Novi selektor reprezentacije BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

emir79
Kontakt:

Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post Postao/la emir79 » 26 okt 2017, 17:58

Kakav nam je savez, takvi su nam i mediji.
Dobiju na vrijeme signal, kad trebaju da pripremaju teren.

Za akreditacije se sve radi, zato i nemamo medije u koje mozemo vjerovati, nego podobne savezu.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 26 okt 2017, 18:00

Pivopija je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Ne treba zaboraviti da je Prosinecki radio sa Bilicem i kada se Hrvatska jedini put u istoriji nije plasirala na neko veliko takmicenje. Ako mu je vec najveci trenerski uspjeh to sto je radio sa Bilicem kada su igrali cetvrtfinale EP onda treba naglasiti i ovu cinjenicu. Robi je nedokazani trener iz susjedstva koji do danas u trenerskoj karijeri nije napravio nista. Ako moram birati izmedju nedokazanog trenera iz susjedstva i po vama nedokazanog trenera iz BiH uvijek sam za domacu varijantu. Neki dan sam napisao, HNS je od Bilica i Kovaca napravio trenere, nas Savez do sada nije imao muda da pokusa nesto slicno, valjda je vrijeme da pokazu muda. Moze li neko izbaciti listu ceskih selektora?
Ako su Prosinecki i Amar tu negdje po znanju, ja bih dao prednost Prosineckom iz nekoliko razloga, dok ne vidim ni jedan razlog u kojem bi Amar dobio prednost u odnosu na Prosineckog.
Prosinecki je radio u boljim klubovima i ligama od Amara.
Prosinecki ima selektorskog iskustva, dok Amar nema.
Prosinecki je trener cija je karijera u usponu i najbolje od njega tek slijedi, dok je kod Amara obratno.
Prosineckog trenutno zeli nekoliko reprezentacija i klubova, dok Amar trenutno ne moze dobaciti u klub bolji od Zelje.
Prosinecki je bio veliki igrac i kao takav je vrlo postovan i imao bi veliki autoritet kod nasih reprezentativaca jer svi su ga gledali kao igraca i divili mu se, dok za Amara vecina zna samo da je Ivicin sin.
Prosineckog vole i Hrvati i Srbi, sto je jako bitno kad je u pitanju nasa reprezentacija, jer bi mogao dosta Hrvata i Srba da dovede pod nasu zastavu.
Zar nisi primjetio da su vrlo rijetki Amarovi pristalice
koji Robija diskreditiraju neznanjem. Siguran sam da bi 90 % navijaca BiH rasirenih ruka docekalo ovog majstora a medju njima i navijaci Zeljeznicara.
Pa niti jedan klub u BiH ne bi pretpostavio Amara Zutom kada bi sebi birao trenera. Ukljucujuci Zeljeznicar naravno. Za njega se najcesce koristi pridjev SKUP. Na Meha se kidise nedostatkom titula i kvalitativnim nedostatcima. A covjek je pokusao moralnosti nauciti najgori NS BiH u povijesti.
Koliko se sjecam nisu ga morali tjerati kao Bazdarevica. A bio je pravi pocetnik i mjesto selektora mu je bilo itekako vazno.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 26 okt 2017, 18:01

emir79 je napisao/la:Kakav nam je savez, takvi su nam i mediji.
Dobiju na vrijeme signal, kad trebaju da pripremaju teren.
.
:salut:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

exampLe.
Kontakt:

Post Postao/la exampLe. » 26 okt 2017, 18:05

Al' vam je Amar nabio komplekse auuu. :lol:

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 26 okt 2017, 18:06

aleksandar_veliki je napisao/la:Prije dva sata si rekao da Hrvatska zbog razmisljanja slicnih mojim nije napravila ni blizu koliko je trebala, a sad ti je glavni argument u raspravi pa pobogu bio je pomocnik u Hrvatskoj, koja je po tebi trebala i morala mnogo bolje. Ko ga je ocijenio? Novinari bliski Mamicu ili ovi drugi? U pravu si za Blazevica, pardoniram, dva puta. Je li ti fakat mislis da je Prosinecki vodio Zvezdu zbog svojih trenerskih kvaliteta dokazanih radeci kao pomocnik u strucnom stabu Bilica ili je pak radio sto je u tom datom trenutku kada Zvezda nije licila na danasnju jednostavno bio podoban. Bojim se da cemo i mi, mislim na nas Savez, izabrati u datom trenutku podobnog i da cemo za par godina voditi diskusiju slicnu danasnjoj. A, opet cemo se popisati po "nasim" ljudima davajuci prednost nedokazanom strucnjaku iz susjedstva. Bas kao sto danas slicno rade klubovi sa igracima iz susjedstva na stetu svojih klinaca, pa usudit cu se reci kao sto godinama radimo u reprezentaciji zapostavljajuci nase dok se ne otisnu u inostranstvo i tamo za tri sedmice odjednom ne postanu baloteliji.
Da ti pravo kazem imao bih sluha da savez odluci stvarati trenere i da to pokusa raditi sa mladim strucnjacima koji tek pocinju. Ali da je tebi 50-godisnjak trener koji pocinje tj. trener u stvaranju to je komicno. Zasto je Robi dosao u Zvezdu nije pitanje za mene nego za Zvezdu. Ali Zasto Amar nije odveden nigdje to bi bilo pitanje za tebe koji ga toliko podrzavas. Sta bi on dao za jednu Zvezdu u svojoj biografiji. Hrvatsko stvaranje trenera se ne odnosi na ljude od 50 godina. To bi vec trebali biti iskusni internacionalci.
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 26 okt 2017, 18:15, ukupno mijenjano 1 put.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 26 okt 2017, 18:10

Izgleda baš da do decembra nećemo selektora dobiti :rol: :facepalm:
Nakon najlošijih kvalifikacija u posljednjih 10 godina, nakon blamaža protiv Kipra i Belgije, pa onda onoga u Zenici protiv Grčke, patnje protiv Estonije, oni razvlače izbor selektora mjesec dana. Hrvati u petak kiksaju, smjene selektora, dovedu novog i u ponedjeljak izbore baraž. Ali u nas je sve dobro pa se do marta razvlači izbor za novog selektora sa nekakvim komisijma i qrcima palcima. :puke:
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 26 okt 2017, 18:10

Da li Ivica laze?

Osim je i u skupini ljudi koji će voditi pregovore s kandidatima za novog izbornika BiH. A uz Mehu Kodru i Ivičina sina Amara Osima, kandidat je i Robert Prosinečki.

"Još mi je pokojni Vlatko Marković govorio da Prosinečki od svih igrača iz vaše sjajne generacije ima najnogometnije razmišljanje, bilo je to dok je bio pomoćnik Slavenu Biliću", počeo je Osim i nastavio:

"Ako želite naučiti nešto o nogometu, onda teško da postoji bolji učitelj od Žutog. On je čovjek koji sjajno razumije nogomet. S njime momčad može uspostaviti dobru igru."

Ivica Osim vodio je Prosinečkog na Svjetsko prvenstvo 1990. godine, kad je reprezentacija bivše države ispala u četvrtfinalu s igračem manje na jedanaesterce od kasnijeg finalista Argentine.
"Jako ga cijenim. Bio je fantastičan igrač, a na dobrom je putu da bude jednako dobar trener. Pratio sam i pratim njegov rad. Vjerujem da je pred njim sjajna budućnost", nahvalio je Osim Prosinečkog.
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 26 okt 2017, 18:12, ukupno mijenjano 1 put.

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 26 okt 2017, 18:15

dubrovnik je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Prije dva sata si rekao da Hrvatska zbog razmisljanja slicnih mojim nije napravila ni blizu koliko je trebala, a sad ti je glavni argument u raspravi pa pobogu bio je pomocnik u Hrvatskoj, koja je po tebi trebala i morala mnogo bolje. Ko ga je ocijenio? Novinari bliski Mamicu ili ovi drugi? U pravu si za Blazevica, pardoniram, dva puta. Je li ti fakat mislis da je Prosinecki vodio Zvezdu zbog svojih trenerskih kvaliteta dokazanih radeci kao pomocnik u strucnom stabu Bilica ili je pak radio sto je u tom datom trenutku kada Zvezda nije licila na danasnju jednostavno bio podoban. Bojim se da cemo i mi, mislim na nas Savez, izabrati u datom trenutku podobnog i da cemo za par godina voditi diskusiju slicnu danasnjoj. A, opet cemo se popisati po "nasim" ljudima davajuci prednost nedokazanom strucnjaku iz susjedstva. Bas kao sto danas slicno rade klubovi sa igracima iz susjedstva na stetu svojih klinaca, pa usudit cu se reci kao sto godinama radimo u reprezentaciji zapostavljajuci nase dok se ne otisnu u inostranstvo i tamo za tri sedmice odjednom ne postanu baloteliji.
Da ti pravo kazem imao bih sluha da savez odluci stvarati trenere i da to pokusa raditi sa mladim strucnjacima koji tek pocinju. Ali da je tebi 50-godisnjak trener koji pocinje tj. trener u stvaranju to je komicno. Zasto je Robi dosao u Zvezdu nije pitanje za mene nego za Zvezdu. Ali Zasto Amar nije odveden nigdje to bi bilo pitanje za tebe koji ga toliko podrzavas. Sta bi on dao za jednu Zvezdu u svojoj biografiji. Hrvatsko stvaranje trebera se ne odnosi na ljude od 50 godina. To bi vec trebali biti iskusni internacionalci.
Amaroljupci čuju samo sebe, nije ih briga za repku, samo neka je babin sin, decko sa biroa tu.
Ovo je sada preraslo u inat Amaroljubaca, neka bude apokalipsa samo neka je on tu.

Bazinga12345
Kontakt:

Post Postao/la Bazinga12345 » 26 okt 2017, 18:16

exampLe. je napisao/la:Al' vam je Amar nabio komplekse auuu. :lol:
Nemaš pojma koliko nam ih je nabio. :facepalm:
⭐ Velež Mostar ⭐

Zadnja klupa

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 26 okt 2017, 18:26

aleksandar_veliki je napisao/la:Opet izvrces Dubrovnik. Robi se nije dokazao, a da li zna ili ne zna, to jos uvijek niko sa sigurnoscu ne moze reci. Cinjenica je da je, samo na osnovu svog imena ili da budemo iskreni igrackog pedigrea imao priliku da se dokaze, to jos nije uspio. Cak 90 posto navijaca je i Mesu docekalo rasirenih ruku, a sada ga ti isti tjeraju. S pravom. Koga ce navijaci docekati radirenih ruku je ponajmanje bitno, ovaj put moramo znati sta hocemo i sta zelimo i nemamo pravo na krivi korak.
Ne izvrcem nista jer ja samo tvrdim da u ovom izboru kojeg nude i novcima o kojim pricaju Prosinecki je najbolji izbor. Po svemu. Veliki je nogometas, karizmatican je lik, ima iskustvo tranzicije u reprezentaciji(podmladjivanju ekipe), radio je u osrednjim klubovima i vodio jednu doduse losu reprezentaciju, samo njegovo ime na klupi bi podiglo interes za nasu ekipu, prihvatljiv svima ...
Sto se tice ponudjenih kandidata kod njega je najmanje upitnika. Ja za reprezentaciju volim a moj klub je Hajduk i nemam nikakav interes da drukam za Robija. Kod vecine vas koji podrzavate Osima to se ne bi moglo rec. Sa ovim zavrsavam diskusiju sa tobom na ovoj temi jer si jako pristrasan. Ja sam prijatelj sa Emirom ali nikad bas nikad nisam ovako pisao na njegovoj temi. Bez ikakvih standarda, ignorirao sve cinjenice.

Ovo ti je Amarov tata porucio!

"Još mi je pokojni Vlatko Marković govorio da Prosinečki od svih igrača iz vaše sjajne generacije ima najnogometnije razmišljanje, bilo je to dok je bio pomoćnik Slavenu Biliću", počeo je Osim i nastavio:
"Ako želite naučiti nešto o nogometu, onda teško da postoji bolji učitelj od Žutog. On je čovjek koji sjajno razumije nogomet. S njime momčad može uspostaviti dobru igru."

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 26 okt 2017, 18:32

dubrovnik je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Opet izvrces Dubrovnik. Robi se nije dokazao, a da li zna ili ne zna, to jos uvijek niko sa sigurnoscu ne moze reci. Cinjenica je da je, samo na osnovu svog imena ili da budemo iskreni igrackog pedigrea imao priliku da se dokaze, to jos nije uspio. Cak 90 posto navijaca je i Mesu docekalo rasirenih ruku, a sada ga ti isti tjeraju. S pravom. Koga ce navijaci docekati radirenih ruku je ponajmanje bitno, ovaj put moramo znati sta hocemo i sta zelimo i nemamo pravo na krivi korak.
Ne izvrcem nista jer ja samo tvrdim da u ovom izboru kojeg nude i novcima o kojim pricaju Prosinecki je najbolji izbor. Po svemu. Veliki je nogometas, karizmatican je lik, ima iskustvo tranzicije u reprezentaciji(podmladjivanju ekipe), radio je u osrednjim klubovima i vodio jednu doduse losu reprezentaciju, samo njegovo ime na klupi bi podiglo interes za nasu ekipu, prihvatljiv svima ...
Sto se tice ponudjenih kandidata kod njega je najmanje upitnika. Ja za reprezentaciju volim a moj klub je Hajduk i nemam nikakav interes da drukam za Robija. Kod vecine vas koji podrzavate Osima to se ne bi moglo rec. Sa ovim zavrsavam diskusiju sa tobom na ovoj temi jer si jako pristrasan. Ja sam prijatelj sa Emirom ali nikad bas nikad nisam ovako pisao na njegovoj temi. Bez ikakvih standarda, ignorirao sve cinjenice.

Ovo ti je Amarov tata porucio!

Najteže je nekome objasniti da je snijeg bijel.

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 26 okt 2017, 18:39

Nije Amar nikom nabio komplekse, nego je ocito da pojedini navijaci Zelje pate od nekog kompleksa cim pod svaku cijenu guraju Amara.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

exampLe.
Kontakt:

Post Postao/la exampLe. » 26 okt 2017, 18:45

Pivopija je napisao/la:
Nije Amar nikom nabio komplekse, nego je ocito da pojedini navijaci Zelje pate od nekog kompleksa cim pod svaku cijenu guraju Amara.
U konkurenciji sa Kodrom i, kao sto neki spominju Barbarezom i Mesom on je najbolji izbor.

Prosineckog necu ni spominjati jer mislim da su male sanse da nas preuzme.

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 26 okt 2017, 18:47

dubrovnik je napisao/la: Zar nisi primjetio da su vrlo rijetki Amarovi pristalice
koji Robija diskreditiraju neznanjem. Siguran sam da bi 90 % navijaca BiH rasirenih ruka docekalo ovog majstora a medju njima i navijaci Zeljeznicara.
Pa niti jedan klub u BiH ne bi pretpostavio Amara Zutom kada bi sebi birao trenera. Ukljucujuci Zeljeznicar naravno. Za njega se najcesce koristi pridjev SKUP. Na Meha se kidise nedostatkom titula i kvalitativnim nedostatcima. A covjek je pokusao moralnosti nauciti najgori NS BiH u povijesti.
Koliko se sjecam nisu ga morali tjerati kao Bazdarevica. A bio je pravi pocetnik i mjesto selektora mu je bilo itekako vazno.
Ja bih volio da ovi koji toliko guraju Amara napisu koje su to sve njegove prednosti u odnosu na Prosineckog. Mora da ih ima mnogo cim ga toliko zele.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 26 okt 2017, 18:51

Karijera Prosineckog je ozbiljnija i ima uzlaznu putanju, to na koncu poikazuje angazman u Azerbejdzanu i interes ozbiljnih reprezentacija kao sto je Slovenija. Amar je trener vec 15 godina i njegova karijera, u najboljem slucaju, stagnira. Naosvajao se titulak'o niko u BiH , a ipak nikada nije dobio ozbiljnu trenersku ponudu iz regiona, a kamoli iz "inostranstva".
Ne znaci to da on ne bi bio dobar selektor, mozda bi bio sjajan, ali realno Prosinecki je ozbiljnije ime i tu se nema puno diskutovati.

BoixosNois1899
Kontakt:

Re: RE: Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post Postao/la BoixosNois1899 » 26 okt 2017, 18:55

exampLe. je napisao/la:
Pivopija je napisao/la:
exampLe. je napisao/la:Al' vam je Amar nabio komplekse auuu. [emoji38]
U konkurenciji sa Kodrom i, kao sto neki spominju Barbarezom i Mesom on je najbolji izbor.

Prosineckog necu ni spominjati jer mislim da su male sanse da nas preuzme.
Jah, eto Kodro koji je vodio rezervnu momčad Real Sociedada i bio pomoćnik u prvom timu nema šta tražiti pored Amara Osima kojem je glavna referenca ova naša kukuruz liga :rol:

1. Prosinečki
2. Kodro
....
56. Amar
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 26 okt 2017, 18:57

Pivopija je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la: Zar nisi primjetio da su vrlo rijetki Amarovi pristalice
Ja bih volio da ovi koji toliko guraju Amara napisu koje su to sve njegove prednosti u odnosu na Prosineckog. Mora da ih ima mnogo cim ga toliko zele.
Za njih je ogromna prednost to sto ga oni vole i to je llegitimno. Ali svoju privrzenost prema odredjenom treneru realiziras kroz nesto sto je autohtono i tvoje a to bi trebao biti FK Zeljeznicar. U momentu kada se to manifestira kroz nesto sto je nase onda mjenja ime u OTIMACINA.

exampLe.
Kontakt:

Post Postao/la exampLe. » 26 okt 2017, 19:05

Pa taj isti Kodro nije mogao nista uradit u toj nasoj "kukuruz ligi" u kojoj je Amar osvojio sve sto se moze osvojiti. :lol:

A i to sto je vodio rezerve Real Sociedada je bas velik uspjeh, zayebo je Mourinha. :lol:

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 26 okt 2017, 19:07

DrFilgud je napisao/la:Karijera Prosineckog je ozbiljnija i ima uzlaznu putanju, to na koncu poikazuje angazman u Azerbejdzanu i interes ozbiljnih reprezentacija kao sto je Slovenija. Amar je trener vec 15 godina i njegova karijera, u najboljem slucaju, stagnira. Naosvajao se titulak'o niko u BiH , a ipak nikada nije dobio ozbiljnu trenersku ponudu iz regiona, a kamoli iz "inostranstva".
Ne znaci to da on ne bi bio dobar selektor, mozda bi bio sjajan, ali realno Prosinecki je ozbiljnije ime i tu se nema puno diskutovati.
Pa naravno! Mi necemo oteti Robiju posao jer ce ga on imati sa BiH ili bez nje. Meho Posao ima.
Samo jednom od 3 kandidata ovdje treba trenerski Caritas jer ga drugi niko zaposliti nece. Ovo je sustina svega. Spas posrnule karijere. Tako je bilo sa Susicem, Bazdarevicem i ponavlja se sa Osimom. Da oni zele stvarati trenere kopirali bi Island. Potrosili 30-ak tisuca Eura mjesecno i doveli trenera a za pomocnike stavili Bajramovica i Barbareza ili nekog slicnog pa ih pustili da uce i resetirali rad na klupi reprezentacije. Ovdje je u pitanju nesto drugo. Jadno i prizemno.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 26 okt 2017, 19:10

exampLe. je napisao/la:Pa taj isti Kodro nije mogao nista uradit u toj nasoj "kukuruz ligi" u kojoj je Amar osvojio sve sto se moze osvojiti. :lol:

A i to sto je vodio rezerve Real Sociedada je bas velik uspjeh, zayebo je Mourinha. :lol:
I kao takav jadan ima posao i ne prihvata apriori BiH reprezentaciju. Ne skace na prvu kao taj tvoj "Mourinho" koji nema podpitanja. Uzima na nevidjeno.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amarinho, Badgley, Bing [Bot], Goalgetter, insimadop, LeCoq, Maverick, Tracy3McGrady, tuzlanskinacin i 127 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []