FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Probisvjet
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Probisvjet » 29 okt 2017, 21:28

katarakta je napisao/la:Nama je januar opet sudbonosni. Ali bojim se da se nema ko pojavit. Uzasno lose selektirana ekipa i trenutno da je šeik kakav u upravi. Pa oni se dignu poslije pobjede u Gracanici i preko svojih profila se pitaju gdje su kriticari. Eto o kakvoj se debilnoj skupini igraca radi. Bitno je samo fotku s tekme objavit na storyju i to je posao za 90 min. Tu se slazem s mackom. I njima treba **** mater
Macak ih je doveo. On je glavni krivac! Senad Mujkanovic je grobar. Igraci su zamjenjivi. Macak je grobar. On je predcednik, On i ostali u uparvi. Oni su odgovorni. Nece Ziljkic ziljkavi praviti tim. Znaci krivac je u potpunosti 100% Macak! Macak treba da da ostavku, a onda ce ostali doci na red.
Najgori predcednik je macak. Senad Mujkanovic iz kikaca je kriv za ovo stanje. :salut: Nemoj se slagati sa njim, onda si i ti grobar.
Ono Sloboda do groba. Do qurca! :salut:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 29 okt 2017, 21:30

Proslavise li Fukare 30 godina?
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

katarakta

Post Postao/la katarakta » 29 okt 2017, 21:32

Sto se mene tice nije trebao ni dolazit. I on bi se s tim slozio. Grobari su oni sto su ga doveli i oni sto su se prodali i pisali saopstenja i koji se jos nisu oglasili. Ps. Covjek nije iz kikaca :D
Niko, niko, samo Sloboda

vedex
Kontakt:

Post Postao/la vedex » 29 okt 2017, 21:32

Jasno je svima da ovako vise ne ide. Imamovic mora da nađe drugo rjesenje jer Mujkanovic to nije. Par ljudi je pokusalo da ubjedi Imamovica da nađe zajednicki jezik sa Husicem, ali ovaj nece ni da cuje. Tako da je to zavrseno dok je ovaj gradonacelnik. Za pocetak, zadovoljan bi bio da nam se vrati omladinski pogon, uplacuje reprogram(sto se trenutno radi) i da se zabrane pozajmice(ako je zakonski moguce). Na ozbiljnije rezultate zaboravit dok ne vratimo sve dugove. Mislim da bi mnogi od vas pristali na to samo kad bi Imamovic i buduci predsjednik bili iskreni prema nama, a ne ovako da nas lazu o titulama, novim tribinama i slicno.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 29 okt 2017, 21:33

I ja se bojim novih dugova. Ono kada ova uprava ode da se ne pojavi namrgodjeni Mujkanovic i kaze dodjete mi pola miliona evo imam papire.

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 29 okt 2017, 21:34

Ma pisaj gramatiku na forumu.kucam preko mob.i zacas preskoci koje slovo.od ovih tacki sam odusto davno :lol:
Bitna je poenta.a poenta je uprava napolje!!
Smori vise ovo prebacivanje sve na igrace.igrci su radnici.i ko u svakoj firmi igraju za pare.a samo zadovoljan radnik je produktivsn radnik.tacka.

katarakta

Post Postao/la katarakta » 29 okt 2017, 21:36

Za nove dugove cisto sumnjam. Jer sto daju vjerovatno vrate naredni mjesec. Nemaju oni toliko love, sta vam je.
Niko, niko, samo Sloboda

NjonjoVam
Kontakt:

Post Postao/la NjonjoVam » 29 okt 2017, 22:00

slika[/quote]
DRŽAVA TUZLA!!

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 29 okt 2017, 22:01

NjonjoVam je napisao/la:
slika
Ekro we see you
Zadnja izmjena: Chinaglia, dana/u 29 okt 2017, 22:02, ukupno mijenjano 1 put.

katarakta

Post Postao/la katarakta » 29 okt 2017, 22:01

NjonjoVam je napisao/la:slika
[/quote]

Elitni odredi
Niko, niko, samo Sloboda

NjonjoVam
Kontakt:

Post Postao/la NjonjoVam » 29 okt 2017, 22:04

Chinaglia je napisao/la:
NjonjoVam je napisao/la:
slika
Ekro we see you
:kafa: :kafa:
DRŽAVA TUZLA!!

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 29 okt 2017, 22:53

Evo hronološki poredane sve nebulozice (bez slika, mrsko mi). @Zlatnakoka, dužan si mi tablu analgina 

11.10.2016
Jagodić: Prvo stabilizacija, a onda borba za vrh!

– Učinit ću sve da dokažem da je Odbor za hitnost, uz niz dobrih poteza za stabilizaciju kluba, napravio dobru procjenu kada sam ja u pitanju. Za sada neću mijenjati sastav stručnog štaba koji je u prelaznom periodu, nakon odlaska Husrefa Musemića, obavio dobar posao. Naravno, niko nije nezamjenjiv i ovisit će od rada i rezultata. Nama je potrebno da pojačamo stručni rad u zdravstvenom domenu – rekao je Jagodić.

4.11.2016
Sloboda će uskoro dobiti nikad bolji i snažniji Upravni odbor: Tuzlanski otkriva imena članova

Navodno će novi UO FK Sloboda sačinjavati Senad Mujkanović vlasnik građevinske firme “Tom Cat” iz Tuzle, Nermin Čolić – Bony vlasnik kompanije koja se bavi proizvodnjom bezalkoholnih pića i voćnih sokova, vlasnik kompanije “Menprom” Mensur Alić, Omer Delalić, direktor i vlasnik firme Deling d.o.o. Tuzla, zatim direktor Admiral Casina Goran Milić, kao i vlasnik asfaltne baze “Tuzlaputevi” Adnan Sijerčić .
Mjesto u UO FK Sloboda zauzet će i Nevres Arnautović direktor JP “Centralno grijanje” d.d. Tuzla kao i Admir Bećirović direktor JKP “Komunalac” Tuzla što bi u konačnici značilo da bi Sloboda mogla dobiti najbolji poslijeratni Upravni odbor.
Mjesto u Upravnom odboru vjerovatno će zauzeti i Sead Kozlić iz Tuzle, uposlenik BH Telecoma koji obnaša funkciju direkotra za investicije.

Međutim kako saznajemo spisak nije konačan i postoji velika vjerovatnoća da bi još nekoliko utjecajnih i poznatih osoba mogo da bude dio priče jedne nove Slobode koja će prema svemu sudeći u narednim sezonama voditi glavnu riječ u bh. fudbalu. Još nije poznato ko će obnašati funkciju novog predsjednika Upravnog odbora FK Sloboda nakon ostavke Azmira Husića ali će to sigurno biti jedna od osoba koje smo naveli.

Kako Tuzlanski saznaje dogodit će se velike promjene i u Skupštini FK Sloboda koja će se u budućnosti održavati najmanje dva puta tokom godine i članstvo neće više biti besplatno. Svaki član Skupštine koji pristane da bude dio Crveno-crne porodice će morati unaprijed platiti određenu članarinu kako bi imao pravo glasa u donošenju Odluka koje su budu usvajale tokom održavanja narednih sjednica Skupštine.
(HAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHA :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: )

02.12.2016
Senad Mujkanović: Pripemamo konkretne poteze za Slobodu, održavanje Skupštine uskoro

“U proteklih nekoliko mjeseci uloženi su veliki napori kako bi igračim i stručnom štabu bilo sve izmireno i obezbijeđeno. Klub samo preuzeli sa neisplaćenom jednom i pol platom i dvije stanarine, sve smo to sanirali i izmirili. To nam je bilo ostavljeno u “amanet” od ranijeg rukovodstva. Sloboda je najstariji stanovnik Tuzle, ona je identitet ovog grada. Ne smije se dozvoliti da se sa Slobode radi ono što se radilo radnijih godina. Mi uveliko radimo na čišćenju svih stvari koji su kočnica Slobodi za napredak u daljnjem radu i funkcionisanju tu imamo i podršku Grada Tuzla” – kaže Mujkanović i dodaje:
“Kada je održavanje Skupštine u pitanju dogovorili smo da se ista ne održi samo da bi se održala tu treba da se dogode konkretne stvari. Skupština će biti održana uskoro, tačan datum ne znamo ali želimo da pripremimo konkretna rješenja i planove. Novi predsjednik UO FK Sloboda i svi članovi moraju imati ozbiljan pristup u radu. Uglavnom nakon sutrašnje utakmice Skupština će biti održana vrlo brzo” – pojasnio je Mujkanović.

9.12.2016
Mujkanović: Dug Slobode najviše se povećao nakon ove zadnje uprave

“Sve informacije o ranijim upravama i dugovanjima koja su napravljena mi ćemo javno objaviti nakon što prikupimo sve informacije. Nažalost moram već sad da kažem kako se u vrijeme svih uprava dug Slobode povećavao, a najviše se povećao nakon zadnje uprave” – kazao je Mujkanović.

“Moram da kažem kako se u proteklom periodu javilo oko desetak novih sponzora koji su izrazili želju da uplate određena novčana sredstva za Slobodu, očigledno da ti ljudi žele biti dio nekog novog tima u kojem su prepoznali iskrene namjere” – kazao je Mujkanović koji je najavio detaljnu i kompletnu reviziju ranijeg perioda u Slobodi.

Već ranije je objavljeno kako će u Upravni odbor Slobode biti imenovano nekoliko uglednih privatnika koji će nastojati svojim radom omogućiti da Sloboda bude stabilan klub koji će uskoro obilježiti veliki jubilej, a to je stota godišnjica postojanja.

“Tuzli je Sloboda veoma važna i ovaj rezultat koji je ostvaren nakon svih dešavanja kada su igrači bili u stanju šoka je sjajan. Ja sam siguran da će Tuzla biti najjači grad u BiH za vrlo kratko vrijeme a da će FK Sloboda biti najjači klub u BiH. Budite sigurni u vrlo snažnu i sigurnu podršku Grada Tuzla. Želim da se dobro odmorite, spremite i jedva čekate prvu narednu utakmicu” – kazao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.
(A yebo te led :rol: )

14.12.2016

FB status Kenana Pirića:
Možda će vam ovo zvučati nevjerovatno, ali nakon odlaska Husrefa Musemića, u jednoj utakmici sam bio sasvim normalno planiram da branim, ali pred samu utakmicu pozvali su me i tražili da odglumim povredu jer navodno neko nije za to da ja branim. Eto i to sam proživljavao i opet šutio i trpio, nadajući se boljim danima. Neka demantuju ako ovo nije istina.

Mujkanović odgovorio na optužbe Pirića: Status mu je pisao menadžer, žalosno je to što nema svoje mišljenje i svoj stav

“Sloboda je Piriću uredno isplaćivala platu plus novac za uplatu doprinosa. On je sebi redovno uplaćivao te doprinose 3-4 mjeseca i odjednom prestao to uplaćivati. On potražuje doprinose na platu sve drugo njemu je isplaćeno iako je i taj novac dobio putem blagajne a nije uplaćivao”

(Davali pare, a nisu ni u paragon blok mogli upisat lafo)

“Platu za mjesec novembar nije dobio Pirić ali ni svi drugi igrači koji su najavili svoj odlazak iz Slobode i sa njima treba da se razgovara kako bi se računi “popeglali” i napravili novi dogovori nakon čega će dobiti svoje plate. Plate su isplaćene samo fudbalerima koji su 100% uz Slobodu i koji ostaju na Tušnju” – pojašnjava Mujkanović koji je za kraj razgovora kazao kako ništa Slobodu neće spriječiti da se na proljeće bori za sam vrh tabele i izlazak u Evropu. (i opet: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: )

16.12.2016.
Izabrana nova Uprava FK Sloboda, Senad Mujkanović novi predsjednik

"Dobro sam svjestan težine posla koju sa sobom nosi ova funkcija. FK Sloboda je jako teško voditi i to svi znaju. Probat ću dati sve od sebe kako bi Sloboda bila na onom mjestu koje zaslužuje", istakao je on.

"Od našeg dolaska u Odbor za hitnost do danas odrađen je veliki posao. Došli smo nespremni, radili smo u vrlo teškim uslovima, sa praznom kasom i ogromnim dugovima. Ipak, uspjeli smo konsolidovat redove Slobode, a naši rezultati se vide po njenoj trenutnoj poziciji na tabeli", naglasio je Mujkanović.

"Dat ću sve od sebe da branim vrijednosti ovog grada, a među njegovim najvećim vrijednostima svakako je Sloboda. Očekuje nas naporan posao, ali se nadam da ćemo svi zajedno uspjeti napraviti evropsku Slobodu" – rekao je Mujkanović u prvom obraćanju.

25.01.2017
Mujkanović: Željo za Kostića ne nudi ništa

- Nije tajna da je Željezničar zainteresiran za Kostića, ali za njega nisu ponudili ništa. Vjerovatno misle da će ga dobiti bez ijedne marke putem arbitraže. Upravo zbog toga smo do posljednje marke izmirili obaveze prema obojici igrača (i Fatiću), tako da su naši igrači do ljeta, a ko ih želi odvesti morat će platiti obeštećenje - kaže Mujkanović.

02.02.2017
Riješena igračka križaljka FK Sloboda za proljetni dio sezone – Ko su novi igrači?

Almedin Dino Zilkić, Dino Hodžić, Ismar Hajrulahović i Miloš Kalezić u četvrtak su zvanično potpisali ugovore sa Fudbalskim klubom Sloboda.

Idemo ka podmlađivanju igračkog kadra. Nećemo više u redovima Slobode angažovati ”šetače” koji svakih šest mjeseci mijenjaju klubove. U budućnosti idemo na dugoročniju priču, igračkog kadra što se tiče. Sezonci nam ne trebaju. I ovi igrač koji su danas potpisali ugovor su mladi igrači i oni su uz ostale okosnica Slobode, rekao je između ostalog Senad Mujkanović – predsjednik UO FK Sloboda Tuzla.
:oops: :oops: :oops:

04.02.2017
Željezničar najavio transfer Kostića, Sloboda tvrdi: On je naš igrač

"Kostić je ustvari pobjegao, nije dobio nikakav raskid ugovora. On je prethodno bio napustio treninge Slobode i otišao u Niš, pa se ponovo vratio i sada ne znamo uopće gdje se on nalazi. Treba raspisati potjernicu. On je kao stranac zaposlen u Slobodi, na ime kluba je dobio radnu dozvolu i ovdje mu je radno mjesto. Kod nas je očito sve moguće. Ne znam stvarno na koji način Kostić misli sada prijeći u Željezničar jer je pod ugovorom," rekao je Mujkanović.

22.02.2017
Igrači koji su otišli iz kluba: Adnan Bobić, Miljan Govedarica, Kenan Pirić, Mirza Hamzabegović, Eldar Hasanović, Damir Mehidić, Mahir Karić, Ivan Kostić, Aldin Đidić, Nermin Hajdarević
Igrači koji su došli u klub: Adnan Hadžić, Adnan Jahić, Ismar Tandir, Adnan Salihović, Miloš Kalezić, Ismar Hairlahović, Almedin Zilkić Neriješen status: Ivan Kostić, Ivan Fatić

23.04.2017
"Ništa se nije promijenilo, nećemo igrati protiv Želje"

Prema odluci Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Sloboda je do danas (24. aprila) bila dužna isplatiti svom bivšem golmanu Denisu Mujkiću 28.000 KM, shodno odredbama tačke 2. Sporazuma o isplati duga od 13.10.2015. godine.

"Ništa se nije promijenilo, nećemo igrati protiv Željezničara. Bh. savez glumi utjerivača dugova, a mi ne želimo da nas neko ucjenjuje", započeo je Mujkanović za SportSport.ba, te dodao:
"Fudbalski savez jednostavno ne smije tako djelovati. Oni ne rade transparentno sa klubovima i odluke donose sami bez znanja klubova, a mi ne želimo takav odnos. Ako ne odigramo sljedeću utakmicu, nećemo igrati ni naredne, pa ćemo vidjeti čemu sve ovo vodi i hoće li do kraja sve biti regularno. Vidjet ćemo šta će se dalje dešavati".

24.04.2017
"Neka protiv Želje igra Mujkić i njegov advokat Salkanović"

"Neke stvari više ne mogu pod kožu. Što se više trudimo to se suočavamo sa većim problemima. Spremni smo bili na dogovor sa Mujkićem, no ne javlja nam se danima, a kako imam informacije za sve je glaavni krivac njegov advokat koji ga je tako savjetovao. Pokušavamo stupiti s njima u kontakt, no uzalud", govori razočarani predsjednik Slobode Senad Mujkanović.

Eto neka im sada advokat i Mujkić igraju do kraja prvenstva umjesto Slobode. Mi nećemo, a ne tako davno Savez je nama bio dužan, čini mi se oko 219.000 KM plus kamate zbog toga što nismo dobili licencu za Evropu. Vidjet ćemo sad kakve su nam mogućnosti da se taj proces ponovo otvori", zaključio je Mujkanović.
(naravno nikad više nije spomenuo)

12.05.2017
Iz FK Sloboda tvrde: Igrači su obmanuli N/FSBiH

Bilo je govora o tome zašto Sloboda nije dobila licencu, te o kontra tužbi protiv Ivana Kostića, Ivana Fatića, Damira Mehidića i Miljana Govedarice, koji potražuju od Slobode neisplaćeni novac.

"Još uvijek nije ništa pokrenuto što se tiče tužbe četiri gore navedena igrača. Kada se pokrene to, znaćemo jesmo li dužni ili ne. Igrači su obmanuli N/FSBiH. Dok su bili pod ugovorima, oni su napuštali Slobodu, odbijali trenirati, kršili su klupsku disciplinu, zbog čega su kažnjavani, a neki i trenirali s drugim timovima. Zbog toga smo ih tužili između ostaloga, a njihova navodna potraživanja su jedan od razloga zašto nismo dobili licencu. Ako ne dobijemo licencu tužićemo savez, jer niko se neće igrati sa Slobodom", zaključio je Mujkanović.
:lol:

06.06.2017
ZVANIČNO: Senad Mujkanović napustio mjesto predsjednika Slobode

,,Iskreno ova pozicija u Tuzli izvlači mnogo energije, traži mnogo vremena. Želim da pronađem vrijeme za porodicu i za svoju firmu. Ja volim Slobodu, ali na mjestu predsjednika treba biti neko mlađi, ko ima snage i volje da izvuće sve obaveze”, dodao je Mujkanović.

12.06.2017
PREDOMISLIO SE: Senad Mujkanović ostaje predsjednik FK Sloboda!
( :lol: :lol: :lol: A i tekst je ČITAV :lol: :lol: :lol: :lol: )

Kako je istakao predsjednik kluba Senad Mujkanović, cilj Slobode i u novoj sezoni je plasman u Ligu za prvaka, no ambicije za 2019. godinu biće još veće.

Za 100. godišnjicu kluba radićemo mnogo ozbiljnije jer tada najavljujemo titulu i žestoku borbu za nju koja neće imati granica. To smo obećali sebi, navijačima i gradu”, izjavio je Mujkanović, koji se danas obartio 24-ici igrača koji su se danas pojavili na prvom okupljanju.
:lolno:
Iako je putem medija najavio svoj odlazak, Mujkanović se ipak predomoslio te će u narednom periodu ostati na čelu UO FK Sloboda.

“Smatram da nije vrijeme da pravimo neke promjene dok slažemo igračku križaljku, i dok pravimo ekipu koja će nositi igru Slobode u narednom periodu. Ja sam dijete ovog grada, tu mi je porodica, tu živim i radim i sve što zaradim opet ostavljam ovom gradu. Šta god da se na kraju desi, ja sam uvijek uz Tuzlu i Slobodu”, kazao je Mujkanović.

Kada je riječ o narednim akcijama uprave kluba, Mujkanović najavljuje i pravne sporove sa pojedinim igračima koji su, kako kaže oštetili klub.

“Neke tužbe su u samom procesu. Mi ćemo pokrenuti tužbe i protiv fudbalera koju su otišli iz kluba i želimo da vrate novac koji su dobili, a nisu odradili svoj posao po ugovoru. Tražićemo zaštitu za Slobodu, to je moja obaveza.”
:lolno:
Za kraj je istakao kako će uskoro, možda za nekih 20-tak dana biti održana i Skupština FK Sloboda.

13.06.2017
Mujkanović: Neka Savez kaže može li Zec sada igrati za drugi klub

Mujkanović kaže da očekuje da će Savez biti dosljedan u primjeni svojih pravila i za neke naredne slučajeve, poput sporazuma koji Sloboda ima s Asimom Zecom, igračem koji je najavio odlazak u Željezničar.

– Prema tom aktu, Zec je prihvatio i potpisao sporazum prema kojem će produžiti ugovor s našim klubom. Isti je sporazum kao i oni na temelju kojim smo natjerani da isplatimo dugovanja prema Kostiću, Fatiću, Mehidiću i Govedarici da bismo dobili licencu. Dostavit ćemo ga Savezu i pitati može li Zec sada igrati za drugi klub ili ne? Da vidimo ima li Savez dva aršina, jedan prema advokatima nogometaša, a drugi prema klubovima – navodi predsjednik Slobode.

– Otišle su tužbe protiv igrača koji su napustili klub, a uslijedit će i nove. Neki igrači moraju vratiti novac, jer su ga odnijeli, a nisu odigrali što su po ugovoru morali. Tako da ćemo tražiti zaštitu da se ne mogu registrirati za druge klubove dok traje sudski postupak. Slično ćemo uzvratiti kao prema nama za dobijanje licence. Sve ćemo učiniti da zaštitimo klub, to je moja obaveza. Ne mogu dopustiti da nam se odnose novci i da se ljudi ponašaju kao protekla garnitura UO kada su igrači s Tušnja odlazili kada su htjeli. U historiji Slobode to se nikada nije događalo i nećemo dozvoliti da to prođe nekažnjeno ni ovaj put. Poduzet ćemo sve zakonske mjere da Slobodu zaštitimo od takvih pojava i takvih likova – zaključio je Mujkanović.

(Neki dan na pressici kaže da advokat JOŠ UVIJEK NIJE STIGAO POSLATI TUŽBU U SLUČAJU ASIM ZEC :wtf: :wtf: :wtf: )

16.06.2017
Senad Mujkanović: Čistimo gajbu od trulih jabuka!

U Slobodi, kaže, više ne žele ugovore s igračima sklapati u kafani i u „gepeku“ automobila. Iznosi koji su ponuđeni Efendiću osjetno su veći od plaće bilo kojeg liječnika UKC Tuzla, tvrdi čelni čovjek.
– Efendić je izjavio da smo mu ponudili mizerne uvjete, ali to nije tačno. Uz sumu za plaću, preuzeli bismo obaveze uplate poreza i doprinosa, što prijašnja uprava u Slobodi nije radila.
(1000000% znam da su mu htjeli za 70% smanjit platu, al eto, to nisu mizerni uvjeti)

19.06.2017
Senad Mujkanović o slučaju Jove Kojića

“To je nevjerovatna stvar. S Kojićem sam sinoć razgovarao i kaže mi evo upravo hoću da krenem za Tuzlu spreman sam, pita me da li imamo smještaj za njega. Kažem mu sve ima ali pošto si blizu možeš i ujutro krenuti što ga je obradovalo. Razgovor je bio ko suza čist, a on danas stiže i ja putem medija saznam da je potpisao za Slogu uslijedio je šok i iznenađenje za nas. Naći ćemo mi drugog fudbalera nije to problem, puno je tržište prelazni rok je u toku još uvijek. Međutim, to s njegove strane nije bio korektan potez, a pogotovo od onoga koga je angažovao” – kaže Mujkanović.

20.06.2017
Husić: Donesite račun iz hotela i dobit ćete novce

Predsjednik UO Slobode, Senad Mujkanović, na današnjoj Skupštini izjavio je za vrijeme Azmira Husića tuzlanski klub ostao dužan 1.500.000 KM, te je poručio da ima dokaz za sve to. Također, Mujkanović je rekao da je Sloboda nakon odlaska Husića morala platiti Hotelu Tuzla 80.000 KM duga kojeg su napravili nekadašnji trener Husref Musemić i sportski direktor Saša Vugdalić.

"Očigledno da sam postavio visoke standarde, od ničega sam napravio nešto i Sloboda je ponovo zasijala onako kako joj dolikuje i to oni sada ne mogu da prate. Što se tiče tog duga za hotel volio bih da mi pokaže račun da su odnijeli keš. Ako pokažu račun da su oni to platili dobit će onda svoj novac nazad. Ne bih puno da pričam o tome jer je to još jedna od laži Mujkanovića. Mi nismo imali nikakve neispunjene obaveze i to mogu svi provjeriti u klubu. Ako je on to platio s računa Slobode neka prikaže račun i vratiti ću pare ako je to bilo za vrijeme mog boravka u Slobodi", rekao je Husić na početku razgovora za SportSport.ba, te nastavio:

"Saša Vugdalić je dolazi u Tuzlu samo kada je imao nekog posla i to nije bilo često. To je još jedna neistina ovih ljudi. Oni sami za sebe govore iz dana u dan ko su i šta su. Suvišno je da ja sad pričam o njima jer onda ne bi bilo razlike između mene i njih. Nemam riječi za to. Odgovorno tvrdim da im je teško postići standarde koje sam ja postavio. Trebaju se preispitati šta i kako, te se prihvatiti posla. Pametnije im je da se ostave Azmira Husića i da se bave licencom i dovođenju novih igrača kako bi ostvarili što bolji rezultat u narednoj sezoni".

Mujkanović se na današnjoj Skupštini dotakao i transfera koji je danas ostvarila Sloga Simin Han, a poznato je da je upravo Husić alfa i omega ovog kluba. Naime, Sloboda je bila dogovorila transfer Jove Kojića, ali je on u posljednji trenutak izabrao da karijeru nastavi u Slogi. Mujkanović je izjavio da je Kojić imao iste ponude iz Slobode i Sloge, ali da je na kraju prevagnulo to što je dobio "ispod ruke" da pređe u klub iz Simin Hana.

"Senad mora znati kada je Sloga u pitanju da nema ništa ispod ruke jer ja dajem svoj novac. Sve je transparentno i uredno. Prije četiri ili pet dana sam se čuo s Kojićem i rekao mi je da mu je žao što ne može doći jer ga je klub uslovio da ide u Slobodu, a ja sam mu poželio sreću. Onda me je nazvao jutros oko pola devet, izvinio se što me probudio i pitao da li dogovor još uvijek važi. Rekao sam mu da ne znam i da bi mi voljeli da važi. Završio je skoro sve sa Slobodom, došao je jutros u Tuzlu i rekao mi da mu se niko ne javlja. Rekao sam mu da dođe jer nama treba igrač takvog kalibra. Jasno sam mu kazao da se javi sekretaru kluba i da će biti ispoštovano sve što smo se dogovorili. On je pristao i doći će kada počnu pripreme. Ovo je slobodno tržište i to oni ne shvataju. Ne možete nekome navući dres i reći mu da nema pravo s nekim drugim da pregovara. Sloboda je veliko ime i siguran sam da će oni dovesti dobrih igrača jer je to ime koje uživa reputaciju i zaista se ne sikiram za njih", rekao je Husić, koji se na kraju dotakao i današnje Skupštine FK Sloboda.

"Reći ću vam zašto je ova Skupština sazvana. Oni nemaju srca da uzmu teret na sebe koji imaju pa su sazvali Skupštinu da izglasa da se taj novac neće platiti da bi onda na kraju mogli reći da nije bilo do njih i da je Skupština kriva za sve. Nemaju srca, znanja i mogućnosti da se nose s tim i to je njima cilj. Neće da plate obaveze i ako Savez poduzme radikalne mjere reći će da je Skupština kriva što se to desilo", zaključio je za SportSport.ba Azmir Husić.

Da ne pričamo da se Senad nikad više povodom ovog nije oglasio (jel ono pokušao poturit račun neki ko fol od hotela, nisam ni siguran više :lol: )

21.06.2017
Nogometni savez BiH oduzeo licencu tuzlanskoj Slobodi za učešće u Premijer ligi naredne sezone! Predsjednik Slobode Senad Mujkanović: Telefonom su nam javili da nismo dobili licencu

“Sloboda je davno dobila licencu, samo ne znamo da nam je nisu ukinuli”, rekao je Mujkanović na početku razgovora za Oslobođenje i dodao:”Jesu zvali nezvanično telefonom, ali to za nas nije akt. Čekamo njihovu odluku da vidimo šta piše u njoj, da dobijemo pravni dokument. E sada što oni misle da to preduhitre i da požure, ne znam gdje im se žuri. Moraju nam poslati originalno rješenje da je to tako. Sve u svemu, mi ćemo poduzeti sve pravne radnje za zaštitu svojih prava, idemo dalje, pa ćemo vidjeti ko će kome šta nadoknađivati”.

Nogometni savez Bosne i Hercegovine oduzeo je licencu tuzlanskoj Slobodi za učešće u Premijer ligi naredne sezone, potvrđeno je iz izvora bliskih klubu iz Rudarske 2. U četvrtak će se u Vogošći održati žrijeb Premijer lige BiH, a iz Saveza su obavijestili Tuzlake telefonskim pozivom da njihova delegacija nije obavezna prisustvovati žrijebanju.Tako će umjesto Slobode, navodno, na papiriću biti upisano “x”. Na Tušanj zvanična odluka još nije stigla, a očekuje se da Tuzlaci ulože žalbu. Rok za to je osam dana. Sloboda najavljuje i pravnu borbu, a spremni su ići i na Međunarodni sportski sud u Lausanni (CAS)
:oops:

31.07.2017
Okom statistike: Najlošiji start Slobode u zadnjih 15 godina

U prva dva kola Premijer lige BiH igrači Slobode pretrpjeli su dva poraza (Široki 2:0, Radnik 1:0) i to je najlošiji start Tuzlaka u posljednjih 15 godina u elitnom društvu.
Osim toga, „crveno-crni“ su uz zenički Čelik jedina ekipa koja ove sezone još nije postigla gol, što je također nezabilježeno u posljednjih petnaest godina.

Nakon poraza od Radnika trener Vlado Jagodić izjavio je u medijima da se “porazom od Radnika ne prestaje igrati nogomet” i da ne sumnja u ostvarenje cilja, a to je Liga za prvaka, dok je predsjednik kluba Senad Mujkanović kazao da „se ovakve stvari događaju i Manchester Unitedu, pa se poslije vadi“.

18.08.2017
Predsjednik FK Sloboda Senad Mujkanović odlukom N/FSBiH danas je suspendovan na tri mjeseca.

"Ne krijem da sam razočaran postupcima N/FSBiH, ali to me neće pokolebati. Mi u klubu i dalje radimo svoj posao i na dobrom smo putu. Ljudi iz N/FSBiH neka se zapitaju kojim klubovima su davali licence. Čini mi se se monitoring toliko ne vrši nad drugim klubovima čiji su računi blokirani godinama, dok je sa Slobodom potpuno drugačiji slučaj. Sve smo dobro posložili, radimo dobre stvari... Mislim da poslije rata u klubu nije nikad bila bolja i sređenija situacija kada je u pitanju administracija", istakao je Mujkanović.

28.08.2017
Alić podnio ostavku, Mujkanovićeva podrška Jagodiću

- Ni ja nemam sve informacije o tome šta se događa u klubu. Znam da je Alić podnio ostavku. Pokušao sam ga odgovoriti rekavši da ako treba ići onda da to uradimo svi. Sada je ekipa u maloj rezultatskoj krizi i javljaju se dušebrižnici koji znaju ko bi Slobodi donio boljitak - kazao je predsjednik UO Senad Mujkanović.

- U Zenici smo imali pobjedu u ruci i sve bi izgledalo drukčije da smo osvojili tri boda. Još ne vidim razloga za paniku. Pa ni Sarajevo nema više bodova. Eto sada su doveli Husrefa Musemić, a zar treba poslije dva - tri neuspjeha mijenjati trenera!? :lol:
Imali smo malo nesreće, ali niko nas, osim možda Zrinjskog, nije nadigrao. Rezultatska kriza postoji, ali sve nije strašno kako se piše u medijima - mišljenje je predsjednika UO Slobode.

29.08.2017
Mujkanović: Ne znam oko čega se diže halabuka?!

Predsjednik Slobode prokomentarisao slučaj "Jagodić u kladionici"

"Šta je tu problematično?! Čovjek je išao u kladionicu, kladi se za svoje pare. Hoće li on lično ići po tiket ili neko drugi, to je njegova stvar. Ne znam oko čega se diže halabuka. Ovo je samo pokušaj pojedinaca da izvrše pritisak na trenera jer žele od njega da u igru stavi neke igrače koji nemaju kvalitet da igraju", objašnjava Mujkanović.
:clap:

10.09.2017
(Poslije nekoliko dana i nakon silne podrške Vladi, priča se naglo mijenja...)
Predsjednik Slobode: Dio krivice snosimo i mi iz Uprave, trebali smo ranije reagovati

Slab plasman tuzlanske Slobode u prvenstvu, a pogotovo sinoćni poraz na Tušnju od GOŠK-a, potaknuo je navijače da od UO kluba zatraže konkretne poteze i zaustave sunovrat kluba.

Moramo napraviti rezove, jer ovako dalje ne ide. U opticaju je i smjena trener Vlade Jagodića – kazao je Mujkanović.

– Dio krivice i mi snosimo zato što prije nismo reagirali. Ali, nadali smo se da će protiv GOŠK-a krenuti nabolje. Rekao sam igračima i treneru u svlačionici, na poluvremenu, da će morati snositi sankcije ako ne pobijede – napominje predsjednik Slobode.

Po njegovom mišljenju, igrački kadar nije sporan, tako da dijeli mišljenje s onima koji procjenjuju da je Jagodić izgubio autoritet.

24.10.2017
(I onda famozna pressica od neki dan...)
Predsjednik Slobode: Tvrdim da nećemo ispasti, došao sam iz inata, vratili smo milion KM duga :lol:

- Odgovorno vam tvrdim da Sloboda neće ispasti iz Premijer lige. U igri je još 60 bodova. Mi svoju šansu vidimo kroz Kup. Možemo značajno tu nešto napraviti. Ne možemo gurati na dva fronta ove godine. Bazirat ćemo se na Kup i igrati u Ligi za opstanak - zaključio je prvi čovjek Slobode.
( :urnebes: :urnebes: :urnebes: )

Ono glavno s te pressice, zahvaljujući evidenciji mog dobrog prijatelja @tuzlak1987:
Nije nista odgovoreno:
-sto omladinski nije pod FK, nema odgovora konkretnog ni nacina na koji ce to da se uradi.
-sto je igracki kadar los i sto se kvalitet ekipe srozao za godinu dana? on govori imamo cetvrtu najjacu ekipu u ligi.
-sto nema shopa? on kaze biti ce shop
-sto nema tuzbi? on kaze nesto nije se moglo, nesto zbrljavi.
-igraci pricaju da nema plata, da nisu dobili plate po 2 mjeseca. On govori sve im isplaceno.
-svi igraci promaseni. On ne pomislja da mijenja Karica.
-omladinski pogon losiji nego ikad. On govori imamo 10 reprezentativaca nesto tamo..
-posjeta pala duplo. On govori imamo najbolje navijace, kao bolje je imati 1000 koji se ne zale nego 5000 koji kritikuju.
-prica prije godinu o titulu. sada govori necemo ispasti. govori proslu sezonu smo bili nadomak Evrope, a mi bili 16 bodova od Evrope (iza 3. mjesta)
-govori ne treba na dva fronta, kao bolje ovako, a mi predzadnji na tabeli. On kao govori sad mi ganjamo kup da osvojimo, nije valjalo prije kada se bilo u finalu kupa i 2. na tabeli.
-pitaju ga kada ce u skupstini se placati mjesto? on preskoci nesto smulja, govori ko nema ljudi sto bi platili mjesto. treba ih kao privuci, ono ima 0 ljudi sto bi platili.
-govori radi se sve u klubu kako ja kazem, a sve sto nije dobro bilo on se po njemu tu nista ne pita vec kriva druga osoba.
-Govori treba eliminisati neke igrace iz kluba, krivi oni za rezultate. A sve igrace on doveo. Prije godinu tjerao neke igrace jer su bili krivi za atmosferu, sada neki opet krivi za atmosferu.
-Govori dobro je sto navijaci ne prave vise kazne klubu, a nama navijaci pali sa 500 ljudi na 50. Nema vise ko ni navijati..
-Govori igraci moraju zaraditi svoju platu, a u pravilniku kluba nema koliko im mozes rezati platu. On ako im dadne 20% jedne plate onda ga mogu tuziti kasnije kada im se zavrsi ugovor da im isplati ostalih 80%. Igrac je zaradio svoju platu kada si mu ti ponudio ugovor i on potpisao. Sve po zakonu mu moras isplatiti u marku.
-Govori uvodi red u klub, osoblje ce neko dobiti otkaz. Od kada je dosao svi ostali u klubu, niko otisao nije.
-Krivi mu ljudi sto su pisali preko neta da ne odu Krpic i Mehmedagic jer ih je on potpisao. Pa jel ti potpisujes igrace jer navijaci tako zele.
-Krivi igraci sto ne igraju dobro, a on nije nista skautirao. Dovede Ignjatovica jer je imao dobru historiju klubova kao Feyenoord, a nema pojma u kakvom je on stanju i da ne moze igrati na nivou. i tako za svakog..Ako su Ignjatovic i Osmanagic bili dobri prije 10 godina ne znaci da danas nisu lesevi.
-Govori placaju reprogram, a reprogram se placa od nasih usta po glavi stanovnika.
-Proziva igrace odredjene imenom na konferenciji, a on ih doveo. Moze i sada Krpic izaci i reci meni nisu platili sve, jel to onda korektno?
-Govori po zakonu se mora sve raditi, svaka isplata da se uzima porez i da ide kroz sistem drzave, a savez objavio da imamo samo 14 na kojih se placa pun doprinos, a ovaj govori isplacuju 56 ljudi.
-Pita Ordagica hocel produziti, a prosli put kada je produzio oni ga tjerali da ide da uzmu pare i skinu njegovu platu. Prihvatili ponudu od Zeljeznicara, ono bas im hvala. Covjek odbio na kraju, a oni nam spremali najvecu sramotu ikada da najboljeg igraca puste u Zeljeznicar. Nije to grobarski nikakako haha.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

zlatnakoka
Kontakt:

Post Postao/la zlatnakoka » 29 okt 2017, 22:57

Čitaću sad, samo da kažem i tebi tablu analgina i apotekarki šta pije :P

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 29 okt 2017, 23:10

Naleti na Areni CZ-Zemun, u Zemunu Nenad Kiso onaj nas :urnebes:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 29 okt 2017, 23:11

tuzlak1987 je napisao/la:Naleti na Areni CZ-Zemun, u Zemunu Nenad Kiso onaj nas :urnebes:
nasao je dobar klub, moze namjestat tekme do sutra
njegova predstava protiv Velike Obarske je bilo za kladzu 1/1

Rimes87
Kontakt:

Post Postao/la Rimes87 » 29 okt 2017, 23:16

Wobly ba, stavi to u spojler :mrgreen:

Sent from my D6603 using Tapatalk
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 29 okt 2017, 23:19

Neću.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 29 okt 2017, 23:30

Mi stvarno nemamo srece sa ovim precjednicima :lol: :damn:
Sta kaze nasi rezutlati rada vide se i po poziciji na tabeli?jel i sad senco jel i sad :lol: :damn:
Koja lola jebte led.

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 29 okt 2017, 23:39

Zaboravio sam ubaciti jednu slikicu hheheheheheheh
slika
P.S. eto ti spojler @Rajms :kafa:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 29 okt 2017, 23:40

Didnt read.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 2 gosta.