Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
To znači onda il Amar ili Mehmed. 
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
Rekli smo stop ex-yu legendama.Esport je napisao/la: Ako ostane Amar onda je moj prijedlog Nikola Nikić, bolji čovjek od Amara a niko nemože biti gori selektor
Nas problem je sto od 96 do danas nismo napravili niti jednog trenera.
Moze se ljutiti ko god hoce ali u tih 20 godina Amar je najbolji trenerski produkt naseg fudbala, boljeg nemas.
Najblizi njemu je Vinko Marinovic, ovo ostalo nije vrijedno spomena. To je bruka i sramota.
Pogledaj kod Hrvata, Bilic, Stimac, Prosinecki, Kranjcar sve velika imena koji nastavljaju svoj put, dok kod nas Hibic, Konjic, Bolic uzivaju u stecenom, ne interesuje ih nista dalje.
Imamo Kodru koji je krenuo i nadam se da nece stati na ovome, jedinog koji je potencijal da napravi nesto vise.
Zlaja Bajramovic isto kao i Kodro, samo se nesto slabo probija po Njemackoj i pitamo se sto nas nema nigdje.
Umjesto da ti je strucni stab Kodro, Hibic, Bolic, direktor reprezentacije Salihamidzic mi imamo ovo sto imamo.
Bruka!
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
-
kinder_jaje
- Kontakt:
Svi mogu samo ne Barbarez ili Hadžibegić za nas skromni savez jedan je Katanec vrh vrhova.
Ono kad u utakmici protiv Rumunije 2012. napraviš više pasova, akcija i prilika nego pod komplet erom Mehmeda Baždarevića. Inače, slažem se sa Ivicom u dijelu kad kaže da ne možemo trčat, da smo mentalno zaostali, da se fudbalskom vrijednošću ovdje smatra kad nekom probaciš loptu kroz noge, da slabo kombinujemo, i ono najgore, najbolnije: "Nema ko kome odigrati pas". Naravno, to su sve istine kad igraš protiv boljih ekipa kod sebe, a to sve ne bi trebao biti problem kad igraš protiv jednog Kipra, Estonije i takvih repki. Tu već dolazi Blaževićeva postavka do izražaja da jednostavno NEMAMO dobrog VOĐU, koji niti ima autoritet, a još manje ideju. U svemu u životu je najvažnija ideja bez koje nema kreacije, a da bi imao ideju o nečemu moraš posjedovat znanje o tome, prema tome dotakli smo dno.
Istina leži negdje na pola Ćirinog i Osimovog stava, malo više na strani ovog prvog, ali ovo što Osim priča itekako ima mjesta i tačno je.
Istina leži negdje na pola Ćirinog i Osimovog stava, malo više na strani ovog prvog, ali ovo što Osim priča itekako ima mjesta i tačno je.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
Sredina Besic, Pjanic i Lulic moze trcati 3 dana i njima je trcanje najmanji problem. Ali ne moze Pjana trcati sam od Begovica do Ibisevica koji izigrava AM-a pa mu predati loptu sa kojom ovaj ne zna sta bi ni uradio.uNbx je napisao/la:Ono kad u utakmici protiv Rumunije 2012. napraviš više pasova, akcija i prilika nego pod komplet erom Mehmeda Baždarevića. Inače, slažem se sa Ivicom u dijelu kad kaže da ne možemo trčat, da smo mentalno zaostali, da se fudbalskom vrijednošću ovdje smatra kad nekom probaciš loptu kroz noge, da slabo kombinujemo, i ono najgore, najbolnije: "Nema ko kome odigrati pas". Naravno, to su sve istine kad igraš protiv boljih ekipa kod sebe, a to sve ne bi trebao biti problem kad igraš protiv jednog Kipra, Estonije i takvih repki. Tu već dolazi Blaževićeva postavka do izražaja da jednostavno NEMAMO dobrog VOĐU, koji niti ima autoritet, a još manje ideju. U svemu u životu je najvažnija ideja bez koje nema kreacije, a da bi imao ideju o nečemu moraš posjedovat znanje o tome, prema tome dotakli smo dno.
Najveci problem nase igre od kraja SP je izmisljanje pozicija igracima i taktika koja je nevazna formula na papiru. Ciro je 100 % u pravu u svemu sto je reakao a pogotovu sa dijelom gdje je objasnio zasto je Osim mekan sa kritikama prema Bazdarevicu.
Ne zeli se Ivica zamjerati ali je ipak ispod zita provukao pokoju pametnu i tocno je da mu je komentar kao i uvjek poucan i djelimicno tocan.
Ali je izbjegao sustinu, vjerujem namjerno i to nikako nije u redu. Pogotovu prikriveno puhanje u Bazdareviceva jedra u ovom momentu.
Makar sam ja ono nemjenjanje trenera tako razumio. I ne mislimo mi da smo bolji od svakog ali od nekih jesmo. I zato mi je blize Cirino najbolji nego Osimovo najgori, koliko got mi Ivica bio drag covjek.
I ne mastamo o super trenerima nego o selektoru iz regije u kojoj ne postoji niti jedan koji je trenutno SUPER.aleksandar_veliki je napisao/la:Niti jedan trener nije kontaktiran, Bajevic nece ni pod razno, Antic isto tako. Financije diktiraju izbor selektora sto znaci da o "super" trenerima moze se samo mastati.
bravo ! nista ni dodat ni oduzetdubrovnik je napisao/la:Trenere ima bolje Mostar ako cemo posteno!Zenzo je napisao/la:Objasni mi ovo sarajevska prcija, sta to treba da znaci ?josipmusa je napisao/la:Ma predijte naziv Bosna i Hercegovina u "Sarajevska prčija", stavite neznalicu Amara osima ili Hadzibegica za selektora,a vrhunac bi bio d a ovaj klaun ostane na funkciji i izgubit ce te hiljade navvijaca koji su kao i ja presli hiljade kilometara i potrosili hiljade maraka i eura uz nju. Mrš vise stoko majku vam sprčim
Zasto imate takve komplekse prema glavnom gradu cak kad je u pitanju i reprezentacija ? Sta to drugi gradovi imaju bolje pa vam smeta Sarajevo, koji su to strucnjaci u Tuzli, Zenici, Mostaru, Sirokom Brijegu, Banja Luci ? Sta je problem sto se igra na Grbavici u glavnom gradu, koji to stadion sem Bilinog Polja jos zadovoljava uslove, Tusan mozda ?
Nisu u pitanju kompleksi od nikog ali kada se kaze mi nemamo boljeg od Hadzibegica sada kad su Pape i Mesa isprobani mislim da se onda baza suzava na samo Sarajevo.
Nekriticko razmisljanje i taborsko svrstavanje po pitanju Mese i Safeta od navijaca njihovih maticnih klubova reprezentaciju i cini Sarajevskim produktom sto ona nije i nesmije biti.
Pa i sama ad hoc odbrana Ivice Osima sta got on rekao jedne grupe navijaca nije postena.
Ne volim ove nazive "prcija" ali kritika doticnih bi morala biti najveca iz njihovih maticnih klubova.
Nadam se da sljedeci selektor nece imati ni sekunde nikakvog popusta a ako Bazdarevic ostane onda vise nista i nije vazno jer je stvarno u pitanju Prcija.
Samo ne Sarajevska nego nicija.
Meni uopšte nije drag čovjek, ali mu ne mogu sporiti neke stavove. Da, ta trojica mogu trčat 15 dana, ali to su samo trojica njih. Pored trke, treba uporedo imat zavidnu tehniku, pa ako već nemaš izraženu tehniku, onda bar kretnju bez lopte i normalan (ne mora bit perfektan) pas. To su sve naučne fantastike trenutno za nas. S Osimom se neću složit kad kaže da ne vjeruje da nekad igrači neće da igraju. Itekako je bilo hejbet utakmica, gdje igrači nisu imali motiv, gdje su igrali preko neke stvari, a znamo one koji su se isticali u tome, ali eto. Sreća pa je i Ćiro bio gost, inače bi emisija sa Ivicom bila identična kao na Fejsu nedavno, od A do Ž je sve ponovio.dubrovnik je napisao/la:Sredina Besic, Pjanic i Lulic moze trcati 3 dana i njima je trcanje najmanji problem. Ali ne moze Pjana trcati sam od Begovica do Ibisevica koji izigrava AM-a pa mu predati loptu sa kojom ovaj ne zna sta bi ni uradio.uNbx je napisao/la:Ono kad u utakmici protiv Rumunije 2012. napraviš više pasova, akcija i prilika nego pod komplet erom Mehmeda Baždarevića. Inače, slažem se sa Ivicom u dijelu kad kaže da ne možemo trčat, da smo mentalno zaostali, da se fudbalskom vrijednošću ovdje smatra kad nekom probaciš loptu kroz noge, da slabo kombinujemo, i ono najgore, najbolnije: "Nema ko kome odigrati pas". Naravno, to su sve istine kad igraš protiv boljih ekipa kod sebe, a to sve ne bi trebao biti problem kad igraš protiv jednog Kipra, Estonije i takvih repki. Tu već dolazi Blaževićeva postavka do izražaja da jednostavno NEMAMO dobrog VOĐU, koji niti ima autoritet, a još manje ideju. U svemu u životu je najvažnija ideja bez koje nema kreacije, a da bi imao ideju o nečemu moraš posjedovat znanje o tome, prema tome dotakli smo dno.
Najveci problem nase igre od kraja SP je izmisljanje pozicija igracima i taktika koja je nevazna formula na papiru. Ciro je 100 % u pravu u svemu sto je reakao a pogotovu sa dijelom gdje je objasnio zasto je Osim mekan sa kritikama prema Bazdarevicu.
Ne zeli se Ivica zamjerati ali je ipak ispod zita provukao pokoju pametnu i tocno je da mu je komentar kao i uvjek poucan i djelimicno tocan.
Ali je izbjegao sustinu, vjerujem namjerno i to nikako nije u redu. Pogotovu prikriveno puhanje u Bazdareviceva jedra u ovom momentu.
Makar sam ja ono nemjenjanje trenera tako razumio. I ne mislimo mi da smo bolji od svakog ali od nekih jesmo. I zato mi je blize Cirino najbolji nego Osimovo najgori, koliko got mi Ivica bio drag covjek.
Najveći je problem što dolaze teška vremena za repku, generacija dijaspore je na odlasku, a naša liga je čak prestala propadat, jer smo dotakli dno. Ko će igrat u budućnosti za nas? I koji će to stručnjak bit vruća mušterija da vodi ovu repku? Pošto dolazimo lagano eru kad nas individualni kvalitet više ne može vadit, onda je potreban strogo određen sistem gdje će se manjak kvaliteta moći kompenzirati, dakle treba dovesti ljude na sve bitne funkcije koji će sprovodit određen sistem kojem će opet trebat nekoliko godina da počne da funkcionira.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
Ama i to predvidjanje o crnoj buducnosti je floskula kao i sve ostalo. Uvjek ce dijaspora davati igrace jer se nece moci svi probiti u Njemacku i slicne reprezentacije. Ljubav je tu manji motiv od osobnog probitka.uNbx je napisao/la:Meni uopšte nije drag čovjek, ali mu ne mogu sporiti neke stavove. Da, ta trojica mogu trčat 15 dana, ali to su samo trojica njih. Pored trke, treba uporedo imat zavidnu tehniku, pa ako već nemaš izraženu tehniku, onda bar kretnju bez lopte i normalan (ne mora bit perfektan) pas. To su sve naučne fantastike trenutno za nas. S Osimom se neću složit kad kaže da ne vjeruje da nekad igrači neće da igraju. Itekako je bilo hejbet utakmica, gdje igrači nisu imali motiv, gdje su igrali preko neke stvari, a znamo one koji su se isticali u tome, ali eto. Sreća pa je i Ćiro bio gost, inače bi emisija sa Ivicom bila identična kao na Fejsu nedavno, od A do Ž je sve ponovio.dubrovnik je napisao/la:Sredina Besic, Pjanic i Lulic moze trcati 3 dana i njima je trcanje najmanji problem. Ali ne moze Pjana trcati sam od Begovica do Ibisevica koji izigrava AM-a pa mu predati loptu sa kojom ovaj ne zna sta bi ni uradio.uNbx je napisao/la:Ono kad u utakmici protiv Rumunije 2012. napraviš više pasova, akcija i prilika nego pod komplet erom Mehmeda Baždarevića. Inače, slažem se sa Ivicom u dijelu kad kaže da ne možemo trčat, da smo mentalno zaostali, da se fudbalskom vrijednošću ovdje smatra kad nekom probaciš loptu kroz noge, da slabo kombinujemo, i ono najgore, najbolnije: "Nema ko kome odigrati pas". Naravno, to su sve istine kad igraš protiv boljih ekipa kod sebe, a to sve ne bi trebao biti problem kad igraš protiv jednog Kipra, Estonije i takvih repki. Tu već dolazi Blaževićeva postavka do izražaja da jednostavno NEMAMO dobrog VOĐU, koji niti ima autoritet, a još manje ideju. U svemu u životu je najvažnija ideja bez koje nema kreacije, a da bi imao ideju o nečemu moraš posjedovat znanje o tome, prema tome dotakli smo dno.
Najveći je problem što dolaze teška vremena za repku, generacija dijaspore je na odlasku, a naša liga je čak prestala propadat, jer smo dotakli dno. Ko će igrat u budućnosti za nas? I koji će to stručnjak bit vruća mušterija da vodi ovu repku? Pošto dolazimo lagano eru kad nas individualni kvalitet više ne može vadit, onda je potreban strogo određen sistem gdje će se manjak kvaliteta moći kompenzirati, dakle treba dovesti ljude na sve bitne funkcije koji će sprovodit određen sistem kojem će opet trebat nekoliko godina da počne da funkcionira.
U svakom momentu u mladjim sekekcijama imas makar trecinu igraca iz dijaspore. I treba biti posten i reci da su mladje sekekcije sve bolje i bolje a ne obrnuto. Pogotovo se ovo odnosi na najmladje.
Problem je struka a ne igraci. Evo smo dobili koliko toliko normalnog U21 selektora i to odmah bolje izgleda. Talenta ce u BiH uvjek biti samo ih treba neko znati voditi. Infrastrukturu bi trebali poboljsavati klubovi uz pomoc lokalnih zajednica a koliko vidim i to se pomalo dogadja. Izbor selektora i smanjenje broja polovnjaka iz regije su preduslovi za trenutno poboljsanje stanja u nogometu. Savez ce jos zadugo biti mafijaska hobotnica.
Nije to problem karakteristican samo za BiH vec za cijelu regiju. Garantiram da je savez u Hrvatskoj i gori nego u Bosni unatoc tome sto ga vodi legenda Hrvatskog nogometa. Jos bi dodao da je suludo od saveza ocekivati popravke stadiona, to oni nigdje ne rade.
Yebo te osim u 60 minuta nije sastavio dvije recenice koje imaju veze sa pitanjem koliko je covjek psihicki pao
naprijed rejal
Od ovih imena koja se pominju, Kodro je najbolji izbor.
Vrijeme Bajevica I Hadzibegica je proslo.
Od njih su bolje opcijr Katanec I Amar.
Da dodje Hadzibegic, to bi samo bila preslika Bazdarevica. Nista novo ne bi smo dobili.
Haj dajte tog Amara, pa da i to cudo jednom vidimo
Sent from my HUAWEI GRA-UL00 using Tapatalk
Vrijeme Bajevica I Hadzibegica je proslo.
Od njih su bolje opcijr Katanec I Amar.
Da dodje Hadzibegic, to bi samo bila preslika Bazdarevica. Nista novo ne bi smo dobili.
Haj dajte tog Amara, pa da i to cudo jednom vidimo
Sent from my HUAWEI GRA-UL00 using Tapatalk
-
RichmanBiH
- Kontakt:
Jutros mI prica jedan novinar da ce amar biti 90%. Hoce amar da dovede 4 svoja covjeka.
UPRAVA NAPOLJE!
Kodro ima angazman i dobro mu je, ne vjerujem da ce to ostaviti radi reprezentacije, naravno i manje para.
Znaci ostaje Amar ili neko treci.
Znaci ostaje Amar ili neko treci.
- Zeljeznicar -
Ja i dalje predlazem mene cuj brko pa sirov je on
Ovaj sto vodi mladu repku je Nas najaci trener,Marinovic ili kako se zove.
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Poslije ćurana - morž! 
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
Jel ovaj bivsi?
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
- DzemoVoliMarmeladu
- Kontakt:
NIje imo Curan srece. Ipak su mu falili Salihamidzic, Misimovic, Bolic i Papac i Mujdza. On nije imao ne uspjeha. Previse mi ocekujemo. Nemamo se sta nadati protiv velikog Kipra u gostima. Curan ima puno ideja u glavi. Projekat je u toku.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin