Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

Kawhi
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Kawhi » 10 okt 2017, 21:29

Donnie Darko je napisao/la:Izganjao uslov, predavanja počela dva dana ranije, imam unaprijed minuse :urnebes:

I minus dva dana odmora :rol:
Zasto postoji oktobarski rok? Mislim, koji je smisao toga? Ko je dosao na tu ideju?
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 10 okt 2017, 21:31

Donnie Darko je napisao/la:Izganjao uslov, predavanja počela dva dana ranije, imam unaprijed minuse :urnebes:

Dosadan si. Da si bar pao. Ovako koga boli qrac. Štreber si pa šta.. :zzz:
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 10 okt 2017, 21:33

DANTES je napisao/la:

Streberi zavrse u junu s faksom. Naprimjer, @Dex, ili ja. :kafa:

Sta je s tobom ko covjekom? Odgovara li ti ovo dosadno jesenje vrijeme?

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 10 okt 2017, 21:47

Kawhi je napisao/la:
DANTES je napisao/la:

Streberi zavrse u junu s faksom. Naprimjer, @Dex, ili ja. :kafa:

Sta je s tobom ko covjekom? Odgovara li ti ovo dosadno jesenje vrijeme?
ne, ali mi posao ide
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 10 okt 2017, 21:49

DANTES je napisao/la: ne, ali mi posao ide
To ti konacno prohvatili molbu na RT?
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

sz21
Kontakt:

Post Postao/la sz21 » 10 okt 2017, 22:03

E raja da vass pitam zna li neko stranicu za gledanje nekih programa live preko internta ?
Tipa Prva Tv, arene, sportklubovi i ostalo
LP :D
" Jednom ZELJEZNICAR uvijek ZELJEZNICAR, to je tako " I.O
51%

Derdiyok
Kontakt:

Re: RE: Re: Chat

Post Postao/la Derdiyok » 10 okt 2017, 22:17

sz21 je napisao/la:E raja da vass pitam zna li neko stranicu za gledanje nekih programa live preko internta ?
Tipa Prva Tv, arene, sportklubovi i ostalo
LP :D
Imas app za mob i tab "Mobdro". Od domacih kanala imaju arene i sportklubovi te klupski kanali.

Bila je prije i app "exyuvod TV" ali su Nesta ukinuli radi poboljsavanja i ne znam sta je bilo na kraju.

Sent from my LG-P880 using Tapatalk
Zadnja izmjena: Derdiyok, dana/u 10 okt 2017, 22:23, ukupno mijenjano 1 put.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 10 okt 2017, 22:19

Je li se ono i preko Kodija mogu gledati kanali? :hmmmmm:
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

Vijadukt
Kontakt:

Post Postao/la Vijadukt » 10 okt 2017, 23:18

:zviz:
"Der Schlüssel zum Erfolg ist Kameradschaft und der Wille, alles für den anderen zu geben!"

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 10 okt 2017, 23:40

"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 11 okt 2017, 00:08

Da li vi vjerujete u to da je odlazak u Kanadu, Ameriku, Australiju i slične zemlje, zbogom zauvijek porodici i familiji u Bosni ? Imate li nekoga da dolazi skoro svake godine ?
Ili je ipak Njemačka najbolja po svemu :D

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 11 okt 2017, 00:10

jasmin10 je napisao/la:Da li vi vjerujete u to da je odlazak u Kanadu, Ameriku, Australiju i slične zemlje, zbogom zauvijek porodici i familiji u Bosni ? Imate li nekoga da dolazi skoro svake godine ?
Najbolje je u Europu ako možeš naravno, čisto zbog mentaliteta koji će ti više odgovarat.
Ali odlazak preko okeana definitivno nije zbogom, moja je sestra u USA i dođe svake godine barem jednom.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 11 okt 2017, 00:19

Marsal je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:Da li vi vjerujete u to da je odlazak u Kanadu, Ameriku, Australiju i slične zemlje, zbogom zauvijek porodici i familiji u Bosni ? Imate li nekoga da dolazi skoro svake godine ?
Najbolje je u Europu ako možeš naravno, čisto zbog mentaliteta koji će ti više odgovarat.
Ali odlazak preko okeana definitivno nije zbogom, moja je sestra u USA i dođe svake godine barem jednom.
A ja sam svoje propustio nakon srednje škole mogao u Kanadu i nekako mi žao bilo :D bilo je par pokušaja u posljednjih par mjeseci i nekih obećanja od rodbine da će srediti Austriju ili Njemačku ali od toga naravno nema ništa. :mrgreen:
Baš sam se drugom ubijedjivao da je to većinom zauvijek zbogom jer sam se vodio primjerom svoje rodbine i poznanika koji rijetko dodju. Ali drago mi je čuti da ima osoba kojima je stalo do familije. Jer ja baš ne razumijem da neko može ostaviti sve iza sebe i ne biti u stanju jednom godišnje doći na 15ak 20 dana.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 11 okt 2017, 00:21

Od osobe do osobe.
Moja sestra jednom nije dolazila 13-14 mjeseci, kad nije crkla :urnebes:
Zato druge godine dvaput u šest mjeseci da nadoknadi.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 okt 2017, 00:22

Mozes doci drug kad god hoces. I uganjati cijenu leta i termin. Samo je bitno ako zelis da dolazis, ako zelis mozes doci svakih 6 mjeseci.
Moj komsija u Jacksonville-u zivi i vidjam ga ovdje svakih 4-5 mjeseci u dvoristu, dodje sredjuje malo pa ode nazad.

A sto se tice tog zivota u USA i Kanadi definitivno moras otici pripremljen i sa jedno 15-20 hiljada KM da imas u startu. I odmah cim dodjes srediti neke stvari, dobiti vozacku, kupiti auto, imati apartman u normalnom naselju, izganjati kartice. Ono sto puta ti je lakse otici ako imas nekog jer je veliki sok bez pomoci nekog sa Balkana ko je vec tamo.

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 11 okt 2017, 00:42

Kawhi je napisao/la:
:rol:
Ne pratim ga toliko, ali ovo sam morao pogledati, mada sam već znao šta će ispričati, svaka čast.

A za ove što ovako govore za nju, pa i moji neki isto tako, muka mi dođe kada čujem to.

Realno je ovdje da poslije smrti na "ukop" ateisti će doći puno ljudi samo ako je poznata ličnost.

Vijadukt
Kontakt:

Post Postao/la Vijadukt » 11 okt 2017, 01:02

Jasta nego zbogom. Dolazak jednom u godini je kao odlazak na more u Hrvatsku. :mrgreen: Svakako se vise neces vracati, mozda nekad u penziji da te mogu ukopati u rodnom mjestu.

Ja sam odbio ponude da idem u Njemacku. Ponosno sam rekao ne. :rol: Jos je to bilo da studiram, kad sam zavrsio srednju i kad sam zavrsio prvi ciklus studija.
"Der Schlüssel zum Erfolg ist Kameradschaft und der Wille, alles für den anderen zu geben!"

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 11 okt 2017, 01:10

Moji su sada iz USA počeli dolaziti češće, ali za razliku od drugih oni drže konekcije i sa ostalom rodbinom, barem preko ovih društvenih mreža, dok ove ostale komšije i rodbina koja mi je u dijaspori, samo pozdravi kada su tu i rijetko kada navrnu na kafu. Dok u mene sestra ne računa da ti je došla, ako nije svakom članu porodice donijela majicu, da to barem ovdje kupi, nego vuče od tamo.

A što se tiče nas ukućana, od roditelja do sestre, brata, snahe i djece, e to svi imamo koristi, pogotov najmanji Belmin, sada kako sam veći, oslabilo malo. :lol:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 okt 2017, 01:15

Zavisi i sta tamo radis, jel imas platu da zivis kao car ili si otisao da sljakas samo. Ako si otisao tamo bez nekog znanja onda ides od najslabijeg posla pa svakih par mjeseci nalazis nesto bolje, pa se ubijas od rada tako ali si otisao da izbjegnes ovdje platu od 500-600 KM i iako sljakas bolje ti je nekako.
Mozes i tamo naletiti na nekog da te porobi ali mozes dati otkaz i naci opet placeniji posao. Znaci nije ti tolika stagnacija kao ovdje.
Pa jbg onda kada stanes na noge tamo nekako onda mozes dolaziti, ako ti je to prioritet i imas nostalgiju naci ces nacin.

Svako ko ovdje ima pritisak da ga roditelji izdrzavaju i to zivotno neko nezadovoljstvo zbog toga neka idu. Ovdje je postalo vise tesko bilo sta steci, tamo bar mozes ustediti da ovdje nesto uzmes pa se vratis.

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 11 okt 2017, 01:29

Moji žive solidno za njihove uslove, je.biga, na kredit ti je sve, ali možeš si taj luksuz dopustiti, siguran si da ćeš naći posao, da otkaz sutra dobiješ. Sestra je nedavno završila fakultet, naravno uz posao, ali ne mijenja posao jer joj je dobro na trenutnom, a i malo strah od promjene.

Njih trenutno troje od četvoro radi, imaju dva stana jedan manji (njega izdaju, ali fine su pare), a drugi prije par godina kupljen mnogo veći od prethodnog, dva auta, jedno skoro novo, a drugo nedavno uzeli. Nekako nezamislivo mi je da novo auto uzmeš za 50k dolara. Tako da imam običaj reći da mi sestra dobro živi, od običnog posla.

A ovdje kada dođu nisu ponositi nešto, žive sa nama u kući, nemaju taj kompleks da barem dva puta dnevno moraju otići negdje da jedu ili svaki dan roštilj da rade. Zet kaže, ako ću negdje otići dok sam ovdje samo sa svojom ženom i djecom, neći ni dolaziti. Tako da već dva puta pokupili su nas skoro sve i Crna Gora, osjećao sam se kao ku.rva u Budvi. Mjesec dana dok tu budu, ako si imalo normalan bude ti neugodno. :lol:

Al valjda ljudi našli smiraj u vjeri. :)

Tako da ako imate priliku, bježite slobodno, lično ja ne bih, ali eto, sretan vama put. :bih:

Ovdje imaš problem dok digneš kredit, a tek da ga vratiš... :lol:

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: ArtemisFowl i 8 gostiju.