Gradi amidza njima Bordo arenu!zagorski je napisao/la:Ekskluzivno!!!
Vincent Tan najavio gradnju novog stadiona!!!
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Re: RE: Re: RE: Re: FK Sarajevo
Sjecam se ja drug tog gola, Kruziku kroz usi, ovaj pardon kroz nogeskoroalen je napisao/la:Ma ja sam ti postratna generacija, '96. da budem preciznijiskoroalen je napisao/la:mensur55 je napisao/la:Kakav tekst i kakav igrac, ovo se mora ispostovati.![]()
Ne znam imaju li u Meksiku ulicu sa njegovim imenom, ali sam poprilično siguran da su roditelji novorođenih dječaka tih dana u Querétaru ozbiljno razmišljali o davanju imena Alen, baš po njemu. Znam da ćeš reći kako je to tek jedna avantura evropskog igrača u južnoj Americi, ali onakve makazice nije zabilježio ni Sweeney Todd u najboljim danima.
A počelo je puno ranije, pored Šehera. Tačnije u UNIS-u, gdje nije mogao proći nezapaženo. Sarajevo je golem klub, Hase je nekad koračao po travi nekadašnjeg jezera, plesao najljepše plesove svijeta sa loptom, protivnike činio smiješnim, a mase bacao u delirijum kao Charlie Chaplin svojim komedijama gledaoce pored malih ekrana. Valjalo je nastaviti tim putem, a tek sa 18 godina. On je to mogao, on je bio toliko dobar da je svijet počeo pričati o njemu. Nije bilo društvenih mreža, ali kud ćeš boljeg od tog da te mahala potvrdi, da te potvrdi navijač vječitog rivala, da i onaj ljubomorni komšija kaže, ma dobar je mali, mogao bi daleko dogurati. Onda te život odnese u Francusku, u Olimpik Marseille. Njih je nekad valjao Pape sa svojim PSG-om. A pričalo se tada i o nekom crncu Drogbi zbog kojeg Alen ne igra. Demantovano je to činjenicom da je, kasnije kultni napadač Chelsea, došao tri godine u Marseille nakon sarajevskog čuda. Pričali su i da su se na pripremama triput vraćali po njeg sa biciklom, jer nije imao kuveta da se nosi sa prespremnim francuskim igračima. Pričali su svašta, ali nisu mogli osporiti da žogu ima u malom prstu. Imao je osjećaj za igru i njuh za gol kakav ne mogu naučiti ni najpametnije belgijske ovčare svijeta. Bio je u Švicarskoj, u Austriji, u Hrvatskoj, Poljskoj. Ali, baš kao i Hase, nigdje se nije snalazio kao u svom Šeheru. Jer kod kuće je najljepše, najtoplije i najsigurnije. “Čudna je Čaršija ovo majstore moj, al’ pregrizo jezik ko kaže da nije lijepa, samo ovdje zaista možeš ostati svoj…”, pjevao je svojevremeno Fazla, a Alen pogađao i pobjeđivao i Želju i sve ostale. Inače, značenje imena Alan je stijena. Alem je znak. Alain Delon je svjetski poznati glumac. A naš Alen je igrač mangupskog kalibra sa nedostignutim nivoom svjetske klase. Alen Škoro.
![]()
Najveći majstor kojeg sam ja na Koševu gledao.
Poslano sa mog SM-J200H koristeći Tapatalk
Hajd sad recite da se salitejbg, sjećam se (dosta maglovito) derbija kad je Lenaš razmontirao kone na Koševu (onaj 4:1), pa gol Slaviji s 40ak metara, pa lob na Koševu protiv Rudara ja msm... nekako mi je ostavio najbolji dojam od svih koje sam imao prilike gledat' uživo.
U novi boj ...
Promašio državujoker90 je napisao/la:Gradi amidza njima Bordo arenu!zagorski je napisao/la:Ekskluzivno!!!
Vincent Tan najavio gradnju novog stadiona!!!
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
@hz033 ma daleko je on od legende, samo je bio ubica ispred gola. Lucidan špic, koji je znao i potegnut sa distance i izvozat golmana. On, Obuća i Benko su najbolji napadači poslije rata koje smo imali.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
Bice i nama aBd BORDO ARENA
- FrancescoTotti
- Kontakt:
gradio bi i nama da smo normalna drzava i da nam u upravi nisu (bili ili su i dalje )interesdzije.
ovako, nama samo
ovako, nama samo
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
Treba safatati ovog golmana Celika, mlad a dobar.
Ma nema on pravog interesa da ovdje ulaze,vise je to razlog nego to da ga ke neko pokradao pa se on naljutio i ne da vise pare.FrancescoTotti je napisao/la:gradio bi i nama da smo normalna drzava i da nam u upravi nisu (bili ili su i dalje )interesdzije.
ovako, nama samo
Mada to sto si rekao svakako ima smisla,nit je ovo normalna drzava nit normalni ljudi.
Zadnja izmjena: zagorski, dana/u 02 nov 2017, 18:33, ukupno mijenjano 1 put.
Netočnozagorski je napisao/la:Ma nema on pravog interesa da ovdje ulaze,vise je to razlog nego to da ga ke neko pokradao pa se on naljutio i ne da vise pare.FrancescoTotti je napisao/la:gradio bi i nama da smo normalna drzava i da nam u upravi nisu (bili ili su i dalje )interesdzije.
ovako, nama samo
Ljut je.jer su ga krali
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Meni je i Komazec bio betonskoroalen je napisao/la:@hz033 ma daleko je on od legende, samo je bio ubica ispred gola. Lucidan špic, koji je znao i potegnut sa distance i izvozat golmana. On, Obuća i Benko su najbolji napadači poslije rata koje smo imali.
Uvijek Merlin nikad Tifa,uvijek Soker nikad Fifa.
Titula-🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup-🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Titula-🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup-🏆🏆🏆🏆🏆🏆
To ti on pricao?Pantelija je napisao/la:Netočnozagorski je napisao/la:Ma nema on pravog interesa da ovdje ulaze,vise je to razlog nego to da ga ke neko pokradao pa se on naljutio i ne da vise pare.FrancescoTotti je napisao/la:gradio bi i nama da smo normalna drzava i da nam u upravi nisu (bili ili su i dalje )interesdzije.
ovako, nama samo
Ljut je.jer su ga krali
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
hapuc je napisao/la:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
belosevic28
- Kontakt:
Po cemu ke dobar. Lik je u rangu Ostrakovica. Pa u medjelju na Kosevu nije nista polazaofks74 je napisao/la:Treba safatati ovog golmana Celika, mlad a dobar.
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Joj kad ga u Gabeli zabijemo, Čapljina ce se tresti

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Pa brate za 20 miliona koliko nam je dosad Tan dao mogao se bar kamp zavrsiti al zato je dino selimovic sa renault scenica od 8 milja preso na djipa od 130 i golfa 6 s kojim u granap idezagorski je napisao/la:Ma nema on pravog interesa da ovdje ulaze,vise je to razlog nego to da ga ke neko pokradao pa se on naljutio i ne da vise pare.FrancescoTotti je napisao/la:gradio bi i nama da smo normalna drzava i da nam u upravi nisu (bili ili su i dalje )interesdzije.
ovako, nama samo
Mada to sto si rekao svakako ima smisla,nit je ovo normalna drzava nit normalni ljudi.
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !
- Orangina85
- Kontakt:
Cuj 20 miliona 
to ti je taj klasični sda model, dobro je dok sam ja tu, poslije toga raspad...tako radi konaković(sa bosnom a evo i kantonom) nabubaju dugova samo da prividno izgleda dobro i da se ima čime pohvalit a realnog rada i organizacije nigdje na vidiku...odgovornost nećemo ni spominjat...takva nam je komplet država, košarkaški savez isto, bilo je dok smo mi bili, što sad nema ne znam...copy-paste....Inijesta je napisao/la:Pa brate za 20 miliona koliko nam je dosad Tan dao mogao se bar kamp zavrsiti al zato je dino selimovic sa renault scenica od 8 milja preso na djipa od 130 i golfa 6 s kojim u granap idezagorski je napisao/la:Ma nema on pravog interesa da ovdje ulaze,vise je to razlog nego to da ga ke neko pokradao pa se on naljutio i ne da vise pare.FrancescoTotti je napisao/la:gradio bi i nama da smo normalna drzava i da nam u upravi nisu (bili ili su i dalje )interesdzije.
ovako, nama samo
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
I vise od tog nazalostOrangina85 je napisao/la:Cuj 20 miliona
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !
- Orangina85
- Kontakt:
Ma jasta...jedno 100 miliona
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.