Od Autobaze GIPS-a ,prema Tuzli.Na grubo čiste i ravnaju bageri .Krči se i drveće, dakle peglanje terena.Moram mahsuz otić da to vidim .Ovo mi je rečeno u hodu od strane čovjeka koji radi dole te poslove.Očito da se radi o prostoru između rijeke Jale i pruge Tuzla -Doboj.wobly92 je napisao/la:Gdjesloboda72 je napisao/la:U međuvremenu, počeli su radovi na čišćenju placa na kojem će se graditi novi stadion u našoj Tuzli.
Neka nam je svima na radost ovaj stadion i da se brzo otvori za fudbal i fudbalske gurmane.![]()
![]()
FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK Sloga Simin Han
Ja volim FK Tuzla City
Hvala!
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
- BosanacGorstak
- Kontakt:
Tako zvuci dobro da mi izgleda nestvarno.
Ima li neko da potvrdi ovu vijest,mozda @slogash ?
Ima li neko da potvrdi ovu vijest,mozda @slogash ?
Sta je stećak? Oličenje gorstaka Bosanca!
Sta radi Bosanac na stećku?Stoji uspravno !Digao glavu,digao ruku ! Ali
nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stećak na kome Bosanac kleči ili
moli.Na kome je prikazan kao suzanj.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!
Miroslav Krleza
!Tuzla City!
Svaka cast na tome ako je istinaVolimTz je napisao/la:Planiralo se ići na mezar Midhata Hujdura, ali se od policije nije moglo, mozda drugom prilikom kad se momci uhodaju u vođenje ovakvih puteva.dzelllo je napisao/la:Dosta korektna igra Sloge,solidno izdanje i navijanje Divizije
Vidimo se uskoro
Sretno.
lezVe do bagro
De ti nama koji dugo nismo prosli nekim dijelovima Tuzle sliku te "njive "predvidjene za stadion.sloboda72 je napisao/la:
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
- BosanacGorstak
- Kontakt:
p.s.Ja sam cuo drugu verziju,da je grad zapravo ponudio dio zemljista TTU i ove industrijske zone za firme koje bi zeljele da otvore svoja nova postrojenja i zaposlile nove radnike.Poznanik mi je spominjao kao neke cetri nove fabrike koje bi se trebale graditi dok sam od jednog kolege s posla koji zivi u okolini cuo da je za vise fabrika.
Sta je stećak? Oličenje gorstaka Bosanca!
Miroslav Krleza
!Tuzla City!
Miroslav Krleza
!Tuzla City!
Jel ovo ovdje sloboda72, ako sam dobro skontao??

When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
Jao divi bombaša slobode našeg, imal ribe u ovom jezercetu na po njive
? Kakav stadion, ovdje će se po regulacionom planu graditi male fabrike.
- tuzlak1987
- Kontakt:

Evo ovako vam to izgleda: PZ vam je poslovna zona, SL je eventualno slobodno.
Ako se radi nesto na sjeveru onda se to radi na poslovnoj zoni, ako se radi van poslovne zone onda se radi nesto drugo.
Krci se krci,ali ne za stadion.
Daleko je to za stadiona i plus mocvarno tlo, za stadion treba stabilno tlo da moze izdrzat silni beton. Kad mozes doc sa autom do Bukinja isto ti ga vrag dodje i doc do Simin hana iz grada. Najbolja lokacija bila Brcanska Malta dosta je ljudi koncentrisano bas tu a nije daleko ni ovima iz SH.
A gdje na Brčanskoj imaš prostor gdje bi se mog'o stadion gradit?
Imas ovaj dio prema slavinovicima ledina. Ne znam jel i to pripada BM? A vala pravo da ti kazem i onaj kampus se ubio za stadiona cak i ima neki teren ako se ne varam.wobly92 je napisao/la:A gdje na Brčanskoj imaš prostor gdje bi se mog'o stadion gradit?
Nije to BM. Kasarna fino zvuči na prvi pogled, imaš prostor za teren, ali prilaz je nikakav, plus što moraš i o parkingu razmišljati, tako da to još mnogo prostora zauzima, prostora kojeg nemaš.
Ne ide da se stadion gradi u urbanom području, to treba negdje na ulazu u grad.
Pa u kasarnoj ima mjesta za neki stadioncic od 15 000 mjesta.wobly92 je napisao/la:Nije to BM. Kasarna fino zvuči na prvi pogled, imaš prostor za teren, ali prilaz je nikakav, plus što moraš i o parkingu razmišljati, tako da to još mnogo prostora zauzima, prostora kojeg nemaš.
Pogodan je jer prilaze mozes izgraditi iz vise pravaca kako zbog komocije tako I zbog sigurnosti I gostujucih navijaca.
Prostora ima.treba volje I prije svega novaca .
Uostalom mozda nije prakticno zbog blizine bolnice, ima I teskih bolesnika, kojima treba mir, I dodje par hiljada ljudi urla im pod prozorima.
Odakle, glavni prilaz ona mala uličica koja vodi prema Novom Naselju. Gore preko Gradine ne možeš nikakav prilaz graditi, niti od osnovne škole. Skučeno je ondje, moralo bi se dosta prostora očistiti i riješiti ti prilazi, veliki parking napraviti, a šta ti onda ostane za stadiona.
To je barem neko moje viđenje.
Mislio sam na prilaz kompleksu uopste. Imas u NN most I asvaltiran put prema kasarnoj nekadasnjoj.wobly92 je napisao/la:Odakle, glavni prilaz ona mala uličica koja vodi prema Novom Naselju. Gore preko Gradine ne možeš nikakav prilaz graditi, niti od osnovne škole. Skučeno je ondje, moralo bi se dosta prostora očistiti i riješiti ti prilazi, veliki parking napraviti, a šta ti onda ostane za stadiona.
Imas ulaz glavni od kasarne.
Moze se ulaz napraviti odma ondje gdje je put za gradinu. .kostalo bi novca I jos par dozvola, ali je izvodivo. ...Eh kada bi grad izmjestio kampus, e to je livada za stadion haha
Tako je, izuzimajući Auto bazu.wobly92 je napisao/la:
Jel ovo ovdje sloboda72, ako sam dobro skontao??
Ja volim FK Tuzla City
25.10.2017. Kup Bih u fudbalu ,1/8 finala
......................................................................................
GOSTI SE PROBILI U NAREDNI KRUG
FK Svatovac (Poljice) - FK Sloga SH 0:2
Poljice.Stadion Krušice.Gledalaca 500.
Sudija Ermin Sivac Zenica.Prvi međašni, Mirza Pomir ,Kakanj.
Drugi međašni Čedomir Vičić ,Bijeljina.
Delegat: Damir Šarić, Tuzla.
Žuti kartoni:Vuković (Svatovac).Širanović,Kojić,Mitrović i Omerović (Sloga).
Strijelci: 0:1 Efendić(42),Stokić (50).
FK SVATOVAC: Halilović, Mehić, Okačić, Vuković, Halilagić(Memić), Demirović, Junuzović, Saburović, Imamović, Nurić(Begić), Hrbat(Mušić).( Trener .............Imamović)
FK SLOGA SH: Lalić, Efendić, Kojić,Moranjkić,Ostojić, Stjepanović, Širanović (Mitrović), Pirić (Omerović), Musić, Stokić (Ahmetović),Ibrahimović,
.............(Trener Vojvodić).

Danas je u Poljicu odigran meč 1/8 finala Kupa Bosne i Hercegovine u kojem je Sloga iz Siminog Hana savladala domaći Svatovac rezultatom 2:0 i tako izborila plasman u narednu fazu takmičenja. Prvo poluvrijeme proteklo je u nešto boljoj igri Sloge, ali je i Svatovac lako mogao do vodstva u 38. minuti kada je Halilagić bio u stopostotnoj prilici ali se spetljao pred golom Sloge. Samo četiri minute kasnije, Sloga je povela sa 1:0 golom Efendića, koji je postavio rezultat prvog poluvremena. Svatovac je na startu drugog poluvremena imao još jednu veliku priliku i ponovo je ekspresno kažnjen nakon promašaja. Ovoga puta, Joco Stokić je postigao lijep pogodak za vodstvo Sloge od 2:0. Do kraja utakmice, Sloga je mogla i do ubjedljivije pobjede ali se rezultat nije mijenjao. Najveću priliku za treći gol propustio je Ibrahimović, koji je u 90. minuti pogodio prečku.
Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/kraj-za- ... ita/256433
......................................................................................
GOSTI SE PROBILI U NAREDNI KRUG
FK Svatovac (Poljice) - FK Sloga SH 0:2
Poljice.Stadion Krušice.Gledalaca 500.
Sudija Ermin Sivac Zenica.Prvi međašni, Mirza Pomir ,Kakanj.
Drugi međašni Čedomir Vičić ,Bijeljina.
Delegat: Damir Šarić, Tuzla.
Žuti kartoni:Vuković (Svatovac).Širanović,Kojić,Mitrović i Omerović (Sloga).
Strijelci: 0:1 Efendić(42),Stokić (50).
FK SVATOVAC: Halilović, Mehić, Okačić, Vuković, Halilagić(Memić), Demirović, Junuzović, Saburović, Imamović, Nurić(Begić), Hrbat(Mušić).( Trener .............Imamović)
FK SLOGA SH: Lalić, Efendić, Kojić,Moranjkić,Ostojić, Stjepanović, Širanović (Mitrović), Pirić (Omerović), Musić, Stokić (Ahmetović),Ibrahimović,
.............(Trener Vojvodić).

Danas je u Poljicu odigran meč 1/8 finala Kupa Bosne i Hercegovine u kojem je Sloga iz Siminog Hana savladala domaći Svatovac rezultatom 2:0 i tako izborila plasman u narednu fazu takmičenja. Prvo poluvrijeme proteklo je u nešto boljoj igri Sloge, ali je i Svatovac lako mogao do vodstva u 38. minuti kada je Halilagić bio u stopostotnoj prilici ali se spetljao pred golom Sloge. Samo četiri minute kasnije, Sloga je povela sa 1:0 golom Efendića, koji je postavio rezultat prvog poluvremena. Svatovac je na startu drugog poluvremena imao još jednu veliku priliku i ponovo je ekspresno kažnjen nakon promašaja. Ovoga puta, Joco Stokić je postigao lijep pogodak za vodstvo Sloge od 2:0. Do kraja utakmice, Sloga je mogla i do ubjedljivije pobjede ali se rezultat nije mijenjao. Najveću priliku za treći gol propustio je Ibrahimović, koji je u 90. minuti pogodio prečku.
Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/kraj-za- ... ita/256433
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 26 okt 2017, 21:37, ukupno mijenjano 11 puta.
Ja volim FK Tuzla City