Juventus FC: Utakmice i glasanje - sezona 2017/18
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Juventus FC: Utakmice i glasanje - sezona 2017/18
Ma jasta je, bio je u krupnom kadru kada je poceo gunđati. Ovu trojicu iz napada treba kaznjavati svaki put za ovo jer nema utakmice, a da se nije desilo, tu prednjači Mario, ali i ostali ga prate. Costa i Berna bi onda trebali raditi puno gore stvari, ali sute i rade.
Ovako se gubi timski duh, a na kraju i izgubi odnos s trenerom, vidjeti pod Bonnuci, Alves.
Ovako se gubi timski duh, a na kraju i izgubi odnos s trenerom, vidjeti pod Bonnuci, Alves.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
To je i normalno na neki način, velika je konkurencija, malca je dobro krenulo pa stalo, ali dok je trener šef tu nebi smjelo biti pogovora. Ima prvo svako da gunđa, trener ima pravo da kazni... nije dobro zbog odnosa ali šta je tu je. Nadti je se da će ovo samo pozitivno uticati i ljutnja da se na terenu pretoči u kažnjavanje protivnika. On jeste vrhunski igrač i kad ga stanu golovi morao bi malo ponizniji biti. Sezone 1999/2000 Alex je samo dva gola dao iz igre, nikako ga nije išlo ali je radio i trudio se.
Dybala neka uzme taj primjer kao signifikantan za svoj dalji razvoj u Juventusu.
Dybala neka uzme taj primjer kao signifikantan za svoj dalji razvoj u Juventusu.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Upravo tako Ramiral. Izmjena je bila vrlo logična, teren težak, narednih dana igramo svaka 3 dana,imaš jednog od najbržih igrača lige na klupi,protivnik otišao jako visoko, prostor za prirodno,brzo, krilo kao izmišljen.
Ovdje stvarno je Dybala taj koji mora pokazati od čega je, kažnjavanje nije ni bitno, mislim da ga neće ni biti,ne bitno, ali gle ironije: neka se Dybala ugleda na Higuaina koji trči,trči,traži,žrtvuje se zadnjih par tekmi izuzetno, a ovaj nam je primadona, koji očigleno na svaku pomisao riječi Messi se sasere i ne može loptu primiti. Neka nam (sebi) pokaže od čega je , minuta će imati dovoljno,ali veći od trenera i kluba ne može biti.
Apsolutno nisam sujetan, ali zaista ima smisla odmoriti Dybalu sa spalom i vidjeti Bernu na toj poziciji a ovaj neka pokaže sa Milanom je li M od messi ili D od del piero.
Ovdje stvarno je Dybala taj koji mora pokazati od čega je, kažnjavanje nije ni bitno, mislim da ga neće ni biti,ne bitno, ali gle ironije: neka se Dybala ugleda na Higuaina koji trči,trči,traži,žrtvuje se zadnjih par tekmi izuzetno, a ovaj nam je primadona, koji očigleno na svaku pomisao riječi Messi se sasere i ne može loptu primiti. Neka nam (sebi) pokaže od čega je , minuta će imati dovoljno,ali veći od trenera i kluba ne može biti.
Apsolutno nisam sujetan, ali zaista ima smisla odmoriti Dybalu sa spalom i vidjeti Bernu na toj poziciji a ovaj neka pokaže sa Milanom je li M od messi ili D od del piero.
Ili K od ovce. 
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
Gefufna je napisao/la:Ili K od ovce.
- Feldmarschall
- Kontakt:
1,3 xG za jučerašnjih šest golova.IlCapitano je napisao/la:Kako toJuventus scored 27 goals in 9 games, that's 3 per game. Strongest attack in Serie A.
- IlCapitano
- Kontakt:
Nabio i Napoli Benevento...
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
- Feldmarschall
- Kontakt:
3,5 xG + 2 penala.
- IlCapitano
- Kontakt:
IlCapitano je napisao/la:Nebitno je ko će na kraju imati više golova, i ja bih opet dao prednost Napoliju da moram sad odlučiti. Fazon je što se i dalje živi u nekom imaginarnom svijetu gdje Juventus igra samo dosadno, defanzivno, ziheraški, Max **** itd...isti mitovi kao i da je Serie A neefikasna i dosadna liga.
Ko manje golova primi,osvojiće titulu.
- Feldmarschall
- Kontakt:
xG nije priča o zabijenim golovima, nego o kvaliteti stvorenih i dopuštenih šansi u toku meča na osnovu vrlo preciznog matematičkog modela. Kao takav daje mogućnost posmatranja rezultata iz nešto drugačijeg ugla i sagledavanja kvalitete fudbala bez preferencija prema ovom ili onom stilu igre, imenu, klubu i čemu sve ne. Za takvo što bi se ipak trebali određeni stereotipi ostaviti po strani.
E moj Feld, sad si nayebao. 
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- IlCapitano
- Kontakt:
Opet, poenta nije samo u zabijenim golovima niti sam ja poredio Napoli i Juventus direktno niti je neko rekao da Juventus igra bolje od Napolija trenutno itd, nego upravo gore ono što sam napisao, ruše se mitovi, a Juventus trenutno nije ni na 50% prave snage i igre.Feldmarschall je napisao/la:xG nije priča o zabijenim golovima, nego o kvaliteti stvorenih i dopuštenih šansi u toku meča na osnovu vrlo preciznog matematičkog modela. Kao takav daje mogućnost posmatranja rezultata iz nešto drugačijeg ugla i sagledavanja kvalitete fudbala bez preferencija prema ovom ili onom stilu igre, imenu, klubu i čemu sve ne. Za takvo što bi se ipak trebali određeni stereotipi ostaviti po strani.
Bas mi se ne svidja stav kod Dybale, jedan dan govori kako bi zelio biti legenda Juventusa i ostati do kraja karijere, a sutra psuje trenera i mrzi sto ga izbacuje. To me bas podsjeca na Vidala koji je 2 dana prije transfera rekao da ce i sljedece sezone sa Juventusom igrati ligu prvaka.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
- IlCapitano
- Kontakt:
Ja sam ohladio na Dybalu totalno. Baš to što kažeš toliko toplo-hladno i priča i igra, totalno nedorečen.
- Burberry46
- Kontakt:
Dybala je i prosle sezone napravio problem kod izmjene i onda se poslije izvinio svima
1946
- IlCapitano
- Kontakt:
I ako je ovo istina ništa nije naučio iz toga.
Koji mu je klinac? Sto se ljuti sto ga je izbacio? Daleko je najlosiji bio na terenu, gubio lopte, sutirao bez potrebe, uzima kornere koje ocajno izvodi, i kada ga zamjeni ljuti se.
Ono sto me posebno zabrinjava kod njega je to sto odigra jednu tekmu maestralno a onda tri ga nema. Saada je pitanje da li je to zbog togga sto ga alegri drzi preduboko u veznom redu i trosi se ili jednostavno nema kontinuitet.
medjuti, onako se ponasati nema pravo, alex je sjedio na klupi, NA KLUPI, pa se nije bunio, a molim te lijepo momcic se buni sa 20 i kusur godina i tri brijanja, sto ga mjenja 10 min prije kraja... mrs!
Ono sto me posebno zabrinjava kod njega je to sto odigra jednu tekmu maestralno a onda tri ga nema. Saada je pitanje da li je to zbog togga sto ga alegri drzi preduboko u veznom redu i trosi se ili jednostavno nema kontinuitet.
medjuti, onako se ponasati nema pravo, alex je sjedio na klupi, NA KLUPI, pa se nije bunio, a molim te lijepo momcic se buni sa 20 i kusur godina i tri brijanja, sto ga mjenja 10 min prije kraja... mrs!
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Jos je ta izmjena bila najprihvatljivija opcija. Imas igraca manje i treba ti vise fizicke snage. I koga ces ti tu izbaciti ? Naravno, igraca koji najmanje trci i koji pokriva najmanji dio terena. Bukvalno je bilo izmedju Pipite ili njega, ali Pipita em vise trci, em zna stat na loptu, uzeti duel itd. Sasvim logicna izmjena.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
Dybala treba da igra sto blize golu a ne da ide tamo pa skroz do Cuadrada i desne aut linije po loptu al znam ja da je to do Allegrija i **** italijanstine, geometrijskih oblika, taktike i ostale picke materine koja ogranicava cist talent kao sto je Dybala.
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter
"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"
LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017
104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter
"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"
LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017