Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

harden
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la harden » 29 okt 2017, 04:24

Saberi se Yuso... Ići ćeš na bauštelu bacati cigle nastaviš li ovako.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 29 okt 2017, 04:26

sabahajrola
stream ? :)

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 29 okt 2017, 04:26

Ide sad. Dobro je.... :thumbup:
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 29 okt 2017, 04:31

Kako je izgledalo do sada, po statsima ovosenzonski standard :(, sut ispod 50%, malo skokova lijep broj TO i faulova ?

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 29 okt 2017, 04:52

majstore, ti se mahsuz probudio da bi sra o ko foka..
hajd bolan opusti se malo i gledaj kosarku..

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 29 okt 2017, 05:16

E to je odbrana :)

COYS
Kontakt:

Post Postao/la COYS » 29 okt 2017, 05:18

Clutch Nurk :thumbup:

Dzaba dobra partija u prvom poluvremenu ako sve useres kad se lomi rezlutat, e Juka je odradio upravo suprotno. :D

ipak nije double-double :problem:
Zadnja izmjena: COYS, dana/u 29 okt 2017, 05:25, ukupno mijenjano 2 puta.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 29 okt 2017, 05:19

Double double!! :bow: :clap:

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 29 okt 2017, 05:24

Po mom misljenju ovo izgleda bolje nego prethodnih tekmi (doduse nisam gledao prvo pol).
Jos uvijek prelos procenat suta, al slobodna dobra 5-6, 9 skokova, predobra odbrana u kljucnim momentima pa ruku na srce 4 faula za citavu tekmu i nije toliko lose.

Nadam se da je ovo pocetak uzlazne putanja i da za par tekmi imamo juku na nekih 15-10 prosjeku, al sa mnogo boljim procentom suta sto bi meni licno bilo mjera.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 29 okt 2017, 06:33

Ovi kraljevi s portala opet kazu da je odigrao fantasticnu utakmicu. :lol:
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

filip13

Post Postao/la filip13 » 29 okt 2017, 06:55

kobe24 je napisao/la:Ovi kraljevi s portala opet kazu da je odigrao fantasticnu utakmicu. :lol:

ja ba,sta bi tek rekli da odigra ko cousins ove sezone

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 29 okt 2017, 10:21

kobe24 je napisao/la:Ovi kraljevi s portala opet kazu da je odigrao fantasticnu utakmicu. :lol:
I ja bas udjem na portal vidim dobro odigrao po njima, dodjem ovdje procitam komentare i razocaram se u zivot.
Kriterij ti kod njih ide ovako, nema veze kako se odigra poeni se samo gledaju:

Slaba partija - 5 poena i manje
Solidna partija- 8-10 poena plus po neki dodatak iz ostale statistike.
Dobra partija - 10-15 poena plus koja asistencija i skok
Sjajna partija - 15+ poena uz moguci double double ucinak.
Nevjerovatna partija - sve iznad.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 29 okt 2017, 10:40

Jusuf nema neki posebni talenat za košarku, do NBA je dogurao zbog fizičkih predispozicija, zbog kojih je također i postao košarkaš.

On nije počeo igrati košarku zbog toga što ga je neko primjetio na nekom turniru ili slično, svi znamo kako je počeo karijeru i kako je primjećen.

Prijatelj mi je pričao koji je sa njim igrao u Laškom da su ga učili da pravilno trči, tek kad je došao u klub.

Ne kažem da neće bit uspješan u NBA, ali njemu treba vjerovatno više vremena da neke stvari nauči, da mu uđu u rutinu, da postanu automatizirane.

On može postat odličan NBA centar u zrelim igračkim godinama u što ne sumnjam, ali samo mu treba dati prostora i vremena za učenje, jer "sirova" snaga koju posjeduje je nevjerovatna a to je nešto što se ne može naučiti.

Ja sam zadovoljan njegovim partijama do sada ima sasvim pristojne brojke.

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 29 okt 2017, 14:19

Cijenim da će to biti bolje kako bude odmicala sezona. Jutros su cijela startna petorka bili ispod 50 %, a Lilard je čini mi se bio ispod 35%, ali eto i kao takvi su uspjeli pobijediti.

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 29 okt 2017, 14:33

Juka je igrao prvo katastofalno poluvrijeme a drugo je bilo odlicno i popravilo dojam !Velika su ocekivanja a Lillard i CJ su imali isto lose prvo poluvreme a nisu bas najbolje otvorili sezonu .Panicimo nakon 6 tekmi a sezona nije sprint nego maraton.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 29 okt 2017, 15:04

Ma to pišu svi novinari u regionu.. Samo prati..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 29 okt 2017, 16:47

BosnaSTL je napisao/la:Juka je igrao prvo katastofalno poluvrijeme a drugo je bilo odlicno i popravilo dojam !Velika su ocekivanja a Lillard i CJ su imali isto lose prvo poluvreme a nisu bas najbolje otvorili sezonu .Panicimo nakon 6 tekmi a sezona nije sprint nego maraton.
Ja evo pratim tekme i fakat se primjeti da generalno svi u timu nisu ni sjene od igraca koji su bili prosle sezone kad im se Juka pridruzio. Predpostavljam da je do načina kako su se spremali za sezonu jer nije moguće da su preko noći svi postali lošiji igrači. Upravo zato me ne brine Jukina forma jer je i sad solidan ali kad uđe u formu i bude imao saigrace u formi biće on mnogo bolji.

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 29 okt 2017, 16:56

Starteri nisu dobro otvorili sezonu a klupa nije losa .Lillard puno masi otvorene suteve a CJ igr aigra bolje igra s adrugom postavom ,Izgleda da puno zavisi od Juke sinoc je on bio taj koji je napravio raliku u drugom poluvremenu .

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 29 okt 2017, 17:05

Tri igraca u prvoj postavi sutaju ispod 40 % s parketa u prvih 6 utakmica. Od toga dva od njih su iz "big three" (Znam da se mnogi nece sloziti)

Juka 39.4 %
Hark 36.7 %
Dame 37.0 %

Ocigledno je da cjeli tim, izuzev mozda Davisa, Pata i CJa (koji je takodjer imao dosta crnih minuta) nalazi u nekom grcu. I kao takav opet su za sada peti na zapadu i imaju pozitivan skor. To opet nesto govori o ovom timu. Dva poraza su dosla u zadnjih pet sekundi, i vrlo lahko je skor mogao biti 6-0. Kada se zakuhtaju Dame i Juka i Noah vrati na parket ocekujem duplo bolji Portland. Sta god neko pricao za sada, kad je Juka u pitanju (Ili POR), ovo mi mogla biti vrlo dobra sezona individualno i kolektivno!

Evo nekoliko meceva Juka se budi tek u drugom poluvremenu i igra vrlo dobre trece i cetvrte cetvrtine. Mora se pokusati smiriti. Znam da igra vrlo emotivno i da ce to s godina biti puno bolje ali kad tad mora poceti da bude sto smireniji. Ja mislim da drugi faul ili treci sinoc dolazi jer izlazi na Jacksona i pokusava ga zaustaviti. Naravno dobija novu licnu. Znaci bez ikakve potrebe. Ako me sjecanje dobro sluzi, cak je i Stotts reagovao poprilicno lose na taj faul. Mec protiv Cousinsa je prica za sebe... Ima dva faula, cijela arena zna da ce Demarcus ici da nabije Juki i treci faul, i opet Jusuf reaguje kao neki junior i dobija u sljedecem napadu i trecu licnu.

Iduce sedmice dolaze Raportsi, Lakersi i Thunder, a idu u goste Utah. Tezak raspored. Ali mislim da Juka ovdje moze do dobrih brojki. Za sada sam pogodio da ce biti 4-2 u prvih sest utakmica. Ovdje mislim da bi trebali barem dvije, mozda tri pobjede zabiljeziti.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 30 okt 2017, 00:28

sajo10 je napisao/la:Tri igraca u prvoj postavi sutaju ispod 40 % s parketa u prvih 6 utakmica. Od toga dva od njih su iz "big three" (Znam da se mnogi nece sloziti)

Juka 39.4 %
Hark 36.7 %
Dame 37.0 %

Ocigledno je da cjeli tim, izuzev mozda Davisa, Pata i CJa (koji je takodjer imao dosta crnih minuta) nalazi u nekom grcu. I kao takav opet su za sada peti na zapadu i imaju pozitivan skor. To opet nesto govori o ovom timu. Dva poraza su dosla u zadnjih pet sekundi, i vrlo lahko je skor mogao biti 6-0. Kada se zakuhtaju Dame i Juka i Noah vrati na parket ocekujem duplo bolji Portland. Sta god neko pricao za sada, kad je Juka u pitanju (Ili POR), ovo mi mogla biti vrlo dobra sezona individualno i kolektivno!

Evo nekoliko meceva Juka se budi tek u drugom poluvremenu i igra vrlo dobre trece i cetvrte cetvrtine. Mora se pokusati smiriti. Znam da igra vrlo emotivno i da ce to s godina biti puno bolje ali kad tad mora poceti da bude sto smireniji. Ja mislim da drugi faul ili treci sinoc dolazi jer izlazi na Jacksona i pokusava ga zaustaviti. Naravno dobija novu licnu. Znaci bez ikakve potrebe. Ako me sjecanje dobro sluzi, cak je i Stotts reagovao poprilicno lose na taj faul. Mec protiv Cousinsa je prica za sebe... Ima dva faula, cijela arena zna da ce Demarcus ici da nabije Juki i treci faul, i opet Jusuf reaguje kao neki junior i dobija u sljedecem napadu i trecu licnu.

Iduce sedmice dolaze Raportsi, Lakersi i Thunder, a idu u goste Utah. Tezak raspored. Ali mislim da Juka ovdje moze do dobrih brojki. Za sada sam pogodio da ce biti 4-2 u prvih sest utakmica. Ovdje mislim da bi trebali barem dvije, mozda tri pobjede zabiljeziti.
Sve si upravu.Neznam dal je do nacina na koji se Portland priprema za sezonu pa krenu ovako malo sporije da bi kasnije "dodali gas" kad se bude prelamala sezona.Sve u svemu iako brojke mozda to i ne govore meni Juka djeluje jako dobro.Zadnje tri tekme sam gledao preko Portlandovog streama (imam NBA league pass za Portland) i imam opciju da uvijek gledam preko njihovog streama. I u ove zadnje tri tekme i komentatori govore da onaj njegov stanrardni sut koji najvise koristi djeluje mnogo bolje ove sezone. Treba mu malo i samopouzdanja sa novim "tjelom" da se privikne.Ali ja mislim da Portland i Juka mogu daleko dogurati ove sezone.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []