FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
-
- Kontakt:
Re: FC Bayern München
Pa postavlja se pitanje šta se zapravo smatra pod Bayernovim konkurentom? Šta je to taj pojama konkurent za titulu? Mislim da nekad ljudi ne znaju ni sami šta od tog pojma očekuju i kako ga definišu...U devedesetim godinama Bayernu je ako se onako sve sabere možda opet najveći konkurent bio Dortmund, u tom drugom dijelu devedesetih posebno govorim, kada su imali super jaku ekipu. U 17 godina ovog stoljeća opet oni ponajviše, s padovima i usponima, ali su uspjevali u velikim utakmicama domaćih takmičenja parirati, osvojiti i određene titule Bundeslige. Naravno da u 70-tim i 80-tim su ti konkurenti bili Gladbach i Hamburg.ledar je napisao/la:Ni ja nemam ništa kontra Leipziga i ne zanimaju me te priče oko umjetnih i izvornih klubova. Ali da bi oni postali vaš rival trebala bi dodatna ulaganja, da su u mogućnosti dati Keiti takvu plaću da odbije Liverpool, npr. 15 milki godišnje. Ne znam koliko Mateschitz misli još uložit, kad bi dao još 400-500 milki mogli bi pričat o ozbiljnoj konkurenciji, dotle jako teško.
A dobre omladinske škole imaju i drugi klubovi, npr. Stuttgartova je nadaleko čuvena, Schalkeova isto nije loša itd. ali to ih još ne čini vrhunskim klubovima. Zamjene za Keitu, Forsberga i Wernera će se sigurno naći i vjerojatno će to biti dobri igrači no teško da će se održati ovaj nivo kvalitete.
Samo je jedna stvar interesantna, taman da i ove sezone Bayern knap osvoji titulu s prednošću od 1-5 bodova, mnogi bi opet samo govorili o tome kako Bayern apsolutno i lako dominira, da nema konkurencije, jer 6. put je zaredom osvojio. Opet se neki ne bi realno osvrtali koliko je prvenstvo bilo uzbudljivo.
Poenta je što je Bayern imao konkurenata, ali nije se našao klub koji će npr u 20 godina kontinuirano biti stalni konkurent Bayernu. Konkurent je bio i Leverkusen, jer je svojevremeno vodio tijesne borbe za titulu, ali ih nije osvojio.
A nije baš uvijek toliko potreban ni ogroman novac, koliko treba imati dobar koncept. Pa Werder je s jako malo finansijskih mogućnosti (one su stvarno jako male u odnosu na klubove poput Bayerna, Dortmunda, ali i Schalkea, Leverkusena, Wolfsburga), uspjevao jedno vrijeme biti konkurent Bayernu, biti redovan učesnik u LP, biti u osminifinala tog takmičenja i finalu EL. S dobrim konceptom se mnogo toga može....Naravno da je lakše s većim finansijskim mogućnostima, ali ipak se nekad i s manje para mogu određene stvari napraviti. Naravno da ne možeš biti kao lupam Paderborn ili Darmstadt prvak Njemačke, ali definitivno s određenim sredstvima kao što ih je Werder imao mogu se određene stvari.
Što se RB-a tiče, oni su jako puno napravili, za kratko vrijeme, u tek drugoj sezoni u BuLi mogli bi opet završiti među prva 2-3 tima, u LP nije nemoguće da prođu u osminu finala, a onda bi i još više bilo moguće. U LP se jako ozbiljno prezentuju. Sačuvali su igrače ove sezone, a za narednu gube Keitu, kojeg po meni definitivno nisu za male pare prodali. A ne vjerujem da će oni tako lako pustiti Forsberga, Wernera i druge nosioce. Ali niti treba kod njih očekivati rasprodaju, niti ih za sada treba dizati previše u nebo. Treba pričekati..Mogu oni i proći u LP dalje, biti i ispred Dortmunda u prvenstvu, ali opet to ne bi značilo da su po rejtingu prestigli Dortmund. Treba neke stvari izgraditi...
Da se vratim na našu ekipu....Jupp je na press konferenciji danas, tj sad već jučer, branio Vidala i rekao kako igrači imaju pravo navečer da izlaze, a nije se htio osvrtati na incident koji se Vidalu nedavno dogodio, rekavši kako ne zna šta se zapravo tačno dogodilo. I rekao je kako naravno kada vidi da Arturo ima žuti karton, a da i dalje pokazuje oštrinu, da će ga tada uvijek izvesti s terena, da će ga zamijeniti...Zato je tako i postupio u kupu..Interesantna rečenica, tj jedan dio je bio gdje kaže: "Znam ja svog Artura jako dobro..." , gdje se ipak vidi da su tu odnosi na relaciji trener-igrač jako dobri. Naravno Heynckes je naznačio, da će Martinez početi u prvoj postavi protiv RB-a.
A evo i jedan zanimljiv video:

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Ne znam da li se sjećate, ali Thiago je Bayernu postigao dva pogotka jednom, to mi je palo na pamet dok sam gledao onaj pogodak glavom Leipzigu, jer je i nama tada glavom dao gol:
Audi cup, 27.07.2011. Bayern-Barcelona 0-2(Thiago 2x)
Ekipa:
Butt - Rafinha, Boateng, Badstuber, Contento - Pranjić, Luiz Gustavo - Takashi Usami, Alaba, Olić - Petersen
Potencijalno najgora postava Bayerna ikada
Ali simpatično sjećanje, zaista.
Audi cup, 27.07.2011. Bayern-Barcelona 0-2(Thiago 2x)
Ekipa:
Butt - Rafinha, Boateng, Badstuber, Contento - Pranjić, Luiz Gustavo - Takashi Usami, Alaba, Olić - Petersen
Potencijalno najgora postava Bayerna ikada

Ali simpatično sjećanje, zaista.
@schikeria
Znam da ova dvojica nemaju klauzule, ali vidjećemo kad od drugih klubova dobiju ponude od 15+ milki godišnje kako će se ponašati, u pravilu ne možeš ti igrača silom tjerat da igra. Bez Keite oni su za 20% slabiji, a još bez ove dvojice i do 40%.
@effe_sa
Konkurent = konkurent za meistera u više uzastopnih sezona (da nije samo jednokratni događaj tipa wolfsburg). Mislim da su finila ta vremena kad se sa skromnim ulaganjima tipa Werder moglo do odličnih rezultata. Leipzig je u zadnje dvije sezone kupovao za 140 milki i to se evo može reći da su jako skromna ulaganja, pri čemu je Keita zbog tramakanja prikazan po vrlo povoljnoj cijeni, objektivno je njegova vrijednost bila iznad 37,5 milki (čak i ovih 70 milki Liverpoola je dosta skromno, moglo se dobit blizu 100). Pa opet, ko si od ostalih bundesaša osim vas i Dortmunda može priuštit takvo "skromno" ulaganje?
Znam da ova dvojica nemaju klauzule, ali vidjećemo kad od drugih klubova dobiju ponude od 15+ milki godišnje kako će se ponašati, u pravilu ne možeš ti igrača silom tjerat da igra. Bez Keite oni su za 20% slabiji, a još bez ove dvojice i do 40%.
@effe_sa
Konkurent = konkurent za meistera u više uzastopnih sezona (da nije samo jednokratni događaj tipa wolfsburg). Mislim da su finila ta vremena kad se sa skromnim ulaganjima tipa Werder moglo do odličnih rezultata. Leipzig je u zadnje dvije sezone kupovao za 140 milki i to se evo može reći da su jako skromna ulaganja, pri čemu je Keita zbog tramakanja prikazan po vrlo povoljnoj cijeni, objektivno je njegova vrijednost bila iznad 37,5 milki (čak i ovih 70 milki Liverpoola je dosta skromno, moglo se dobit blizu 100). Pa opet, ko si od ostalih bundesaša osim vas i Dortmunda može priuštit takvo "skromno" ulaganje?
-
- Kontakt:
Ova zima ce dosta reci o leipzigu ,tada imaju namjeru produziti sa ragnickom ,halsenhutlom kao i wernerom i forsbergom.Uspiju li u tome otvara im se siroki prostorledar je napisao/la:@schikeria
@effe_sa
Werner vec sad vrijedi 50 miliona ,ako ga budu prodavali ne vjerujem da ce ici ispod 80 a forsber vrijedi 25 ,vjerujem da mogu dignuti i na 50.Ali sumnjam da ce prodati ,evenutualno forsberga
- muhamedhulk
- Kontakt:
Ulreich, Kimmich, Boa, Mats, Alaba, Javi, Rudy, Robben, James, Thiago, Lewat.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
- Centre forward
- Kontakt:
Sanea im necu halalit'. Pa otiš'o im je isprednosa. 

05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
- Omerbavarac
- Kontakt:
James na krilu.muhamedhulk je napisao/la:Ulreich, Kimmich, Boa, Mats, Alaba, Javi, Rudy, Robben, James, Thiago, Lewat.

Hajde da vidimo kako ce to izgledati iako je to mozda i najlogicniji potez o obzirom da je Coman rovit.
Sumnjam sa ce Jupp na polusezoni ostati miran kada su u pitanju pojacanja, barem ona na krilnim pozicijama.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
mislim da to ne bum funkcioniral...Omerbavarac je napisao/la:James na krilu.
i također mislim da bi Leipzig demotivisan nakon poraza u kupu trebao izgubiti glatko
- Nerminovic
- Kontakt:
Mozda bude Thiago sa strane a James CAM 

Champions of SportSport League 2017
BackSpace United
BackSpace United
Ubodose naftasi sa transferom ko nikad u zivotuCentre forward je napisao/la:Sanea im necu halalit'. Pa otiš'o im je isprednosa.
- Nerminovic
- Kontakt:
Crveni sudija
Sendt fra min HUAWEI VNS-L31 med Tapatalk
BackSpace United
BackSpace United
U četiri utakmice s Bayernom Leipzig dobio 3 kartona 

- Nerminovic
- Kontakt:
Ne može firma s 11 igrača na terenu cccc uvijek crveni

BackSpace United
BackSpace United
- anelbavarac
- Kontakt:
To Hamo brate.
Klasan igrac, jos da mu se ubode prava pozicija.
Klasan igrac, jos da mu se ubode prava pozicija.
- Centre forward
- Kontakt:
Dobar gol, majstorski. Teško je bilo u onakvom položaju šutat' lijevom.
Eh drug, dok je ovaca biće i džempera.Scholl je napisao/la:Ubodose naftasi sa transferom ko nikad u zivotuCentre forward je napisao/la:Sanea im necu halalit'. Pa otiš'o im je isprednosa.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
11-0-0 Rekordmeister
- Nerminovic
- Kontakt:
Kakva lopta Jamesa 

BackSpace United
BackSpace United
Bravo Javi
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80
Ako Jupp ode na ljeto,prestajem pratiti ovaj sport...
Nije Javi za sredine trpit ce ofanziva, pa gdje su ti koji su to govorili? Sve se promjeni kad taj decko igram zadnjeg veznog. Hvala Jupp na tome ako nista.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.