Novi selektor reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Rimes87
Kontakt:

Re: RE: Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post Postao/la Rimes87 » 13 okt 2017, 12:52

invincible1921 je napisao/la:
UltraSA je napisao/la:[emoji38] [emoji38]
Al' se bore štrumfete za glavonju. [emoji38]
Izgleda svi gledaju neki klupski interes, a reprezentacija da ispašta. Premalo mjesta je za zajebanciju jer je ovo generacija koja može otići na Euro i ko zna kad ćemo opet otići na neko veliko takmičenje. Mora se dovesti ozbiljan čovjek, koga će igrači poštovati, neko ko ima ime i ko zna svoj posao, neko ko se neće po kafanama hvaliti titulama u amaterskoj ligi i sa tim da je preko oca otišao voditi neki klub Al-Ahdkcidmahn. To je isto kao da neko diplomira na privatnom fakultetu u Kiseljaku (primjer za trofeje u BiH) ili upiše državna 3 fakulteta i time se hvali, a nema nijedan položen ispit (primjer za vođenje neke druge amaterske ekipe gdje i nije imao neki veliki uspjeh). Kad neko spomene A.Osim kandidat za selektora, meni je to isto kao da neko kaže da je Dženo Uščuplić kandidat... To je neozbiljno. Mi prema tome i ne zaslužujemo plasman na prvenstvo, jer nâs konstantno vode amateri.
Pa jel vama neko kriv sto nemate za koga da se borite...Kad uscuplic bude imao desetinu uspjeha koji je amar ostvario odna ga stavi u istu recenicu sa njim
A da se vi svi prestanete boriti za vase trenere? Ukopase nas bog ti jadan, dosta vas je.

Sent from my D6603 using Tapatalk
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!

jestamaji
Kontakt:

Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post Postao/la jestamaji » 13 okt 2017, 12:52

Unofficialpage je napisao/la: Može se Robert dovesti ako se ovome ozbiljno pristupi, nisu svima pare najbitnije. Neki ljudi dugoročno razmišljaju. Veći potencijal ima sa našom repkom nego i sa Slovenijom i Azerbejdžanu.
nažalost nismo mi tu ni u kakvoj prednosti, u sloveniji bi ga sigurno pustili da radi u miru, u azerbejdžanu neznam, kod nas nažalost sigurno ne! a para imaju i jedni i drugi više, tu nema dileme

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 13 okt 2017, 12:57

@Rimes87 borim se za njega jer mislim da je najbolji od svih ovih sto se nude. Da moze doc vaha bio bi za njega...Ja uopste nemam komplekse kao vecina raje ovdje. Evo ti primjer dulje udji na temu i vidjeti ces da sam medju prvima jos prije godinu pisao da treba da dodje u ozbiljano razmatrenje u vezi repke...cak i kad su ga navijaci sarajeva nipodistavali
=\_1921_/=

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 13 okt 2017, 13:01

Treba se Prosineckom javit dok ga Slovenci nisu kaparisali, mada mislim da mi ne mozemo ponudit ni 10% onoga sto ce mu Slovenija ponuditi, tako da se jedino mozemo nadat da ce prevagnut to sto smo bolja reprezentacija i po igracima i po rankingu a i igramo Ligu B nacija, Slovenci su u C tako da je to sve veci izazov za jednog mladog trenera, kojem nadam se, nisu samo pareu glavi...
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

Rimes87
Kontakt:

Post Postao/la Rimes87 » 13 okt 2017, 13:09

invincible1921 je napisao/la:@Rimes87 borim se za njega jer mislim da je najbolji od svih ovih sto se nude. Da moze doc vaha bio bi za njega...Ja uopste nemam komplekse kao vecina raje ovdje. Evo ti primjer dulje udji na temu i vidjeti ces da sam medju prvima jos prije godinu pisao da treba da dodje u ozbiljano razmatrenje u vezi repke...cak i kad su ga navijaci sarajeva nipodistavali
Druže, hajmo biti malo realni, kada je Amar posljedni put trenirao nekoga i nešto? Moraš i to imati u vidu, da ti selektor ima kontinuitet treniranja klubova/reprezentacija, kakav takav. Mislim, nebitno je, samo se prepucavamo svi ovdje, jer nije ništa u našim rukama, ali moraš malo i ti odvaditi. Nemam ja ništa protiv da selektor bude neke boje, ali imam nešto protiv toga da nam dođe neko ko odavno nije trenirao iole ozbiljnu ekipu. Opet, kažem, totalno su nebitne naše rasprave jer nećemo mi izabrati selektora.
Papac Papac,
Papac Papac,

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 okt 2017, 13:16

invincible1921 je napisao/la: Pa jel vama neko kriv sto nemate za koga da se borite...Kad uscuplic bude imao desetinu uspjeha koji je amar ostvario odna ga stavi u istu recenicu sa njim
Oni uvijek imaju za šta da se bore, evo u ovom slučaju se bore protiv Amara. Nikad nisu imali ništa da ponude reprezentaciji, od igrača do stručnog kadra, a mi uvijek imamo, tako da je njima lako.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

UltraSA
Kontakt:

Post Postao/la UltraSA » 13 okt 2017, 13:25

A ti bi prihvatio da ti ozbiljnu reprezentaciju vodi neko ko je osvojio neku titulu u ligi San Marina? Vjeruj naša liga nije daleko od toga, druga je stvar što većina vas još u glavi živi u Jugoslaviji.
ČUVARI ČASTI WALTER IDENTITETA

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 13 okt 2017, 13:30

Rimes87 je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la:@Rimes87 borim se za njega jer mislim da je najbolji od svih ovih sto se nude. Da moze doc vaha bio bi za njega...Ja uopste nemam komplekse kao vecina raje ovdje. Evo ti primjer dulje udji na temu i vidjeti ces da sam medju prvima jos prije godinu pisao da treba da dodje u ozbiljano razmatrenje u vezi repke...cak i kad su ga navijaci sarajeva nipodistavali
Druže, hajmo biti malo realni, kada je Amar posljedni put trenirao nekoga i nešto? Moraš i to imati u vidu, da ti selektor ima kontinuitet treniranja klubova/reprezentacija, kakav takav. Mislim, nebitno je, samo se prepucavamo svi ovdje, jer nije ništa u našim rukama, ali moraš malo i ti odvaditi. Nemam ja ništa protiv da selektor bude neke boje, ali imam nešto protiv toga da nam dođe neko ko odavno nije trenirao iole ozbiljnu ekipu. Opet, kažem, totalno su nebitne naše rasprave jer nećemo mi izabrati selektora.
PA ako ćemo po tome kad je barbarez? Kodro je izuzev fijaska sa Sarajevom tek sad Naso angažman..

Ultras SA ...ne bih ali mi nismo san marino. Nedaj bože da vi imate nekog poput amara ja mislim da bi ga i ispred vahe stavili
=\_1921_/=

crozla
Kontakt:

Post Postao/la crozla » 13 okt 2017, 13:30

Amar 100%, vec zavrseno. Legendarni trener.
Sve, sve što era sazdala je ova,
Sve rušit, palit, sjeći treba;
A gradit bolje opet s nova!

Rimes87
Kontakt:

Re: RE: Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post Postao/la Rimes87 » 13 okt 2017, 13:35

invincible1921 je napisao/la:
Rimes87 je napisao/la:
PA ako ćemo po tome kad je barbarez? Kodro je izuzev fijaska sa Sarajevom tek sad Naso angažman..

Ultras SA ...ne bih ali mi nismo san marino. Nedaj bože da vi imate nekog poput amara ja mislim da bi ga i ispred vahe stavili
Kao sto vidis iz mog post-a, nisam ni ja za Barbareza jer nema frajer veze s fudbalom odvano. Nisam ni za Bajevica jer covjek nije nista trenirao sto godina.

Sent from my D6603 using Tapatalk
Papac Papac,
Papac Papac,

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 13 okt 2017, 13:41

@Rimes ok brate skonto sam ja tebe nego ovo pišem radi drugih. Jbg volio bi i ja da može neko vrhunsko ime ali nemamo baš prevelik izbor
=\_1921_/=

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 okt 2017, 13:43

UltraSA je napisao/la:A ti bi prihvatio da ti ozbiljnu reprezentaciju vodi neko ko je osvojio neku titulu u ligi San Marina? Vjeruj naša liga nije daleko od toga, druga je stvar što većina vas još u glavi živi u Jugoslaviji.
Pričaj mi malo o našoj ligi, ne poznajem je dovoljno.

Ovdje je tema upoređivanje Amara sa trenerima tipa Meho Kodro i Robert Prosinečki, i omalovažavanje istog da bi se uzdigla ova dvojica, što nema veze sa životom. Od Kodre je dokazano bolji, a ni Prosinečki nije uradio apsolutno ništa vrijedno pažnje da bi se bilo ko omalovažavao zbog njega.

Robert Prosinečki je veliko ime u svijetu fudbala i bilo bi dobro da nas on preuzme, a znanje ne bih komentarisao dok ga ne vidim na djelu.

O Amaru loše pišu oni koje je tlačio godinama, samoprozvani divovi i još neka sitna buranija, dok je naša liga bila mnogo kvalitetnija od ove danas, pa mi onda pričate o nekoj realnosti. Pozdravljam svakoga ko kaže da mu se ne sviđa Amar, iz tog i tog razloga, sigurno da ima dosta argumenata protiv, ali ove što im je argument morž i ubleha, natakarim na neku stvar.

Ako je recimo Vaha kandidat i želi preuzeti reprezentaciju, Amara odmah treba prekrižiti... ali sumnjam da je Vaha kandidat.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

RichmanBiH
Kontakt:

Post Postao/la RichmanBiH » 13 okt 2017, 13:50

Ovu ligu su vazda osvajali oni koji su najaci van terena. Tako da. Njegovo je dokazano van lige. Svakako je u rangu mese po strucnosti i znanju, i nece dovesti boljeg tako da neka ga nek proba.
UPRAVA NAPOLJE!

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 13 okt 2017, 13:50

Virtu4l je napisao/la:
UltraSA je napisao/la:A ti bi prihvatio da ti ozbiljnu reprezentaciju vodi neko ko je osvojio neku titulu u ligi San Marina? Vjeruj naša liga nije daleko od toga, druga je stvar što većina vas još u glavi živi u Jugoslaviji.

Ovdje je tema upoređivanje Amara sa trenerima tipa Meho Kodro i Robert Prosinečki, i omalovažavanje istog da bi se uzdigla ova dvojica, što nema veze sa životom. Od Kodre je dokazano bolji, a ni Prosinečki nije uradio apsolutno ništa vrijedno pažnje da bi se bilo ko omalovažavao zbog njega.

Robert Prosinečki je veliko ime u svijetu fudbala i bilo bi dobro da nas on preuzme, a znanje ne bih komentarisao dok ga ne vidim na djelu.

O Amaru loše pišu oni koje je tlačio godinama, samoprozvani divovi i još neka sitna buranija, dok je naša liga bila mnogo kvalitetnija od ove danas, pa mi onda pričate o nekoj realnosti. Pozdravljam svakoga ko kaže da mu se ne sviđa Amar, iz tog i tog razloga, sigurno da ima dosta argumenata protiv, ali ove što im je argument morž i ubleha, natakarim na neku stvar.

Ako je recimo Vaha kandidat i želi preuzeti reprezentaciju, Amara odmah treba prekrižiti... ali sumnjam da je Vaha kandidat.
Ma pusti ba ti nekom daš 10argumenata on ti kaže šta će osim levat vidi mu glave i moj tata je bolji od tvog jer eto on je moj tata
=\_1921_/=

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 13 okt 2017, 13:58

Virtu4l je napisao/la:

Ne znam mnogo o Amaru, nisam kompetentan da ga komentatisem, ali znam da je Robi jedan od najjacih strucnjaka od plejade ovih mladjih s nasih prostora. U Hrvatskoj je on bio covjek iz sijenke, neko ko je zajedno s Bilićem vodio sve, sto se posle i odrazilo na njihovu igru i rez kada je otisao..Zvezda je s njim igrala najljepsi fudbal, od Azera napravio respektabilnu ekipu...

Robi je mnogo vise od obicnog trenera, covjek ima harizmu, sto je jako bitno pogotovo za reprezentativne selekcije!
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 13 okt 2017, 14:13

@marconato ma iskreno 99,9 nema nista od prosineckog tako da ne znam ni sto se raja uopste zamara sa njim
=\_1921_/=

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 13 okt 2017, 14:42

Pored Kodre , Prosineckog i Amara bez razmisljanja biram Kodru.

Gospodin, autoritet, legenda...

Pitanje je samo da li su oni uopste u opticaju.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Mortus
Kontakt:

Post Postao/la Mortus » 13 okt 2017, 14:48

BORČE SREDOJEVIĆ navodno ima najviše šansi . DEFINITIVNO še to biti jedan kvazistručnjak tipa KODRO AMAV, BORČE, HADŽIBEGIĆ, BARBAREZ :damn: , nedokazan i bez iskustva u velikim evropskm utakmicama i sa odvođenjem repke na velika takmičenja. Bitno je samo da je legenda igračka, a trenerski kapacitet i znanje to u BiH nije bitno, bitne su veze i lobiji :facepalm:

"Među mogućim kandidatima za Mešinog nasljednika našli su se Meho Kodro, Blaž Slišković, Robert Prosinečki, Faruk Hadžibegić, Sergej Barbarez, Igor Štimac, a neki sa ovog spiska su se već oglasili i rekli šta misle o toj ideji. Čini se da posljednjih dana ipak u fudbalskim bh. krugovima i članovima Izvršnog odbora FS BiH jedan kandidat dobija najveće povjerenje. Radi se o Borčetu Sredojeviću. Imao je iza sebe vrhunsku igrački karijeru, radio kao trener u nekoliko eminentnih klubova, a gotovo deceniju bio u stručnom štabu bh. selekcije. Radio je i sa Fuadom Muzurovićem i Safetom Sušićem. Bio je njihov prvi pomoćnik, a sa Sušićem reprezentaciju odveo u Brazil. Odlaskom Safeta Sušića i on je ostao bez angažmana u FS BiH. Sada je čini se prava prilika, tako smatraju u FS BiH, da mu se da šansa da kao selektor predvodi Bosnu i Hercegovinu. Odlično zna stanje u bh. fudbalu, poznaje gotovo sve reprezentativce, ima uvid u njihov kvalitet, a imao je odličnu saradnju sa rukovodstvom FS BiH. Prema saznanjima portala Sportdc.net iza Borčeta Sredojevića u punom kapacitetu će stati FS RS. To su potvrdili naši izbori u entitetskom savezu, ali i ljudi bliski rukovodstvu FS BiH."
NIKO TE NIKAD J-EBATI NEĆE, KO ŠTO TE J-EBEM JA, SARAJ'VO, SARAJ'VO KU-RVO BOSANSKA

KO TE JEDNOM J-EB'O, J-EBAT' ĆE TE OPET - Aleksandar Jović aka VAVJU (Grobar FK Sloboda)

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 13 okt 2017, 14:56

marconato je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:

Ne znam mnogo o Amaru, nisam kompetentan da ga komentatisem, ali znam da je Robi jedan od najjacih strucnjaka od plejade ovih mladjih s nasih prostora. U Hrvatskoj je on bio covjek iz sijenke, neko ko je zajedno s Bilićem vodio sve, sto se posle i odrazilo na njihovu igru i rez kada je otisao..Zvezda je s njim igrala najljepsi fudbal, od Azera napravio respektabilnu ekipu...

Robi je mnogo vise od obicnog trenera, covjek ima harizmu, sto je jako bitno pogotovo za reprezentativne selekcije!
Samo sam cekao da se javi jedan od navijaca Zvezde i potvrdi ono sto i ja mislim. Bravo!!!
Kako se inace boriti sa ovim koji usporedjuju nesto sto je neusporedivo. Amar je nevezano za njegovo znanje koje ni ja ne mogu ocjeniti potencijalno najveca bomba koja se ikada nasla u nekoj BiH reprezentaciji. Robi je sve suprotno od toga.
Amar Bosansku reprezentaciju moze dovesti do kolapsa. Tko ne razumije zasto nek se sjeti TSS

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 13 okt 2017, 14:58

marconato je napisao/la:

Siguran sam da će Robi čekati rasplet situacije s HNS-ovom selekcijom i rasplet situacije u samom HNS-u. Šuker navodno leti do kraja 11. mjeseca, pušu neki novi vjetrovi, vjerojatni novi predsjednik, grande Dario Šimić, bi mogao preokrenuti stvari (poznato je njegovo kontriranje mafiji koja drma Dinamom i savezom), a tu se otvara šansa za dolazak najboljeg hrvatskog trenera na klupu reprezentacije.

Ne vjerujem da će preuzeti ikog do kraja godine.
Hayley <3

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, Goalgetter, Google Adsense [Bot], Kobayashi, M1k3y, Maverick, Proximic, RobijasiZenica1988 i 47 gostiju.