@Lillard
https://twitter.com/RGreene/status/921909301962297344
@Tracy3McGrady
Malo duži post.
Jedna stvar je zajednička za zadnje dvije utakmice, a to je da, u svakom trenutku kad bi protivnik počeo da traži fizički kontakt pod košem, mi bi počeli da gubimo rezultatski.
Ove godine nažalost nemam vremena, snage i energije da gledam utakmice uživo, pa ovako snimku pregledam, ili je jednostavno dovršim dan kasnije, zbog toga i postovi kasno dolaze, ili ne dolaze nikako.
Uglavnom, protiv Brooklyna, suđenje je bilo očajno. Na stranu što su Gordon i Payton bili out za drugo poluvrijeme, ono se moralo uzeti. Faulove koje su Netsi dobijali su da oprostiš sranje obično, ali nisu ih dobijali samo oni jer ih sudije guraju, već zbog toga što niko od naših nije ni pokušao na taj način da iznudi kontakt. Zbog toga nam je Gordon falio preksinoć, da krene na dvojicu, ko na Whiteside-a i zab. sam koga tačno, kad se doduše i povrijedio. xD
A pored toga, sa njim, odbrana i energija ekipe je barem 3x bolja, jer momak igra sa obje postave, i perfektno se uklapa s obje.
Cavsi su to(kontakt) forsirali samo u drugoj četvrtini, kad je James vrištao na isti način ko Serena Williams dok igra meč, a Bgmi i sa istom frekvencijom, jer je to radio konstantno, svaki prokleti napad, i stalno je dobijao faulove. Sinoć nismo dobili nikakvog respekta od sudija, ponašali su se prema nama u trenucima kao da tim iz ABA lige igra protiv Cavsa. A tek komentatori Cavsa...
Recimo samo da su nas na +20 ismijavali, da su nas u 3. četvrtini kad su ovi spustili na +7 omalovažavali, i onda, tek kad je bilo +24 sa 2 minute do kraja treće, počeli su srati o tome kako treba čestitati Orlandu, kako je to ekipa čiji je identitet dobar napad (?!?!?!), i da smo zaslužili vodstvo. xD
I da, najjači komentar na utakmici je bio za Jeff Greena, kako je puno bolji igrač nego što su očekivali, ma čovjek bi očekivao allstar-a doveli, a prošle godine su kakili po njemu i njegovih 15 miliona, dooooooooobro se sjećam toga.

Ovo je bilo biased komentarisanje zbog kojeg sam zamalo odustao od gledanja reprize...
S obzirom na to da su se Isaac, pa Hezonja, pa Fournier smjenjivali na Jamesu, dobro je sinoć ono prošlo... Isaac je dobijao preteške zadatke, ako je James na terenu, on ga čuva, ako je James na klupi, šalju ga na Love-a. Pokazatelj koliko Vogel vjeruje u njega.
Što se tiče igrača generalno, pokušat ću za neke reći, vezano za prve tri utakmice:
- Vučević: dodavanjem trice, otvorila mu se igra u napadu totalno, zna dodati, zna pogoditi odakle god hoćeš, zna u postu igrati. Njegova mana, i zbog čega me nervira čitav tim, je što ga u pick and roll-u ubijaju. Naši bekovi se ne bore preko pickova dovoljno jako, a ovaj je totalno nesposoban da zaustavi, i onog što vodi loptu, i onog kojeg treba čuvati, pomoć mu obično tu dolazi, i protivnik dobije otvorenu tricu iz kornera upravo zbog toga. I nije više do toga da se ne trudi u odbrani, jednostavno nije sposoban za bolju u tim situacijama.

Odlično i čita napade protivnika, pozitivno sam se iznenadio kad je predvidio preuzimanje suigrača u trenutku kad su Cavsi napravili višak, i kad je pokrio igrača u korneru u trenutku kad je ovaj dobijao loptu, uništivši napad Cavsa. Pored njega jednostavno treba onaj Gordon iz prve tekme, koji skače iz dvorane, i koji makar kontestira šuteve kad protivnici pokušaju napasti sa pick-om.
-Gordon - povrijedi ga kloc Whiteside, u padu ga udari nekako laktom u potiljak, i ovaj kako naprijed, nezgodno padne na zglob. Završio utakmicu, ali vidjelo se da će biti potrebno liječenje. Mnogo napredovao, jedina mana je što ga suigrači ne traže, što dovodi od frustracije, i do toga da forsira svoj šut kad ne treba. Box score ne govori dovoljno dobro o tome kako je pucao, pogotovo zbog toga što je jedan šut bacanje lopte na tablu, i zakucavanje iste u koš.
- Isaac - Talenat je tu, ali vidi se da je rookie, nervozan, neiskusan. Zaboravi još dres na prvoj tekmi.

Fali mu snage, poginuo je igrajući u postu protiv Love-a.
-Hezonja - urgh, daj Bože da bude nešto od njega. Dobro je šutao sinoć, ali frajer ne zna loptu voditi duže od 2 driblinga

- Fournier - dobar, radi što je dosad radio, ostaje kod nas, ostaje starter do kraja ugovora 99.999%
Payton - maknuli njega, dodali jednog solidnog šutera za tri koji je igrao offball(DJ Augustina), i ekipa procvjetala sa kretanjem lopte i efikasnošću... Mali uzorak, ali pokazatelj da on nije pravi izbor za našu ekipu. Nadam se trejdu da budem iskren.
Simmons - Ili Juice
Najjači slobodan igrač kojeg smo potpisali u zadnjih 7-8 godina. Odličan kao ballhandler, već mi je jedan od dražih igrača Orlanda.
Ross - Nekonstantan, Simmons je bolji, ali je Ross bolji za startne postave. Sviđa mi se trenutna rotacija bekova, ne bih je mijenjao.
Afflalo perfektan kapiten, vidi se da je svim srcem volio Orlando kad je prvi put bio ovdje, falio nam je takav igrač, Speights odličan ukoliko je potrebno povećati spacing druge postave, obojica dobri veterani, dobri mentori zasad. Mack je zasad onako, solidna odbrana, pogodio je pokoji šut sinoć, protiv Netsa slab bio.
Naredne 4 tekme, Netsi, Spursi, Hornetsi, Pelicansi. Očekujem 2 pobjede, nadam se 3 ukoliko Gordon bude spreman za Netse, a Kawhi se ne vrati Spursima. Prošle godine što smo ih iznenadili, možda možemo i ove.