Sportski komentatori

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Re: Sportski komentatori

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 03 sep 2010, 17:10

brazzo je napisao/la:večeras će Sabahudin Baho Topalbečirević predavati lekciju ''Kako komentarisati fudbalsku utakmicu (reprezentacije BiH)'' a među prisutnim predavanju će biti između ostalih Zoran Šuko, Velid Spaho, Igor Kristić, Kerim Priganica,... Početak u 20:15 h

topalbećirević je solidan komentator,ništa više,,marjan je za njega pojam sportskog komentatora

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 03 sep 2010, 17:16

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:
brazzo je napisao/la:večeras će Sabahudin Baho Topalbečirević predavati lekciju ''Kako komentarisati fudbalsku utakmicu (reprezentacije BiH)'' a među prisutnim predavanju će biti između ostalih Zoran Šuko, Velid Spaho, Igor Kristić, Kerim Priganica,... Početak u 20:15 h

topalbećirević je solidan komentator,ništa više,,marjan je za njega pojam sportskog komentatora
Ma nema potrebe raspravljati ko je bolji od njih dvojice,meni su obojica dragi..
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 03 sep 2010, 18:52

Da li je liku na BHT-u iko rekao da prvi i najbolja 4 ne idu direknto na EP nego razigravaju za 7 mesta? :? Lik to citavu tekmu ponavlja.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 03 sep 2010, 18:54

Devil je napisao/la:Da li je liku na BHT-u iko rekao da prvi i najbolja 4 ne idu direknto na EP nego razigravaju za 7 mesta? :? Lik to citavu tekmu ponavlja.
Rekao je da prvi u grupama i cetri najbolje drugoplasirane idu dalje .
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 03 sep 2010, 18:55

Elegant je napisao/la:
Devil je napisao/la:Da li je liku na BHT-u iko rekao da prvi i najbolja 4 ne idu direknto na EP nego razigravaju za 7 mesta? :? Lik to citavu tekmu ponavlja.
Rekao je da prvi u grupama i cetri najbolje drugoplasirane idu dalje .
Na evropsko prvenstvo, sto nije tacno nego idu u baraz gde 7 pobenika baraza ide na EP.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 03 sep 2010, 19:23

Ma nema potrebe raspravljati ko je bolji od njih dvojice,meni su obojica dragi..
;) mada Topa je Topa
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

forza
Kontakt:

Post Postao/la forza » 03 sep 2010, 22:50

ma ja Baho i njegovi komentari :D ,.... najjace je kad rece za onog sudca nesto ima 35 godina al dobro se krece ... mada u faci izgleda stariji .... dobro jos nije reko kako se treba obuc ... al sve u svemu nek mi pobjedjujemo pa makar i onaj Suko prenosio ...
mada Marijan je za ove dekan komentarisanja :D
Samo je jedan, grijeha je vrijedan ..... TM87

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 03 sep 2010, 22:56

nebi ja rekao samo što bi bilo fino da on prenosi tekmu sa Francuskom a vjerovatno hoće onu u gostima pa će se tek tad vidjeti njegova kvaliteta. Opet svako ima drugačiji ukus ali njegova boja glasa i umijeće su ipak posebno a Marjan ima tu galamu i euforiju i to je to ali opet oba su mi dragi i pravi spektakl bi bio da oni prenose bar 1 tekmu zajedno ;)
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 03 sep 2010, 23:12

Ajde budi iskren, ovo veceras je bilo na nivou Velida i slicnih. Prica o boji glasa je meni bar na vrh klinca. Covjek pravi sou od utakmice, dok Baho i ostali rade kao sto bi ja i ti radili. Uzmi tekmu protiv Belgije i ovu i uporedi, ali onako iskreno. Pa samo kad se sjetim, bezi, bezi da te ne uhvate, place mi se sto Marjan ne prenosi repku. I da, Baho nece prenositi tekmu u Francuskoj jer je BHT kupio tv prava za tu, Bjelorusiju i sve kod kuce.
aj neću više pisati u vezi ovoga jer ne možemo se složiti ali ću ti odgovoriti iskreno Marjan mi je totalno drag i ta tekma mi je isto tako ostala u sjećanju ali ako već hoćeš istu takvu euforiju u prijenosu sam osjetio u tekmi sa Danskom u Kopenhagenu kad je prenosio Kristić a i ona tekma protiv Danske na koševu koju je radio Topa. Ono što njih razlikuje je to da je Marjan više navijač - komentator a Topa komentator - navijač ;) i zadnje što ću ti reći o tome je da volim gledati i slušati Marjanove prijenose i SP mi je bez njega bilo totalno njesra ali ako bi birao uvijek mislim da bi izabrao Topu ako već ne mogu oba (što bi volio vidjeti i odslušati bar 1 u životu)

[youtube][/youtube]

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 03 sep 2010, 23:50

Baho danas solidan. Istina je da nas je ranije 'razmazio' svojim načinom rada, a dugo ga nije bilo, pa smo puno očekivali.
Ali, valja i priznati da utakmica nije bila toliko neizvjesna, pa i nije bilo potrebno suvišno deranje i vikanje. A, sasvim dobro je popratio golove i prilike naših igrača. Tu mu se ne može zamjerit ništa. Baho je Baho, ipak! ;)

Meni je najdraže nešto bilo kad je rekao (nešto u stilu): "Lopta fudbalskog čarobnjaka Misimovića za najboljeg napadača svijeta, Edina Džeku." Tako skromno ( :D ), a tako uvjerljivo i ležerno. 8-)

"Opiši igrača na bosanski način!" :D
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 04 sep 2010, 09:13

Šuko je profesor za Topalbećirevića. Ono sinoć je bilo sramotno "vođenje" utakmice od strane Bahe. I, nikako mi nije jasno kako neko može izjaviti da je on u rangu sa Marjanom. Pa za sinoćnju "predstavu" je i Šuko prevelik zalogaj, a da ne govorimo o ostalima.

Onakvo omalovažavanje Luksemburžana, zatim više priče o Maludi i ostalima negoli o utakmici koju prenosi...Sramota. A ono što je najgore je uključenje u prenos. BHT bi barem 15 minuta ranije imao bilo kakvu uvodnu emisiju, dok se Baho uključio u 20:12.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Megaloman
Kontakt:

Post Postao/la Megaloman » 04 sep 2010, 11:36

Porediti onog drekavca Marijana sa gospodinom i mangupom Bahom je nemoguce. Realno, Marijan mi je bolji od svih ostalih komentatora - ali Baho je Baho. Najbolji nas komentator svih vremena..
Dvorac u polju il´naziv zanata, vise se voli grad od sindikata
Mjesto gdje zivis, mjesto rodjenja - vise se voli od zaposlenja

Manijac18
Kontakt:

Post Postao/la Manijac18 » 04 sep 2010, 11:56

Baho je **** od komentatora.. sinoc sere ti bi reko mi igramo protiv Spanije pa ih onako deremo kakve je on gluposti izvaljivo.. :roll:

atko
Kontakt:

Post Postao/la atko » 04 sep 2010, 11:59

Monolog je napisao/la:Šuko je profesor za Topalbećirevića. Ono sinoć je bilo sramotno "vođenje" utakmice od strane Bahe. I, nikako mi nije jasno kako neko može izjaviti da je on u rangu sa Marjanom. Pa za sinoćnju "predstavu" je i Šuko prevelik zalogaj, a da ne govorimo o ostalima.

Onakvo omalovažavanje Luksemburžana, zatim više priče o Maludi i ostalima negoli o utakmici koju prenosi...Sramota. A ono što je najgore je uključenje u prenos. BHT bi barem 15 minuta ranije imao bilo kakvu uvodnu emisiju, dok se Baho uključio u 20:12.
Kada se spomene igrač protiv kojeg će naša repka igrati naredni susret, to je smaranje, a kada se priča o tetkama i zanimanjima djedova pojedinih fudbalera, to je kao profesionalizam i ono što živo zanima nas gledatelje... Što nemogu dvostrukih aršina.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 04 sep 2010, 12:03

atko je napisao/la: Kada se spomene igrač protiv kojeg će naša repka igrati naredni susret, to je smaranje, a kada se priča o tetkama i zanimanjima djedova pojedinih fudbalera, to je kao profesionalizam i ono što živo zanima nas gledatelje... Što nemogu dvostrukih aršina.
Da, inače igramo samo protiv Malude(mora da je u pitanju boks meč ili teniski meč pa je "zapeo" samo za njega). No, ti ne reče šta je to što Bahu izdvaja od ostatka nepismenih, neobjektivnih(da ne kažem glupih) komentatora? Rekoh da bi Šuko bolje vodio utakmicu, to što ti ne dijeliš moje mišljenje je druga stvar(da se razumijemo, ne moramo ni biti istomišljenici). Kada je Marjan u pitanju, stavljati njega i Bahu u istu rečenicu je Marjanohuljenje. Sramota je da nam je onaj od sinoć naš "najbolji" komentator.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

drinin vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinin vuk » 04 sep 2010, 12:28

Evo nesto iz komsiluka od strane komentatora Stankom televizije,inace sa derbija,on je veliki grobar,pa da cujete ove njegove ludorije.
[youtube][/youtube]
& $ - & " - & - &
ФСРС

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 04 sep 2010, 12:34

drinin vuk je napisao/la:Evo nesto iz komsiluka od strane komentatora Stankom televizije,inace sa derbija,on je veliki grobar,pa da cujete ove njegove ludorije.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Tu su njih dvojica negdje :mrgreen:.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

atko
Kontakt:

Post Postao/la atko » 04 sep 2010, 12:36

Monolog je napisao/la:
atko je napisao/la: Kada se spomene igrač protiv kojeg će naša repka igrati naredni susret, to je smaranje, a kada se priča o tetkama i zanimanjima djedova pojedinih fudbalera, to je kao profesionalizam i ono što živo zanima nas gledatelje... Što nemogu dvostrukih aršina.
Da, inače igramo samo protiv Malude(mora da je u pitanju boks meč ili teniski meč pa je "zapeo" samo za njega). No, ti ne reče šta je to što Bahu izdvaja od ostatka nepismenih, neobjektivnih(da ne kažem glupih) komentatora? Rekoh da bi Šuko bolje vodio utakmicu, to što ti ne dijeliš moje mišljenje je druga stvar(da se razumijemo, ne moramo ni biti istomišljenici). Kada je Marjan u pitanju, stavljati njega i Bahu u istu rečenicu je Marjanohuljenje. Sramota je da nam je onaj od sinoć naš "najbolji" komentator.
Ne rekoh nigdje da je Baho najbolji komentator, već samo nemogu dvostruke aršine. A spomenuo si u postu Šuku, šta ja mislim o Šuki govor i to da sam finale lige prvaka gledao na BHT uz njegovo komentarisanje, a ne na FTV-u oz Marijana. Ne kažem ja da je Marijan loš, čak naprotiv kada igra naša repka stvori euforiju trudi se čovjek da podigne atmosferu, spremi se super uživi se čovjek, ali više volim boju glasa Šuke i Bahe. Što se mene tiče, kada je tekma dobra netrebaju mi komentatori, ja to mogu i bez njih pratiti.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 04 sep 2010, 12:39

@Atko,
Ja davno napisah da je Šuko naš najbolji komentator(Marjana nisam računao, da se razumijemo). Inače, kada su komentatori u pitanju, objektivnost pada u vodu(kako s tvoje, tako i s moje strane). Bahina boja glasa odgovara tebi, a Marjanova meni(da li zbog simpatija/antipatija/ koje imam(o) prema njima dvojici, to je nebitno). Činjenica je da je Baho sinoć bio amater, a to će svako živ potvrditi(kao da je prenosio pikado, pobogu).

A, meni je najbitnije da naša repka pobjeđuje, a može je komentarisati i Deen.

BosnianHero
Kontakt:

Post Postao/la BosnianHero » 04 sep 2010, 12:40

nevalja niko...kakav smo mi narod....smeta nam svaki uspjeh nasih ljudi ( a Baho je izrastao u velicinu htjeli vi to ili ne, za razliku od mnogih njega niko nije gurao) dok vi blentovi cekate samo nebi li vas ko gdje ugurao pa da neradite nista

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.