Novi selektor reprezentacije BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

Esport
Kontakt:

Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post Postao/la Esport » 25 okt 2017, 22:21

jasan je napisao/la:Jasno je da 90 posto vas ovde iz dna duse mrzi osima i da ga zato ne zelite kao selektora, sto je u redu, svako ima pravo na svoje misljenje i sigurno postoje razlozi sto ga neki ne podnose, takav je covjek. Niko ne kaze da je on neka klasa od trenera ali cinjenice su cinjenice: od svih kandidata(a kolko ja znam to su osim, kodro, barbarez i prosinecki) on jedini ima NESTO osvojeno pa makar to bilo i turnir osnovnih skola kantona sarajevo a ne PL, Kodro nema ni to (imo je priliku, sa ako nista timom iiste snage kao i osim), barbarez u zivotu nije vodio ni jedan trening i to bi bilo isto kao da ostavite bazdarevica , a za prosineckog ne znam puno, a vjerovatno bi cuo za to da je nesto uradio. Al eto sprdajte se vi sa Osimom a nek na klupu opet sjdne neko ko ce se na A reprezentaciji BiH ucit kako sutra nekad vodit kadete nekog tamo kluba, ako i tu dobije priliku kad nas sjebe
Ne, ja ne vidim razlog da neko mrzi Osima, prevashodno je apsolutno neprihvatljiv način, na koji se na osjetljivu poziciju pokušava ugurati sin člana-predsjednika komisije. Dotični gospodin bi u normalnom okruženju, morao da se povuče, radi sukoba interesa ili izostavi kandidata koji prouzrokuje taj sukob. Takva kandidatura bi možda bila prihvatljiva samo u slučaju da kandidat unikum na tržištu rada, što sad nije slučaj, a i tada bi bila upitna moralnost procedure.
Postavljam pitanje, zašto je kandidat sa mnoštvom trofeja, nezaposlen i apsolutno nema nikakvih ponuda, te niko ni ne pomišlja da ga zaposli več duži vremenski period. Znači kompletan fudbalski svijet je pun analfabeta, samo je njegov babo pametan i ponovo mu ostavlja posao u amanet.
Niko se ne šprda sa Osimima već se oni šprdaju sa nama.
:kafa:

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 25 okt 2017, 22:22

Po logici ljudi koji podrzavaju Osima, Kruno Jurcic je bolji trener od Bilica ili Halilhodzica.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 25 okt 2017, 22:26

jasan je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:
jasan je napisao/la:Jasno je da 90 posto vas ovde iz dna duse mrzi osima i da ga zato ne zelite kao selektora, sto je u redu, svako ima pravo na svoje misljenje i sigurno postoje razlozi sto ga neki ne podnose, takav je covjek. Niko ne kaze da je on neka klasa od trenera ali cinjenice su cinjenice: od svih kandidata(a kolko ja znam to su osim, kodro, barbarez i prosinecki) on jedini ima NESTO osvojeno pa makar to bilo i turnir osnovnih skola kantona sarajevo a ne PL, Kodro nema ni to (imo je priliku, sa ako nista timom iiste snage kao i osim), barbarez u zivotu nije vodio ni jedan trening i to bi bilo isto kao da ostavite bazdarevica , a za prosineckog ne znam puno, a vjerovatno bi cuo za to da je nesto uradio. Al eto sprdajte se vi sa Osimom a nek na klupu opet sjdne neko ko ce se na A reprezentaciji BiH ucit kako sutra nekad vodit kadete nekog tamo kluba, ako i tu dobije priliku kad nas sjebe
Osvojio je i Mesa kup u Japanu i titulu u drugoj ligi Francuske. Ako mu je Osim zamjena ne treba ga dirati.
Neka, radje cemo bit bez selektora samo da ovaj ne ostane, a ja njega nisam uzimao u obzir nego samo ovu cetvoricu, i uostalom da je osvojio ligu prvaka uvjerili smo se da nema pojma. Za Osima se ne zna, moze se pokazati kao fail pravi al od svih kandidata ima najmanje sanse za to i to je jedino sto sam htio da kazem, o drugim stvarima u vezi Osima se svakako nikad ovde necemo slozit
Ne na Bazdarevica ste isto sjekli vene kad je dolazio. Neka ga jos zar mu i Osim nije dao podrsku.

jasan
Kontakt:

Post Postao/la jasan » 25 okt 2017, 22:46

Esport je napisao/la:
Ne, ja ne vidim razlog da neko mrzi Osima, prevashodno je apsolutno neprihvatljiv način, na koji se na osjetljivu poziciju pokušava ugurati sin člana-predsjednika komisije. Dotični gospodin bi u normalnom okruženju, morao da se povuče, radi sukoba interesa ili izostavi kandidata koji prouzrokuje taj sukob. Takva kandidatura bi možda bila prihvatljiva samo u slučaju da kandidat unikum na tržištu rada, što sad nije slučaj, a i tada bi bila upitna moralnost procedure.
Postavljam pitanje, zašto je kandidat sa mnoštvom trofeja, nezaposlen i apsolutno nema nikakvih ponuda, te niko ni ne pomišlja da ga zaposli več duži vremenski period. Znači kompletan fudbalski svijet je pun analfabeta, samo je njegov babo pametan i ponovo mu ostavlja posao u amanet.
Niko se ne šprda sa Osimima već se oni šprdaju sa nama.
:kafa:
Ja koliko sam shvatio ne bira Osim stariji trenera, niti ga bira komisija, oni samo predlazu a neko drugi ce izabrat. I opet ponavljam, jedino sto sam ja htio da kazem jest da Amar ima najmanje sanse da nas zavali od svih kandidata.
Ja cu biti sijed, ja cu biti star al' voljet cu i tad Zeljeznicar.

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 25 okt 2017, 22:52

[/quote]
Neka, radje cemo bit bez selektora samo da ovaj ne ostane, a ja njega nisam uzimao u obzir nego samo ovu cetvoricu, i uostalom da je osvojio ligu prvaka uvjerili smo se da nema pojma. Za Osima se ne zna, moze se pokazati kao fail pravi al od svih kandidata ima najmanje sanse za to i to je jedino sto sam htio da kazem, o drugim stvarima u vezi Osima se svakako nikad ovde necemo slozit[/quote]
Ne na Bazdarevica ste isto sjekli vene kad je dolazio. Neka ga jos zar mu i Osim nije dao podrsku.[/quote]
Nemoj generalizirati, npr ja nisam nikad bio za Bazdarevica, i nakon par tekmi se vidjelo njegovo "znanje". Ja navijam za Fks a od ova 4 kandidata bi izabrao Osima a nisam mu rodbina.
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

Virtu4l
Kontakt:

Re: RE: Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post Postao/la Virtu4l » 25 okt 2017, 23:02

Esport je napisao/la: Ponovo napominjem jasno mi je da babo hoće da uhljebi svoga nezaposlenog sina koga niko ne želi(čak ni matični klub), ali mi nije jasno kako ostali članovi nazovikomisije, dozvoljavaju da se njihova imena spominju u toj farsi, valjda imaju imalo samopoštovanja.
Volio bih da ga izaberu, samo da vi patite. Odakle vam tolika mržnja jbt, ja zaista ne znam jesu li pojedinci kao ti svjesni šta pišu.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 25 okt 2017, 23:15

Ako je između Amara i Kodre propast našeg fudbala bi bio da se izabere Kodro. Ko se imalo razumije u nogomet ne treba mu puno objašnjavati. O karizmi, mangupluku i znanju da ne pričamo samo da kažem da je Amar sa mnogo slabijim igračima uzeo 5 titula sa Željom a Kodro sa puno boljim otjeran iz fk sarajeva jer je mlak trener i nije bio dostojan ni da njih vodi. Pametnom dosta

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 25 okt 2017, 23:46

bojamora je napisao/la:Ako je između Amara i Kodre propast našeg fudbala bi bio da se izabere Kodro. Ko se imalo razumije u nogomet ne treba mu puno objašnjavati. O karizmi, mangupluku i znanju da ne pričamo samo da kažem da je Amar sa mnogo slabijim igračima uzeo 5 titula sa Željom a Kodro sa puno boljim otjeran iz fk sarajeva jer je mlak trener i nije bio dostojan ni da njih vodi. Pametnom dosta
Ne lupaj. Kodro niti je mlak trener, niti nije bio dostojan. Upravo je obrnuto od svega. Kodro je jednostavno jedan gospodin kojeg su klošari i kancerogeni igrači otjerali, a imali podršku uprave. Kad imaš igrače protiv sebe jer ne podnose profesionalizam i neće da idu iz kafane, a nemaš podršku uprave, nema ti spasa, sve da si ne znam ti kakav autoritet ili kabadahija.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 25 okt 2017, 23:53

Izbor na ovaj nacin je los i u tom nema zbora. Poprilicno sam uvjeren da prije ikakvih razgovora vec znam rezultat. Kodro ce odbiti jer kao ima dogovor sa Svicarcima, Robi ce biti skup a Osim izabran. Ovo je obicna sarada koja sluzi za lakse instaliranje Amara Osima.
Covjek koji nikad u zivotu nije trenirao igraca skupljeg od pola miliona Eura ce u ruke dobiti momcad koja vrijedi makar 200 puta toliko. U svemu ovome nema logike i ne moze zavrsiti pozitivno.Vjerovatno ce i kandidati iz RS zatezat kada vide da se ovaj gura pa ce i njihove ruke morati biti placene sa necim. Mislim da znam i sa cim.

mire96
Kontakt:

Post Postao/la mire96 » 26 okt 2017, 00:05

dubrovnik je napisao/la:Po logici ljudi koji podrzavaju Osima, Kruno Jurcic je bolji trener od Bilica ili Halilhodzica.
E bravo! Ali bukvalno ovo. Zamislite samo kakve bi reakcije stizale iz Hrvatskih medija kada bi Kruno Jurcic preuzeo reprezentaciju. Jos da neko iskoristi argument kako je covo osvojio 5 trofeja sa Dinamom, a Prosinecki npr nema trofeja. Urnebesno. Ali sta da me cudi, nepotizam i stele vladaju drzavom, i jos raja to 20 godina prihvata i gleda kako ce se privaliti. Sto ne bi i reprezentacija upala u kolo. Bit ce zanimljivo gledati kako se rokanju majke Amaru pridruzuju i ovi sto su trenutno za njega za jedno dvije godine. I sa Mesom je ovako nekako izgledalo, pa vidimo kako je zavrsila ta avantura.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 26 okt 2017, 00:05

Ne zelim ga kao trenera jer cemo onda pasti na nivou Moldove.

Enigma
Kontakt:

Post Postao/la Enigma » 26 okt 2017, 00:08

dubrovnik je napisao/la:Izbor na ovaj nacin je los i u tom nema zbora. Poprilicno sam uvjeren da prije ikakvih razgovora vec znam rezultat. Kodro ce odbiti jer kao ima dogovor sa Svicarcima, Robi ce biti skup a Osim izabran. Ovo je obicna sarada koja sluzi za lakse instaliranje Amara Osima.
Covjek koji nikad u zivotu nije trenirao igraca skupljeg od pola miliona Eura ce u ruke dobiti momcad koja vrijedi makar 200 puta toliko. U svemu ovome nema logike i ne moze zavrsiti pozitivno.Vjerovatno ce i kandidati iz RS zatezat kada vide da se ovaj gura pa ce i njihove ruke morati biti placene sa necim. Mislim da znam i sa cim.
Upravo tako mazanje očiju javnosti ...kazu osim uzeo 5 titula a sam u jednoj emisiji priznao da je kupovao titule ne tim riječima ali je priznao da su se kupovale sudije... i sada ta osoba nam treba biti selektor...kao što se kaže:"Gdje prestaje logika tu počinje Bosna"
MUSVDG

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 26 okt 2017, 00:10

Vucevich je napisao/la:Ne zelim ga kao trenera jer cemo onda ostati na nivou Moldove.
Malo sam ti korigovao post, sve u svemu - slažem se. :bih:
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 26 okt 2017, 00:16

mire96 je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:Po logici ljudi koji podrzavaju Osima, Kruno Jurcic je bolji trener od Bilica ili Halilhodzica.
E bravo! Ali bukvalno ovo. Zamislite samo kakve bi reakcije stizale iz Hrvatskih medija kada bi Kruno Jurcic preuzeo reprezentaciju. Jos da neko iskoristi argument kako je covo osvojio 5 trofeja sa Dinamom, a Prosinecki npr nema trofeja. Urnebesno. Ali sta da me cudi, nepotizam i stele vladaju drzavom, i jos raja to 20 godina prihvata i gleda kako ce se privaliti. Sto ne bi i reprezentacija upala u kolo. Bit ce zanimljivo gledati kako se rokanju majke Amaru pridruzuju i ovi sto su trenutno za njega za jedno dvije godine. I sa Mesom je ovako nekako izgledalo, pa vidimo kako je zavrsila ta avantura.
Pa kako drugacije moze zavrsiti nesto sto ovako pocne. Ali tako je to u Bosni. Pa pogledaj ove vrhovne sta su u nasljedstvo dobili ili ostavili svojima. I svi sute i miruju. Sto bi bilo ovdje drugacije. Ja se svaki put ponadam da ce se nesto promjeniti nabolje a bude nagore. Tocno ovako je isla i prica sa Bazdarevicem. Moram priznati da mu je podrska navijaca Zeljeznicara bila i jaca nego Osimu. Vjerovatno kao rezultat Susicevog boravka na klupi reprezentacije. U Osimovom slucaju je ipak razina podrske niza. I manje agresivna.
Da budem iskren nije mi jasno kako iko ovakav nacin izbora moze podrzati.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 26 okt 2017, 00:26

Šta serete bezveze na Amara.
Brko je najbolje riješenje od onih ponuđenih opcija. I ne bira on sam sebe za selektora, niti ga babuka postavlja.
Bilo bi idealno Petković, al nema ništa od toga.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 26 okt 2017, 00:28

Nije, najveci njegov uspjeh je cini mi se da je igrao finale LP u Africi sa nekim klubom iz Tunizije.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 26 okt 2017, 00:30

Pitam se da li bi ovaj mire96 znao bez guglanja odgovoriti kako se zove trenutni selektor Hrvatske? :hmmmmm:

mire96
Kontakt:

Post Postao/la mire96 » 26 okt 2017, 01:10

Pitaj ga. Znam, prvi frajer na kojeg su naisli jer su otjerali Cacica dva dana pred odlucujucu utakmicu za baraz. Mi svog nesretnika nismo skinuli ni nakon Kipra, a evo i sada imamo godinu dana fore da nadjemo dostojnu zamjenu, pa opet nece biti vece ime od istog Dalica, obzirom da se i ovaj moze pohvaliti sa 5 trofeja po Albaniji i Arapskom poluotoku. Nego, jesi li pogledao mozda reakcije medija i navijaca na forumima mozda? Sta kazu o dolasku doticnog? Govore li oni mozda kako je on pravi izbor jer je osvojio titulu u Emiratima? Razlika koju naglasavam - niko ne dijeli aplauze niti podrzava izbor Dalica (koji ce se pokazati losim, to je sigurno) u mjeri u kojoj se to radi ovdje sa Amarom. Pogotovo obzirom na nacin na kakav ce Amar doci do te pozicije.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 26 okt 2017, 01:27

aleksandar_veliki je napisao/la:Slazem se sa Dubrovnikom da nacin izbora nije dobar jer koga god Komisija predlozila ili vise njih, odluku o tome ko ce biti selektor donijet ce minimalno 12 od 15 clanova IO. Nas je favorit Aco, obavimo razgovore s njim, dogovorimo se i pripremimo teren da dobije 12 glasova i idemo dalje. Izabrali smo, preuzeli odgovornost izborom i zavrsena prica. I nije Mesa nikada osvojio titulu u Drugoj francuskoj ligi, ispravi me ako grijesim.
Usao je sa jednim drugoligasem u prvu ligu. Sa kojeg mjesta i nije vazno. Ne da mi se sada gledati ali znam da je bilo davno. Na pocetku njegove karijere. Nemoj me krivo razumjeti da ja mislim da ja Bazdarevic trener. Daleko bilo.
Izbor selektora na ovaj nacin je katastrofalan iz prostog razloga sto te komisija moze izbaciti ali ne moze izabrati. Oni mogu pogurati koga hoce a nece biti nista odgovorni jer ne dizu ruke.
Zalosno je sto 99 % nas zna tko ce biti izabran a izbor jos nije ni poceo. Cemu sva ta sarada ako se sve zna. Znaci pokrivas se jer znas da nije u redu.
Ne mora se niko na ovom foruma slagati sa mnom ali ja smatram da je ovo dno dna.
O buducem selektoru necu puno. Dovoljno je da ne znam nista o njemu a da je napunio 50-u godinu zivota. Zaboravio je kad je zadnji trening odradio sa
normalnim timom. Ako pod trening ne racunas trcanje oko tankova u Ras Laffanu u 3 iza ponoca.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 26 okt 2017, 01:34

mire96 je napisao/la:Pitaj ga. Znam, prvi frajer na kojeg su naisli jer su otjerali Cacica dva dana pred odlucujucu utakmicu za baraz. Mi svog nesretnika nismo skinuli ni nakon Kipra, a evo i sada imamo godinu dana fore da nadjemo dostojnu zamjenu, pa opet nece biti vece ime od istog Dalica, obzirom da se i ovaj moze pohvaliti sa 5 trofeja po Albaniji i Arapskom poluotoku. Nego, jesi li pogledao mozda reakcije medija i navijaca na forumima mozda? Sta kazu o dolasku doticnog? Govore li oni mozda kako je on pravi izbor jer je osvojio titulu u Emiratima? Razlika koju naglasavam - niko ne dijeli aplauze niti podrzava izbor Dalica (koji ce se pokazati losim, to je sigurno) u mjeri u kojoj se to radi ovdje sa Amarom. Pogotovo obzirom na nacin na kakav ce Amar doci do te pozicije.
Bravo!!!

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: LeCoq, MostarReds22 i 44 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []