Safet Sušić - Pape
-
- Kontakt:
Re: Safet Sušić - Pape
[youtube][/youtube]
Na svijetu je puno Zeljeznicara. Banja Luka, Niš, Novi Sad, Doboj, Zenica, Grbavica... AL' JEDNO JE SARAJEVO.
Misimoviću fali utakmica, pauzirao je dosta i u toku priprema, u zadnjih mjesec dana ima samo jedno poluvrijeme, tako da je i logično što ga je ostavio do kraja.brazzo je napisao/la:ev mene ljubimac Barbe ali nisam hejter Saleta iako mu zamjeram par stvari ali počeo mi se sviđat poslije nastupa u hrasnici i duele sa novinarimaElegant je napisao/la:Gdje su sada oni hejteri Papeta, i ljubimci Barbareza ???![]()
Safet Susic Pape GOSPODIN , Baho je dobro rekao da je on profesijonalac, a ne kao Ciro prostak.Dobro je postavio taktiku za prvo poluvrijeme a u 2 mu zamjeram samo što nije dao šansu Vranješu i što nije zamijenio Misketa a ne Ibričića ali to nije ništa strašno. Ako bude postavio protiv Francuske istu taktiku i uvjerio igrače da ih napadnu odmah onda ću biti definitivno 100% za Saleta.
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Sminkeru, profesionalac!Elegant je napisao/la:Gdje su sada oni hejteri Papeta, i ljubimci Barbareza ???![]()
Safet Susic Pape GOSPODIN , Baho je dobro rekao da je on profesijonalac, a ne kao Ciro prostak.
I Safet jos nista nije napravio. Bez euforije, bitna su tri boda i ona su tu. No, ekipa Lux-a su ljudi koji se profesionalno bave svim i svacim samo ne fudbalom.
Sve sto je jucer uradio je bilo super. Al ovo jos nije nista , vidjet cemo kako reaguje kao trener pod pritiskom vec protiv Francuza
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
Evo mene i st asad - nisam ljubimac Papeta jer mu je za razliku od Barbareza trebalo 15 godina da nadze putokaz za domovinu. Evo me i sta sad nije mi jasno. On nemoze prismrditi velikom Barbi...
reprezentaciji zelim sve pobjede do kraja i bit cu ba Kosevu, ali repka je nesto drugo od vase lokalne ljubavi prema tom covjeku...
veci je veci Barba od trenutnog selektora...
reprezentaciji zelim sve pobjede do kraja i bit cu ba Kosevu, ali repka je nesto drugo od vase lokalne ljubavi prema tom covjeku...
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
bparena je napisao/la:Evo mene i st asad - nisam ljubimac Papeta jer mu je za razliku od Barbareza trebalo 15 godina da nadze putokaz za domovinu. Evo me i sta sad nije mi jasno. On nemoze prismrditi velikom Barbi...

P.S veci je za nekih cirka 11 cm.

Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-
- Kontakt:
nerazumijem zasto su svi protiv papeta... kada su igraci SVI KO JEDAN rekli da SUSIC zaista radi kao pravi profesionalac...
Zelim TI pape sve najbolje... da naguzis Francuze i da ove kriticare usutkas (mada ce oni opet nesto nac...)
a VI sto ga non-stop blatite (
) bolje da podrzavate Papeta i da navijate za ZEMLJU U KOJOJ ZIVITE I KOJU VOLITE ... covjek je na pocetku i bolje je da vjerujemo u njega nego da ga stalo BLATIMO ...
VOLIM TE BOSNOOOOOOOO
Zelim TI pape sve najbolje... da naguzis Francuze i da ove kriticare usutkas (mada ce oni opet nesto nac...)
a VI sto ga non-stop blatite (

VOLIM TE BOSNOOOOOOOO
Volim ZVIJEZDU Volim GRADACAC
- velez_mostar
- Kontakt:
Susic se mora dokazati u utorak, postavljanjem taktike, i izoliranjem protivnickog napada, a ujedno pronaci nacin kako doci do dobrog rezultata.
Pobjeda nad Luxemburgom, ekipom koja bi se zaista trebala prestati kvalifikovat uopce, ne predstavlja nista, i euforija zbog pobjede nad njima je vise nego smijesna.
Dobro je poznato da smo mi takav mentalitet da, kad nas ide euforicni smo, kad ne ide potonemo jako duboko, a to je manifestirano i u ovom primjeru, pobjeda nad Luxom nije vrijedna spomena.
Da se malo nadovezem na utakmicu, naime mislim da je Lulic bio najslabiji, a poslije njega Ibisevic, ja nikako ne znam sta je Vedi u nacionalnom timu, da li ima problem sto igra pored milion puta boljeg napadaca, pa se dokazujuci izgubi u tome, to ne znam, ali je definitivno protiv Luxa izgledao kao amater, katastrofa.
Lulic je naucio vjerovatno da mu je igrac iza ledja, da moze slobodno kombinirati sa njim, ali da ide naprijed, kao da mu pozicija lijevog beka ne odgovara, i u susretu protiv Francuza ga ja ne bi smio staviti tu, ili bi ga stavio ali da se drzi samo defanzive, i da se bazira na to, a Mujdzi dati slobodu prema naprijed.
Istakao bi jos ovdje Nadarevica, mislim da bi mu klupa dobro dosla, svi bi bolje od njega odigrali, taj momak je kriminalan, svaka mu cast za zalaganje, ali mozga nema kapi, i jako je trom, puno grijesi, i vjerujem da bi Mravac bio puno bolja varijanta.
Od ostalih igraca, svi su bili jako dobri, onoliko koliko se moze vidjeti, jer definitivno utakmica protiv ovakvog protivnika kao sto je Lux nista ne moze reci, toliko su losi da je to nevjerovatno..u utakmicu sa Francuzima se mora uci 10 puta bolje, jace u svim segmentima igre.
Nadam se da ce Zec dobiti vise prilike, jer je mali zmaj!!!
Pobjeda nad Luxemburgom, ekipom koja bi se zaista trebala prestati kvalifikovat uopce, ne predstavlja nista, i euforija zbog pobjede nad njima je vise nego smijesna.
Dobro je poznato da smo mi takav mentalitet da, kad nas ide euforicni smo, kad ne ide potonemo jako duboko, a to je manifestirano i u ovom primjeru, pobjeda nad Luxom nije vrijedna spomena.
Da se malo nadovezem na utakmicu, naime mislim da je Lulic bio najslabiji, a poslije njega Ibisevic, ja nikako ne znam sta je Vedi u nacionalnom timu, da li ima problem sto igra pored milion puta boljeg napadaca, pa se dokazujuci izgubi u tome, to ne znam, ali je definitivno protiv Luxa izgledao kao amater, katastrofa.
Lulic je naucio vjerovatno da mu je igrac iza ledja, da moze slobodno kombinirati sa njim, ali da ide naprijed, kao da mu pozicija lijevog beka ne odgovara, i u susretu protiv Francuza ga ja ne bi smio staviti tu, ili bi ga stavio ali da se drzi samo defanzive, i da se bazira na to, a Mujdzi dati slobodu prema naprijed.
Istakao bi jos ovdje Nadarevica, mislim da bi mu klupa dobro dosla, svi bi bolje od njega odigrali, taj momak je kriminalan, svaka mu cast za zalaganje, ali mozga nema kapi, i jako je trom, puno grijesi, i vjerujem da bi Mravac bio puno bolja varijanta.
Od ostalih igraca, svi su bili jako dobri, onoliko koliko se moze vidjeti, jer definitivno utakmica protiv ovakvog protivnika kao sto je Lux nista ne moze reci, toliko su losi da je to nevjerovatno..u utakmicu sa Francuzima se mora uci 10 puta bolje, jace u svim segmentima igre.
potpis, nadarević jednostavno ne zna drzat liniju u odbrani!velez_mostar je napisao/la:Susic se mora dokazati u utorak, postavljanjem taktike, i izoliranjem protivnickog napada, a ujedno pronaci nacin kako doci do dobrog rezultata.
Da bi zdravi i jaki bili jedite hrenovke Pili
Jest da Nadarevic ne djeluje previse pouzdano,ali ako nam je alternativa Mravac ...bolje je ipak onda trpit Nadarevica..tenk je napisao/la:potpis, nadarević jednostavno ne zna drzat liniju u odbrani!velez_mostar je napisao/la:Susic se mora dokazati u utorak, postavljanjem taktike, i izoliranjem protivnickog napada, a ujedno pronaci nacin kako doci do dobrog rezultata.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
- velez_mostar
- Kontakt:
Mravca smo u vecini slucajeva morali gledati do linije, sto nije njegova pozicija, a vjerujem da bi se odlicno snasao u paru sa Spahom, ima i visinu, i od Nadarevica je puno bolja opcija.
Gledao sam sinoc Francuze, izgubili jesu, ali u trkackom smislu su fenomenalni, i pod takvim pritiskom Nadar ce "pasti" definitivno, i kad malo bolje skontam one price oko njegovog prelaska u Bundesligu su bile klasicne patke, ne postoji klub u toj ligi koji bi ga angazirao.
Mozemo ga gotivit', smatrat' nasim herojem, neko ga gleda i kao dobrog muslimana pa i na taj nacin kod odredjenih ljudi dobija neka poene, covjek klanja gdje stigne, ali kao igrac je vise nego slab!
Gledao sam sinoc Francuze, izgubili jesu, ali u trkackom smislu su fenomenalni, i pod takvim pritiskom Nadar ce "pasti" definitivno, i kad malo bolje skontam one price oko njegovog prelaska u Bundesligu su bile klasicne patke, ne postoji klub u toj ligi koji bi ga angazirao.
Mozemo ga gotivit', smatrat' nasim herojem, neko ga gleda i kao dobrog muslimana pa i na taj nacin kod odredjenih ljudi dobija neka poene, covjek klanja gdje stigne, ali kao igrac je vise nego slab!
-
- Kontakt:
MOLIM TE PAPE, MOLIM TE BOZE - da u utorak Ibisevic sjedi na klupi!!!!!! nemogu vise da ga gledam, momak nema pojma......dajte ZECA!!!!!!! zec je 100 put bolji!!!
Pape vec prekontaje staviti tri stopera znaci vjerovatno dodati i Pandzu ili Mravca zajedno sa Nadarom i Spahicem.
i plus jos vjerovatno Jahica sa Rahimicem u veznom djelu.
Znaci 3-6-1.
Mozda izgleda isuvise defanzivno,ali znajuci da ce se Francuzi otvoriti i ici na sve ili nista.
Ova solucija uopste na kraju nebi bila losa.
Pjanic bi negdje u 60 minuti usao frisak na teren a i Vedo bio bio u pogonu tih minuta.U zavisnosti od tadasnjeg rezultata.
Ovo je iz misli Papeta procitao Milan Tarot uz pomoc Vidovite Djemile.
i plus jos vjerovatno Jahica sa Rahimicem u veznom djelu.
Znaci 3-6-1.
Mozda izgleda isuvise defanzivno,ali znajuci da ce se Francuzi otvoriti i ici na sve ili nista.
Ova solucija uopste na kraju nebi bila losa.
Pjanic bi negdje u 60 minuti usao frisak na teren a i Vedo bio bio u pogonu tih minuta.U zavisnosti od tadasnjeg rezultata.
Ovo je iz misli Papeta procitao Milan Tarot uz pomoc Vidovite Djemile.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 04 sep 2010, 21:21, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
Sve je to tacno sto kazes za Nadarevica,ali Mravac mi je skroz nesiguran,prije bi Pandzi dao priliku..velez_mostar je napisao/la:Mravca smo u vecini slucajeva morali gledati do linije, sto nije njegova pozicija, a vjerujem da bi se odlicno snasao u paru sa Spahom, ima i visinu, i od Nadarevica je puno bolja opcija.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
- velez_mostar
- Kontakt:
Ma, tu su mi negdje Pandza i Mravac, samo sto je nekakav Pandza trom, tezak, nikad s mjesta maknut', dok je Mravac pokretljiviji, ima meni se cini i manje kila..Dylan Dog je napisao/la:Sve je to tacno sto kazes za Nadarevica,ali Mravac mi je skroz nesiguran,prije bi Pandzi dao priliku..velez_mostar je napisao/la:Mravca smo u vecini slucajeva morali gledati do linije, sto nije njegova pozicija, a vjerujem da bi se odlicno snasao u paru sa Spahom, ima i visinu, i od Nadarevica je puno bolja opcija.
U svakom slucaju, bilo koja opcija je bolja od Nadarevica, stvarno to mislim, i vjerujem kako bi Susic to trebao skontati i na klupu ga staviti.
Sto harishp rece da se igra 3-6-1, sve je to fino lijepo, destruktivno dosta dobro, ali ne mozemo mi tako igrati, jednostavno ne znamo, mi imamo igrace prema naprijed, i to trebamo iskoristiti, da se zabije pokoji gol dok oni srljaju

Pjanic mora igrati, on nam je glavni igrac, a ovaj momak sto rece za Ibisevica da je kriminalan-ja nisam htio biti tako radikalan, ali i ja mislim da je Zec bolja opcija, ili cak igrati sa Medjunaninom kao poluspicom iza Dzeke.
Sa 3-6-1 Miske i Dzeko bi bili slobodni ko' ptica na grani.Ni brige ni pameti.
Ko Mirko i Slavko
.Bolila bi ih cuna za nasu odbranu,sredinu i na miru rovali protivnicku odbranu.
Dovoljno je pas jedan ili dva dobra i utakmica odlucena.
Ako neznamo ,lako je nauciti.Sto se formacije tice.
Ko Mirko i Slavko

Dovoljno je pas jedan ili dva dobra i utakmica odlucena.
Ako neznamo ,lako je nauciti.Sto se formacije tice.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
Kao što je Ivica Osim jednom rekao, dobar napad i odbrana se gradi jakom defanzivnom sredinom, te je zato osim imao jednog napadača, jednog inteligentnog kreativca i jednog genijalca u zadnjem veznom redu koji je držao i odbranu i napad (odbranu presjecanjem bitnih pasova za ulazak protivnika u šesnaesterac, i napad kad presječe da iznese loptu na sredinu i proslijedi kreativcu da nahrani napadče). Danas su ti igrači najtraženiji na tržištu, a to su defanzivni vezni igrači...Takođe je Osim preferirao formaciju gdje će pored golgetera, kreativca i genijalca imati jos 7 trkača koji će iznijeti sav prljavi rudarski posao. Ako nemaš tog genijalnog defanzivnog veznjaka - onda nadoknađujkeš prekrajanjem formacije gdje igrom stvaraš taj segment, a to možeš samo jakom sredinom!
E čemu sva ova priča?
Upravo da skrenem pažnju da mi ne možemo u svaku utakmicu ulaziti sa 2 napadač, 2-3 kreativca i bez genijalca ''defanzivnog veznjaka''...Ovo je sinoć protiv Luksemburga moglo proći, ali prave anomalije su se pokazale protiv Švedske, Njemačke i Katara, kad su nam bez pola muke dolazili do 16m pred gol, samo zato što su u igri bili Ibišević+Džeko+Misimović+ibričić+Pjanić... To je 5 igrača koji nisu naučili da se vraćaju skroz nazad te sam Rahimić izgibe na terenu da ne propusti protivničku navalu ka 16m, i onda kad propusti, mi se pitamo što nam je zadnja linija smiješna? Nemamo sredine i protivnik nam lako dođe do gola.
E sad tom logikom neki igrači moraju sjediti na klupi, a neki moraju IN da popune praznine i da odrade rudarski posao koji ne mogu kreativci. Vođen tom logikom, nazvaćemo je Osimovskom taktikom, dolazi se do zaključka da mi ne može stalno igru bazirati na napadački fudbal protiv svake ekipe jer i drugi znaju doći do 16m od gola protivnika, a tu smo se pokazali najtanji i protvi vrlo slabih ekipa...
Znači da skratim. Protiv francuza moramo igrati u formaciji 3-6-1 (ojačati sredinu i nadoknaditi nedostatak genijalca). Ova formacija će nam donijeti borbu na sredini terena, gdje protivniku nećemo olako dozvoliti dolazak do naših 16m. S druge strane ova postvaka se može transformisati u 5-4-1 ako moramo da čuvamo rezultat i da igramo povučeno, žestoko i borbeno - opstruktivni fudbal (od ljepote se bodovi ne dobijaju)... S druge strane, ova formacija može biti itekako napadačka ako se jedan kreativac ubaci u napadčku linij, pa vrlo lako formacija iz 3-6-1 prelazi u 3-5-2... S ovom baznom formacijom o kojoj govorim, mi ćemo se sa francuzima nadigravati na sredini terena, gdje nam odbrana neće biti porozna, a s druge strane polukontram i kontrama možemo kontinuirano stvarati opasnost pred protivničkim golom, jer upravo imamo tu napadačku klasu.
E sad, u ovoj formaciji nažalost nema mjesta za Pjanića ili Ibričića, te za drugog centarfora Ibiševića... Mora se ta napadačka formacija reducirati i kompenzirati jednim rudarom, ali upravo ovi igrači mogu biti prve izmjene za osvježenje igre na sredini terena. Vodeći se Osimovom logikom, potrebno je prekomandovati pojedince u zadnjem redu te uvesti novog defanzivca u vidu Pandže, Vranješa ili Mravca.
Moja formacija bi protiv francuza bilo ovakva
---------------------------------Hasagić---------------------------------------
-------------Vranješ----------Nadarević------------Spahić------------------
Mujdža--------------Jahić----------------Rahimić-----------------------Lulić
---------------Ibričić-------------------------------Misimović-----------------
----------------------------------Džeko-----------------------------------------
U ovoj formaciji, držali bi sredinu terena i polukontrama i kontrama bi ugrožavali protivnika, gdje bi aktivno napadački bili uključeni po bokovima Mujdža i Lulić, te kroz sredinu Ibričić i Misimović, te osigurači iza njih bi bili dvoja Jahić - Rahimić koji bi odglumili onog genijalca o kojem sam pričao. Džeko sam u napadu uz pomoć četvorke iza leđa će biti najopasniji. U ovoj varijanti Ibričić sa Misimović može simulirati drugog centarfora ako se probija po bokovima.
E sad, ova formacija se može pretvoriti i u defanzivnu, ako se bekovi povuku nazad:
Mujdža--------------------------------------------------------------------Lulić
---------------------Jahić----------------Rahimić-----------------------------
------------Ibričić------------------------------------Misimović---------------
----------------------------------Džeko-----------------------------------------
Konkretno iz 3-6-1 u 5-4-1 je fleksibilna postavka gdje po potrebi se igra ovisno o protivničkim napadima.
E sad, realno Ibričić na ovoj poziciji nema kapaciteta da iznese cijeli susret, nekih 60-65min gdje bi na njegovo mjesto ušao Pjanić te unio dodatnu svježinu u vezni red. S druge strane Vranješ je kao moj prijedlog (jer veliki treneri naprave i veliko iznenađenje uvođenjem novog igrača). Umjesto Vranješa na toj poziciji može Sušić da bira u vidu Mravca ili Pandže. I treća rotacija je izlazak Jahića (ili prekomadnovanje u zadnju liniju) i ubacivanje drugog napadača uz promjenu formacije u 3-5-2 kao npr:
-------------Jahić-------------Nadarević------------Spahić------------------
Mujdža------------------------Rahimić-----------------------------------Lulić
-------------------------Ibišević-----------Džeko------------------------------
Znači ovom analizom Ibričić/Pjanić ili Misimović/Pjanić su rotacija, dok u zadnjem redu možemo birati na mjestu trećeg defanzivnog Vranješ/Mravac/Pandža... Izlaskom Jahića ili prebacivanje Jahića u defanzivu (Umjesto trojca V/M/P) se ubacuje se Ibišević... i to je to... Naravno nekim sklopom okolnosti izlazak Nadarevića se nadoknađuje pomenutim trojcem V/M/P...
Nažalost, ovako smo prisiljeni igrati protiv francuza, a svaka druga formacija gdje će igrati i Misimović, Ibričić, Pjanić, Džeko i Ibišević je pogubna protiv francuza. To može upaliti u prvih 20min kao protiv Švedske i Njemačke, ali je puno igrača na terenu da bi se svi zamjenili i prešlo na moju preporučenu Osimovsku formaciju.
Toliko od mene!
Vjerujte mi, pobjediće ona ekipa koja ovlada sredinom terena!
E čemu sva ova priča?
Upravo da skrenem pažnju da mi ne možemo u svaku utakmicu ulaziti sa 2 napadač, 2-3 kreativca i bez genijalca ''defanzivnog veznjaka''...Ovo je sinoć protiv Luksemburga moglo proći, ali prave anomalije su se pokazale protiv Švedske, Njemačke i Katara, kad su nam bez pola muke dolazili do 16m pred gol, samo zato što su u igri bili Ibišević+Džeko+Misimović+ibričić+Pjanić... To je 5 igrača koji nisu naučili da se vraćaju skroz nazad te sam Rahimić izgibe na terenu da ne propusti protivničku navalu ka 16m, i onda kad propusti, mi se pitamo što nam je zadnja linija smiješna? Nemamo sredine i protivnik nam lako dođe do gola.
E sad tom logikom neki igrači moraju sjediti na klupi, a neki moraju IN da popune praznine i da odrade rudarski posao koji ne mogu kreativci. Vođen tom logikom, nazvaćemo je Osimovskom taktikom, dolazi se do zaključka da mi ne može stalno igru bazirati na napadački fudbal protiv svake ekipe jer i drugi znaju doći do 16m od gola protivnika, a tu smo se pokazali najtanji i protvi vrlo slabih ekipa...
Znači da skratim. Protiv francuza moramo igrati u formaciji 3-6-1 (ojačati sredinu i nadoknaditi nedostatak genijalca). Ova formacija će nam donijeti borbu na sredini terena, gdje protivniku nećemo olako dozvoliti dolazak do naših 16m. S druge strane ova postvaka se može transformisati u 5-4-1 ako moramo da čuvamo rezultat i da igramo povučeno, žestoko i borbeno - opstruktivni fudbal (od ljepote se bodovi ne dobijaju)... S druge strane, ova formacija može biti itekako napadačka ako se jedan kreativac ubaci u napadčku linij, pa vrlo lako formacija iz 3-6-1 prelazi u 3-5-2... S ovom baznom formacijom o kojoj govorim, mi ćemo se sa francuzima nadigravati na sredini terena, gdje nam odbrana neće biti porozna, a s druge strane polukontram i kontrama možemo kontinuirano stvarati opasnost pred protivničkim golom, jer upravo imamo tu napadačku klasu.
E sad, u ovoj formaciji nažalost nema mjesta za Pjanića ili Ibričića, te za drugog centarfora Ibiševića... Mora se ta napadačka formacija reducirati i kompenzirati jednim rudarom, ali upravo ovi igrači mogu biti prve izmjene za osvježenje igre na sredini terena. Vodeći se Osimovom logikom, potrebno je prekomandovati pojedince u zadnjem redu te uvesti novog defanzivca u vidu Pandže, Vranješa ili Mravca.
Moja formacija bi protiv francuza bilo ovakva
Mujdža--------------Jahić----------------Rahimić-----------------------Lulić
U ovoj formaciji, držali bi sredinu terena i polukontrama i kontrama bi ugrožavali protivnika, gdje bi aktivno napadački bili uključeni po bokovima Mujdža i Lulić, te kroz sredinu Ibričić i Misimović, te osigurači iza njih bi bili dvoja Jahić - Rahimić koji bi odglumili onog genijalca o kojem sam pričao. Džeko sam u napadu uz pomoć četvorke iza leđa će biti najopasniji. U ovoj varijanti Ibričić sa Misimović može simulirati drugog centarfora ako se probija po bokovima.
E sad, ova formacija se može pretvoriti i u defanzivnu, ako se bekovi povuku nazad:
Mujdža--------------------------------------------------------------------Lulić
---------------------Jahić----------------Rahimić-----------------------------
------------Ibričić------------------------------------Misimović---------------
Konkretno iz 3-6-1 u 5-4-1 je fleksibilna postavka gdje po potrebi se igra ovisno o protivničkim napadima.
E sad, realno Ibričić na ovoj poziciji nema kapaciteta da iznese cijeli susret, nekih 60-65min gdje bi na njegovo mjesto ušao Pjanić te unio dodatnu svježinu u vezni red. S druge strane Vranješ je kao moj prijedlog (jer veliki treneri naprave i veliko iznenađenje uvođenjem novog igrača). Umjesto Vranješa na toj poziciji može Sušić da bira u vidu Mravca ili Pandže. I treća rotacija je izlazak Jahića (ili prekomadnovanje u zadnju liniju) i ubacivanje drugog napadača uz promjenu formacije u 3-5-2 kao npr:
-------------Jahić-------------Nadarević------------Spahić------------------
Mujdža------------------------Rahimić-----------------------------------Lulić
-------------------------Ibišević-----------Džeko------------------------------
Znači ovom analizom Ibričić/Pjanić ili Misimović/Pjanić su rotacija, dok u zadnjem redu možemo birati na mjestu trećeg defanzivnog Vranješ/Mravac/Pandža... Izlaskom Jahića ili prebacivanje Jahića u defanzivu (Umjesto trojca V/M/P) se ubacuje se Ibišević... i to je to... Naravno nekim sklopom okolnosti izlazak Nadarevića se nadoknađuje pomenutim trojcem V/M/P...
Nažalost, ovako smo prisiljeni igrati protiv francuza, a svaka druga formacija gdje će igrati i Misimović, Ibričić, Pjanić, Džeko i Ibišević je pogubna protiv francuza. To može upaliti u prvih 20min kao protiv Švedske i Njemačke, ali je puno igrača na terenu da bi se svi zamjenili i prešlo na moju preporučenu Osimovsku formaciju.
Toliko od mene!
Vjerujte mi, pobjediće ona ekipa koja ovlada sredinom terena!
@hz1987
svaka cast na ulozenom trudu i maratonskom postu. Ukratko samo, formacija igraca na terenu je samo jedan faktor iz riznice mnogih u fenomenu zvani: taktika. A taktika je samo jedan od faktora u fenomenu zvani: utakmica.
Znaci, utakmica ne ovisi SAMO o tome koju ce formaciju Pape postaviti, niti o igracima koje ce izvesti, vec o njihovom zalaganju, raspolozenju, pa i sreci (nafaki). A ponajmanje mislim da ce dobiti utakmicu ona reprezentacija koja osvoji sredinu terena. Da to s Francuzima ne mora biti tako, vidjeli smo ne tako davno: JUCER. S druge strane, mozda ne pobijede ni jedni ni drugi...
i na kraju moj licni komentar na tvoju formaciju: Zgusnuta sredina a suplji bokovi... "sreca" pa su Francuzi upravo po bokovima najjaci (najbrzi), tako da nam igra bez klasicih bekova "ne bi trebala predstavljati nikakav problem"...
svaka cast na ulozenom trudu i maratonskom postu. Ukratko samo, formacija igraca na terenu je samo jedan faktor iz riznice mnogih u fenomenu zvani: taktika. A taktika je samo jedan od faktora u fenomenu zvani: utakmica.
Znaci, utakmica ne ovisi SAMO o tome koju ce formaciju Pape postaviti, niti o igracima koje ce izvesti, vec o njihovom zalaganju, raspolozenju, pa i sreci (nafaki). A ponajmanje mislim da ce dobiti utakmicu ona reprezentacija koja osvoji sredinu terena. Da to s Francuzima ne mora biti tako, vidjeli smo ne tako davno: JUCER. S druge strane, mozda ne pobijede ni jedni ni drugi...

i na kraju moj licni komentar na tvoju formaciju: Zgusnuta sredina a suplji bokovi... "sreca" pa su Francuzi upravo po bokovima najjaci (najbrzi), tako da nam igra bez klasicih bekova "ne bi trebala predstavljati nikakav problem"...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Problem je sto mi klasicnog lijevog beka nemamo ni na vidiku.Nego uopste brzog lijevaka koji bi imalo mogao da preuzme tu obavezu.Stila i Mudonja su mozda i lijevaci ali daleko od tih obaveza.
Lulic je fakat desnjak,ma koliko se to kontalo da nije.
Tako da je 4-4-2 zasad utopija za nasu repku.
Lulic je fakat desnjak,ma koliko se to kontalo da nije.
Tako da je 4-4-2 zasad utopija za nasu repku.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 05 sep 2010, 00:26, ukupno mijenjano 1 put.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
- newton_heath_lyr
- Kontakt:
Ibisevic zabija Francuzima,zapamti ovo.hordas_Bec je napisao/la:MOLIM TE PAPE, MOLIM TE BOZE - da u utorak Ibisevic sjedi na klupi!!!!!! nemogu vise da ga gledam, momak nema pojma......dajte ZECA!!!!!!! zec je 100 put bolji!!!
BosnaE
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.