci moguc je cijeli plijen....

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 02 sep 2010, 13:10

pa pustite papeta da radi. valjda smo svi saglasni da i ciro u prvim utakmicama nije imao uspjeha. i njemu ste svi dali sansu, pa smo u kvalifakcijama zavrsili drugi.
sad nerazumijem sto nedate susicu tu sansu da se i on dokaze u kvalifikacijama. sta ima veze pripreme, broji se rezultat ukvalifikacijama. sta bi nam to vrijedilo kad bi sve prijateljske dobili, nastala bi tolika euforija, mnogi bi nas vidjeli vec kao evropski prvaci, tako da bi u kvalifikacijama samo mogli izgubiti, jer bi se ocekivalo da cemo rasturit sve protivnike.
i osim toga neki se pitaju kako smo dobili kako. pa vazno je da smo je dobili, u danasnje doba puno selekcia negleda kako su igrali, vazni su samo bodovi. eno holandija na svijetskom prvenstvu, to nije bio njihov fudbal od prije, njima e to svejedno, oni su viceprvaci.
da mozda uzmem japan kao primjer. japan je sve, ama bas sve prijateljske utakmice prije sp-a izgubio, i to su bili 5-6 utakjmica. i na kraju su dosli ipak u 1/8-finale, znaci medju najbolje 16 u svjetu. slicno je bilo sa cirom, on nije nikakav uspjeh imao u prijateljskim, pa smo dosli do baraza. dajte susicu sansu da se dokaze, pa ako nevalja, jbg, nevalja, on je nasa legenda, dosao je raditi za mizerne paer, osim toga nikad nije nista lose rekao o ovoj drzavi, sto se za ciru nemoze reci. osim toga mislim da ciro nema ni pozitivnu statistiku dok nas je vodio.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 02 sep 2010, 13:17

amho je napisao/la:ne treba precjenjivat' pokazano u prijateljskim utakmicama.... niko tu ne igra 100%... boje se povreda, nece da se umore itd... svakako je tu rezultat u drugom planu... a cesto znaju uspjesi u prijateljskim utakmicama bit kontraproduktivni... uljuljkaju se igraci... i onda pljuska dodje u kvalifikacijama kad najvise boli... porazi u prijateljskim su ih spustili na zemlju... pogledajte izjave... oprezni su svi do jednog.... ali ne zato da bi imali opravdanje za neuspjeh, nego da bi ozbiljnjije pristupili utakmicama... ocekujem 4 boda u ove dvije utakmice... ako nam se posreci moguc je cijeli plijen....
Ma ja a naši su kako ja znam uvijek slabo igrali prijateljske utakmice zato ja mislim da nam je ovo jedinstvena prilika da kvalifikacije startujemo sa šest bodova .Luxsemburg se mora pobijediti ,a Francuska nikad lošija .
To je bosanac neće oni da se lome za džaba zato se ne brinite za kvalifikacije ,neće Sušić ništa uticati na igrače oni znaju kad treba i oni će dobro i odigrati.

forza
Kontakt:

Post Postao/la forza » 02 sep 2010, 13:19

Hairlija je napisao/la:
forza je napisao/la:

eo ga Pape poludio pravo :D
O,gdje je ovo,kako si ovu uspio naci? :mrgreen:

Pratis li ti forum?
ma ne vidi da je postavljeno ... greska ... bolje dva puta od viska glava ne boli :D
Samo je jedan, grijeha je vrijedan ..... TM87

iggy_tm87
Kontakt:

Post Postao/la iggy_tm87 » 02 sep 2010, 14:36

Nakon sto sam se (prvenstveno zahvaljujuci jednom novinskom clanku u Danima/Slobodnoj Bosni, ne mogu se tacno sjetiti) posteno izblamirao, moram povuci sve sto napisah :mrgreen: , izuzev treceg mjesta sa Hrvatskom. No i dalje tvrdim da je taj covjek unio itekako pozitivnu atmosferu u ovu reprezentaciju i mislim da je MORAO dobiti drugu priliku. Susic je remizirao s Katarom i taj blam nase drzavne selekcije cu mu kao navijac "halalit" samo ako iz ove prve dvije utakmice uzme 4 boda (o 6 ne razmisljam, uvjeren sam da FRA ne mozemo dobiti, a remi bi bio ravan pobjedi, pogotovo s Papetovom doista specificnom taktikom). Sto se Papeta tice, doticni je prvo trenirao francuski Cannes, a nakon toga u Turskoj Istanbulspor, Konyaspor i Ankaraguču, od cega su prva da za vrijeme njegovog vodjenja igrala u drugoj turskoj ligi. Prije nego sto je dosao kod nas, vodio je Rizespor (prva Turska liga). Eto, ispravih se, navedeni clanak cu postaviti (da ne bude izmisljam) ali i dalje kazem "nek nam je Bog napomoci" s Papetom, barem prema ovom dosad vidjenom...

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 02 sep 2010, 14:41

iggy_tm87 je napisao/la:Nakon sto sam se (prvenstveno zahvaljujuci jednom novinskom clanku u Danima/Slobodnoj Bosni, ne mogu se tacno sjetiti) posteno izblamirao, moram povuci sve sto napisah :mrgreen: , izuzev treceg mjesta sa Hrvatskom. No i dalje tvrdim da je taj covjek unio itekako pozitivnu atmosferu u ovu reprezentaciju i mislim da je MORAO dobiti drugu priliku.
Da ga nije ko otjerao možda? On nije htio drugu priliku već otišao u Kinu za 1 MILION EURA po sezoni...
iggy_tm87 je napisao/la:Susic je remizirao s Katarom i taj blam nase drzavne selekcije cu mu kao navijac "halalit" samo ako iz ove prve dvije utakmice uzme 4 boda
Eno dao intervju za Avaz, kaže da neće moći zaspati dok mu ne halališ
100% sportski i krajnje opušten potpis

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 02 sep 2010, 14:47

Kakva je to "frka" bila na relaciji novinari-Safet na treningu? Zasto novinari zezaju krizu? Kome je to u interesu sada pred pocetak kvali.?
Po strani zna i Safet ili ne, ali ono sto vidim na snimku (avaza) stvarno je prevrsilo svaku meru. Bezobrazluk zivi. Eeeh, vidite sada vi kada ekipa nema mira u Sarajevu (u svojoj zemlji), kako je igracima bilo u Lisabonu (pisao sam o tome) sa razjarenim navijacima koji su bukvalno rucali zajedno sa igracima, i vi trazite SP i EP...
Da bih se uspeh postigao potrebno je profesionalizma, a toga BiH nema ni "P", i zato ocekivanja ne trebaju postojati.

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 02 sep 2010, 14:48

ali smo ciri svi halalili blamazu protiv rijeke, irana, vrijedzanja nasih igrac. covjek je izjavio nakon poraza u turskoj da nikad vise nece zvati nadarevica. nema sta, covjek od rijeci.

cantona
Kontakt:

Post Postao/la cantona » 02 sep 2010, 14:50

Safet Susic je, po mom subjektivnom misljenju, covjek koji nema kapacitet selektora koji
je u mogucnosti kvalitetno voditi ovu reprezentaciju (daj boze da grijesim). Pape igrac i pape
trener su dva razlicita pojma. Prvo mislim da nije strucan zato sto nije imao nikakvih trenerskih
uspjeha dosad. Drugo, dosadan je, nema karizmu i kao takav tesko ce imati autoritet. Trece,
gledao sam utakmice repke pod njegovom palicom i moram reci da to ne izgleda dobro.
Osim toga zamjeram mu sto je vratio reprezentaciju na kosevo. Nit je taj stadion fudbalski,
a pri tom tu mislim na akustiku i izgled koseva koji je idealan samo za atletiku, nit grad sarajevo
zasluzuje da ugosti takve utakmice zato sto grad sarajevo (znam da se sad ovo mnogima nece svidjet)
nije grad fudbala, cak kad se igra i protiv najjacih selekcija stadion se jedva ispuni a atmosfera je
katastrofa. Domacinstvo treba vratiti zenici jer ima najbolju publiku i najbolji stadion.
Sarajevo se treba drzati film festivala i bascarsijskih noci i ostalih kulturnih desavanja a fudbal
prepustiti zenici.
A svima onima koji tvrde kako smo mi nerealni navijaci i imamo nerealne zahtjeve i zelje moram reci
da oni nemaju pojma o fudbalu. Da ista znaju znali bi da recimo jedna Slovenija sa skromnim igrackim
kadrom (da skromniji nemoze bit) ima vec tri velika natjecanja iza sebe za razliku od Bosne i Hercegovine
ciji je igracki kadar daleko nadmocniji (uvijek bio).
Razlika je u strucnosti i profesionalizmu (ovaj video koji prikazuje gdje i u kakvim uslovima nas nacionalni tim trenira dovoljno govori) slovenackog nogometnog saveza i selektora koji svojom sposobnoscu sa tako slabim
igrackim kadrom prave uspjehe.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.