FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

messilla
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la messilla » 31 okt 2017, 23:31

Pa covjek spominje 2017. :mrgreen:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 31 okt 2017, 23:32

messilla je napisao/la:Pa covjek spominje 2017. :mrgreen:
Pa dobro, al ne može za godinu dana zaboraviti igrati fudbala....jbg, ohanite malo.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 31 okt 2017, 23:33

Ma ja se za njega i dalje ne brinem, on ce sigurno proraditi u toku sezonu. Bitno je da iako je ovako los, to ne utice na ekipu i rezultate. Kazem, trenutno.

Uci ce on u formu, siguran sam u to. Uostalom, imali bi vec poraz jedan u sezoni da upravo on nije zabio.

Mrav uzima tripletu :kafa:
27.10.2020

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 31 okt 2017, 23:33

Katastrofalan je lik, ne znam šta reći. I prezimenjak Denis je bio loš. Evo vidjelo se da ga Valverde nije uzeo na zub ili ima nešto protiv njega, kao i Enrique, koji mu također nije davao šansu. Momak je lijen, u ovakvim tekmama treba da pokaže agresivnost i želju, a on mlitav do bola. Ne bi ga niko zakidao da je on toliko dobar, o tome sam pričao.

Inače, tekma loša, ali bilo je tih nekih finih šansi kao ona Messijeva pri kraju, ali nema veze. Nebitno je toliko, jer smo već prošli. Također, izmorio ih je i teško gostovanje u Bilbaou, tako da se sve spojilo. Bitnije je da se odmore i spreme za Sevillu, jer će to biti teška tekma, a tri boda se moraju uzeti.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 31 okt 2017, 23:40

let3 je napisao/la:
Pa dobro, al ne može za godinu dana zaboraviti igrati fudbala....jbg, ohanite malo.
Klub poput Barcelone ne smije sebi dozvoliti da glavni napadač, 80% (i više, realno) jedne kalendarske godine igra kao apsolutno smeće.

Ne znam zašto postavljaš taj klip uopšte, hem što nema apsolutno nikakve veze sa onim šta sam napisao, hem što svi znamo šta Suarez ustvari zna i može, to i jeste problem.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 31 okt 2017, 23:43

Donnie Darko je napisao/la:
let3 je napisao/la:
Klub poput Barcelone ne smije sebi dozvoliti da glavni napadač, 80% (i više, realno) jedne kalendarske godine igra kao apsolutno smeće.

Ne znam zašto postavljaš taj klip uopšte, hem što nema apsolutno nikakve veze sa onim šta sam napisao, hem što svi znamo šta Suarez ustvari zna i može, to i jeste problem.
Nemojte ga prodavati u Kinu, pa necu ni ja stavljati klipove iz ne tako davne prošlosti :mrgreen: Ne bih ja, ali vi me tjerate :P A klip je postavljen cisto da vas podsjeti šta je taj covjek radio prije godinu dana, kada se velicao - a sada ga ti isti pljuju i prodaju u Kinu :facepalm: nije fer jbg

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 31 okt 2017, 23:46

Sto te to cudi. Neymar se i gore pljuvao pa na kraju se syebase kad je otisao. Pljuvali i Paulinha, a nisu jednu njegovu utakmicu pogledali.

Taman da sutra napusti klub, Suarez je najbolja devetka Barcelone u zadnjih skoro 15 godina. I to je cinjenica. A konkurencija je bas yebena: Eto'o, Villa, Ibrahimovic pa i Alexis.

Pljuvanje nece promijeniti to.
27.10.2020

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 31 okt 2017, 23:48

Mnogo velike koristi što je jedna od najboljih devetki kluba u historiji.
let3 je napisao/la:Pa dobro, al ne može za godinu dana zaboraviti igrati fudbala....jbg, ohanite malo.
Ali pazi, šta i da se vrati ona stara formacija? Suarez igra ko kurchina, igrao je i pod Enriqueom skoro cijelu zadnju polusezonu, Messi neće na krilo i samim tim opet nemaš desne strane, a lijeva ne bi bila toliko kvalitetna koga god da staviš.

Sam znaš koliko kritikujem Valverdea, ali ovo je 'najbezbolnija' moguća formacija, koja najviše prikriva sve nedostatke ekipe. Tako da je Suarezu ili prilagoditi se kao što su to radili Busquets ili Iniesta pod Enriqueom ili noga. Okej, jako teško će dobiti nogu čak i da odigra ovako do kraja sezone, ali to bi bilo jedino ispravno i logično rješenje.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 31 okt 2017, 23:51

Nisam puno gledao Barsu ali mislim da ova vanzemaljska Messijeva statistika ima veze sa Suarezom odnosno obrnuto i pomnoženo sa -1. Davajuću jednom slobodu i gurajući ga u sredinu drugog moraš u okove i skloniti u stranu I mislim da se upravo to dešava a plus što i on sam ne može da pronađe samopouzdanje koje je počeo narušavati prošle godine i to kao žrtva pucanja "veze" između Messija i Neymara.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 31 okt 2017, 23:53

let3 je napisao/la: Nemojte ga prodavati u Kinu, pa necu ni ja stavljati klipove iz ne tako davne prošlosti :mrgreen: Ne bih ja, ali vi me tjerate :P A klip je postavljen cisto da vas posjeti šta je taj covjek radio prije godinu dana, kada se velicao - a sada ga ti isti pljuju i prodaju u Kinu :facepalm: nije fer jbg
Kako nije fer? To je apsolutno fer. Sve po zaslugama. Čovjek je profesionalni fudbaler, to je sastavi dio posla.

Kad je igrao fantastično, veličalo ga se. Sad kad igra kao smeće, kritikuje ga se. Sasvim logično i očekivano. Jedno je pad forme na mjesec, pa hajd i dva, dešava se, ali ovo što se Suarezu dešava je nešto potpuno drugo.

Dosta je pružio Barceloni, jedan od najboljih napadača u historiji kluba i ništa to promijeniti neće, ali svemu dođe kraj, a ako ovako nastavi, najbolje i za klub i za njega je prodaja.

Čisto onako hipotetički i informativno, do kad tačno treba trpiti ovakvog Suareza zbog prijašnjih zasluga?

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 31 okt 2017, 23:56

messilla je napisao/la:Mnogo velike koristi što je jedna od najboljih devetki kluba u historiji.
let3 je napisao/la:Pa dobro, al ne može za godinu dana zaboraviti igrati fudbala....jbg, ohanite malo.
Ali pazi, šta i da se vrati ona stara formacija? Suarez igra ko kurchina, igrao je i pod Enriqueom skoro cijelu zadnju polusezonu, Messi neće na krilo i samim tim opet nemaš desne strane, a lijeva ne bi bila toliko kvalitetna koga god da staviš.

Sam znaš koliko kritikujem Valverdea, ali ovo je 'najbezbolnija' moguća formacija, koja najviše prikriva sve nedostatke ekipe. Tako da je Suarezu ili prilagoditi se kao što su to radili Busquets ili Iniesta pod Enriqueom ili noga. Okej, jako teško će dobiti nogu čak i da odigra ovako do kraja sezone, ali to bi bilo jedino ispravno i logično rješenje.
Mogu se složiti sa dosta toga, ali džabe je nama pricati.
Ja samo znam da Suarez mora igrati klasicnu 9-tku (ono što je igrao 3 godine u Barci) da bi bio ucinkovit, da bi Barca imala koristi od njega.
Ovakav trenutno je za qrac, nikakve koristi od njega , zapravo više štete nego koristi, ovakav nije ni za Kine :mrgreen:

Vratiti ga na centralnog napadaca gdje jedino zna igrati brutalno i moliti Boga da vrati formu, inace ode sezona u q :salut: Mesiju moliti da se vrati desno i to je to.

@Donnie, sadašnji Suarez (Luis) je ocito igrac manje u polju, obicno smetalo. To valjda svi vidimo. Korisniji je i Benzema u RM od njega :crazy: :mrgreen: ...ja se ovdje zalažem da se vrati u špicu, na svoje staro radno mjesto i molim Boga da vrati svoju golgetersku formu :pray:

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 01 nov 2017, 00:00

Roberto out 3-4 tjedna.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 01 nov 2017, 00:03

Sudimo opet unaprijed. Tako smo i za Paulinha. Zabit ce u Clasicu i rijesit i onda opet cete ga proglasit najboljim na svijetu. Tipicno balkanski. Sacekajmo npr april pa cemo vidjeti. Mozda proradi, a ja sam uvjeren da hoce.

Prije cu gledati njega na terenu kako trci, vrsi pritisak i zalaze se, nego npr Rakitica koji trckara okolo samo ko bez glave i nema apsolutno nikakvog utjecaja na terenu. Suarez bar odvlaci dvojicu za sobom cim stane kod sesnaesterca.

Golovi ga nece ove sezone kao Ronalda i to je to. A obojica ce dati bar 30 golova opet, vidjet cete na kraju sezone. Klase su to.

Isto tako ono sta se prica o Valverdeu je zalosno i smijesno. I neposteno. Evo danas je izveo sastav koji smo zeljeli, sta hocete ? Jel opet kriv ?

@let3 Messi nece na krilo ove godine i tu se nema sta nadati. Lako je bilo igrati krilo kad smo imali dobru sredinu.

Kakva logika je stavit ga na krilo pa da loptu ceka po 3 minute. Messi igra poziciju kao 2012 i ukoliko ostane zdrav i povuce mozemo uzeti sve zivo. Jer, Messi je ipak bolji CF od Suareza....kome realno ne bi pukao film, prosle sezone im je stvorio bar 40 prilika od koje niti jedna nije vrijedila kad su se Neymar i Suarez ispromasivali.
27.10.2020

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 01 nov 2017, 00:10

Lillard je napisao/la:Roberto out 3-4 tjedna.
Šansa Semedu, ali ne tako dobar trenutak s obzirom na tanku formu u zadnje vrijeme. Pazi sad kad se taman čovjek opet vrati na onaj nivo i krenu one retardirane rotacije. :lol: :mrgreen:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 01 nov 2017, 00:16

Kao da je Suarez legenda kluba pa ga treba čekati. Frajer propao. Hvala na svemu ali na ljeto noga iz kluba. Godinu dana očajne forme nije slučajnost.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 01 nov 2017, 00:28

Ja ne znam gleda li vecina utakmice ili ono po defaultu pise.
Kakvo Suarez i krilo , klasicni izgovor za lika kojeg treba u pjetlice na obuku poslati.
Frajer je i dalje najblizi golu , to sto Messi od centra pa prema gore ima apsolutnu slobodu ne znaci da je Suarez postao krilo vec da je dobio dodatni zadatak.Njegov prijasnji zadatak je bio da 1/3 zicera unutar 16 metara pospremi i pokupi frtalj slave zlostavljanja protivnika od strane Messija i Neymara.
Sada pored ultra teskog zadatka dobija zadatak da pokaze zasto je placen 80' miliona.
Njegovo fudbalsko znanje i individualni kvalitet su debelo "zamaskirani" igrama sa dvaju najboljih individualaca.
Placas frajera basnoslovno,dajes mu yebacki ugovor da daje pokoji zicer ? Jel to najbolji napadac na Svijetu ?
Svidjalo se nekome ili ne , daleko , ma predaleko najlosiji igrac Barcelone ugrubo godinu i pol dana.

Nevjerovatno je koliko steti timu svakim svojim dodirom lopte , lezernosti , stajanjem u mjestu.
Suareza nikada nisam smatrao kremom Svijeta jer njegovo fudbalsko znanje ne dopusta da ga tu svrstam ali sam ga mnogo cjenio jer je bio
srcan.Danasnji Suarez je sve samo ne to.Onaj segment radi kojeg i kada usere , cenzurise se.Toga vise nema i nadam se da je ovo njegova zadnja godina u klubu.
Da li je najbolja devetka u zadnjih 15 godina u FCB tesko je reci.Sto se tice statistike definitivno , sto se tice igrackih kvaliteta na granici top 5.
Da je Villa igrao jos koju sezonu(a mogao je da ga povreda ne sprijeci) smatrao bih ga najkorisnijim napadacem u zadnjoj deceniji neracunajuci Eto'oa koji je klasa iznad svih.
Messi da ima partnera u napadu levela Ville koji ga umom moze ispratiti , Barca bi bila najjaca ekipa u Evropi iako mnogi smatraju da je isprdila sta je imala , ostalo su stihijski tihomiri.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 01 nov 2017, 00:40

leorey je napisao/la:Sudimo opet unaprijed. Tako smo i za Paulinha. Zabit ce u Clasicu i rijesit i onda opet cete ga proglasit najboljim na svijetu. Tipicno balkanski. Sacekajmo npr april pa cemo vidjeti. Mozda proradi, a ja sam uvjeren da hoce.

Prije cu gledati njega na terenu kako trci, vrsi pritisak i zalaze se, nego npr Rakitica koji trckara okolo samo ko bez glave i nema apsolutno nikakvog utjecaja na terenu. Suarez bar odvlaci dvojicu za sobom cim stane kod sesnaesterca.

Golovi ga nece ove sezone kao Ronalda i to je to. A obojica ce dati bar 30 golova opet, vidjet cete na kraju sezone. Klase su to.

Isto tako ono sta se prica o Valverdeu je zalosno i smijesno. I neposteno. Evo danas je izveo sastav koji smo zeljeli, sta hocete ? Jel opet kriv ?
U slučaju Suareza se ne sudi unaprijed, upravo suprotno, sudi se po onome što je uradio u zadnjih više od pola godine. Ogroman, ogroman period i uzorak.

Ova priča da treba sačekati april me podsjeća na prošlu sezonu i famozno proljeće koje se čekalo, kada je tim odjednom trebao čarobno proraditi i proigrati na nivou contendera u Ligi Prvaka i šampiona u ligi, koje naravno nikada nije došlo. Ja napišem kako su najebali ako se nešto ne promijeni i to brzo, tri lika mi odgovaraju sa "nema brige, zahuktat će se na proljeće :cool: prijašnjih sezona se to dešavalo što znači da će i ove". Moš mislit.

Možda proradi, možda ne proradi, vidjet ćemo, ali ne kritikovati ga kada to zaslužuje, i pretvarati se da je sve ok zbog prijašnjih sezona i zasluga je suludo. Samo Messi ima toliki kredit.

JakMani
Kontakt:

Post Postao/la JakMani » 01 nov 2017, 00:50

Suarez je vec u godinama,nece vise nikada ponoviti onakvu sezonu,prvenstveno zato sto je te godine bukvalno citava ekipa igrala za njega da bi dobio zlatnu kopacku.. Da moze posluziti,moze,ali vidi se da vise nema onu eksplozivnost,a i ne pamtim kada sam ga vidio zadnji put da nanize 2-3 igraca,kao sto je znao nekada..

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 01 nov 2017, 00:55

Ronaldo je na Suarezovu igru dobio 2 Balona, tako da ono, sve je moguće.

Lord44
Kontakt:

Post Postao/la Lord44 » 01 nov 2017, 01:04

Valve, tito trenerski...nikad nas vise ne slusaj, citaj...ne prati forume itd...Ostvaris nam zelje i dobijemo OVO :thumbdown:
Samo ti po svom....i bice pobjeda ;) 11 Rakitica na teren, al pobjedjuj....
Valve VELIKI :tokralju: :tokralju:
Eno, pred vratima tvojim
ispljuvaše pet sitnih bisera, olovku i pivo.
Potrči, Dario! Olovku i pivo u sobu ponesi,
Ostalo su bajke za drugačiju djecu.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.