Sportski komentatori

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Sportski komentatori

Post Postao/la Monolog » 04 sep 2010, 12:44

BosnianHero je napisao/la:nevalja niko...kakav smo mi narod....smeta nam svaki uspjeh nasih ljudi ( a Baho je izrastao u velicinu htjeli vi to ili ne, za razliku od mnogih njega niko nije gurao) dok vi blentovi cekate samo nebi li vas ko gdje ugurao pa da neradite nista
Šta ti pričaš, pobogu? Kakav crni uspjeh, molim te? Ivo Andrić i Danis Tanović su doživjeli uspjeh, a ne Baho koji ne zna komentarisati. Ako je tebi dobar, a meni nije, ne mora značiti da ga ja mrzim ili da mu, ne daj Bože, zavidim. No, bitno je da ja ništa ne radim(samo čekam da me neko pogura). U pravu si. ;)

Btw, Baho je samo vizuelno izrastao u veličinu, nikako svojim djelima.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

atko
Kontakt:

Post Postao/la atko » 04 sep 2010, 12:45

Monolog je napisao/la:
atko je napisao/la: Kada se spomene igrač protiv kojeg će naša repka igrati naredni susret, to je smaranje, a kada se priča o tetkama i zanimanjima djedova pojedinih fudbalera, to je kao profesionalizam i ono što živo zanima nas gledatelje... Što nemogu dvostrukih aršina.
Da, inače igramo samo protiv Malude(mora da je u pitanju boks meč ili teniski meč pa je "zapeo" samo za njega). No, ti ne reče šta je to što Bahu izdvaja od ostatka nepismenih, neobjektivnih(da ne kažem glupih) komentatora? Rekoh da bi Šuko bolje vodio utakmicu, to što ti ne dijeliš moje mišljenje je druga stvar(da se razumijemo, ne moramo ni biti istomišljenici). Kada je Marjan u pitanju, stavljati njega i Bahu u istu rečenicu je Marjanohuljenje. Sramota je da nam je onaj od sinoć naš "najbolji" komentator.
I zaboravih, većina ovdje što gotive Bahu, ne gotive ga zato što je profesionalac vrhunski, niti što je najbolji, već zbog njegovih prenosa košarke protiv Hrvatske, zbog "evo noći evo ludila" i sl. Ljudi žele ugođaj i njihovo pravo da imaju isti. Sinoć Baho mrtav hladan izvali nešto u stilu: golman Luxemburga ništa nije mogao protiv Edina Džeke najboljeg napadača na svijetu. To je ono što raja želi da čuje, i Marijan je imao ovakvih kometara, ali jednostavno mnogi su navikli na Bahinu boju glasa, koja je toplija od nekih drugih i volega. Jednostavno je to shvatiti... Isto kao što je za mene Elvir Baljić najbolje lijevo krilo na svijetu ikada (znam da je ovo daleko od istine) ali merak dok je igrao za Fener i prelazak u Real, meni je No. 1. Isto kao što mi je Džeko od tekme sa Borcem od 15.03. 2003 kada je ušao sa klupe na Grbavici meni postao najdraži igrač i drago mi je što se mogu složiti s Bahom da je najbolji napadač na svijetu. Hoću reći da mnogi koji diskutuju Marijan-Baho, ne gledaju profesionalizam niti ih boli uvo za to, već gledaju sa simpatijama. Baho nas je svojim komentarima dizao još od 1996, i na ime minulog rada raja ga gotivi.

drinin vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinin vuk » 04 sep 2010, 12:47

Ma Topalbecirovic je dobar,doduse ima onu tzv. crtu karaktera kojim pokusava dizat tenzije,ali i optimisticki duh.Sve u svemu oduvijek mi je dobar,jedan od najboljih u regionu,volio sam slusat njegove komentare,bez obzira sto je nekad znao pretjerat. Isto tako ta prica,pustimo se nje,danas svako radi zato sto ima stelu i sto je clan vladajucih partija,tako je i na tv.
Isto tako sjecam se Bahine izjave koja mi je zasmetala,ali u istom momentu je bila definitivno iskrena s njegove strane.Naime 2005 ,posle utakmice SCG-BIH 1-0 u kvalifikacijama,kada kaze "nije problem sto smo samo izgubili,mnogo je gore sto smo izgubili od Srbije".Mnogo puta isti je potencirao da postoje neke izdajice,itd,u svakom slucaju jedan od boljih u regionu,ne i najbolji.
& $ - & " - & - &
ФСРС

atko
Kontakt:

Post Postao/la atko » 04 sep 2010, 12:49

Monolog je napisao/la:@Atko,
Ja davno napisah da je Šuko naš najbolji komentator(Marjana nisam računao, da se razumijemo). Inače, kada su komentatori u pitanju, objektivnost pada u vodu(kako s tvoje, tako i s moje strane). Bahina boja glasa odgovara tebi, a Marjanova meni(da li zbog simpatija/antipatija/ koje imam(o) prema njima dvojici, to je nebitno). Činjenica je da je Baho sinoć bio amater, a to će svako živ potvrditi(kao da je prenosio pikado, pobogu).

A, meni je najbitnije da naša repka pobjeđuje, a može je komentarisati i Deen.
Laži me laži vjerovaću sve :D , Slažem sa sa svim što napisa, sve je to individualno, tj. šta kome leži. Ali se zanemarujući da smo subjektivni mnogi upuštaju u raspravu ko je "bolji", samo na osnovu simpatija, a nikako na osnovu onoga ko je profesionalniji. Što ti reče dok pobjeđujemo može i Deen :)

haris334
Kontakt:

Post Postao/la haris334 » 04 sep 2010, 12:50

[youtube][/youtube]

ovako se prenosi svoja reprezentacija
FC Manchester United

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 04 sep 2010, 12:54

atko je napisao/la: Laži me laži vjerovaću sve :D , Slažem sa sa svim što napisa, sve je to individualno, tj. šta kome leži. Ali se zanemarujući da smo subjektivni mnogi upuštaju u raspravu ko je "bolji", samo na osnovu simpatija, a nikako na osnovu onoga ko je profesionalniji. Što ti reče dok pobjeđujemo može i Deen :)
Zato kad(ako) izgubimo, opet ćemo se vratiti ovdje i "svađati" se ko je bolji. :D Helem, mi ćemo uvijek biti subjektivni kada je ovaj slučaj u pitanju, tako da...Profesionalizam pada u vodu kada govorimo o bilo kojem poslu u BiH(žalosno, ali u 95% slučajeva, istinito).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 04 sep 2010, 13:00

A ovo...

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

Dajte, sta bi vi, da sinoc galami protiv luxemburga!Ispao bi glup da se derao iz sveg glasa!
To se radi u jacim utakmicama, npr francuza, belgije, spanije..da ne nabrajam!
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

atko
Kontakt:

Post Postao/la atko » 04 sep 2010, 13:06

kralj_je_mrtav je napisao/la:
atko je napisao/la:
Monolog je napisao/la:@Atko,
Ja davno napisah da je Šuko naš najbolji komentator(Marjana nisam računao, da se razumijemo). Inače, kada su komentatori u pitanju, objektivnost pada u vodu(kako s tvoje, tako i s moje strane). Bahina boja glasa odgovara tebi, a Marjanova meni(da li zbog simpatija/antipatija/ koje imam(o) prema njima dvojici, to je nebitno). Činjenica je da je Baho sinoć bio amater, a to će svako živ potvrditi(kao da je prenosio pikado, pobogu).

A, meni je najbitnije da naša repka pobjeđuje, a može je komentarisati i Deen.
Laži me laži vjerovaću sve :D , Slažem sa sa svim što napisa, sve je to individualno, tj. šta kome leži. Ali se zanemarujući da smo subjektivni mnogi upuštaju u raspravu ko je "bolji", samo na osnovu simpatija, a nikako na osnovu onoga ko je profesionalniji. Što ti reče dok pobjeđujemo može i Deen :)
Porediti profesionalnost Marjana i Bahe doista cudno. Atko, ne znam, ali moram te pitati da li ti doista znas zasto je Baho 4 godine bio nigdje, ovo milim doslovno. Ako zelis znati cujemo se preko pp. Pozdrav!
Mislim da je u pitanju njegov ego, jer je tražio puno love ili nešto slično.

drinin vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinin vuk » 04 sep 2010, 13:10

@atko

Ima tu puno cega vjeruj mi,ne mogu javno o tome,al iz pouzdanih izvora znam da Topal nikada nece moci radit na javnim emiterima.Ne mogu javno jer ipak razlozi su krupni,a i oni pokazuju njegove neprofesionalne poteze u toku prenosa,kako verbalne tako i neverbalne,provokacije ,vrijedjanja itd.....
& $ - & " - & - &
ФСРС

atko
Kontakt:

Post Postao/la atko » 04 sep 2010, 13:12

drinin vuk je napisao/la:@atko

Ima tu puno cega vjeruj mi,ne mogu javno o tome,al iz pouzdanih izvora znam da Topal nikada nece moci radit na javnim emiterima.Ne mogu javno jer ipak razlozi su krupni,a i oni pokazuju njegove neprofesionalne poteze u toku prenosa,kako verbalne tako i neverbalne,provokacije ,vrijedjanja itd.....
Nije valjda nacionalizam u pitanju? Živo me zanima o čemu se radi.

neko_iz_mase
Kontakt:

Post Postao/la neko_iz_mase » 04 sep 2010, 13:20

Baho je jedna obična prelivoda koji mijenja stavove kako vjetar puše. To ko sad nije skontao,potrebe nema da mu se objašnjava.
Jedan je Marjan, a svi ostali su mudo Marjanovo...
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 04 sep 2010, 13:21

@Monolog

Odlično si primijetio način na koji je Baho vodio i komentirao utakmicu.Da li si slučajno primijetio koliko je samo puta naveo da će ući u igru Zec ( te Zec se zagrijava itd ..) i njegovo silovanje kako treba ući pojedini igrač, nije to slučajno zna Baho znanje kako se novci uzimaju ( daš noce i aj te spominjem tokom prenosa ), stari je to majstor za uzimanje novaca i davanje plaćenih komentara i blaćenje ljudi.

Ne znam da li znaš za situaciju ( tamo negdje 200o ili 2001 ne mogu se sjetiti )kako ga je Sabe Hadžić htio tući u jednoj sarajevskoj ljetnoj bašti nakon blaćenja dotičnog od strane Bahe i da nije bilo Nene Markovića i mislim Alihodžića loše bi se proveo.

O stručnosti Bahe ne treba niti pričati, frajer ne zna niti jednu postavku u fudbalu niti o tom priča , trabunja o stadionu i ostalim glupostima ili kako si odlično primijetio sinoć o drugoj tekmi.

Nisam ljubitelj lika i djela Marijana ali je za Bahu i 90 % komentatora u Bih Tito u tom poslu.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 04 sep 2010, 13:36

Zasto samo trazite negativno u vezi Bahe ?? To je covjek koji je godinama uveseljavao narodne mase i siguran sam da je starijoj gardi uglavnom on najdrazi.Nemam nista protiv Marijana,volim ja i kad on prenosi,svjestan sam da on zna mnogo vise podataka od Bahe,ali ne mislim da ga to cini boljim komentatorom.Baha je nesto drugo,ne mora mi pricati neke suvisne informacije(a neke Marijanove to jesu htjeli mi to priznati ili ne) da bi bio najbolji.
I da,porediti Suku i Bahu je neozbiljno.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 04 sep 2010, 13:38

Baho ne valja Marjan ima ruzan glas :shock: ne valja vama niko ubite se 8-) :roll:
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

LudLo
Kontakt:

Post Postao/la LudLo » 04 sep 2010, 19:11

drinin vuk je napisao/la:Evo nesto iz komsiluka od strane komentatora Stankom televizije,inace sa derbija,on je veliki grobar,pa da cujete ove njegove ludorije.
[youtube][/youtube]
konacno i ovaj prizno' da su oni tamo komsije , bravo vuče :mrgreen:
Ja sam Branko Kockica a ovo je sportsport.ba forum

>>> Liverpool Football Club <<<
>>> Football Club Željezničar <<<

Urban Batalion
Kontakt:

Post Postao/la Urban Batalion » 04 sep 2010, 20:45

LudLo je napisao/la:
drinin vuk je napisao/la:Evo nesto iz komsiluka od strane komentatora Stankom televizije,inace sa derbija,on je veliki grobar,pa da cujete ove njegove ludorije.
[youtube][/youtube]
konacno i ovaj prizno' da su oni tamo komsije , bravo vuče :mrgreen:
Hehehe....Uhvati ga na djelu.
Sloboda - Celik - Velez PRUGA SLAVNIH !!!

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 04 sep 2010, 20:57

Dylan Dog je napisao/la:Zasto samo trazite negativno u vezi Bahe ?? To je covjek koji je godinama uveseljavao narodne mase i siguran sam da je starijoj gardi uglavnom on najdrazi.Nemam nista protiv Marijana,volim ja i kad on prenosi,svjestan sam da on zna mnogo vise podataka od Bahe,ali ne mislim da ga to cini boljim komentatorom.Baha je nesto drugo,ne mora mi pricati neke suvisne informacije(a neke Marijanove to jesu htjeli mi to priznati ili ne) da bi bio najbolji.
I da,porediti Suku i Bahu je neozbiljno.
morao sam ovo citirati iako sam rekao da neću se više javljati ali napisa čovjek ono što i sam mislim o tome bra'o legendo ;)
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 04 sep 2010, 23:21

Porediti Bahu i Marjana?-Smijesno. 8-)
Sto bi kod nas rekli,Baho je tambura.Al bas tambura.
Zola in, Zola passes, Zola scores !

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 04 sep 2010, 23:25

Nathan Robert Elington, 26-godišnji Englez, napadač drugoligaša Watforda, oženjen Tuzlankom, hoće da igra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, objavila je FTV u emisiji Korner, emitovanoj u ponedjeljak (10. marta) naveče. Urednik sportskog programa Sabahudin Topalbečirević otišao je na Ostrvo kako bi napravio priču sa ovim igračem. Međutim, odmah po emitovanju na mnogim internet forumima počele su diskusije o pozadini, do sada nevjerovatne činjenice, da igrač iz kolijevke fudbala želi iz ljubavi igrati, za u svijetu ne tako renomiranu BiH.

Navijači sumnjaju

U Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Zenici, Bihaću i ostalim gradovima BiH, javna je tajna, što decidno tvrde navijači naše reprezentacije «BHFanaticosi», da je pomenuti novinar godinama u sprezi sa menadžerima. Odavno se priča da je, nerijetko, u nacionalni tim, uz «blagoslov» čelnika NS/FS BiH, prvenstveno od nedavno smijenjenog direktora Ahmeda Pašalića i dosadašnjih selektora, gurao mnoge igrače sumnjivog kvaliteta za šta je, špekuliše se, dobio novčanu naknadu od igrača i njihovih menadžera.

Da se ne zaboravi, za one koji u taj vakat ipak nisu imali godina da razumiju neke stvari
Spekulise se i da je Dzeko prijetio da ako ne dobije poziv za narednu utakmicu mlade reprezentacije da ce igrati za Cesku,spekulise se i da je Misimovic izabrao BiH samo jer nije imao mjesta u Srbiji,spekulise se da se Troja zapravo nalazila u Gabeli...puno se toga spekulise..
Zadnja izmjena: Dylan Dog, dana/u 04 sep 2010, 23:32, ukupno mijenjano 1 put.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

drH
Kontakt:

Post Postao/la drH » 04 sep 2010, 23:31

Vladislav Majer na kraju trece cetvrtine utakmice Hrvatska - Srbija:

"Prednost od 4 poena za nase susjede" :D

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.