Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
I u Zenici je atmosfera očajna u ovom ciklusu.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović
-
Convicts1988
- Kontakt:
Pa normalno da je očajna kad do karte ne mogu da dodju pravi navijači i ovi zagriženiji navijači Čelika, i to je tako zadnjih par godina. Što ti i da nešto karata u Zenici, 50% pokupe ovi tapkaroši i preprodaju, pa s tim u vezi do karte dolaze neki levati " s parama" što veze nemaju što je navijanje i atmosfera.Virtu4l je napisao/la:I u Zenici je atmosfera očajna u ovom ciklusu.
Očajna je atmosfera zadnja 4 ciklusa, tačnije od Ćirinog vremena, kada se počelo sa malverzacijama oko karata. Samo što se to nije htjelo priznati dok se sada isto nije dogodilo sa Grbavicom, jer su za sve bili krivi primitivni zeničani.Virtu4l je napisao/la:I u Zenici je atmosfera očajna u ovom ciklusu.
Svi su sada najavljivali pakao, huk i šta sve ne na "hramu" i svetom stadionu, a u suštini se desilo isto kao u Ze, bez obzira na dobru i interesantnu utakmicu.
Ljudi koji dolaze na utakmice reprezentacije su ljudi koji gledaju samo reprezentaciju i nemaju osjećaj za atmosferu na stadionu i oni svi očekuju da drugi kreiraju atmosferu, a da oni budu tu i slikaju se. Takvih uvijek ima i uvijek je bilo ali u manjoj mjeri, pa su oni normalni mogli da dignu sve, samo što u zadnjih 10 godina takvi čina 90 % publike.
Da se razumijemo, ovdje ne govorim o ultra navijačima i navijanju čitavu utakmicu, nego o ostalim gledaocima koji su jako bitni za pritisak i atmosferu - ono što je istok na koševu, sjever (i sada istok) na grbavici i istok i zapad na BP.
Pravda za flash-a!!!
Evo dobio sam zvanicne podatake iz fzzs jer vidim da svako malo iznosis pausalne podatkeMortemHz je napisao/la: jedini smo kanton koji je u plusu sa brojem djece u skolama

5181 ucenik manje u Kantonu Sarajevo za samo 5 godina.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Akbgda, bolje da svi odu i žive kako treba, nego da imamo stadione a nemamo normalnih uslova za život.AlemC85 je napisao/la: Drug nisi svjestan koliku istinu govoris. Ovim tempom odlaska ljudi, nece nam ni trebati stadioni.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Sta bi tek bilo da udjemo u EU ako je ovako kad samo 20% drzave ima realnu mogucnost stalnog odlaska. Ja sam nedavno usao u jednu novoizgradjenu skolu i sokirao se. Nije mi bilo jasno sto su ucionice tako male da bi mi rekli kako je najveci razred s 14 ucenika i da unazad par godina nije bilo preko 20tak ucenika i da se tako sad gradilo, jer nema potrebe za vecim. S istog podrucja u staru skolu od petog do osmog razreda bilo po 60-70 ucenika u dva odjeljenja prije svega 10 godina. Bilo ih po 30+ u prva cetiri da bi se kasnije upisalo jos toliko iz podrucnih skola. U opcinskoj srednjoj skoli prije 5-6 godina upisivana po dva odjeljenja gimnazije od po 30 ucenika, a 'ispod crte' ih bilo za jos dva odjeljenja da bi ove godine jedva sastavili jedan odjel.avenija je napisao/la:Evo dobio sam zvanicne podatake iz fzzs jer vidim da svako malo iznosis pausalne podatkeMortemHz je napisao/la: jedini smo kanton koji je u plusu sa brojem djece u skolama![]()
Moze se cijela dijaspora prijaviti na popisu stavnovnistva, al ovi skolski podatci su najbolji primjer koliko ljudi odlaze.
- Illmatic09
- Kontakt:
Ma za 5 godina bićemo kao Tibet, ljudi će hodati kao preparirani, nikakvi, kambodža lvl
Nego, ovaj stadion u Talinu gdje trebamo igrati nije los za naše uslove.
Nego, ovaj stadion u Talinu gdje trebamo igrati nije los za naše uslove.
U svakom narednom ciklusu atmosfera ce biti ista i na BP,Grbavici,Koševu ma gdje da se igra! Zašto? zato što reprezentaciju 90% gledaju isti ljudi...ljudi koji imaju pare da plate papreno skupe ulaznice za nas standard,što pola karti uzima u startu savez i on raspolaze s njima kako i sta hoce...i što obicni navijaci,obicna buranija nema sanse da gleda repku,a obicna buranija i jeste NAVIJAC,ovi ostali su ukratko beskurac...Virtu4l je napisao/la:I u Zenici je atmosfera očajna u ovom ciklusu.
::::SAMO ČELIK::::
Izgradnja je prije nekih 15 godina kostala oko danasnjih 20 miliona €. No definitivno jeste super stadiona za svoj kapacitet, jedan od boljih u Evropi po mom ukusu.Illmatic09 je napisao/la:Nego, ovaj stadion u Talinu gdje trebamo igrati nije los za naše uslove.
A onda kada te tjeraju nećeš da igraš pred 30.000 već na oranici pred.10.000. BRUKAzamorano je napisao/la:U svakom narednom ciklusu atmosfera ce biti ista i na BP,Grbavici,Koševu ma gdje da se igra! Zašto? zato što reprezentaciju 90% gledaju isti ljudi...ljudi koji imaju pare da plate papreno skupe ulaznice za nas standard,što pola karti uzima u startu savez i on raspolaze s njima kako i sta hoce...i što obicni navijaci,obicna buranija nema sanse da gleda repku,a obicna buranija i jeste NAVIJAC,ovi ostali su ukratko beskurac...Virtu4l je napisao/la:I u Zenici je atmosfera očajna u ovom ciklusu.
Zasto uzimas podatke za srednju skolu? Isto kako mozes ti pronaci podatke koje ce ocrniti KS, tako se mogu isto prezentovati podaci koji ce KS staviti iznad ostalih. Evo podataka za osnovno školovanje koje su mnogo bitniji za posmatranje kretanja stanovnistva jer je obavezno. Razlika u samo jednoj skolskoj godini, protekle dvije:avenija je napisao/la:Evo dobio sam zvanicne podatake iz fzzs jer vidim da svako malo iznosis pausalne podatkeMortemHz je napisao/la: jedini smo kanton koji je u plusu sa brojem djece u skolama![]()
Kod: Označi sve
Kanton - 15/16 16/17 +/- %
USK - 23605 22754 (851) -3,75%
PSŽ - 2606 2417 (189) -7,82%
TZK - 39331 38836 (495) -1,28%
ZDK - 34057 34337 280 +0,82%
BPK - 1908 1929 21 +1,10%
SBK - 21996 21526 (470) -2,18%
HNK - 17703 17262 (441) -2,56%
ZHŽ - 8386 7949 (437) -5,50%
SAK - 35466 36490 1024 +2,89%
Ž10 - 5136 4930 (206) -4,18%@Signore - licno sam uvijek mrzio velika odjeljenja. Isao sam u osnovnu školu u odjeljenju koje je brojalo 24-26 učenika tokom osam godina i vec sam tu cifru smatrao suvise velikom. Odjeljenja u osnovnom školovanju ne trebaju da budu veca od 20 ucenika, optimalno je 14-16 jer nastavno osoblje mora da bude u mogucnosti da se posveti svakom djetetu individualno, a ne da ih sve posmatra tek kao kolektiv. Za srednje škole mi je vec OK da se ide na 20-25 ucenika po odjeljenju. Onako sa sve manje djece u skolama ovako ce se moci lakse zadrzati nastavno osoblje.
Jedno je sta mi volimo, a drugo prilike i sta se mozeAnelZ je napisao/la: @Signore - licno sam uvijek mrzio velika odjeljenja. Isao sam u osnovnu školu u odjeljenju koje je brojalo 24-26 učenika tokom osam godina i vec sam tu cifru smatrao suvise velikom. Odjeljenja u osnovnom školovanju ne trebaju da budu veca od 20 ucenika, optimalno je 14-16 jer nastavno osoblje mora da bude u mogucnosti da se posveti svakom djetetu individualno, a ne da ih sve posmatra tek kao kolektiv. Za srednje škole mi je vec OK da se ide na 20-25 ucenika po odjeljenju. Onako sa sve manje djece u skolama ovako ce se moci lakse zadrzati nastavno osoblje.
Odosmo s teme. Poslat ce nas na neki politicki forum
-
UltrasZenica
- Kontakt:
Pa ja ne znam sta vam je cudno za atmosferu na stadionu.Ko je bio u zadnjem periodu na nekoj utkamici i vidio kakva sorta ljudi dolazi sve mu je jasno. Sto se tice skoli ne trebaju vam nikakvi podaci/izvodi, dovoljno je proc kraj neke skole i sve ce mu se samo kazati 
- KrajisnikBosnjak
- Kontakt:
Malo ste više skrenuli sa teme.
Hajmo bolan o rekonstrukciji stadiona, ima li kakvih radova, slika?
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪
Za baraž šminkaju Grbavicu, posebno pašnjak.KrajisnikBosnjak je napisao/la:Malo ste više skrenuli sa teme.![]()
Ne radimo još te pripreme. Čekamo trenutak kada ti dođeš u Sarajevo da popaseš travu i onda ćemo nastaviti sa rekonstrukcijom našeg stadiona.BelminM23 je napisao/la:Za baraž šminkaju Grbavicu, posebno pašnjak.KrajisnikBosnjak je napisao/la:Malo ste više skrenuli sa teme.![]()
- sarajevo46
- Kontakt:
Neko iz Mostara da malo objasni ovu 'Cevenu noć' i pare koje se skupljaju? Da li to znači da se već do kraja godine mogu očekivati neki redovi na onoj tribini oko krova i sl? 
- Crveni_1922
sarajevo46 je napisao/la:Neko iz Mostara da malo objasni ovu 'Cevenu noć' i pare koje se skupljaju? Da li to znači da se već do kraja godine mogu očekivati neki redovi na onoj tribini oko krova i sl?
Pare ce ici za nadkrivanje tribina i postavljanje stolica. Ako sve bude islo po planu trebalo bi se sve zavrsiti negdje do Marta 2018.
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!
- sarajevo46
- Kontakt:
Vidim da je dobro prošlo među ljudima, svako malo neke donacije čujem od RAje. Bravo i drago mi je zbog vas.Crveni_1922 je napisao/la:sarajevo46 je napisao/la:Neko iz Mostara da malo objasni ovu 'Cevenu noć' i pare koje se skupljaju? Da li to znači da se već do kraja godine mogu očekivati neki redovi na onoj tribini oko krova i sl?
Pare ce ici za nadkrivanje tribina i postavljanje stolica. Ako sve bude islo po planu trebalo bi se sve zavrsiti negdje do Marta 2018.
A koliko im treba para za zatvaranje finansijske konstrukcije što se toga tiče?
I, znači, prvo će natkriti dedaru i novu tribinu? Nakon toga će staviti stolice? Onda bi trebali ići reflektori? I je li se radi išta na prilazu? Parking preko magistrale su fakat radili za stadion? Kakvo je stanje iza nove tribine? Tu je bio onaj objekt bez kojeg bi tu bio super prostor.
I, znači, prvo će natkriti dedaru i novu tribinu? Nakon toga će staviti stolice? Onda bi trebali ići reflektori? I je li se radi išta na prilazu? Parking preko magistrale su fakat radili za stadion? Kakvo je stanje iza nove tribine? Tu je bio onaj objekt bez kojeg bi tu bio super prostor.
Trenutno korisnika/ca: stanjejepsihoticno i 3 gosta.