Sve MORA biti podređeno WTF-u. SVEEEE!!!samosarajvo je napisao/la:
A i na stranu sad to, iako je kraj godine, iako ce brzo odmor jako je bitno nepreforsirati se u određenom trenutku.Nadam se da me razumiješ šta hocu reci.
Nema veze sto je izmedju WTF-a i prvog turnira u 2018 pauza od mjesec dana ako ces se ti 2-3 mjeseca prije toga ubiti tenisom i povrijediti.Treba odrzavati svjezinu.Ako Rafa misli da moze sve do kraja na 100% nek tako i uradi, ali ako i negdje ispadne u prvom drugom kolu neće mi biti sekunde zao.[/quote]
Vidi ako Rafa ne uzme do kraja nista,pa ni taj dugo zeljeni WTF ne treba zaliti jer bi i tada imao nevjerovatnu sezonu.Istina je da mu je glavni cilj do kraja WTF i da ce sve podrediti njemu ali da kalkulise vec od Shanghaia to nikako,prije svega sto je putovao toliko daleko radi mastersa a ne radi 500tice,imao je dovoljno odmora i prije Kine i msm da se fino spremio.I ne mogu da vjerujem da mislis da je dolazio u Kinu da recimo osvoji 500ticu,pa da gleda gdje ce ispasti na mastersu da bi podredio formu za turnir koji dolazi mjesec i po dana poslije...Samo kada bi igrao Basel e to bi onda bilo previse,a ova tri turnira sigurno moze u punom gasu odraditi jer bi i izmedju njih imao finog odmora.Ako sam te dobro razumio ti govoris da treba malo kalkulisati u ovom zavrsnom dijelu sezone da bi imao svjezinu na pocetnu nove?