Moram napisati jedan post oko kojeg se dvoumim da li da ga napišem ili ne, već par dana. Uglavnom radi se o upravljačkim strukturama u našem klubu, posjeti,podršci itd.
Dosta čitam na forumima sutuacje u drugim klubovima tako i našem. Sa svojim određenim prijateljima komentarišemo situaciju oko Želje. Svi moji prijatelji nisu ni u kakavim odnosima sa upravom, osim što zajedno idemo na utakmice i navijamo i volimo Želju. To nam je svima zajedničko.
Koliko sam shvatio ove polemike oko uprave i određenih osoba koje ne podržavaju i podržavaju Želju, očituje se u tome ko je veći Željovac. Ne možemo mi svi isto voliti i ne voliti Želju, svi se takmičimo ko je više uradio za klub i ako je on najviše uradio on je najveći Željovac, što nije istina. Ja volim Želju na svoj način, onako kako sam zapamtio i učiću svoju djecu da tako isto urade. Ali oni ako budu volili Želju, oni će ga opet voliti na drugačiji način nego ja. To je poenta ove priče. Naš narod je psebnog mentaliteta. sjećam se kada se počela raditi tribina svi su bili oduševljeni tim, ali bilo je i pojedinaca koju su pričali da neće bit ništa od toga, pa kada se počelo praviti, komentari su bili da je to pranje para itd.
Moramo biti ujedinjeni i posati pozitivno. Naravno da uvijek ima onih koji žele da iskaži svoje negativno mišljenje, pa žele da nešto napisu, ali onda kada se to čita izgleda pravo ružno, papanski ... Ako neko želi da napiše nešto negativno s čim se ne slaže, nek ga napiše sa ukusom i smislom.
Koliko sam shvatio, većinu kao i mene ovdje ljuti ta transfer politika i dovođenje određenih igrača za koje smo čuli nekad ili nikad nismo. Iskreno želio bih da se to promjeni ili da se dovede bar jedan provjeren igrač, a ne tri ili četri igrača od koji očekujemo da ožive karijeru. Ja sam svjestan da ne možemo kupovati igrače i da dovodimo one slobodne, ali molim Vas da ih malo bolje skautirate i ustanovite da li su oni ti koji bi pomogli Želju u napretku.
Posjeta: Iz razgovora sa prijateljima sam ustanovio razlog slabe posjete, a to su skupe karte. 8 KM sjever i 10 Istok. Ostali faktori koji utiču na posjetu su:
1. Rezultat
2. Igra (dopadljivost, smisao, vic...)
3. Protvnička ekipa
4. Vremenski uslovi itd.
Prošle godine kada je počela liga 6 bili smo u jednom bodu zaostatka za Zrinjskim i tu se stvorila euforija. U toj ligi 6 rezultat kao i novootvorena tribina su privlačili ljude na stadion. Zrinjski, Sarajevo, Sloboda su bili puni stadioni, Krupa (polovičan), Radnik zadnja utakmica očaj (gubitak titule). Želim da kažem kada imamo rezultat, dobrog (zvučnog) protivnika, uz to u formi smo dobro igramo, vrlo brzo dolazi i posjeta na stadion.
Šta mi još smeta, a to je koliko sma svatio sa foruma da Senad Misimović i Amar Osim se ne mogu, ne vole, ne žele da sarađuju. Ja bih najviše volio da nas Amar Osim preuzme, da na istoj funkciji ostane Misimović i da bi to bila dobitna dugoročna kombinacija, ako bi se uspjeli dogovoriti. Onda mi smeta koliko sam pročitao, a ako je istina, da ostali članovi skupštine puput Bišćevića i ostalih ne žele vidjeti Misimovića na čelu Želje. Nije mi jasno zašto, ali ako ne žele nek kažu na skupštini šta misle, a ne da šute pa da poslije pričaju. Prošli put čovjek je rekao da daje mantat na raspolaganje ako neko misli da može raditi bolje od njeg. Svi su šutili.
I ja kao i ostali jedna čekam da se napravi stadion da mogu biti ponosan na svog Želju, da mogu ostalim pričati kako je sve počelo itd.
Generalni sponzor: Ovo pitanje nikako da se riješi od kako je FDS prestala bit GS i reklame CODE na dresovima. Zašto se na respiše tender za GS, pa nek ponudi onaj ko misli da može ponuditi i nek bude tender tipa zatvorenih koverti i nak se onome ko najviše ponudi da reklama na dresu. Od europskih utakmica sa Mariborom mi nemamo GS-a. Sjećam se kada je Gredić govorio da želo 200.000,00 KM ili EUR za GS-a. Bolje bi bilo da su bar nešto uzeli ove godine neko ništa ali hajd ...
Toliko od mene, ima svega pomalo o čemu bi se danima moglo pričati.
"Truth begins in lies."